Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej hej... Cati Freja
czekamy na dzieciaczki:)
Psotka to masz jeszcze gorzej jak palą w domu. Jezu jakiś dramat. Moją mamę właśnie zawiozłam na pociąg...jak zwykle mi jest przykro bo wiem że pewnie jeszcze by posiedziała...ale kurde nie mam dla niej teraz miejsca buuuu. I tym sposobem humor mnie dziś opuścił.
Ja tez już chce rodzić zanim kolejna fala upalów nadejdzie ....
Maniek
-
Witajcie w piatenieczunieczek
Cati, Freja - nie obijajcie sie! Rozmowy z dzieciaczkami proszę przeprowadzić, bo tu e-ciocie czekają
Czy Wasze dzieci po zrobieniu kupki sa zawsze takie głodne?
U mnie kupa, przewijanie i ..... Szybkie karmienie bo bedzie ryyyyyyk
Tak tez właśnie leżymy i jemy (.) i juz widze ze Ania odpływa, wiec moze zdążę coś w domu ogarnąć.
Miłego dnia! -
Hej hej
Kotka, powodzenia.
U nas dzis lejaca sie kupa, lekko zielonkawa (ale tak zawsze bylo) tyle ze dzis sporo w niej sluzu. W sumie od jakiegos czasu bylo troche sluzu, wiec sie nie martwilam. Dzieci z kolkami tak maja...ale dzis bylo b.duzo, wiec na pewno czeka nas wizyta u lekarza buuu mam nadzieje ze to nie jest nietolerancja laktozy.... -
nick nieaktualny
-
Trilac watpie, bo wczesniej sie sluz rowniez pojawial, ale nie w takiej ilosci.
Nic takiego nie jadlamwczoraj kanapki z maslem i wedlina oraz serem, nalesniki, kirczak z ziemniakami i marcherwka, avocado....ehhh juz nie wiem.
-
A avocado jest dobre? Tylko to wzbudziło moją niepewność
Lara: moja nie jest głodna po kupie, a może zawsze tak robilas, że karmienie po kupie i się przyzwyczaila, moja jak nie zje po kąpieli to dopiero byłby szał...
Moja była na szybkim spacerze na pocztę i do sklepów, w ciucholandzie nabylam sukienkę bardzo fajna wczarna w kwiatki zielono niebieskie..
-
nick nieaktualny
-
Tak, avocado nie powinno uczulic. Ma duzo witamin, potasu ale niestety jest bardzo kaloryczne ;(
Coś tu dzis cicho...
Moja mała ma dzis dzien cycusia. Nic tylko ssać.
Ale zaraz będę musiała sie odspawac bo muszę zjeść obiad i o 16 przyjeżdża malz, lecimy na Rodos, ja kosze trawę a mała z tatkiem pobędzie
Wietrznie dzis u mnie.... -
nick nieaktualny
-
Ja avocado od dawna wcinam i jakos po nim nie utylam. Przed ciaza, gdy przybylo mi pare kg
to przez podjadanie i slodycze oraz brak ruchu, duzo pracowalam i siedzialam na duoe zaraz sie ruszac
Jak zaczne Hance wprowadzac stale pokarmy, to planuje zaczac od avocado wlasnie. Potem reszta warzyw i po jakims czasie owoce.
A co z owocow jecie przy kp? Ja to sie boje jesc cokolwiek rozez te jej kolki? A z warzyw co jecie?
obawiam sie alergi na mlego. Skazy czy teznnietolerancji. Nie pamietam czy maslo tez trzeb abylo odstawic. Musze poczytac. Poobserwuje, ale jesli dalej tak bedzie to idziemy do lekarza. Ona wczesniej rzadko kupy robila, to jakos sie tym nie przejelam. Teraz robi duzo czesciej no i dzis spor sluzu.
HELP czym sprac plamy z tluszczu na tshircie. Maz ubra nowy tshirt i zabral sie za gotowanie obiadu (brak slow).
Wlasnie wrocilismy z placu zabaw. Bylismy chwile, bo chlopcy znalezli kupe w piaskow icy. Maz zapowiedzial, ze w ogrodzie musiny zorganizowac piaskownice. Leon sie jeszcze czesto bawi no i H bedzie, a w NO wszyscy maja koty, kotre biegaja wolno po okolicy i staja gdzie chca.
Malenqu i ile bys chciala zeby nowy wozek wazyl! Odnosnie Hartana, to wg mnie (i Pani, ktora w sklepie z wozkami pracuje) jest gorszy jakosciowo od np. Teutoni. Moj maz jest w szoku, ze takie gowno za takie pieniadze.
Jesli bys szukala czegos terenowego, to ja moge emmaljunge polecic. Ale ona jest duza i ciezka. Nasza miala wentylacje. Nikt sie nie pocilpokonala wszystko. Uzytkowana od rana do nocy od 2009 roku do 2013 i jeszcze w zeszlym roku pozyczylam kolezancce i jest jak nowa oprocz kol, ktore sa popmowane i trzeba wymienic.
Gdyby nie to, ze do auta sie nam nie miesci i mnie sie znudzila, to bysmy kola wymienili i by bylo. Teraz trzymamy ja jako zapasowy wozek do przedszkola, bo w tym kraju dzieci w przedszkolu spia w wozkachWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 16:20
-
BESZKO ja jem wszystko. Uwazam tylko z ostrym i czosnkiem tzn. nie jem mega ostrych potraw ani duzej islosci czosnku na raz. Jem tez troche mniej truskawek i czeresni ale to znaczy ze jem na przyklad 8 truskawek truskawek a nie pol kilo
. Nawet kapuste jem.
-
Psotka, pieknie wazy Dominis
U nas tez zalecaja aby jesc wszystko dopoi dziecko alergii nie ma. Chcoiaz ostatnio dok.pow. Mi ze mam mleko w diecie igraniczyc ze wzgl.na kolki.
Ja niestety,w zw. Z kolkami malej boje sie coraz bardziej i coraz wiecej produktow wykluczam z diety
My sie wlasnie karmimy z mala. Cos niespokojna jest od 16.30 czyli od ostatniej drzemkipewnie zaraz zacznie plakac... Wtedy maz przychodzi i z nia chodzi, bo mi juz kregoslup wysiada. Ja mam czas, by chlopcow spac polozyc i z Wami popisac
-
hej misie
ja tylko na chwilkę
trzymajcie kciuki za mnie jutro na poprawce- ostatniej już
wkurzyłam się strasznie czytaniem na temat in vitro i bzdurami które katolicy wykrzykują w necie, tak dalej pójdzie do chyba dokonam apostazji bo mam już tej instytucji dość.... ech no cóż...... ponarzekałam i wracam do pakowania bo jedziemy do rodziców na weekendpa :*
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej!
Beszko co do plamy to ja używam najpierw Ludwika (ale sądzę że inny płyn do garów też da radę) a jak nie to takie preparat do usuwania tłuszczu w kuchni w sparyu taki pomarańczowy z Lidla i do prania, do proszku dosypuję OXY (też z Lidla) i najczęściej złazi, są jeszcze mydełka Dr Beckman czy jakoś tak też są niezłe - nawet marchewkowe kupki spierały)
a teraz na serio!
dziś myślałam ze dostanę szału, w klinice siedziałam 7 bitych godzin
najpierw rejstracja, potem szybko na ktg i myslałam że tak szybko pójdzie i w godzinę załatwię
a tu guzik
po ktg kazali na korytarzu poczekać chwilkę... po 2 godzinach wezwali, bo nie było wcześniej lekarzy (bo jakis zabieg, bo coś tam) i pani dr zaczeła wywiad robić, karotekę uzupełniać i już miałyśmy iść na usg ale okazało się ze zajęta salka, wiec czekamy obie lekarka i ja
wchodzimy, ja się kładę ona sprzęt szykuje a tu wpada inna lekarka i pyta czy kończymy bo ma pilny przypadek
więc ją przepuszczamy
w między czasie innej kobiecie odeszły wody więc zamieszanie i szybkie przyjęcie karzą czekać na korytarzu
znów ponad 2 godziny... jeszcze przyjechała karetka więc cała kolejka wstrzymana bo karetka ma pierszeństwo
jestem głodna, pić mi się chce - młoda to samo bo pojechałyśmy razem, tyłek mnie od siedzenia boli, nogi puchną...koszmar, boję się iść siku bo nie wiem kiedy zawołają...
wkońcu moja kolej
kończymy usg, jeszcze badanie i szybkie omówienie sprawy i co?
pani poczeka jeszcze na korytarzu bo musze to z innymi lakarzami skonsultować
więc znów siedzenie.....
na szczęście teraz krócej
dowiedziałam się tyle że
z rozwarcia na 2 palce zrobiło się na opuszkę, że szyjka skrócona ale nie zgładzona, że gdzieś jest przy kości krzyżowej i że tak może być u wieloródek i że mały jest o 200g lżejszy niż na poniedziałkowej wizycie
a oznak porodu nie widać bo łożysko jeszcze w pełni wydolne, no i szyjka jeszcze taka sobie...
aha a w poniedziałek mam przyjść na następne ktg ale z torbą i badaniami bo na tym etapie ciązy to nigdy nic nie wiadomo...
ja juz tam nie chcę na ktg....
chce urodzić wcześniej bo nie wytrzymam znów tego siedzienia tam
jedyne co pocieszające to że personel miły i mimo tego mętliku, zabiegania, potrafi podejść do pacjenta jak do człowieka, nie okazują swojego zdenerwowania itp
liczę tylko na to ze rodzić zacznę po 16 a przed 7 bo wówczas w izbie przyjęć nie ma takeigo mętliku
aha, odpowiadając na wszystkie pytania wszystkich dookoła - dziękuję, czuję się dobrze. Nie, jeszcze nie urodziłam. Niestety nie wiem kiedy to nastąpi. -
nick nieaktualnyBeszko wszystko z mleka musisz odstawić nawet masło do tego ogranicz wołowinę i cielęcinę.....
Ja z owoców wszystko jem oprócz truskawek, cytusów.....ostatnio melona non stop, a czereśnie to średnio 0,5kg dziennie (urok swoich drzew)
Freja boziuuuuuu biedulko....Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 19:30