X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, brak słów az nie wiadomo co powiedzieć :( przykro że trafilas na takich ludzi :/ odpoczywajcie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:10

iNso87, MeGi2986, pati_zuzia, Madzisek, Mama-julka, kwiatakacji, bella88, Flakonik, Marta0912, gosia mmr, ZieloneOliwki, moniek90, genoweffa, Nadulka lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Acikk :*
    Śliczny brzusio, w końcu widać że rośnie ;)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Megi;/ masakra jakas... wspolczuje takich przezyc..
    Ja tak teraz leze i dochodze do wniosku,ze jakos mi ciezko sie robi pomalu,nie dam rady juz sie pomalu schylac,lezec na plecach tez nie bardzo bo ciezko oddychac,jak wlasnie przed chwila Laure swoja kapalam to nie moglam sie schylic,zeby Jej glowe umyc,dopiero jak zrobilam milowy rozkrok i sie pochylilam tak,ze brzuch wisial miedzy nogami to jeszcze ok:p tak sie zastanawiam czy to nie zasluga tego,ze Mala sie przekrecila ta glowka w dol,bo od kilku dni tak mi ciezko..

MeGi2986 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Czy ktoras korzystala z depilacji laserowej?

moja bratowa zrobiła sobie nogi i jest bardzo zadowolona

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ja jak mialam wrazenie,ze moj brzuszek jest maly tak teraz z dnia na dzien jakis wielki nagle sie zrobil.. mialam wstawic foto wczesniej a dzis pisalam o ziewaniu Malej ale nie mam jak wstawic bo leze juz..;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso a Ty gdzie bedziesz rodzic?? Mi tez ciezej oddychac odkad maly lezy główką do dołu, szybciej sie mecze i brzuchal przeszkadza w zginaniu sie. Na szczescie jeszcze na plecach sppi mi sie najwygodniej bo na kazdym z boków czuje ciagniecie w brzuchu. Tyle ze klade wyzej glowe niz wczesniej.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He heno koniec 7 mca to wypadaloby wyglądać jak w ciąży :D

No właśnie inso co z obiecanymi fotkami :P he he lez lez i odpoczywaj :)
    Ja mojemu dzidziowi daje 2 m-ce, od 20 listopada znaczne go wypedzac na wszelkie sposoby hehe :D też mi tak jakos przyciezkawo już, marzę jak będzie można znowu spać na brzuchu :) chociaż już się tak przyzwyczailam do bycia w ciąży że mówiłam wczoraj do męża że jak dziwnie będzie jak nie będę w ciąży heheh :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za takie przeżycia na IP powinnaś napisać jakąś skargę...no chyba że tam taka norma :/
    Gdzie znajdę instrukcję dodawania zdjęć :)?

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba też zaczne narzekać :(
    dzisiaj w nocy tylko 2 a wczoraj chyba byłam w nocy z 10 razy siusiu :(
    ciężko mi wstać za każdym razem z łóżka ;/
    dzisiaj od rana boli mnie głowa, wziełam 2 apapy i nic, chyba oszaleje!
    ostatni raz miałam tak chyba w sierpniu,
    w ogóle już ciężko nad wanna nachylić się głowe umyć, chyba czas klekać ;/
    buty i skarpetki też ciężko ubrać :(
    w nocy jak zasnę na którymś boku to straszny ból sprawia przekręcić sie...

widok dzidzi na pewno nam wszytsko wynagrodzi

a takie ważne pytanie!!!
    KTÓRA RODZI W SZPITALU W KTÓRYM DYŻURUJE LEKARZ DO KTÓREGO AKTUALNIE CHODZI???

na początku ciąży nie miałam takiego problemu bo mój gin do czerwca pracował w szpitalu gdzie myślałam że będe rodzić a teraz pracuje w tym drugim ;/
    tam gdzie chciałam rodzić mówią że ogólne warunki są gorsze ale położne lepsze, w tym drugim bardziej nowocześnie, plazmy
    ale mój lekarz dyżuruje tylko 1 dzień w tyg, wiec trafin na niego to chyba jak w totka a i na położne narzekają ;/ i co teraz??

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynówka, też miałam niedawno szkolenie z tego zakresu ;-) Wstawiam przez stronę:

pl.tinypic.com

cytrynówka lubi tę wiadomość

• cytrynówka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Cytrynówka, też miałam niedawno szkolenie z tego zakresu ;-) Wstawiam przez stronę:

pl.tinypic.com

Dzięki wielkie :)

No ja juz od kilku tygodni mam w koncu swojego arbuzika :D

5jz0w8.jpg

Mama-julka, MeGi2986, rewelka, Flakonik, Ola_45, pati_zuzia, kwiatakacji, Madzisek, Nadulka lubią tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania14 bardziej stawiałabym na szpital z lepszymi położnymi i lekarzami. Te trzy dni jakoś miną. Mój lekarz nie pracuje już rok u nas w mieście, tylko w szpitalu 30km dalej. Prowadzi własną praktykę od pn. do pt. od rana do wieczora, to też loteria gdybym trafiła na niego. A po drugie, gdyby mnie chwyciło tak nagle jak przy pierwszym porodzie, to bałabym się tam jechać, chociaż to kawałek drogi ;-)

Ale jak zobaczą, że ciążę prowadził kolega, to też inaczej patrzą na rodzącą :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:
    Za takie przeżycia na IP powinnaś napisać jakąś skargę...no chyba że tam taka norma :/
    Gdzie znajdę instrukcję dodawania zdjęć :)?
    Niestety sluchając opinii różnych osób takie podejście u nas to norma :( a skarge mozna napisac, ale i tak zostanie ona wrzucona do niszczarki i nic to nie da oprocz kolejnych nerwów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania14 mój pracuje tylko w prywatnej klinice ginekologicznej. Ja chce rodzic w prywatnej klinice położniczej z która maja podpisana umowe ale on tam nie ma dyzurow. Ale zawsze to juz zaprzyjaźnieni lekarze.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz prowadzący jest ordynatorem w szpitalu w którym chce rodzić, ogólnie ma respect :) jak byłam na hsg to wszyscy zwracali uwagę od kogo i byli milutcy :)

Megi szkoda słów na taki szpital...

U mnie najgorsze są noce nie mogę się ułożyć :\ a to dopiero początek, w dzień ciężej ale oj tam :)
    Acikk też marzę o śnie na brzuchu, ostatnio kombinowalam z mężem jakby zrobić żebym się dobrze ułożyła i nic nie wymysliliśmy :)

gosia mmr lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka to super że masz taka mozliwość:)

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 20 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Czy ktoras korzystala z depilacji laserowej?

W ciąży nie można, ja jakiś czas temu robiłam parę zabiegów na łydki i byłam bardzo zadowolona. Tylko potem przerwałam, bo zaczęliśmy działać w kwestii powiększenia naszej rodzinki.

tb73hdge49irrilb.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka mój jeszcze ma to do siebie ze w nocy zajmuje 3/4 łóżka i nie sposób go posunąć haha a ja z brzuchem zwisam dupa poza łóżkiem :D ale co tam :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się tak do mnie przytula że ląduje na ścianie :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ściany z żadnej strony :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ