WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej... Cati Freja :) czekamy na dzieciaczki:)

Psotka to masz jeszcze gorzej jak palą w domu. Jezu jakiś dramat. Moją mamę właśnie zawiozłam na pociąg...jak zwykle mi jest przykro bo wiem że pewnie jeszcze by posiedziała...ale kurde nie mam dla niej teraz miejsca buuuu. I tym sposobem humor mnie dziś opuścił.

Ja tez już chce rodzić zanim kolejna fala upalów nadejdzie ....

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w piatenieczunieczek :)

Cati, Freja - nie obijajcie sie! Rozmowy z dzieciaczkami proszę przeprowadzić, bo tu e-ciocie czekają :)

Czy Wasze dzieci po zrobieniu kupki sa zawsze takie głodne?
    U mnie kupa, przewijanie i ..... Szybkie karmienie bo bedzie ryyyyyyk :)
    Tak tez właśnie leżymy i jemy (.) i juz widze ze Ania odpływa, wiec moze zdążę coś w domu ogarnąć.

Miłego dnia!

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy na 12 na kontrole i kolejne szczepienie.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

Kotka, powodzenia.

U nas dzis lejaca sie kupa, lekko zielonkawa (ale tak zawsze bylo) tyle ze dzis sporo w niej sluzu. W sumie od jakiegos czasu bylo troche sluzu, wiec sie nie martwilam. Dzieci z kolkami tak maja...ale dzis bylo b.duzo, wiec na pewno czeka nas wizyta u lekarza buuu mam nadzieje ze to nie jest nietolerancja laktozy....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko a coś zjadłaś? A może to trilac?

• beszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trilac watpie, bo wczesniej sie sluz rowniez pojawial, ale nie w takiej ilosci.
    Nic takiego nie jadlam :( wczoraj kanapki z maslem i wedlina oraz serem, nalesniki, kirczak z ziemniakami i marcherwka, avocado....ehhh juz nie wiem.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A avocado jest dobre? Tylko to wzbudziło moją niepewność

Lara: moja nie jest głodna po kupie, a może zawsze tak robilas, że karmienie po kupie i się przyzwyczaila, moja jak nie zje po kąpieli to dopiero byłby szał...

Moja była na szybkim spacerze na pocztę i do sklepów, w ciucholandzie nabylam sukienkę bardzo fajna wczarna w kwiatki zielono niebieskie..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko moja po marchewkę jak jadłam to miała śluzowe kupki...

Zgredziu marchew też moze uczulać....

Avocado to najlepszy z możliwych tłuszczy

• LaRa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, avocado nie powinno uczulic. Ma duzo witamin, potasu ale niestety jest bardzo kaloryczne ;(

Coś tu dzis cicho...
    Moja mała ma dzis dzien cycusia. Nic tylko ssać.
    Ale zaraz będę musiała sie odspawac bo muszę zjeść obiad i o 16 przyjeżdża malz, lecimy na Rodos, ja kosze trawę a mała z tatkiem pobędzie :)
    Wietrznie dzis u mnie....

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +14c. Nawet nie wychodziłam dzisiaj z małą...
    Ale tłuszcze z awokado inaczej się spalają w naszym organizmie, więc na zdrowie...

• beszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja avocado od dawna wcinam i jakos po nim nie utylam. Przed ciaza, gdy przybylo mi pare kg :/ to przez podjadanie i slodycze oraz brak ruchu, duzo pracowalam i siedzialam na duoe zaraz sie ruszac ;)
    Jak zaczne Hance wprowadzac stale pokarmy, to planuje zaczac od avocado wlasnie. Potem reszta warzyw i po jakims czasie owoce.

A co z owocow jecie przy kp? Ja to sie boje jesc cokolwiek rozez te jej kolki? A z warzyw co jecie?

obawiam sie alergi na mlego. Skazy czy teznnietolerancji. Nie pamietam czy maslo tez trzeb abylo odstawic. Musze poczytac. Poobserwuje, ale jesli dalej tak bedzie to idziemy do lekarza. Ona wczesniej rzadko kupy robila, to jakos sie tym nie przejelam. Teraz robi duzo czesciej no i dzis spor sluzu.

HELP czym sprac plamy z tluszczu na tshircie. Maz ubra nowy tshirt i zabral sie za gotowanie obiadu (brak slow).

Wlasnie wrocilismy z placu zabaw. Bylismy chwile, bo chlopcy znalezli kupe w piaskow icy. Maz zapowiedzial, ze w ogrodzie musiny zorganizowac piaskownice. Leon sie jeszcze czesto bawi no i H bedzie, a w NO wszyscy maja koty, kotre biegaja wolno po okolicy i staja gdzie chca.

Malenqu i ile bys chciala zeby nowy wozek wazyl! Odnosnie Hartana, to wg mnie (i Pani, ktora w sklepie z wozkami pracuje) jest gorszy jakosciowo od np. Teutoni. Moj maz jest w szoku, ze takie gowno za takie pieniadze.

Jesli bys szukala czegos terenowego, to ja moge emmaljunge polecic. Ale ona jest duza i ciezka. Nasza miala wentylacje. Nikt sie nie pocil ;) pokonala wszystko. Uzytkowana od rana do nocy od 2009 roku do 2013 i jeszcze w zeszlym roku pozyczylam kolezancce i jest jak nowa oprocz kol, ktore sa popmowane i trzeba wymienic.
    Gdyby nie to, ze do auta sie nam nie miesci i mnie sie znudzila, to bysmy kola wymienili i by bylo. Teraz trzymamy ja jako zapasowy wozek do przedszkola, bo w tym kraju dzieci w przedszkolu spia w wozkach :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 16:20

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi wazy juz 5410g i ma 59 cm :)
    Dzisiaj byly Pneumokoki i Rota. Strasznie krzyczal :(

Malenq lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka współczuje ale to już za wami. Mam nadzieję że gładko przejdzie.

Ja mam wciąż smutny nastrój...to chyba ten ostatni okres ciąży....

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BESZKO ja jem wszystko. Uwazam tylko z ostrym i czosnkiem tzn. nie jem mega ostrych potraw ani duzej islosci czosnku na raz. Jem tez troche mniej truskawek i czeresni ale to znaczy ze jem na przyklad 8 truskawek truskawek a nie pol kilo :P. Nawet kapuste jem.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, pieknie wazy Dominis :)

U nas tez zalecaja aby jesc wszystko dopoi dziecko alergii nie ma. Chcoiaz ostatnio dok.pow. Mi ze mam mleko w diecie igraniczyc ze wzgl.na kolki.
    Ja niestety,w zw. Z kolkami malej boje sie coraz bardziej i coraz wiecej produktow wykluczam z diety :(

My sie wlasnie karmimy z mala. Cos niespokojna jest od 16.30 czyli od ostatniej drzemki :/ pewnie zaraz zacznie plakac... Wtedy maz przychodzi i z nia chodzi, bo mi juz kregoslup wysiada. Ja mam czas, by chlopcow spac polozyc i z Wami popisac ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie :) ja tylko na chwilkę :P trzymajcie kciuki za mnie jutro na poprawce- ostatniej już :)

wkurzyłam się strasznie czytaniem na temat in vitro i bzdurami które katolicy wykrzykują w necie, tak dalej pójdzie do chyba dokonam apostazji bo mam już tej instytucji dość.... ech no cóż...... ponarzekałam i wracam do pakowania bo jedziemy do rodziców na weekend :) pa :*

Nieukowa lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari trzymam kciuki za jutrzejszy egzamin :)

• Freja Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Beszko co do plamy to ja używam najpierw Ludwika (ale sądzę że inny płyn do garów też da radę) a jak nie to takie preparat do usuwania tłuszczu w kuchni w sparyu taki pomarańczowy z Lidla i do prania, do proszku dosypuję OXY (też z Lidla) i najczęściej złazi, są jeszcze mydełka Dr Beckman czy jakoś tak też są niezłe - nawet marchewkowe kupki spierały :))

a teraz na serio!

dziś myślałam ze dostanę szału, w klinice siedziałam 7 bitych godzin

najpierw rejstracja, potem szybko na ktg i myslałam że tak szybko pójdzie i w godzinę załatwię

a tu guzik

po ktg kazali na korytarzu poczekać chwilkę... po 2 godzinach wezwali, bo nie było wcześniej lekarzy (bo jakis zabieg, bo coś tam) i pani dr zaczeła wywiad robić, karotekę uzupełniać i już miałyśmy iść na usg ale okazało się ze zajęta salka, wiec czekamy obie lekarka i ja
    wchodzimy, ja się kładę ona sprzęt szykuje a tu wpada inna lekarka i pyta czy kończymy bo ma pilny przypadek

więc ją przepuszczamy

w między czasie innej kobiecie odeszły wody więc zamieszanie i szybkie przyjęcie karzą czekać na korytarzu

znów ponad 2 godziny... jeszcze przyjechała karetka więc cała kolejka wstrzymana bo karetka ma pierszeństwo

jestem głodna, pić mi się chce - młoda to samo bo pojechałyśmy razem, tyłek mnie od siedzenia boli, nogi puchną...koszmar, boję się iść siku bo nie wiem kiedy zawołają...

wkońcu moja kolej

kończymy usg, jeszcze badanie i szybkie omówienie sprawy i co?
    pani poczeka jeszcze na korytarzu bo musze to z innymi lakarzami skonsultować

więc znów siedzenie.....

na szczęście teraz krócej

dowiedziałam się tyle że

z rozwarcia na 2 palce zrobiło się na opuszkę, że szyjka skrócona ale nie zgładzona, że gdzieś jest przy kości krzyżowej i że tak może być u wieloródek i że mały jest o 200g lżejszy niż na poniedziałkowej wizycie
    a oznak porodu nie widać bo łożysko jeszcze w pełni wydolne, no i szyjka jeszcze taka sobie...

aha a w poniedziałek mam przyjść na następne ktg ale z torbą i badaniami bo na tym etapie ciązy to nigdy nic nie wiadomo...

ja juz tam nie chcę na ktg....

chce urodzić wcześniej bo nie wytrzymam znów tego siedzienia tam

jedyne co pocieszające to że personel miły i mimo tego mętliku, zabiegania, potrafi podejść do pacjenta jak do człowieka, nie okazują swojego zdenerwowania itp

liczę tylko na to ze rodzić zacznę po 16 a przed 7 bo wówczas w izbie przyjęć nie ma takeigo mętliku

aha, odpowiadając na wszystkie pytania wszystkich dookoła - dziękuję, czuję się dobrze. Nie, jeszcze nie urodziłam. Niestety nie wiem kiedy to nastąpi.

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko wszystko z mleka musisz odstawić nawet masło do tego ogranicz wołowinę i cielęcinę.....
    Ja z owoców wszystko jem oprócz truskawek, cytusów.....ostatnio melona non stop, a czereśnie to średnio 0,5kg dziennie (urok swoich drzew):-D

Freja boziuuuuuu biedulko....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 19:30

• zgredka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja: a gdzie bylas??

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 995 996 997 998 999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ