X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    A wy myslicie jeszcze o kolejnych dzieciach? ;)

Ja jeszcze nie, mąż już tak. Ze względu na wiek, jeżeli będziemy chcieli następne to będziemy się musieli dość szybko zdecydować. Na ten moment jakoś mi się nie uśmiecha kolejne 9 miesięcy z brzuchem. Oczywiście teściowie już mówią o drugim,co mnie jeszcze bardziej zniechęca. Jak będzie tego nie wie nikt :)

Rewelka - jak myślę, że nam się uda przypadkiem 'od strzała' to się boję seksu po porodzie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zabladzilam w internetach.
    Szukam jeszcze chusty do dzieci. Podobno najlepsze sa tkane skosno krzyzowe.
    ktoras bedzie sie zaoptrzac tez w chusty?
    Znalazlam fajne takie jakie bym chciala i mi sie podobaja z lennylamb albo z natibaby. Nie wiem na ktore ske zdecydowac :p
    I ktore krzeselko tez nie wiem. Teraz jeszcze znalazlam z Blooma ktore by mnie troche taniej wynioslo i nawet podobne jest do twojego alicja ;)
    Aaa myslalam ze juz mam cala wyprawke a tu ciagle jeszcze jakies rzeczy mi dochodza...
    Przedtem myslalam ze krzeselko kupie dopiero jak dziewczynki sie urodza, ze to jeszcze daleko do siadania i jedzenia ale fajnie juz by bylo miec takie od pierwszych dni...
    Wybaczcie za moje rozpiski dzisiaj...

alicja_, Kourtney lubią tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wyobraziłam sobie jak nosisz dzieci w chustach jedną z tyłu drugą z przodu :)

Inso mega sen... A myślałam że Ja mam durne :)

Flakonik, iNso87 lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, że tylko my idziemy jak na razie w minimalizm. Kupujemy dla malej tylko kosz mojżesza na bujanych płozach, dokładnie taki:

http://muppetshop.eu/nowosci/kosz-mojzesza-shnuggle-detail.html

a łóżeczko będziemy kupować jak mała będzie wyrastać z kosza. Nie kupujemy jeszcze krzesełek, leżaczków itp..

Kosz jest na tyle lekki, że spokojnie będziemy mogli zabierać go z sypialni do salonu i mieć ciągle małą na oku. Taki mamy pomysł, jak się sprawdzi w praktyce tego nie wiem.

Czy któraś z was planuje kupić monitor oddechu? Jeśli tak to ten do łóżeczka, czy ten do pieluszki?

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Czy któraś z was planuje kupić monitor oddechu? Jeśli tak to ten do łóżeczka, czy ten do pieluszki?
    Do lozeczek mamy.

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Do lozeczek mamy.

Flakonik jaki macie do łóżeczek? My myślimy o tym do pieluszki snuzza hero, ale jeszcze nie zdecydowaliśmy ostatecznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Flakonik jaki macie do łóżeczek? My myślimy o tym do pieluszki snuzza hero, ale jeszcze nie zdecydowaliśmy ostatecznie.

http://podwojneszczescie.net/mobile/pl/p/Niania-i-dwa-monitory-oddechu-dla-blizniat-spiacych-w-jednym-pokoju-Angelcare-AC401,-AC300/237

kwiatakacji, Suerte, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:43

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam z pracy.... Boże jak mi było ciężko dzisiaj wstać, jeszcze godzinny przerywnik w trakcie snu, jak poszłam na siusiu to zasnąć nie mogłam a jak już mi się błogo robiło to mąż zaczął chrapać, myślałam, że go z łóżka wywalę.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Pchelkaa, nie zadręczaj się. Mojemu mężowi też się kiedyś wymsknęło bardzo brzydkie słowo. Też zawalił mi się świat, ale szczere przeprosiny i to, że dałam mu szansę, żeby udowodnił mi, że to był jego największy błąd w życiu, sprawiły że mu wybaczyłam. Nie zapomniałam, ale wybaczyłam. Powiedziałam mu szczerze jak bardzo mnie zranił, żeby zastanowił się jak można kochać i jednocześnie mówić najbliższej osobie tak straszne rzeczy. Rozpłakał się, widziałam jak bardzo żałuje.
    Z tego co pamiętam, to Twój mąż wiele ostatnio przeszedł. Dobrze kojarzę?

Powiedz mu po prostu co czujesz, najszczerzej jak potrafisz. On na pewno już żałuje.

Tak dobrze kojarzysz, zmarl mu Tata i w dodatku troche dlugow zostawil i spraw ktore maz musi ogarnac. Rozmawialam z mezem, przeprosil, zaluje bardzo, byl placz, tulenie. Obiecal ze nigdy wiecej nie odniesie sie tak w stosunku do mnie. Porozmawialismy i zrozumialam ze tez troche mojej winy bylo, zamias wprost powiedziec ze go potrzebuje, ze chce zeby przyszedl i sie polozyl to najpierw go wygonilam z lozka zeby samej moc wysoko nogi polozyc a pozniej glupie podchody zeby jednak przyszedl. Troche warjuje w tej ciazy

Matleena, kwiatakacji, genoweffa, gosia mmr lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:43

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    A wy myslicie jeszcze o kolejnych dzieciach? ;)

My myslimy, mam nadzieje ze uda sie bez wiekszych staran, bo chcielibysmy mala roznice wieku. Chcialabym min 3 dzieci, ale moze po tym pierwszym mi sie odwidzi;-)

Krzeselka super, to z mimy troche za kosmiczne jak dla mnie. My narazie krzeselka nie kupujemy.
    Co do poloznej srodowiskowej to jest przydzielona z osrodka i jest spoko.

Chcialabym polozna "osobista"/"prywatna" przy porodzie. Ciekawe ile taka moze wziasc

Suerte lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    To widzę, że tylko my idziemy jak na razie w minimalizm. Kupujemy dla malej tylko kosz mojżesza na bujanych płozach, dokładnie taki:

http://muppetshop.eu/nowosci/kosz-mojzesza-shnuggle-detail.html

a łóżeczko będziemy kupować jak mała będzie wyrastać z kosza. Nie kupujemy jeszcze krzesełek, leżaczków itp..

Kosz jest na tyle lekki, że spokojnie będziemy mogli zabierać go z sypialni do salonu i mieć ciągle małą na oku. Taki mamy pomysł, jak się sprawdzi w praktyce tego nie wiem.

Nie tylko,ja ide w wiekszy:p nie mam nic,procz butelek roznego rodzaju bo Malz naznosil,wozek dalej u siostry nie wiedziec czemu:p a lozeczko zwykle drewniane kupimy moze w pazdzierniku? Albo na dniach:p aha no i pare kosmetykow,tetry ze dwie,reczniki kapielowe ze dwa,kocyk:) pare ubranek tyle;) nie spieszy mi sie z lezaczkiem bo pewnie w odwietki Ktos przyniesie,krzeselka do karmienia nie potrzebuje :) aha mam jeszcze po Laurze podgrzewacz do butelek,a na wsi spacerowke rozowa pierre cardin;)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    najważniejsze, że już wszystko dobrze :)

No powiedzmy;-) 4

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    A ja zabladzilam w internetach.
    Szukam jeszcze chusty do dzieci. Podobno najlepsze sa tkane skosno krzyzowe.
    ktoras bedzie sie zaoptrzac tez w chusty?
    Znalazlam fajne takie jakie bym chciala i mi sie podobaja z lennylamb albo z natibaby. Nie wiem na ktore ske zdecydowac :p
    I ktore krzeselko tez nie wiem. Teraz jeszcze znalazlam z Blooma ktore by mnie troche taniej wynioslo i nawet podobne jest do twojego alicja ;)
    Aaa myslalam ze juz mam cala wyprawke a tu ciagle jeszcze jakies rzeczy mi dochodza...
    Przedtem myslalam ze krzeselko kupie dopiero jak dziewczynki sie urodza, ze to jeszcze daleko do siadania i jedzenia ale fajnie juz by bylo miec takie od pierwszych dni...
    Wybaczcie za moje rozpiski dzisiaj...

Ja też wstępnie myślałam o chuście, ale w końcu zdecydowałam się na nosidło.
    Nosidło umożliwia noszenie dziecka zarówno przodem jak i tyłem do świata, z przodu oraz na plecach rodzica, a chusta chyba tylko w jednej pozycji?

Mam to samo. Niby już skończyłam całą wyprawkę, ale ciągle coś nowego mi dochodzi.
    Tak jak np. te piękne kocyki! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Ja też wstępnie myślałam o chuście, ale w końcu zdecydowałam się na nosidło.
    Nosidło umożliwia noszenie dziecka zarówno przodem jak i tyłem do świata, z przodu oraz na plecach rodzica, a chusta chyba tylko w jednej pozycji?

Mam to samo. Niby już skończyłam całą wyprawkę, ale ciągle coś nowego mi dochodzi.
    Tak jak np. te piękne kocyki! :)

Nosidelka tez mamy. Dostalam na babyshower.

alicja_, Kourtney lubią tę wiadomość

• marti87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę do Was dołączyć :) Jestem na forum ciąża w Norwegii, ale potrzebuję ciężarnych w tym samym wieku ciążowym, że tak to określę :)

Powili wszystko zbieram, większość po prostu dostaję ...
    Ale też się zastanawiam czy na pewno wszystko potrzebuję już teraz?

Flakonik, Madzisek, ZieloneOliwki, pati_zuzia, naox lubią tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:

Ja kupiłam Monitor oddechu Babysense - jest to monitor do łóżeczka, nie do pieluszki.
    Wybrałam tą firmę ponieważ monitory Babysense są stosowane w wiekszości oddziałów noworodkowych w Polsce.

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti87 wrote:
    Muszę do Was dołączyć :) Jestem na forum ciąża w Norwegii, ale potrzebuję ciężarnych w tym samym wieku ciążowym, że tak to określę :)

Powili wszystko zbieram, większość po prostu dostaję ...
    Ale też się zastanawiam czy na pewno wszystko potrzebuję już teraz?

Witaj marti :)
    A nad czym sie zastanawiasz czy potrzebujesz juz teraz?

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

Chcialabym polozna "osobista"/"prywatna" przy porodzie. Ciekawe ile taka moze wziasc

Zazwyczaj w szpitalach jest taka opcja wykupienia położnej i kosztuje to 1000zł.

‹‹ 996 997 998 999 1000 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ