Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy dzisiaj bylismy na dniu otwartym w Ujastku. wszystko super. Jestem zdecydowana tam rodzic. Polozne,lekarze wszyscy bardzo mili,pomocni. Pojedyncze sale. Wszystko git!
My na pewno zdecydujemy sie na porod rodzinny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 17:13
kwiatakacji, alicja_, moniek90, Kourtney lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy też mieliśmy dzisiaj iść na dni otwarte , no ale niestety mąż w delegacji a chciałam żebyśmy poszli razem. Pójdziemy za 2 tygodnie. Z tego co słyszałam od moich znajomych w zasadzie i o ujastku i o Siemiradzkim, a pewnie się tyczy większości szpitali to te dni otwarte to taka trochę reklama, pokazują to co mają super, pomijają niedociągnięcia, więc trzeba trochę popatrzeć przez palce.
Zwłaszcza jeżeli zdarzy się rodzić podczas przepełnienia, wtedy z warunkami bywa róznie.
My też jesteśmy zdecydowani na poród rodzinny - zastanawiamy się tylko czy z opłaconą położną czy lekarzem.
Położną środowiskową będziemy dopiero wybierać, w przyszłym tygodniu mam się zamiar zorientować co i jak. -
nick nieaktualnyFlakonik wrote:My dzisiaj bylismy na dniu otwartym w Ujastku. wszystko super. Jestem zdecydowana tam rodzic. Polozne,lekarze wszyscy bardzo mili,pomocni. Pojedyncze sale. Wszystko git!
My na pewno zdecydujemy sie na porod rodzinny
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:A powiedzcie macie juz wybrane polozne srodowiskowe? Jak to u was wyglada? Ja jestem w trakcie wybierania. I tez prawdopodobnie zdecyduje sie na ktoras z Ujastka.
-
nick nieaktualny
-
Ja tak jak wcześniej pisałam wybrałam położna środowiskową, bo ze względu na nakaz leżenia będzie prowadzić także moją edukację do porodu w domu.
We Wrocławiu z salami do porodu rodzinnego słabo bo w każdej placówce są tylko 2 więc jak będzie zajęta to nie ma możliwości,a mi b. zależy żeby być razem z mężem.
Pchełka
Porozmawiaj z mężem szczerze i powiedz mu co myślisz o tym zachowaniu i jak bardzo Cię zranił. Ja nie usprawiedliwiam ale jeśli żałuję to myślę, że każdy z nas jest człowiekiem i czasem palnie coś bez zastanowienia. Najważniejsze żebyście doszli do porozumienia Myślę ze jak mąż będzie miał świadomość jak bardzo Cie skrzywdził i zranił to i sam do siebie długo będzie mieć pretensje. Ważne żebyś się nie tłamsiła w sobie zlych emocji tylko mu powiedziała wszystko co Cie zraniło i ogólnie jaki stres spowodował. Jeśli Ci się uda to najlepiej postaraj się przeprowadzić ta rozmowę na spokojnie i jak najszybciej i jeśli to możliwe nie w formie kolejnej kłótni czy pretensji a przedstawia sytuacji z Twojej strony. Jeśli za bardzo się wtrącam to przepraszam. Po prostu myślę ze w małżeństwie najważniejsze jest obustronne zrozumie a w czasie ciąży wszystkie związki przeżywają rewolucję i pewnie wiele z nas przechodzi trudne momenty. Trzymam mocno za Ciebie kciuki!aannkkaa, kwiatakacji, Matleena, Pchelkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA powiedzcie kupujecie juz krzeselka takie do karmienia juz czy dopiero pozniej po porodzie jak dzidzia bedzie wieksza?
Ja juz mam upatrzone takie co mozna od pierwszych dni juz w nich trzymac noworodka, i to krzeselko rosnie razem z dzieckiem, potem sie zamienia je w normalne krzeselko do starszego dzieciaka.Kourtney lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaannkkaa wrote:Właśnie ogladam wydarzenia na Polsacie i znaleziono zwłoki noworodka na śmietniku- chłopca urodził się wczoraj. Nosz k*urwa jak tak można ! Jest tyle miejsc gdzie można podrzucic dziecko ale nie na śmietnik ! Co za potwór musiał to zrobić..
pati_zuzia, Kourtney lubią tę wiadomość
-
Flakonik wrote:A powiedzcie kupujecie juz krzeselka takie do karmienia juz czy dopiero pozniej po porodzie jak dzidzia bedzie wieksza?
Ja juz mam upatrzone takie co mozna od pierwszych dni juz w nich trzymac noworodka, i to krzeselko rosnie razem z dzieckiem, potem sie zamienia je w normalne krzeselko do starszego dzieciaka.
Pokaż
Myślę że jak jest od urodzenia to nie musisz czekać na późniejJa nie wiem czy w ogóle będę kupowała.
-
nick nieaktualnyJa juz nie musze,ale przy pierwszym dziecku kupilam dopiero jak zaczal jesc normalne jedzonko
a teraz mu sluzy jako stoliki i krzeselko np kiedy ma przekaske, bo obiad je normalnie z nami pzry stole na doroslym krzesle
http://www.mothercare.com/East-Coast-Nursery-Wooden-Combination-Highchair---Natural/993658,default,pd.html
Flakonik pokaz pokazto krzeselko. Faktycznie mozesz kupic jesli bedziesz mogla je uzywac od samego poczatku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 20:15
Flakonik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:A powiedzcie kupujecie juz krzeselka takie do karmienia juz czy dopiero pozniej po porodzie jak dzidzia bedzie wieksza?
Ja juz mam upatrzone takie co mozna od pierwszych dni juz w nich trzymac noworodka, i to krzeselko rosnie razem z dzieckiem, potem sie zamienia je w normalne krzeselko do starszego dzieciaka.
Ja już kupiłam takie krzesełko - firma: Mima.
Jest ono właśnie takie jak mówisz. To wielofunkcyjne krzesełko 3w1, które jednocześnie jest leżaczkiem dla niemowlaka, wysokim krzesełkiem do karmienia oraz krzesełkiem dla juniora.
http://mimakids.com/product/moon/Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 20:24
pati_zuzia, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny jak ja Wam zazdroszcze że macie możliwosc wyboru szpitala, ktory ma super opieke, wspanialych lekarzy i fachowo wyposazone oddzialy. U nas w Białym sa 2 szpitale poloznicze i od dluzszego czasu ciagle slychac tylko sama krytyke przez co zmuszona jestem rodzic w prywatnej klinice.
Co do krzesełka to my dostalismy od meza brata wiec mamy to z głowy.
A położną mam przydzieloną z przychodni rodzinnej, ale zobaczymy czy nie bede zmuszona jej zmienic.
Ktoś kto lubi thirllery to polecam film 'Everest'. Na koniec chyba wszystkie baby płakały na sali, w tym ja -
nick nieaktualnynaox wrote:Ale dziś się czuję... jakby czołg po mnie przejechał.
Głowa mnie boli, nawet zrobiłam sobie drzemkę półgodzinną.
Dziś zrobię sobie gofry na otrębach i twarożku, staram się jeść teraz zdrowo, bo jak tak dalej pójdzie skończę na porodówce z 90kg. Ładnie sobie pofolgowałam.
Dałabyś przepisUwielbiam takie zdrowsze przekąski.
-
nick nieaktualnyStokke Tripp Trapp
Tak to wyglada, tylko ze czarne bysmy chcieli
http://iv.pl/images/50968025763911776047_thumb.jpg
https://www.stokke.com/POL/pl-pl/do-siedzenia/tripp-trapp/1001.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 20:28
alicja_, pati_zuzia, Kourtney lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyalicja_ wrote:Ja już kupiłam takie krzesełko - firma: Mima.
Jest ono właśnie takie jak mówisz. To wielofunkcyjne krzesełko 3w1, które jednocześnie jest leżaczkiem dla niemowlaka, wysokim krzesełkiem do karmienia oraz krzesełkiem dla juniora.
http://mimakids.com/product/moon/
Alicja piekne jest, a za ile? bo jakos ceny nie umiem sie doszukac. mozesz na priv napisac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 20:32
Kourtney lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:Alicja piekne jest, a za ile? bo jakos ceny nie umiem sie doszukac.
No właśnie nigdzie w internecie nie ma cen tego krzesełka. Ja je zamówiłam w sklepie stacjonarnym Bociek w Zabrzu i czekałam na nie ponad 3 miesiące aż przyjedzie z Włoch.
Cena niestety kosmiczna, jak samo krzesełko - 2100zł ze wszystkimi dodatkami.