X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na usg wybieram sie w połowie października dopiero... wam też się tak dłuży czas między jedną wizytą a druga :D?

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to mi pewnie pod koniec wypadnie;)
    Teraz się dłuży i to bardzo.

1000 stron zapisałyśmy! :)

Co na kaszel prócz soku z cebuli?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    1000 strona :)

ja już raczej w ogóle nie będę mieć USG :/

wydaje mi się że przed porodem powinno jeszcze jakieś być, żeby można było zobaczyć chociażby jak jest Maleństwo ułożone?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

m@rzenie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja we wtorek mam usg . juz sie nie moge doczekac :) jestem ciekawa ile waza juz moje kruszynki . my mamy wizyty tak mniej wiecej co 2tyg

My tez mamy maty do dziewczynek. Tez z babyshower wlasnie z fisherprice.

Czy jest tu jakas mamusia ktora bedzie karmila od poczatku MM? Czy wszystkie nastawiacie sie na karmienie piersia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 12:27

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    to sprawdza na wizytach polozna przez macanie brzucha...
    a to czy nie jest np. owinięte pępowiną jak sprawdzi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:

Czy jest tu jakas mamusia ktora bedzie karmila od poczatku MM? Czy wszystkie nastawiacie sie na karmienie piersia?
    Ja zamierzałam, ale jeszcze nie jestem pewna. Na pewno nie będę karmić piersią dłużej niż do miesiąca. Jeśli zdecyduję się karmić na początku piersią to na zmianę z MM.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gdyby nie moja zakrecona polozna tez bym nie miala juz usg do porodu a tak ide jutro :) pewnie bede musiala byc sama bo maz z
    gabrysiem w poczekalni. Wpierwszej ciazy bylam w Pl na usg w 30 tyg. Taka tu maja polityke, jak wszystko ok to ostatnie usg robia w 20 tyg i tyle. Mozna isc oczywiscie prywatnie,ale w mojej okolicy to kosztuje ok 100 funtow.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Ja we wtorek mam usg . juz sie nie moge doczekac :) jestem ciekawa ile waza juz moje kruszynki . my mamy wizyty tak mniej wiecej co 2tyg

My tez mamy maty do dziewczynek. Tez z babyshower wlasnie z fisherprice.

Ja mam zamiar karmic piersia, ale moja siostra od poczatku nie karmila ani jednego ani drugiego dziecka. Z pierwszym przystawiala ok miesiac czasu a pozniej mm, a drugim wcale nie przystawiala zeby nie rozkrecac laktacji i mowila ze jej tak bylo lepiej bo z pierwszym dzieckiem pozniej miala problem z zatrzymaniem laktacji, bardzo mleko jej cieklo i miala zapalenie z zastoju mleka. A z drugim po porodzie troszke jej lecialo doslownie dwa dni ale bez zadnego zastoju czy bolu.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:

Ja podobnie jak zieloneoliwki, chcialabym karmić na zmianę od początku żeby dzidzia była przyzwyczajona do butli a i tak piersią max do 4 mcy potem już tylko butla i inne rzeczy które można podawać od tego czasu.

Mi np bardzo zależy żebym mogła dziecko z kimś zostawić na dłużej np na noc dlatego wiadomo :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    nie chce o tym myśleć...

wiesz ja ogólnie nie będę nigdy należeć do osób które chwala sobie ich podejście do ciąży, szczególnie po tym jak rok temu poroniłam, a oni mi sprawdzili tylko ciśnienie i odesłali do domu bez USG... lecialam do Polski następnego dnia i przyjęli mnie w trybie natychmiastowym na oddział bo miałam już tak zajechana macicę...
    wolę teraz nie myśleć o tym wszystkim i o ich podejściu, bo tylko łapie większego stresa...

Ojeju, przykro mi, nie dziwie sie ze masz stresa. A nie myslalas zeby przyleciec do Pl rodzic?

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z Was oklejała się plastrami (taping) ze względu na ból pleców?

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:

Będę karmić naturalnie. Chcę jak najlepiej. Jak się da, to do roku. Syna karmiłam 6 m-cy. Ciężkie miałam początki bo już w szpitalu pękały brodawki i bez osłonek się nie obeszło. Oczywiście bez bólu też, ale wszystko do przeżycia.
    Moja siostra szybko przeszła na mieszanki, a przy drugim dziecku jeszcze szybciej, ale u niej to lenistwo.

Nie stresujcie tak Suerte ;-) Ale pomysł porodu w PL dobry. Jak myślisz Suerte? Czy zależy Ci na obywatelstwie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    czy któraś z Was oklejała się plastrami (taping) ze względu na ból pleców?

Ja je stosowałam na kolano, mąż na plecy na rwę kulszową. Nam osobiście nie pomogły.

Inso gratuluje dziewuszki :) nie ma to jak wyczucie matki ;)

Matę mamy z chicco dostaliśmy od szwagra.

Dziewczyny jak u Was teraz z ruchami dziecioków?? Bo moj jest bardzo mało aktywny. Rzadko dostaje mocne kopniaki.

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie usg w III trymestrze to ja zapewne bede miała w połowie października, chyba 31-32 tydzień. 28 września idziemy teraz na wizyte i lekarz bedzie mierzył i warzył małego takie podstawy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra a my jeszcze w polsce czesto narzekamy ...

Kourtney lubi tę wiadomość

‹‹ 998 999 1000 1001 1002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ