Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:A wy myslicie jeszcze o kolejnych dzieciach?
Ja jeszcze nie, mąż już tak. Ze względu na wiek, jeżeli będziemy chcieli następne to będziemy się musieli dość szybko zdecydować. Na ten moment jakoś mi się nie uśmiecha kolejne 9 miesięcy z brzuchem. Oczywiście teściowie już mówią o drugim,co mnie jeszcze bardziej zniechęca. Jak będzie tego nie wie nikt
Rewelka - jak myślę, że nam się uda przypadkiem 'od strzała' to się boję seksu po porodzie -
nick nieaktualnyA ja zabladzilam w internetach.
Szukam jeszcze chusty do dzieci. Podobno najlepsze sa tkane skosno krzyzowe.
ktoras bedzie sie zaoptrzac tez w chusty?
Znalazlam fajne takie jakie bym chciala i mi sie podobaja z lennylamb albo z natibaby. Nie wiem na ktore ske zdecydowac :p
I ktore krzeselko tez nie wiem. Teraz jeszcze znalazlam z Blooma ktore by mnie troche taniej wynioslo i nawet podobne jest do twojego alicja
Aaa myslalam ze juz mam cala wyprawke a tu ciagle jeszcze jakies rzeczy mi dochodza...
Przedtem myslalam ze krzeselko kupie dopiero jak dziewczynki sie urodza, ze to jeszcze daleko do siadania i jedzenia ale fajnie juz by bylo miec takie od pierwszych dni...
Wybaczcie za moje rozpiski dzisiaj...
alicja_, Kourtney lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo widzę, że tylko my idziemy jak na razie w minimalizm. Kupujemy dla malej tylko kosz mojżesza na bujanych płozach, dokładnie taki:
http://muppetshop.eu/nowosci/kosz-mojzesza-shnuggle-detail.html
a łóżeczko będziemy kupować jak mała będzie wyrastać z kosza. Nie kupujemy jeszcze krzesełek, leżaczków itp..
Kosz jest na tyle lekki, że spokojnie będziemy mogli zabierać go z sypialni do salonu i mieć ciągle małą na oku. Taki mamy pomysł, jak się sprawdzi w praktyce tego nie wiem.
Czy któraś z was planuje kupić monitor oddechu? Jeśli tak to ten do łóżeczka, czy ten do pieluszki?pati_zuzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykwiatakacji wrote:Flakonik jaki macie do łóżeczek? My myślimy o tym do pieluszki snuzza hero, ale jeszcze nie zdecydowaliśmy ostatecznie.
http://podwojneszczescie.net/mobile/pl/p/Niania-i-dwa-monitory-oddechu-dla-blizniat-spiacych-w-jednym-pokoju-Angelcare-AC401,-AC300/237kwiatakacji, Suerte, Kourtney lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPchełka wrote:Pchelkaa, nie zadręczaj się. Mojemu mężowi też się kiedyś wymsknęło bardzo brzydkie słowo. Też zawalił mi się świat, ale szczere przeprosiny i to, że dałam mu szansę, żeby udowodnił mi, że to był jego największy błąd w życiu, sprawiły że mu wybaczyłam. Nie zapomniałam, ale wybaczyłam. Powiedziałam mu szczerze jak bardzo mnie zranił, żeby zastanowił się jak można kochać i jednocześnie mówić najbliższej osobie tak straszne rzeczy. Rozpłakał się, widziałam jak bardzo żałuje.
Z tego co pamiętam, to Twój mąż wiele ostatnio przeszedł. Dobrze kojarzę?
Powiedz mu po prostu co czujesz, najszczerzej jak potrafisz. On na pewno już żałuje.
Tak dobrze kojarzysz, zmarl mu Tata i w dodatku troche dlugow zostawil i spraw ktore maz musi ogarnac. Rozmawialam z mezem, przeprosil, zaluje bardzo, byl placz, tulenie. Obiecal ze nigdy wiecej nie odniesie sie tak w stosunku do mnie. Porozmawialismy i zrozumialam ze tez troche mojej winy bylo, zamias wprost powiedziec ze go potrzebuje, ze chce zeby przyszedl i sie polozyl to najpierw go wygonilam z lozka zeby samej moc wysoko nogi polozyc a pozniej glupie podchody zeby jednak przyszedl. Troche warjuje w tej ciazyMatleena, kwiatakacji, genoweffa, gosia mmr lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:A wy myslicie jeszcze o kolejnych dzieciach?
My myslimy, mam nadzieje ze uda sie bez wiekszych staran, bo chcielibysmy mala roznice wieku. Chcialabym min 3 dzieci, ale moze po tym pierwszym mi sie odwidzi;-)
Krzeselka super, to z mimy troche za kosmiczne jak dla mnie. My narazie krzeselka nie kupujemy.
Co do poloznej srodowiskowej to jest przydzielona z osrodka i jest spoko.
Chcialabym polozna "osobista"/"prywatna" przy porodzie. Ciekawe ile taka moze wziascSuerte lubi tę wiadomość
-
kwiatakacji wrote:To widzę, że tylko my idziemy jak na razie w minimalizm. Kupujemy dla malej tylko kosz mojżesza na bujanych płozach, dokładnie taki:
http://muppetshop.eu/nowosci/kosz-mojzesza-shnuggle-detail.html
a łóżeczko będziemy kupować jak mała będzie wyrastać z kosza. Nie kupujemy jeszcze krzesełek, leżaczków itp..
Kosz jest na tyle lekki, że spokojnie będziemy mogli zabierać go z sypialni do salonu i mieć ciągle małą na oku. Taki mamy pomysł, jak się sprawdzi w praktyce tego nie wiem.
Czy któraś z was planuje kupić monitor oddechu? Jeśli tak to ten do łóżeczka, czy ten do pieluszki?aha mam jeszcze po Laurze podgrzewacz do butelek,a na wsi spacerowke rozowa pierre cardin;)
kwiatakacji lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:A ja zabladzilam w internetach.
Szukam jeszcze chusty do dzieci. Podobno najlepsze sa tkane skosno krzyzowe.
ktoras bedzie sie zaoptrzac tez w chusty?
Znalazlam fajne takie jakie bym chciala i mi sie podobaja z lennylamb albo z natibaby. Nie wiem na ktore ske zdecydowac :p
I ktore krzeselko tez nie wiem. Teraz jeszcze znalazlam z Blooma ktore by mnie troche taniej wynioslo i nawet podobne jest do twojego alicja
Aaa myslalam ze juz mam cala wyprawke a tu ciagle jeszcze jakies rzeczy mi dochodza...
Przedtem myslalam ze krzeselko kupie dopiero jak dziewczynki sie urodza, ze to jeszcze daleko do siadania i jedzenia ale fajnie juz by bylo miec takie od pierwszych dni...
Wybaczcie za moje rozpiski dzisiaj...
Ja też wstępnie myślałam o chuście, ale w końcu zdecydowałam się na nosidło.
Nosidło umożliwia noszenie dziecka zarówno przodem jak i tyłem do świata, z przodu oraz na plecach rodzica, a chusta chyba tylko w jednej pozycji?
Mam to samo. Niby już skończyłam całą wyprawkę, ale ciągle coś nowego mi dochodzi.
Tak jak np. te piękne kocyki! -
nick nieaktualnyalicja_ wrote:Ja też wstępnie myślałam o chuście, ale w końcu zdecydowałam się na nosidło.
Nosidło umożliwia noszenie dziecka zarówno przodem jak i tyłem do świata, z przodu oraz na plecach rodzica, a chusta chyba tylko w jednej pozycji?
Mam to samo. Niby już skończyłam całą wyprawkę, ale ciągle coś nowego mi dochodzi.
Tak jak np. te piękne kocyki!
Nosidelka tez mamy. Dostalam na babyshower.alicja_, Kourtney lubią tę wiadomość
-
Muszę do Was dołączyć
Jestem na forum ciąża w Norwegii, ale potrzebuję ciężarnych w tym samym wieku ciążowym, że tak to określę
Powili wszystko zbieram, większość po prostu dostaję ...
Ale też się zastanawiam czy na pewno wszystko potrzebuję już teraz?
Flakonik, Madzisek, ZieloneOliwki, pati_zuzia, naox lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykwiatakacji wrote:
Czy któraś z was planuje kupić monitor oddechu? Jeśli tak to ten do łóżeczka, czy ten do pieluszki?
Ja kupiłam Monitor oddechu Babysense - jest to monitor do łóżeczka, nie do pieluszki.
Wybrałam tą firmę ponieważ monitory Babysense są stosowane w wiekszości oddziałów noworodkowych w Polsce.
kwiatakacji lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarti87 wrote:Muszę do Was dołączyć
Jestem na forum ciąża w Norwegii, ale potrzebuję ciężarnych w tym samym wieku ciążowym, że tak to określę
Powili wszystko zbieram, większość po prostu dostaję ...
Ale też się zastanawiam czy na pewno wszystko potrzebuję już teraz?
Witaj marti
A nad czym sie zastanawiasz czy potrzebujesz juz teraz?Kourtney lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny