Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa we wtorek mam usg . juz sie nie moge doczekac
jestem ciekawa ile waza juz moje kruszynki . my mamy wizyty tak mniej wiecej co 2tyg
My tez mamy maty do dziewczynek. Tez z babyshower wlasnie z fisherprice.
Czy jest tu jakas mamusia ktora bedzie karmila od poczatku MM? Czy wszystkie nastawiacie sie na karmienie piersia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 12:27
Kourtney lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:
Czy jest tu jakas mamusia ktora bedzie karmila od poczatku MM? Czy wszystkie nastawiacie sie na karmienie piersia?
-
nick nieaktualnyU mnie gdyby nie moja zakrecona polozna tez bym nie miala juz usg do porodu a tak ide jutro
pewnie bede musiala byc sama bo maz z
gabrysiem w poczekalni. Wpierwszej ciazy bylam w Pl na usg w 30 tyg. Taka tu maja polityke, jak wszystko ok to ostatnie usg robia w 20 tyg i tyle. Mozna isc oczywiscie prywatnie,ale w mojej okolicy to kosztuje ok 100 funtow. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:Ja we wtorek mam usg . juz sie nie moge doczekac
jestem ciekawa ile waza juz moje kruszynki . my mamy wizyty tak mniej wiecej co 2tyg
My tez mamy maty do dziewczynek. Tez z babyshower wlasnie z fisherprice.
Ja mam zamiar karmic piersia, ale moja siostra od poczatku nie karmila ani jednego ani drugiego dziecka. Z pierwszym przystawiala ok miesiac czasu a pozniej mm, a drugim wcale nie przystawiala zeby nie rozkrecac laktacji i mowila ze jej tak bylo lepiej bo z pierwszym dzieckiem pozniej miala problem z zatrzymaniem laktacji, bardzo mleko jej cieklo i miala zapalenie z zastoju mleka. A z drugim po porodzie troszke jej lecialo doslownie dwa dni ale bez zadnego zastoju czy bolu. -
Flakonik wrote:Czy jest tu jakas mamusia ktora bedzie karmila od poczatku MM? Czy wszystkie nastawiacie sie na karmienie piersia?
Ja podobnie jak zieloneoliwki, chcialabym karmić na zmianę od początku żeby dzidzia była przyzwyczajona do butli a i tak piersią max do 4 mcy potem już tylko butla i inne rzeczy które można podawać od tego czasu.
Mi np bardzo zależy żebym mogła dziecko z kimś zostawić na dłużej np na noc dlatego wiadomo
-
nick nieaktualnySuerte wrote:nie chce o tym myśleć...
wiesz ja ogólnie nie będę nigdy należeć do osób które chwala sobie ich podejście do ciąży, szczególnie po tym jak rok temu poroniłam, a oni mi sprawdzili tylko ciśnienie i odesłali do domu bez USG... lecialam do Polski następnego dnia i przyjęli mnie w trybie natychmiastowym na oddział bo miałam już tak zajechana macicę...
wolę teraz nie myśleć o tym wszystkim i o ich podejściu, bo tylko łapie większego stresa...
Ojeju, przykro mi, nie dziwie sie ze masz stresa. A nie myslalas zeby przyleciec do Pl rodzic? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:Czy jest tu jakas mamusia ktora bedzie karmila od poczatku MM? Czy wszystkie nastawiacie sie na karmienie piersia?
Będę karmić naturalnie. Chcę jak najlepiej. Jak się da, to do roku. Syna karmiłam 6 m-cy. Ciężkie miałam początki bo już w szpitalu pękały brodawki i bez osłonek się nie obeszło. Oczywiście bez bólu też, ale wszystko do przeżycia.
Moja siostra szybko przeszła na mieszanki, a przy drugim dziecku jeszcze szybciej, ale u niej to lenistwo.
Nie stresujcie tak SuerteAle pomysł porodu w PL dobry. Jak myślisz Suerte? Czy zależy Ci na obywatelstwie?
-
nick nieaktualnyMartosza83 wrote:czy któraś z Was oklejała się plastrami (taping) ze względu na ból pleców?
Ja je stosowałam na kolano, mąż na plecy na rwę kulszową. Nam osobiście nie pomogły.
Inso gratuluje dziewuszkinie ma to jak wyczucie matki
Matę mamy z chicco dostaliśmy od szwagra.
Dziewczyny jak u Was teraz z ruchami dziecioków?? Bo moj jest bardzo mało aktywny. Rzadko dostaje mocne kopniaki.iNso87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny