X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gdzie rodzić w Olsztynie? Mamy proszę o opinie!
Odpowiedz

Gdzie rodzić w Olsztynie? Mamy proszę o opinie!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ten watek w zasadzie powinnam umiescicbw dziale PORODY ale chyba tu jest wiecej mam :-) mam pytanie czy moze sa wsrod nas mamy ktore rodzily w Olsztynie? Ktory szpital polecacie? Kolezanka polecila mi szpital Malarkiewicza ale w internecie znalazlam sporo negatywnych opinii nt personelu (np polozna z tipsami! o.O) ale sa to opinie glownie sprzed kilku lat! Bede wdzieczna za pomoc!

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja jestem z Olsztyna :) co prawda to moja pierwsza ciąża, ale moje wszystkie przyjaciółki rodziły u Malarkiewicza i są zachwycone świetnymi warunkami i położnymi :) jezeli oczywiście ciąza przebiega bezproblemowo, my niestety mamy konflikt ( od wczoraj wiem ze moje dzieck jest na szczescie tez rh ujemne juhu) wiec bede rodzic w Wojewódzkim Szpitalu poniewaz maja najlepszy sprzet . Mogłam sie o tym ostatnio przekonac bo trafiłam tam na obserwacje po potrące niu przez rowerzystke.....Lekarze i położne super zrobiły na mnie super wrażenie a z byłam zdziwiona bo w internecie są slabe opinie, a oni wszyscy sa tam naprawde super :) poza tym w tym czasie urodziły sie maluchy niska waga urodzeniowa na poczatku 3 trymestru i też je pieknie wyprowadzili:) dla mnie bezpieczenstwo ponad wszystko wieć wybieram Szpital Wojewódzki :)

Camille87 lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Natasza :-) ja wlasnie tez slyszalam dobre opinie o Malarkiewiczu ale wlasnie podobno w przypadku komplikacji "sobie nie radza" - na czerwcowkach napisala Galanea ze rodzila w Malarkiewiczu i byla zadowolona mimo ze dzidzia 4200 to porod ok :-) moja ciaza nie jest ciaza z powiklaniami, jedyny ewentualny problem to stan dziecka po porodzie bo jestem po terminie i do tego szpitala pojade na wywolanie jesli sama nie urodze (nie jestem z Olsztyna).
    O Wojewodzkim jedynie czytalam ze warunki na salach slabe (pozarywane materace w salach poporodowych?!).
    Ja chyba zdecyduje sie na Malarkiewicza, obawiam sie ze z Wojewodzkiego mogliby mnie odeslac przez brak powiklan ..

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyłączam się do pytania :) dopiero przeprowadziłam się do Olsztyna i zastanawiam się gdzie udać się na porodówkę :) więc prosimy o opnie

ukdywn15f5oepb6t.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku chciałam rodzić w Wojewódzkim. Leżałam tam będąc w ciąży i nie narzekałam (warunki lokalowe nie najlepsze, ale nie o to przecież chodzi). Jak już ciążę donosiłam to zaczęłam zastanawiać się nad Malarkiewiczem ponieważ tam jest cisza i spokój i nie ma takiego "ruchu". Widziałam w Wojewódzkim co się dzieje jak jest kilka porodów naraz- szał. Decyzję o wyborze szpitala pomogła mi podjąć informacja, że zdrowe ciążę w Wojewódzkim często odsyłają. Jako, że Miejski nie wchodził w grę ponieważ słyszałam od kilku znajomych co tam przeżywały no chyba, że ktoś ma tam lekarza prowadzącego to jest ok :)
    Rodziłam więc w Malarkiewiczu mimo obaw, że nie ma sprzętu przy powikłaniach i w sumie nie żałuję. Poród przyjmowała super położna, cały poród masowała mi szyjkę, instruowała i mimo, że nie umiałam przeć bez problemów i nacięcia urodziłam pięknego i zdrowego chłopca :) Warunki też super. Jednoosobowy pokój z łazienką. Pielęgniarki niektóre troszkę były dziwne ale nie wymagałam nie wiadomo czego.

Podsumowując poród wspominam bez żadnej traumy. Rodziłam w ciszy i spokoju, położna zajmowała się tylko mną.

natasza82 lubi tę wiadomość

x76lklh.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, fajnie że podjełyście temat.
    Ja ciągle myślałam o wojewódzkim ze względu na ewentualne powołikłania się zapytałam lekarza to powiedział, że z moja ciąża nie mam wskazań do tego szpitala i może się zdarzyć, że nie będzie miejsc i mnie odeślą. No i pierwszy raz zaczęłam się zastanawiać nad Maklarewiczem, jak zapytałam lekarza czy to prawda że nie robią tam cesarek (opinie z neta) to zaśmiał się i powiedział ze takie oddziały nie istnieją :) moja koleżanka rodziła w miejskim i jest zadowolona. Ja wolę dwa ww bo mój lekarz tam pracuje i zawsze jest szansa, że na niego trafię, chociaż jak widzę ilu mają ginekologów to niewielka :)u
    Camile gdzie w końcu urodziłaś?

A chodziłyście do szkoły rodzenia? Ja chciałam iść do tej przy miejskim bo jest najtańsza ale jakbym się zdecydowała rodzic u maklarewicza to może lepiej tam pójść?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak już wyżej pisałam zostaje przy Wojewódzkim ze względu na konflikt. A nad szkołą rodzenia też się zastanawiam, orientujesz sie moze jakie są ceny w jednym i drugim?

iv09hdgenu0skffm.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W miejskim 150, u maklarewicza 300. I tak zastanawiam się czy jest sens zapłacić dwa razy więcej, żeby np obejrzeć szpital, poznać położne? Swoją drogą ciekawe dlaczego w woj nie ma. Jak masz wskazania to Cie nie odeślą a ja trochę się obawiam, jazdy od porodówki do porodówki :) lekarz mówił mi ze zwiększyli ilość miejsc a i tak ciągle mają pełne obłożenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 20:07

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słyszałam ze tez duze znaczenie ma przy przyjeciu i braku miejsc z któego szpitala ma się lekarza prowadzacego.

iv09hdgenu0skffm.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka, myślę że może się okazać że będziesz musiała rodzić a woj. Tzn nie wiem jak poród w miejskim z arytmią ale oni chyba potrafią odesłać. A skąd masz lekarza? No i i pytałaś go już o szpital?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 17:53

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak kobieta ma skurcze to będą ją tak może cały poród odsyłać ;)
    Ja mam lekarza ze wsi 100km stąd to już w ogóle :) a chciałam do wojewódzkiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 18:05

ukdywn15f5oepb6t.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka skoro lekarz Ci tak powiedział to raczej nie będzie problemu. Tak generalnie to nie wiem które ciążę są kwalifikowane do woj? A jak się przyjedzie na porodówkę z rozwarciem to raczej nikogo nigdzie nie odeślą :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts obyś miała rację :)

eforts lubi tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka zgadzam się z Tobą :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w razie czego moja przyjaciółka w zeszłym roku rodziła w miejskim i jest bardzo zadowolona :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również rodziłam u Malarkiewicza i jestem bardzo zadowolona. Siłami natury urodziłam córeczkę 4200g, 59cm i mam tylko niewielkie nacięcie. Położna przy porodzie była świetna, motywowała, pomagała, masowała krocze. Nie mam żadnej traumy i polecam. Bardzo dobre warunki, pokój jednoosobowy z łazienką.

natasza82, eforts lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea a myślisz, że warto iść do ich szkoły rodzenia? Fajnie, że dobrze wspominasz poród, gratulacje córy :) i od razu pomyślałam czy miałaś w swojej wyprawce ciuszki 56? :)

Galanea lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak ze znieczuleniem w tych szpitalach? Trzeba iśc tam wcześniej czy jak?

ukdywn15f5oepb6t.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Olsztynie chyba w żadnym nie ma problemu ze znieczuleniem

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a własnie , nie wiecie czy są płatne?

iv09hdgenu0skffm.png
1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ