Gdzie rodzić w Olsztynie? Mamy proszę o opinie!
-
WIADOMOŚĆ
-
Wesołek wrote:też znane nazwisko - Przybyłowicz;)
U Hoppe byłaś na usg 3/4d? -
tak się domyśliłam, że byłaś na badaniach prenatalnych;)
Akurat byłam na prenatalnych u babeczki na NFZ, bo Hoppe, z tego co mi wiadomo, przyjmuje prywatnie.
Też pobrali mi krewkę na Pappę i wolną b-hcg, a potem wizyta u Pani Grażyny Sorbaj- Sucharskiej. Polecam ją jako genetyka:) Troszkę jest roztrzepana, ale świetna;)
Cholercia jasna, gdybym poszła do Hoppe, to bym wiedziała jaka będzie płeć. A nie raz jest siusiak, a 2 tygodnie później jego nie ma;) O co caman? -
Wesołek wrote:tak się domyśliłam, że byłaś na badaniach prenatalnych;)
Akurat byłam na prenatalnych u babeczki na NFZ, bo Hoppe, z tego co mi wiadomo, przyjmuje prywatnie.
Też pobrali mi krewkę na Pappę i wolną b-hcg, a potem wizyta u Pani Grażyny Sorbaj- Sucharskiej. Polecam ją jako genetyka:) Troszkę jest roztrzepana, ale świetna;)
Cholercia jasna, gdybym poszła do Hoppe, to bym wiedziała jaka będzie płeć. A nie raz jest siusiak, a 2 tygodnie później jego nie ma;) O co caman?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 12:49
-
Asiu, ale w co wierzyć? że siusiak wróci, czy odpadł na zawsze?
Kurczę, bo to jest różnica;)
20 stycznia będziesz miała mega dzień. Jak nie wizyta u Przybyłowicza, to parę godzin później genetyk:) Ale mam nadzieję, że wizytować będziesz u dr Grażyny;)
Ja wizytuję 7.01 u swojego ginka, a potem połówkowe 12.01;)
Chyba się pochlastam, jak się okaże, że raz wyjdzie to, raz to;)
A Przybyłowicz nie jest specjalistą od niepłodności i ogólnie tych specyficznych przypadków?
Chciałam do niego chodzić, bo nie dość, że 2 poronienia z rzędu, to przez rok nie mogłam zaciążyć. -
No na polowkowym to sie juz napewno dowiesz co tam siedzi. Teraz jest trudniej wypatrzec bo siusiak i pipka bardzo do siebie podobne ale juz bedziesz miala duze bejbe wiec kazdy lekarz powinien potrafic stwierdzic na tym etapie. Przybylowicz hmm nie wiem czy on taki od nieplodnosci w tej sprawie jezdzilam do Gdanska do Łukaszuka. Przybylowicz jest napewno bardzo dobrym poloznikiem.
-
hahaha;) Gdyby została pipka, to wcale bym się nie obraziła;)
Sęk w tym kochana, że bylam na połówkowym;)
Nie wiem czy wiesz, ale jeśli mieszkasz poza Olsztynem, to masz szansę na wykonanie darmowych badań labolatoryjnych oraz usg płodu z morfologią i sprawdzeniem szyjki w ramach projektu norweskiego w Szpitalu Miejskim.
Dlatego byłam na usg płodu parę dni temu.
Śmiać mi się chciało, bo 2 lekarzy szukało siurasa;)
Stwierdzili, że jest tam pusto;) -
Oooo co za uparciuch :o no jak nie ma siurasa to musi byc pipka innej opcji nie ma Jejku ale masz zagadke Ja juz nie chce zadnych badan dodatkowych hehe ile ludzi mi bedzie tam grzebac :o Mam z tego projektu norweskiego finansowane badania krwi wlasnie a juz chyba nie chce wiecej USG dopiero bylam i juz poczekam do tego 20
-
Zagadka niesamowita;)
Może za parę dni się dowiem:)
Ale teraz, to chyba nie ma możliwości, aby siuras odrósł Ot tak nagle;)
To dobrze, że wykorzystałaś badania labolatoryjne;)
Jeśli chodzi o usg płodu z morfologią, to u nich wyznacznikiem jest od 18 tygodnia do 21 czy 22.
No tak, za często to niezdrowo. Ale coś czytałam, ze usg nie szkodzi..
Nawet tu na forum jest wątek;)
Bynajmniej wykorzystałam okazję. Jestem mega zadowolona;) -
Niom ja tez wykorzystalam dodatkowe wlasnie u Hoppe i te z krwi i tez za darmo bo normalnie 300 u nich taki pakiet kosztuje. Wiec juz jakos nie chce mi sie latac znow Jakby Hoppe mial jakies watpliwosci co do zdrowia malucha pewnie bym sie zdecydowala na jakies dodatkowe konsultacje ale jak wszystko dobrze i raczej dziewczynka to jestem zadowolona. USG czy szkodzi? mysle ze nie... teraz na wszystko sa jakies spiskowe teorie wiec trzeba zachowac poprostu zdrowy rozsadek
Trzymam kciuki za rozwiazanie zagadki Bo teraz wyprzedaze to mozna cos taniego dla malenstwa wypatrzec a tu nie wiadomo rozowe czy niebieskieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 13:36
-
W zasadzie to tak;) Masz rację
Mam nadzieję też, że hipoteza płci żeńskiej u nas się utrzyma;)
Ale siara, my z mężem na święta przygotowaliśmy tort z nadzieniem niebieskim;)
Wszyscy myślą, że szykuje się chłopiec;)
Nie da się być pewnym wszystkiego;) -
Hehehe ja już wszystkim mówię że chłopak i Jaś ale by było jakby siusiak zniknął Ale wątpię. Dla mnie to Jasiu i koniec Pojutrze mam usg to podpytam ginka czy Jaś dalej jest Jasiem
Wesołek hehehe wiesz podobno kiedyś niebieski był kolorem dla dziewczynek Tak mówi moja teściowa chociaż dziwne to -
Wesołek ja wcinałam lody w 1 ciąży z synkiem Teraz też ma być synek, ale mam bardziej parcie na warzywa i fast foody
Ja idę jutro do ginka Wiem że święto, ale ma tyle pacjentek że przyjmie i juro Mam na 18:00...
No myślę że Jaś będzie dalej Jasiem, raczej coś tak mocno sterczącego nie może zniknąć -
Paula222 wrote:Wesołek ja wcinałam lody w 1 ciąży z synkiem Teraz też ma być synek, ale mam bardziej parcie na warzywa i fast foody
Ja idę jutro do ginka Wiem że święto, ale ma tyle pacjentek że przyjmie i juro Mam na 18:00...
No myślę że Jaś będzie dalej Jasiem, raczej coś tak mocno sterczącego nie może zniknąć
Dobra, cicho już jestem;) haha;)
Napisz, jak było u ginekologa. Późno masz wizytę, ale też fajnie;)
Najgorsze, że mam co jakiś czas chrapkę na Mc donalda;) -
Ja urodzilam troje dzieci Same dziewczynki. Z pierwsza jadlam slodycze i lody z druga warzywa najbardziej salate i marchewke taki mix z lidla smialam sie ze urodze krolika Z trzecia znow slodycze i to na maksa dopiero cukrzyca ciazowa mi dala znak stop ale przysiegam plakalam przy polkach ze slodyczami a teraz juz baaardzo uwazam co mam jesc i jem poprostu zdrowo oby tylko nie dostac znow tej curzycy nieszczesnej
-
Asiu, Ty to taka matka Polka;) Czyli mam rozumieć, że to Twoje 4 dzieciątko?
Będzie numer, jak się okaże, że kolejna dziewuszka;)
Mąż musi być zadowolony z Ciebie, bo jesteś płodna;) Ale podsumowałam;) heh..
Kochana, a powiedz. Wspomniałaś o cukrzycy. Mi też wykryli na podstawie 1 wyniku na czczo. Zapisałam się do tej śmiesznej Poradni Diabetologicznej przy Szpitalu Wojewódzkim.
Wkurzyłam się i już tam nie chodzę.