X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti87 wrote:
    Muszę do Was dołączyć :) Jestem na forum ciąża w Norwegii, ale potrzebuję ciężarnych w tym samym wieku ciążowym, że tak to określę :)

Powili wszystko zbieram, większość po prostu dostaję ...
    Ale też się zastanawiam czy na pewno wszystko potrzebuję już teraz?

No to witamy ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti a znasz juz plec? ;)

A ja nie umiem wstac z lozka. Haha glod mnie zaraz zmusi zeby ruszyc tylek. Mezus w pracy i nie ma mi kto sniadanka do lozka przynies

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:44

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Zazwyczaj w szpitalach jest taka opcja wykupienia położnej i kosztuje to 1000zł.

Moj szpital nie ma takiej opcji. Tzn mozna swoja polozna miec ale samemu trzeba sie z nia dogadac. Odpowiada mi polozna od mojego lekarza ta co mnie wazy i cisnienie sprawdza, wiem ze pracuje w szpitalu gdzie bede rodzila, musze jej zapytac ile u niej taka "usluga" i czy wogole swiadczy taką. ;-)
    Nad nosidlem i ja sie zastanawiam.
    Flakonik mialas babyshower? Super! Sama organizowalas czy zorganizowaly kolezanki?

• ania14 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    A powiedzcie macie juz wybrane polozne srodowiskowe? Jak to u was wyglada? Ja jestem w trakcie wybierania. I tez prawdopodobnie zdecyduje sie na ktoras z Ujastka.

u mnie nie ma nic do wyboru :p
    do dr rodzinnej jest przypisana położna i ta mnie odwiedza

tez się musze zapytać znajomej położnej czy świadczy takie usługi i za ile. czasem zastanawiam się czy warto... znajoma rodziła w moim szpitalu pół roku temu i jest bardzo zadowolona. wsadziły ja do jakieś wanny żeby się wykapala. przy porodzie pomogły tak ze nie pękła chociaż pierwsze dziecko rodziła chyba z pół kg mniejsze i innym szpitalu i pękła. wzięły przebrały malucha a on za chwilę na łóżku siedziała herbatę piła. nie obraża się polozne z oddziału ze przyjechałam ze swoją pomocą ? moja po porodzie pojedzie do domu a ja z nimi jeszcze 3 dni zostane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 10:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Moj szpital nie ma takiej opcji. Tzn mozna swoja polozna miec ale samemu trzeba sie z nia dogadac. Odpowiada mi polozna od mojego lekarza ta co mnie wazy i cisnienie sprawdza, wiem ze pracuje w szpitalu gdzie bede rodzila, musze jej zapytac ile u niej taka "usluga" i czy wogole swiadczy taką. ;-)
    Nad nosidlem i ja sie zastanawiam.
    Flakonik mialas babyshower? Super! Sama organizowalas czy zorganizowaly kolezanki?
    W zeszla sobote przyjaciolki i kolezanki mi zrobily taka niespodzianke :)

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    u mnie nie ma nic do wyboru :p
    do dr rodzinnej jest przypisana położna i ta mnie odwiedza

tez się musze zapytać znajomej położnej czy świadczy takie usługi i za ile. czasem zastanawiam się czy warto... znajoma rodziła w moim szpitalu pół roku temu i jest bardzo zadowolona. wsadziły ja do jakieś wanny żeby się wykapala. przy porodzie pomogły tak ze nie pękła chociaż pierwsze dziecko rodziła chyba z pół kg mniejsze i innym szpitalu i pękła. wzięły przebrały malucha a on za chwilę na łóżku siedziała herbatę piła. nie obraża się polozne z oddziału ze przyjechałam ze swoją pomocą ? moja po porodzie pojedzie do domu a ja z nimi jeszcze 3 dni zostane.

Wlasnie tez sie tego boje ze podczas porodu wkolo mnie bedzie latala ta co oplacona bedzie, a po porodzie zostane z tymi co beda mialy dyzur i ciekawe jaki stosunek one maja do oplacania poloznych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się ja w dzień studniówki!!! Szampan dla wszystkich!! ;)

Odniosłam wrażenie że te moje bóle były spowodowane wzdęciami, od poniedziałku wcinałam dużo czosnku, mleka z miodem a dla mnie czosnek i miód są baaardzo ciężkostrawne. Wypróżniłam się i przeszło jak ręką odjął właściwie, kłuje mnie od czsu do czasu w miejscu gdzie najmocniej mnie kopie Mały, ale to raczej wbija mi łokcia albo kolanko;)

Przeziębienie przeszło na dwa dni i znowu. Tym razem mam okropny kaszel aż ledwo mogę mówić, chyba mnie lekarz jednak nie ominie... mąż pojechał do teściów bo mieliśmy jechać na obiad. Ja leżę i zdycham samotnie w łóżku :P

Naox daj znać jak po dniach otwartych:)

Madzisek, Mama-julka, naox lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas prywatna położna kasuje koło 1000 zł i przeważnie są to babki które kiedyś pracowały na oddziale. Ja byłam na tyle zadowolona z opieki położnych w szpitalu przy porodzie, że dla mnie to zbędny wydatek bo wszystkie były bardzo pomocne.

1usap07w9hybl9h9.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja po wizycie i USG w III trymestrze:
    29W4D
    Polozenie plodu na szczescie juz podluzne glowkowe;D mam nadzieje,ze sie nie zmieni
    Przednia sciana,stopien lozyska II
    Slyszalam serduszko i jest wszystko ok:D ilosc plynu owodniowego w normie
    BPD 7,25 odpowiada 29W1D
    FL 5,70 odp 29W6D
    HC 25,07 odp 27W2D
    AC 25,74 odp 29W6D
    Waga 1416g :)))

I Uwaga,uwaga znamy plec:pp Jednak strzal poprzedniego gina byl trafiony, bedzie Dziewczynka! :p
    Termin z tego USG przeskoczyl na 6.12

ZieloneOliwki, alicja_, Madzisek, Mama-julka, kwiatakacji, bella88, pati_zuzia, rewelka, ania14, Pchelkaa, cytrynówka, genoweffa, moniek90, MeGi2986, Kate4, Karola1990, Marta0912, Nadulka lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co sądzicie o matach edukacyjnych? kupujecie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso gratulacje! :)

iNso87 lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Inso gratulacje! :)
    Hehehe ja sie przestawilam juz dawno,jak to wczesniej pisalam czulam juz dziewczynka po tym,ze jem te slodycze i ladnie wygladam ;)
    Ale Malz jeszcze za tym Marcelem:p hehe biedny:D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy fotke w 2d akurat jak Mala ziewala :D potem wstawie:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczekaj inso jeszcze za jakiś czas o synku zacznie ci gadać :P

iNso87 lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    poczekaj inso jeszcze za jakiś czas o synku zacznie ci gadać :P
    Oooo nie nie:p 2 dzieciakow starczy:p przynamniej i z pokojem problem juz z glowy bedzie:D Mala bedzie miala po Laurze:D uf

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz jak to jest :) facet przeważnie chce mieć syna :P u nas się synuś udał więc chyba da mi spokój z następnym dzieciaczkiem :P chociaż gdyby nie kredyty to ja sama pewnie jeszcze trzecie bym chciała :D

iNso87 lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów dopiero wstaję. Śniadanko i niestety muszę siąść do pracy, a tak mi się nie chce.
    U nas w szpitalu położna kosztuje 800 zł a lekarz 1400. Położna opłacona jest z tego szpitala,w którym rodzisz więc chyba koleżanki się nie obrażają.
    Matę edukacyjną dostajemy po siostrzeńcu- sami ją kupowaliśmy, więc jest taka jak chcemy :)
    Inso gratulacje! Ja mam USG 3trymestru w środę. Jutro badania na wizytę i sprawdzimy czy wszystko z dzidzią ok.

iNso87, alicja_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na usg jeszcze trochę muszę poczekać... A tak jestem ciekawa co u Maleństwa słychać:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    co sądzicie o matach edukacyjnych? kupujecie?

Nam podoba sie mata fisher price, uwielbiam zabawki z tej firmy, ale juz siostra powiedziala ze Nam sprezentuje.

Flakonik lubi tę wiadomość

‹‹ 997 998 999 1000 1001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ