Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa planuję karmić piersią maks 6 mcy, ale przyzwyczajać małą do butli podając odciągnięty pokarm. W sierpniu mamy zaproszenie na wesele naszego bliskiego kolegi irlandczyka i chcemy zostawić małą na 5 dni z dziadkami, więc do tego czasu musi ogarniać butelkę
Co do sprawdzania czy dziecko jest okręcone pępowiną - nie sprawdzają tego niestety, w kwietniu znajomemu urodziło się dziecko - poród naturalny się rozpoczął, ale nie postępował więc zrobili cesarkę i wtedy okazało się, że dziecko jest owinięte pępowiną.
Ja po doświadczeniach moich znajomych odnoszę wrażenie, że im mniej doświadczony lekarz na dyżurze tym bardziej asekuruje się badaniami ( robi min usg położenia). Ci bardziej doświadczeni rzeczywiście ustalają położenie i wielkość ręcznie. To samo jest jeżeli ciąża jest bez komplikacji wtedy nie kombinują z dodatkowymi badaniami. Oczywiście to tylko i wyłącznie moja opinia. -
nick nieaktualnyMeGi2986 wrote:Dziewczyny jak u Was teraz z ruchami dziecioków?? Bo moj jest bardzo mało aktywny. Rzadko dostaje mocne kopniaki.
Swojego czuje tak co godzinę - dwie i najbardziej gdy leżę lub siedzę.
Już zaczął mi się brzuch "ruszać" pod wpływem jego kopniaków
Suerte, pewnie, że dasz radę -
nick nieaktualnyAcikk wrote:J
Mi np bardzo zależy żebym mogła dziecko z kimś zostawić na dłużej np na noc dlatego wiadomoMatleena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKurcze a moj leniuch sie zrobił. Na początku 22 tyg najbardziej aktywny był po 22. Ale to tak może z tydzień. W nocy jak wstawałam siku to czasem jeszcze kopnał. A teraz cholera księciunio zaczyna mnie stresować. Nie ma stałej pory jego aktywności, nie daje siedzenie, leżenie czy stanie, zmiana pozycji ani pukanie czy kołysanie brzuchem. Słodycze tojuż wogóle na niego nie działają. Zaczynam się niepokoić.
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:35
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Został 1 ❄️ -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:36
MeGi2986 lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Został 1 ❄️ -
nick nieaktualnygosia mmr wrote:Dziewczyny, wiem, że temat był już poruszany, ale nie mogę go odnaleźć. Których sprzedawców minky polecacie, chodzi mi o opinie osób, które już mają swoje minky.
Z góry wielkie dzięki
Ja juz mam kocyki minky i moge naprawde polecic z La Millou. Sa naprawde bardzo dobre jakosciowo i material cudownie mieciutkigosia mmr, alicja_, Nadulka, Kourtney lubią tę wiadomość
-
.
gosia mmr lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Został 1 ❄️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOla_45 wrote:MeGi - ale ogolnie odczuwasz ruchy? Jesli tak to nie musisz sie niepokoic
Z czasem maluszek ma mniej miejsca wiec jest troszke spokojniejszy bo jest "otulony" w brzuszku
-
nick nieaktualnyMeGi2986 wrote:Ja je stosowałam na kolano, mąż na plecy na rwę kulszową. Nam osobiście nie pomogły.
Inso gratuluje dziewuszkinie ma to jak wyczucie matki
Matę mamy z chicco dostaliśmy od szwagra.
Dziewczyny jak u Was teraz z ruchami dziecioków?? Bo moj jest bardzo mało aktywny. Rzadko dostaje mocne kopniaki.
U mnie z ruchami to wygląda tak że czuje je, ale nie są to już takie kopniaki (chyba ze w szyjke nóżką to taki solidny typowy kopniak) bo Mała ma chyba za mało miejsca poprostu, czuje takie wypychanie, przeciąganie.MeGi2986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeGi2986 wrote:Od 2 dni poczulam moze kkilka lekkich pukniec. Tak jakby stracil sily:( jedziemy na ip niech sprawdza czy wszystko ok.
o kurcze to rzeczywiście nie dużo. Moja reaguje na mizianie czy lekkie uciskanie brzucha- po tym zawsze się odzywa. Flakonik wpadłaś chyba w szał zakupowy:D az jestem ciekawa co mąż na to? chyba ze tez jest za zakupami itp:) mój jest zdania ze nie wszystko trzeba od razu kupować i że zdążymy ze wszystkim:)Suerte, alicja_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:Wlasnke zamowilam woombie dla moich dziewczynek.
Powinnam miec zakazac uzywania internetu. Ciagle znajduje cos co jeszcze koniecznie musze miec bo na pewno sie przyda. . .
właśnie poczytałam o woombie:) kurde chyba sama zakupię, ale boję się że te dzieci śpią tak spokojnie w tym bo są ściśnięte i nie mają możliwości ruchu. Ale z drugiej strony przez ostatnie miesiące bycia w brzuszku tez sa tak ściśnięte albo i bardziej -
.
MeGi2986 lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :