WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    My po ciezkim wieczorze, ale niezlej nocce. Dzis byla polozna: maly w miesiac ponad.kilo przybral. Waga na glodniaka 3710 :)

Malenq, PsotkaKotka, Freja, Blondik, Misi@ lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj plan sie nie powiodl. Domi pospal cale 30min i to z przerwa :/. Wypilam wiec kawe bo nie daje rady.
    Trzeba bedzie niedlugo nowego wombiaka kupic bo ten sie juz malaywy robi a pamietam ze pare tygodni temu jeszcze musialabym go wiazac na dole bo byl za dlugi :)

Wlasnie probuje ogarnac wize do Iranu. Nigdzie konkretnych informacji, czarna magia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 11:17

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie poszlam na joge bo ubezpieczenie tego nie pokrywa a do tego dzisiaj mamy zly dzien i stwierdzilam ze nie chce sie tam z dzieckiem uzerac i sluchac kwekania innych i wole isc na zwykla joga a malego zostawic mezowi :P

W listopadzie planuje zapisac sie na gre na gitarze :). Nie mam talentu ale zawsze mi sie marzylo :P. Bede cwiczyc w domu, moze Domi polubi takie brzdakania :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 11:21

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na badanie, trzymac kciuki, zeby nie okazalo sid, ze jestem jednak wariatem i nie nadaje sie do zawodu, tzn. Zebym przechytrzyla system :).

Mam nadzieje, ze mama daje sobie rade z mala bo do tej pory raczej slabo jek szlo. Albo macha jej nonstop przed oczami grzechotka (po dluzszym czasie mala jest rozdrazniona i plakliwa) albo nosi ja tak, ze sie poci i zaczyna krzyczec jeszcze bardziej..no i oczywiscie musza byc rady, w postaci pytan (bo sie mnie boi) np. wczoraj zagadnela, ze u ciotki sasiadka dopaja dziecko woda w taki gorac, z sugestia, ze ja oczywiscie tez powinnam..

LaRa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Freja Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka - trzymam kciuki za badanie

Psotka - na wakacje się wybierasz do Iranu? A z gitarą fajny pomysł - dużo samozaparcia to wymaga, powodzenia

nie mogę sobie już miejsca ani zajęcia znaleźć niech to się w końcu zacznie, nic nie wiem , nic zaplanować nie można, a śmiali się ze mnie zawsze że kierownik wycieczki jestem i plan musi być - oczywiście wykonany

a teraz co? planować to sobie mogę...

nawet nie wiem czy obiad na 3 czy 4 osoby robić i czy na 1 czy na 2 dni, bo jak się zacznie to dzieciaki do dziadków jadą

eh... głupie jest takie czekanie

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie :)

ale nawał roboty, kiedy ja odpocznę :P .......... an tak- jak mała skończy 20 i się wyprowadzi :P

dostałam ze stronki www.babiprogram.pl płytkę z kołysankami dla brzuszka :)

w szkole rodzenia było fajnie - chociaż myślę ze następnym razem będzie lepiej bo będzie ze mną małż więc będzie śmiesznie :P :D

wczoraj u gina w sumie nic szczególnego, dostałam receptę na badania, posłuchał tylko serduszka, stwierdził ze moje bóle są związane są z rozciąganiem mięśni wiec mam się nie martwić :) no i pochwalił bo wreszcie (wg niego wreszcie :P ) zaczęłam przybierać na wadze :/ cóż urok ciąży :P

u nas wreszcie chłodniej, piesiowi dobrze się wszystko goi, czekamy jeszcze na wyniki wymazu z uszu a ja zaraz idę pod prysznic i jadę do banku na spotkanie z panią prezes w sprawie szkolenia :) i jak tu się uczyć :P

dziś małż idzie na strzelanie to ja się wreszcie pouczę na sobotę.... ech ....

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FREJA - na wakacje w sensie wrzesien-pazdziernik :). Teraz to tam jest piekarnik. Kiedys bylismy w Jordanii w srepniu (do tego byl ramadan) i byla masakra ale nie moglismy inaczej urlopu wziac i tak wyszlo.

Freja lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze jak sobie oglądam zdjęcia tych Waszych cudownych dzieciów to normalnie tak już bym chciała ....

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Malenq Kosia śliczna pannica:)
    Pati gratuluje zakupu auta:)

Cati, Freja trzymam kciuki za Was.

Zgredka dasz rade też byłam na tych badaniach :)

Wysprzątałam całą chate pot mi się leje po plecach.... ale już wszystko jest jak trzeba:)

Pati Belgia lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, lubie za przechytrzenie systemu hahahhaha, dasz radę!!!!!

A co do pomocy mamuś (nie teściowych) to bardzo mi Jej teraz brakuje gdy wyjechała.
    Mama brała mała na spacer a ja sprzątałam mieszkanie, a jak zdążyłam to nawet obiad ugotowałam. I rownież była pomocna przy samej Ani, mała uwielbia moja mamę i bardzo dobrze sie rozumiały.
    Miałam kilka spiec ale wydaje mi sie to normalne, bo ja sie na wszystkim nie znam, a mama chciała dobrze :)
    Powodzenia w docieraniu!!!!!!

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara fajnie że doceniasz pomoc mamy...kuźwa ja jakoś nie umiem...wkurza mnie porpostu...a najbardziej to że jara fajki, bo mi śmierdzi jak cholera.

Poza tym moja jest dość specyficzna i nie okazuje nigdy żadnej radości i w ogóle emocji więc mój mąż ma też ze mną ciężko bo mnie tak wychowali, mało sie przytulam itd...Ojciec zawsze zna się na wszystkim najlepiej nawet na rodzeniu dzieci ....no ponarzekałam i za 2 godz mama będzie u mnie:)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wrote:
    Zgredka - trzymam kciuki za badanie

Psotka - na wakacje się wybierasz do Iranu? A z gitarą fajny pomysł - dużo samozaparcia to wymaga, powodzenia

nie mogę sobie już miejsca ani zajęcia znaleźć niech to się w końcu zacznie, nic nie wiem , nic zaplanować nie można, a śmiali się ze mnie zawsze że kierownik wycieczki jestem i plan musi być - oczywiście wykonany

a teraz co? planować to sobie mogę...

nawet nie wiem czy obiad na 3 czy 4 osoby robić i czy na 1 czy na 2 dni, bo jak się zacznie to dzieciaki do dziadków jadą

eh... głupie jest takie czekanie

Freja kochana rozumiem Cie w zupelnosci... to u Ciebie I tak kwestia kilku dnia a co ja mam ppwoedziec. Jestem w 34t4d I tez moze rozkrecic sie w kazdej chwili... I te ponad 30 dni nede siedziala jak na bombie.... nawet do kina z Marcelem boje sie isc....

Skurcze mam nadal jednak mimo, ze odpoczywam... ale bardzo nieregularne. Czasem mniej a czasem bardziej bolesne...

Odebralam auto. Dojechalam sama nim do domu. Bylo super ale musze gabaryty ogarnac wiec dalam kliczyki mezowi I do gina pojade swoim starym.... nie chce pchac sie w centrum miasta niewyczutym autem ▪

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Lara fajnie że doceniasz pomoc mamy...kuźwa ja jakoś nie umiem...wkurza mnie porpostu...a najbardziej to że jara fajki, bo mi śmierdzi jak cholera.

Poza tym moja jest dość specyficzna i nie okazuje nigdy żadnej radości i w ogóle emocji więc mój mąż ma też ze mną ciężko bo mnie tak wychowali, mało sie przytulam itd...Ojciec zawsze zna się na wszystkim najlepiej nawet na rodzeniu dzieci ....no ponarzekałam i za 2 godz mama będzie u mnie:)
    Maniek lubie Cie za bezposredniosc ;-)

MANIEK lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Freja Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - oszczędzaj się i nie szalej jeśli skurcze wróciły, lubię Cię ale w kolejce nie przepuszczę ;p

Arienna, Pati Belgia, Nieukowa lubią tę wiadomość

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, a nie możesz powiedzieć stanowczo mamie ze dym papierosowy Ci przeszkadza?
    Moja mama tez pali ale nigdy w pobliżu małej.

My na spacerze (tzn teraz siedze na ławce) mała spi, pies przy ławce, a ja w tym czasie powinnam posprzątać i coś przynajmniej ugotować. Hmmm
    Ale szkoda mi dziecka budzić -i tu by sie przydała mama :)

Pati- lez i najlepiej sie nie ruszaj!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 14:00

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja a ty na co czekasz :)
    u nas czas leci szybko dziś pierwszy wypad musze ogarnąc bodziki małe bo mam same za duże hehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Freja Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedra ja czekam na poród ale nie wiem na co mały czeka, bo ewidentnie mu się nie śpieszy.

Mógł by już wyleźć - bo z każdym dniem robi się większy w poniedziałek już było 3700g, ciekawe do ilu dociągnie

Zmykam, idę po młodego, na zakupy i trochę się przespacerować - może to pomoże

Niby zalecają serduchowanie ale nie wiem czy po odkorkowaniu jeszcze można?

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od ilości spacerówek w głowie mi się kręci...............

Dzieciaki Frei i Cati WYŁAZIĆ i to już!!!!!!!!!!!!!!!

justta lubi tę wiadomość

• Freja Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maenq - ja korzystałam ze spacerówki z zestawu, bo podwozie było lepsze niż w standardowych spacerówkach, nawet w lecie się sprawdzało - owszem boki i dno wyglądają na ciepłe ale przecież cała góra jest odkryta

spacerówkę (parasolkę) kupiliśmy dopiero na potrzeby wakacji - jak najlżejaszą do samolotu - mała być na jeden raz - a posłuży jeszcze pewnie temu co mu się nie śpieszy!!!!!

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq ja mogę polecić McLarena, mam po tymku, posłuży także patrykowi, wygodny i porządny

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 993 994 995 996 997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ