X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    My po ciezkim wieczorze, ale niezlej nocce. Dzis byla polozna: maly w miesiac ponad.kilo przybral. Waga na glodniaka 3710 :)

Malenq, PsotkaKotka, Freja, Blondik, Misi@ lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj plan sie nie powiodl. Domi pospal cale 30min i to z przerwa :/. Wypilam wiec kawe bo nie daje rady.
    Trzeba bedzie niedlugo nowego wombiaka kupic bo ten sie juz malaywy robi a pamietam ze pare tygodni temu jeszcze musialabym go wiazac na dole bo byl za dlugi :)

Wlasnie probuje ogarnac wize do Iranu. Nigdzie konkretnych informacji, czarna magia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 11:17

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie poszlam na joge bo ubezpieczenie tego nie pokrywa a do tego dzisiaj mamy zly dzien i stwierdzilam ze nie chce sie tam z dzieckiem uzerac i sluchac kwekania innych i wole isc na zwykla joga a malego zostawic mezowi :P

W listopadzie planuje zapisac sie na gre na gitarze :). Nie mam talentu ale zawsze mi sie marzylo :P. Bede cwiczyc w domu, moze Domi polubi takie brzdakania :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 11:21

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na badanie, trzymac kciuki, zeby nie okazalo sid, ze jestem jednak wariatem i nie nadaje sie do zawodu, tzn. Zebym przechytrzyla system :).

Mam nadzieje, ze mama daje sobie rade z mala bo do tej pory raczej slabo jek szlo. Albo macha jej nonstop przed oczami grzechotka (po dluzszym czasie mala jest rozdrazniona i plakliwa) albo nosi ja tak, ze sie poci i zaczyna krzyczec jeszcze bardziej..no i oczywiscie musza byc rady, w postaci pytan (bo sie mnie boi) np. wczoraj zagadnela, ze u ciotki sasiadka dopaja dziecko woda w taki gorac, z sugestia, ze ja oczywiscie tez powinnam..

LaRa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Freja Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka - trzymam kciuki za badanie

Psotka - na wakacje się wybierasz do Iranu? A z gitarą fajny pomysł - dużo samozaparcia to wymaga, powodzenia

nie mogę sobie już miejsca ani zajęcia znaleźć niech to się w końcu zacznie, nic nie wiem , nic zaplanować nie można, a śmiali się ze mnie zawsze że kierownik wycieczki jestem i plan musi być - oczywiście wykonany

a teraz co? planować to sobie mogę...

nawet nie wiem czy obiad na 3 czy 4 osoby robić i czy na 1 czy na 2 dni, bo jak się zacznie to dzieciaki do dziadków jadą

eh... głupie jest takie czekanie

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie :)

ale nawał roboty, kiedy ja odpocznę :P .......... an tak- jak mała skończy 20 i się wyprowadzi :P

dostałam ze stronki www.babiprogram.pl płytkę z kołysankami dla brzuszka :)

w szkole rodzenia było fajnie - chociaż myślę ze następnym razem będzie lepiej bo będzie ze mną małż więc będzie śmiesznie :P :D

wczoraj u gina w sumie nic szczególnego, dostałam receptę na badania, posłuchał tylko serduszka, stwierdził ze moje bóle są związane są z rozciąganiem mięśni wiec mam się nie martwić :) no i pochwalił bo wreszcie (wg niego wreszcie :P ) zaczęłam przybierać na wadze :/ cóż urok ciąży :P

u nas wreszcie chłodniej, piesiowi dobrze się wszystko goi, czekamy jeszcze na wyniki wymazu z uszu a ja zaraz idę pod prysznic i jadę do banku na spotkanie z panią prezes w sprawie szkolenia :) i jak tu się uczyć :P

dziś małż idzie na strzelanie to ja się wreszcie pouczę na sobotę.... ech ....

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FREJA - na wakacje w sensie wrzesien-pazdziernik :). Teraz to tam jest piekarnik. Kiedys bylismy w Jordanii w srepniu (do tego byl ramadan) i byla masakra ale nie moglismy inaczej urlopu wziac i tak wyszlo.

Freja lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze jak sobie oglądam zdjęcia tych Waszych cudownych dzieciów to normalnie tak już bym chciała ....

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Malenq Kosia śliczna pannica:)
    Pati gratuluje zakupu auta:)

Cati, Freja trzymam kciuki za Was.

Zgredka dasz rade też byłam na tych badaniach :)

Wysprzątałam całą chate pot mi się leje po plecach.... ale już wszystko jest jak trzeba:)

Pati Belgia lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, lubie za przechytrzenie systemu hahahhaha, dasz radę!!!!!

A co do pomocy mamuś (nie teściowych) to bardzo mi Jej teraz brakuje gdy wyjechała.
    Mama brała mała na spacer a ja sprzątałam mieszkanie, a jak zdążyłam to nawet obiad ugotowałam. I rownież była pomocna przy samej Ani, mała uwielbia moja mamę i bardzo dobrze sie rozumiały.
    Miałam kilka spiec ale wydaje mi sie to normalne, bo ja sie na wszystkim nie znam, a mama chciała dobrze :)
    Powodzenia w docieraniu!!!!!!

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara fajnie że doceniasz pomoc mamy...kuźwa ja jakoś nie umiem...wkurza mnie porpostu...a najbardziej to że jara fajki, bo mi śmierdzi jak cholera.

Poza tym moja jest dość specyficzna i nie okazuje nigdy żadnej radości i w ogóle emocji więc mój mąż ma też ze mną ciężko bo mnie tak wychowali, mało sie przytulam itd...Ojciec zawsze zna się na wszystkim najlepiej nawet na rodzeniu dzieci ....no ponarzekałam i za 2 godz mama będzie u mnie:)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wrote:
    Zgredka - trzymam kciuki za badanie

Psotka - na wakacje się wybierasz do Iranu? A z gitarą fajny pomysł - dużo samozaparcia to wymaga, powodzenia

nie mogę sobie już miejsca ani zajęcia znaleźć niech to się w końcu zacznie, nic nie wiem , nic zaplanować nie można, a śmiali się ze mnie zawsze że kierownik wycieczki jestem i plan musi być - oczywiście wykonany

a teraz co? planować to sobie mogę...

nawet nie wiem czy obiad na 3 czy 4 osoby robić i czy na 1 czy na 2 dni, bo jak się zacznie to dzieciaki do dziadków jadą

eh... głupie jest takie czekanie

Freja kochana rozumiem Cie w zupelnosci... to u Ciebie I tak kwestia kilku dnia a co ja mam ppwoedziec. Jestem w 34t4d I tez moze rozkrecic sie w kazdej chwili... I te ponad 30 dni nede siedziala jak na bombie.... nawet do kina z Marcelem boje sie isc....

Skurcze mam nadal jednak mimo, ze odpoczywam... ale bardzo nieregularne. Czasem mniej a czasem bardziej bolesne...

Odebralam auto. Dojechalam sama nim do domu. Bylo super ale musze gabaryty ogarnac wiec dalam kliczyki mezowi I do gina pojade swoim starym.... nie chce pchac sie w centrum miasta niewyczutym autem ▪

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Lara fajnie że doceniasz pomoc mamy...kuźwa ja jakoś nie umiem...wkurza mnie porpostu...a najbardziej to że jara fajki, bo mi śmierdzi jak cholera.

Poza tym moja jest dość specyficzna i nie okazuje nigdy żadnej radości i w ogóle emocji więc mój mąż ma też ze mną ciężko bo mnie tak wychowali, mało sie przytulam itd...Ojciec zawsze zna się na wszystkim najlepiej nawet na rodzeniu dzieci ....no ponarzekałam i za 2 godz mama będzie u mnie:)
    Maniek lubie Cie za bezposredniosc ;-)

MANIEK lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Freja Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - oszczędzaj się i nie szalej jeśli skurcze wróciły, lubię Cię ale w kolejce nie przepuszczę ;p

Arienna, Pati Belgia, Nieukowa lubią tę wiadomość

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, a nie możesz powiedzieć stanowczo mamie ze dym papierosowy Ci przeszkadza?
    Moja mama tez pali ale nigdy w pobliżu małej.

My na spacerze (tzn teraz siedze na ławce) mała spi, pies przy ławce, a ja w tym czasie powinnam posprzątać i coś przynajmniej ugotować. Hmmm
    Ale szkoda mi dziecka budzić -i tu by sie przydała mama :)

Pati- lez i najlepiej sie nie ruszaj!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 14:00

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja a ty na co czekasz :)
    u nas czas leci szybko dziś pierwszy wypad musze ogarnąc bodziki małe bo mam same za duże hehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Freja Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedra ja czekam na poród ale nie wiem na co mały czeka, bo ewidentnie mu się nie śpieszy.

Mógł by już wyleźć - bo z każdym dniem robi się większy w poniedziałek już było 3700g, ciekawe do ilu dociągnie

Zmykam, idę po młodego, na zakupy i trochę się przespacerować - może to pomoże

Niby zalecają serduchowanie ale nie wiem czy po odkorkowaniu jeszcze można?

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od ilości spacerówek w głowie mi się kręci...............

Dzieciaki Frei i Cati WYŁAZIĆ i to już!!!!!!!!!!!!!!!

justta lubi tę wiadomość

• Freja Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maenq - ja korzystałam ze spacerówki z zestawu, bo podwozie było lepsze niż w standardowych spacerówkach, nawet w lecie się sprawdzało - owszem boki i dno wyglądają na ciepłe ale przecież cała góra jest odkryta

spacerówkę (parasolkę) kupiliśmy dopiero na potrzeby wakacji - jak najlżejaszą do samolotu - mała być na jeden raz - a posłuży jeszcze pewnie temu co mu się nie śpieszy!!!!!

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq ja mogę polecić McLarena, mam po tymku, posłuży także patrykowi, wygodny i porządny

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 993 994 995 996 997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ