X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti87 wrote:
    Muszę do Was dołączyć :) Jestem na forum ciąża w Norwegii, ale potrzebuję ciężarnych w tym samym wieku ciążowym, że tak to określę :)

Powili wszystko zbieram, większość po prostu dostaję ...
    Ale też się zastanawiam czy na pewno wszystko potrzebuję już teraz?

No to witamy ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti a znasz juz plec? ;)

A ja nie umiem wstac z lozka. Haha glod mnie zaraz zmusi zeby ruszyc tylek. Mezus w pracy i nie ma mi kto sniadanka do lozka przynies

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:44

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Zazwyczaj w szpitalach jest taka opcja wykupienia położnej i kosztuje to 1000zł.

Moj szpital nie ma takiej opcji. Tzn mozna swoja polozna miec ale samemu trzeba sie z nia dogadac. Odpowiada mi polozna od mojego lekarza ta co mnie wazy i cisnienie sprawdza, wiem ze pracuje w szpitalu gdzie bede rodzila, musze jej zapytac ile u niej taka "usluga" i czy wogole swiadczy taką. ;-)
    Nad nosidlem i ja sie zastanawiam.
    Flakonik mialas babyshower? Super! Sama organizowalas czy zorganizowaly kolezanki?

• ania14 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    A powiedzcie macie juz wybrane polozne srodowiskowe? Jak to u was wyglada? Ja jestem w trakcie wybierania. I tez prawdopodobnie zdecyduje sie na ktoras z Ujastka.

u mnie nie ma nic do wyboru :p
    do dr rodzinnej jest przypisana położna i ta mnie odwiedza

tez się musze zapytać znajomej położnej czy świadczy takie usługi i za ile. czasem zastanawiam się czy warto... znajoma rodziła w moim szpitalu pół roku temu i jest bardzo zadowolona. wsadziły ja do jakieś wanny żeby się wykapala. przy porodzie pomogły tak ze nie pękła chociaż pierwsze dziecko rodziła chyba z pół kg mniejsze i innym szpitalu i pękła. wzięły przebrały malucha a on za chwilę na łóżku siedziała herbatę piła. nie obraża się polozne z oddziału ze przyjechałam ze swoją pomocą ? moja po porodzie pojedzie do domu a ja z nimi jeszcze 3 dni zostane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 10:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Moj szpital nie ma takiej opcji. Tzn mozna swoja polozna miec ale samemu trzeba sie z nia dogadac. Odpowiada mi polozna od mojego lekarza ta co mnie wazy i cisnienie sprawdza, wiem ze pracuje w szpitalu gdzie bede rodzila, musze jej zapytac ile u niej taka "usluga" i czy wogole swiadczy taką. ;-)
    Nad nosidlem i ja sie zastanawiam.
    Flakonik mialas babyshower? Super! Sama organizowalas czy zorganizowaly kolezanki?
    W zeszla sobote przyjaciolki i kolezanki mi zrobily taka niespodzianke :)

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    u mnie nie ma nic do wyboru :p
    do dr rodzinnej jest przypisana położna i ta mnie odwiedza

tez się musze zapytać znajomej położnej czy świadczy takie usługi i za ile. czasem zastanawiam się czy warto... znajoma rodziła w moim szpitalu pół roku temu i jest bardzo zadowolona. wsadziły ja do jakieś wanny żeby się wykapala. przy porodzie pomogły tak ze nie pękła chociaż pierwsze dziecko rodziła chyba z pół kg mniejsze i innym szpitalu i pękła. wzięły przebrały malucha a on za chwilę na łóżku siedziała herbatę piła. nie obraża się polozne z oddziału ze przyjechałam ze swoją pomocą ? moja po porodzie pojedzie do domu a ja z nimi jeszcze 3 dni zostane.

Wlasnie tez sie tego boje ze podczas porodu wkolo mnie bedzie latala ta co oplacona bedzie, a po porodzie zostane z tymi co beda mialy dyzur i ciekawe jaki stosunek one maja do oplacania poloznych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się ja w dzień studniówki!!! Szampan dla wszystkich!! ;)

Odniosłam wrażenie że te moje bóle były spowodowane wzdęciami, od poniedziałku wcinałam dużo czosnku, mleka z miodem a dla mnie czosnek i miód są baaardzo ciężkostrawne. Wypróżniłam się i przeszło jak ręką odjął właściwie, kłuje mnie od czsu do czasu w miejscu gdzie najmocniej mnie kopie Mały, ale to raczej wbija mi łokcia albo kolanko;)

Przeziębienie przeszło na dwa dni i znowu. Tym razem mam okropny kaszel aż ledwo mogę mówić, chyba mnie lekarz jednak nie ominie... mąż pojechał do teściów bo mieliśmy jechać na obiad. Ja leżę i zdycham samotnie w łóżku :P

Naox daj znać jak po dniach otwartych:)

Madzisek, Mama-julka, naox lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas prywatna położna kasuje koło 1000 zł i przeważnie są to babki które kiedyś pracowały na oddziale. Ja byłam na tyle zadowolona z opieki położnych w szpitalu przy porodzie, że dla mnie to zbędny wydatek bo wszystkie były bardzo pomocne.

1usap07w9hybl9h9.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja po wizycie i USG w III trymestrze:
    29W4D
    Polozenie plodu na szczescie juz podluzne glowkowe;D mam nadzieje,ze sie nie zmieni
    Przednia sciana,stopien lozyska II
    Slyszalam serduszko i jest wszystko ok:D ilosc plynu owodniowego w normie
    BPD 7,25 odpowiada 29W1D
    FL 5,70 odp 29W6D
    HC 25,07 odp 27W2D
    AC 25,74 odp 29W6D
    Waga 1416g :)))

I Uwaga,uwaga znamy plec:pp Jednak strzal poprzedniego gina byl trafiony, bedzie Dziewczynka! :p
    Termin z tego USG przeskoczyl na 6.12

ZieloneOliwki, alicja_, Madzisek, Mama-julka, kwiatakacji, bella88, pati_zuzia, rewelka, ania14, Pchelkaa, cytrynówka, genoweffa, moniek90, MeGi2986, Kate4, Karola1990, Marta0912, Nadulka lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co sądzicie o matach edukacyjnych? kupujecie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso gratulacje! :)

iNso87 lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Inso gratulacje! :)
    Hehehe ja sie przestawilam juz dawno,jak to wczesniej pisalam czulam juz dziewczynka po tym,ze jem te slodycze i ladnie wygladam ;)
    Ale Malz jeszcze za tym Marcelem:p hehe biedny:D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy fotke w 2d akurat jak Mala ziewala :D potem wstawie:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczekaj inso jeszcze za jakiś czas o synku zacznie ci gadać :P

iNso87 lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    poczekaj inso jeszcze za jakiś czas o synku zacznie ci gadać :P
    Oooo nie nie:p 2 dzieciakow starczy:p przynamniej i z pokojem problem juz z glowy bedzie:D Mala bedzie miala po Laurze:D uf

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz jak to jest :) facet przeważnie chce mieć syna :P u nas się synuś udał więc chyba da mi spokój z następnym dzieciaczkiem :P chociaż gdyby nie kredyty to ja sama pewnie jeszcze trzecie bym chciała :D

iNso87 lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów dopiero wstaję. Śniadanko i niestety muszę siąść do pracy, a tak mi się nie chce.
    U nas w szpitalu położna kosztuje 800 zł a lekarz 1400. Położna opłacona jest z tego szpitala,w którym rodzisz więc chyba koleżanki się nie obrażają.
    Matę edukacyjną dostajemy po siostrzeńcu- sami ją kupowaliśmy, więc jest taka jak chcemy :)
    Inso gratulacje! Ja mam USG 3trymestru w środę. Jutro badania na wizytę i sprawdzimy czy wszystko z dzidzią ok.

iNso87, alicja_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na usg jeszcze trochę muszę poczekać... A tak jestem ciekawa co u Maleństwa słychać:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    co sądzicie o matach edukacyjnych? kupujecie?

Nam podoba sie mata fisher price, uwielbiam zabawki z tej firmy, ale juz siostra powiedziala ze Nam sprezentuje.

Flakonik lubi tę wiadomość

‹‹ 997 998 999 1000 1001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ