Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymarti87 wrote:Muszę do Was dołączyć
Jestem na forum ciąża w Norwegii, ale potrzebuję ciężarnych w tym samym wieku ciążowym, że tak to określę 
Powili wszystko zbieram, większość po prostu dostaję ...
Ale też się zastanawiam czy na pewno wszystko potrzebuję już teraz?
No to witamy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyalicja_ wrote:Zazwyczaj w szpitalach jest taka opcja wykupienia położnej i kosztuje to 1000zł.
Moj szpital nie ma takiej opcji. Tzn mozna swoja polozna miec ale samemu trzeba sie z nia dogadac. Odpowiada mi polozna od mojego lekarza ta co mnie wazy i cisnienie sprawdza, wiem ze pracuje w szpitalu gdzie bede rodzila, musze jej zapytac ile u niej taka "usluga" i czy wogole swiadczy taką.
Nad nosidlem i ja sie zastanawiam.
Flakonik mialas babyshower? Super! Sama organizowalas czy zorganizowaly kolezanki? -
Flakonik wrote:A powiedzcie macie juz wybrane polozne srodowiskowe? Jak to u was wyglada? Ja jestem w trakcie wybierania. I tez prawdopodobnie zdecyduje sie na ktoras z Ujastka.
u mnie nie ma nic do wyboru :p
do dr rodzinnej jest przypisana położna i ta mnie odwiedza
tez się musze zapytać znajomej położnej czy świadczy takie usługi i za ile. czasem zastanawiam się czy warto... znajoma rodziła w moim szpitalu pół roku temu i jest bardzo zadowolona. wsadziły ja do jakieś wanny żeby się wykapala. przy porodzie pomogły tak ze nie pękła chociaż pierwsze dziecko rodziła chyba z pół kg mniejsze i innym szpitalu i pękła. wzięły przebrały malucha a on za chwilę na łóżku siedziała herbatę piła. nie obraża się polozne z oddziału ze przyjechałam ze swoją pomocą ? moja po porodzie pojedzie do domu a ja z nimi jeszcze 3 dni zostane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 10:13
-
nick nieaktualnyW zeszla sobote przyjaciolki i kolezanki mi zrobily taka niespodziankePchelkaa wrote:Moj szpital nie ma takiej opcji. Tzn mozna swoja polozna miec ale samemu trzeba sie z nia dogadac. Odpowiada mi polozna od mojego lekarza ta co mnie wazy i cisnienie sprawdza, wiem ze pracuje w szpitalu gdzie bede rodzila, musze jej zapytac ile u niej taka "usluga" i czy wogole swiadczy taką.

Nad nosidlem i ja sie zastanawiam.
Flakonik mialas babyshower? Super! Sama organizowalas czy zorganizowaly kolezanki?
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyania14 wrote:u mnie nie ma nic do wyboru :p
do dr rodzinnej jest przypisana położna i ta mnie odwiedza
tez się musze zapytać znajomej położnej czy świadczy takie usługi i za ile. czasem zastanawiam się czy warto... znajoma rodziła w moim szpitalu pół roku temu i jest bardzo zadowolona. wsadziły ja do jakieś wanny żeby się wykapala. przy porodzie pomogły tak ze nie pękła chociaż pierwsze dziecko rodziła chyba z pół kg mniejsze i innym szpitalu i pękła. wzięły przebrały malucha a on za chwilę na łóżku siedziała herbatę piła. nie obraża się polozne z oddziału ze przyjechałam ze swoją pomocą ? moja po porodzie pojedzie do domu a ja z nimi jeszcze 3 dni zostane.
Wlasnie tez sie tego boje ze podczas porodu wkolo mnie bedzie latala ta co oplacona bedzie, a po porodzie zostane z tymi co beda mialy dyzur i ciekawe jaki stosunek one maja do oplacania poloznych. -
nick nieaktualnyMelduję się ja w dzień studniówki!!! Szampan dla wszystkich!!

Odniosłam wrażenie że te moje bóle były spowodowane wzdęciami, od poniedziałku wcinałam dużo czosnku, mleka z miodem a dla mnie czosnek i miód są baaardzo ciężkostrawne. Wypróżniłam się i przeszło jak ręką odjął właściwie, kłuje mnie od czsu do czasu w miejscu gdzie najmocniej mnie kopie Mały, ale to raczej wbija mi łokcia albo kolanko;)
Przeziębienie przeszło na dwa dni i znowu. Tym razem mam okropny kaszel aż ledwo mogę mówić, chyba mnie lekarz jednak nie ominie... mąż pojechał do teściów bo mieliśmy jechać na obiad. Ja leżę i zdycham samotnie w łóżku
Naox daj znać jak po dniach otwartych:)
Madzisek, nick nieaktualny, naox lubią tę wiadomość
-
Jestem i ja po wizycie i USG w III trymestrze:
29W4D
Polozenie plodu na szczescie juz podluzne glowkowe;D mam nadzieje,ze sie nie zmieni
Przednia sciana,stopien lozyska II
Slyszalam serduszko i jest wszystko ok:D ilosc plynu owodniowego w normie
BPD 7,25 odpowiada 29W1D
FL 5,70 odp 29W6D
HC 25,07 odp 27W2D
AC 25,74 odp 29W6D
Waga 1416g
))
I Uwaga,uwaga znamy plec:pp Jednak strzal poprzedniego gina byl trafiony, bedzie Dziewczynka! :p
Termin z tego USG przeskoczyl na 6.12
nick nieaktualny, nick nieaktualny, Madzisek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, bella88, nick nieaktualny, rewelka, ania14, nick nieaktualny, cytrynówka, nick nieaktualny, moniek90, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Karola1990, nick nieaktualny, Nadulka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa znów dopiero wstaję. Śniadanko i niestety muszę siąść do pracy, a tak mi się nie chce.
U nas w szpitalu położna kosztuje 800 zł a lekarz 1400. Położna opłacona jest z tego szpitala,w którym rodzisz więc chyba koleżanki się nie obrażają.
Matę edukacyjną dostajemy po siostrzeńcu- sami ją kupowaliśmy, więc jest taka jak chcemy
Inso gratulacje! Ja mam USG 3trymestru w środę. Jutro badania na wizytę i sprawdzimy czy wszystko z dzidzią ok.
iNso87, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny

potem wstawie:)