X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras korzystala z depilacji laserowej?

• mnk Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) trochę mnie nie było. U nas wszystko w porządku. Marcel kopie jak szalony cały czas. Strasznie się rozpycha z samego rana koło 5 jak jeszcze śpię :D a co u was?

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa, wiesz że w c. nie można? Musisz poczekać do wyklucia :-)

Też myślałam o tym, mam paskudnie popękane żyłki na udach. Teraz w c. się nasiliło.
    Ogólnie zależy od progu bólu czy zabieg będzie przyjemny czy bolesny.
    Moja szwagierka miała zabieg na twarzy (żyłki) poszła późną wiosną, więc na ostatnią chwilę i widzi już różnicę. Teraz jesienią może dokończy serie zabiegów.

Co do depilacji oczywiście nie można w c. i potrzebnych jest kilka zabiegów :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 16:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak to jest z wynagrodzeniem na macierzyńskim? Decydując się z góry na rok macierzyńskiego dostajemy 80% wynagrodzenia czyli średniej z wypłaty przelewanej na konto z dwunastu ostatnich miesięcy (nawet będąc kilka miesięcy na zwolnieniu)- z premiami itd, czy 80% wynagrodzenia kwoty netto na umowie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki poczekaj na naszą dyżurną kadrową.
    Ja jak zwykle, tak daleko myślami nie wybiegam. Zresztą u nas były mikro - premie na lewo ;-) to moje macierzyńskie, wiadomo.

Accik, pytanko do Ciebie ;-)

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    właśnie poczytałam o woombie:) kurde chyba sama zakupię, ale boję się że te dzieci śpią tak spokojnie w tym bo są ściśnięte i nie mają możliwości ruchu. Ale z drugiej strony przez ostatnie miesiące bycia w brzuszku tez sa tak ściśnięte albo i bardziej ;) ;D

ja tak owijałam maleństwo w pieluszkę flanelową, zawijałam w taki sam ciasny "kokon"

alicja_ lubi tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Dziewczyny, jak to jest z wynagrodzeniem na macierzyńskim? Decydując się z góry na rok macierzyńskiego dostajemy 80% wynagrodzenia czyli średniej z wypłaty przelewanej na konto z dwunastu ostatnich miesięcy (nawet będąc kilka miesięcy na zwolnieniu)- z premiami itd, czy 80% wynagrodzenia kwoty netto na umowie?

Jestem jestem :D zieloneoliwki jeżeli jesteś teraz na L4 to podstawę masz już ustalona więc teraz dostajesz 100% a na macierz. Zostaniesz 80% tego co teraz :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Wlasnke zamowilam woombie dla moich dziewczynek.
    Powinnam miec zakazac uzywania internetu. Ciagle znajduje cos co jeszcze koniecznie musze miec bo na pewno sie przyda. . .

Flakonik kupuj kupuj :) zazdroszcze mnie niestety nie stać na wszystko co bym chciała :(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Ja juz mam kocyki minky i moge naprawde polecic z La Millou. Sa naprawde bardzo dobre jakosciowo i material cudownie mieciutki :)

a będziesz je prać przed użyciem?
    Jeśli tak to jak? Pralnia/ręcznie/pralka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Wlasnke zamowilam woombie dla moich dziewczynek.
    Powinnam miec zakazac uzywania internetu. Ciagle znajduje cos co jeszcze koniecznie musze miec bo na pewno sie przyda. . .

pochwal się jakie kupiłaś!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    a będziesz je prać przed użyciem?
    Jeśli tak to jak? Pralnia/ręcznie/pralka?

Tak w 30stopniach w pralce.
    Nie powinno sie ich pracz recznie

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    pochwal się jakie kupiłaś!
    http://www.woombie-krakow.pl/#!online-store/c1xgq/!/Pink-Roses/p/40074944/category=10338109
    a drugi biały

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Tak w 30stopniach w pralce.
    Nie powinno sie ich pracz recznie

Ok, ja właśnie zamówiłam :)
    Boje się troche ich wrzucać do pralki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Ok, ja właśnie zamówiłam :)
    Boje się troche ich wrzucać do pralki.

fajnie :)
    Na metce pisze ze w pralce można w tych 30stopniach :)
    Najchetniej sobie bym tez taki koc zamowila, sa tez narzuty dla doroslych :D

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje za odp....
    Powiem tak, wkurwia mnie ta nasza pojebana służba zdrowia!! I modlę się abym dotrzymała do 38 tyg zeby moc rodzic w prywatnej klinice.
    Na ip wielce sfochowana położna najpierw zrobiła mi wyrzuty sumienia, ze czemu takd długo zwlekałam, wogóle zrobiła ze mnie jakąś nieodpowiedzialna gówniarę, ze gdybym chodziła do szkoly rodzenia to bym wiedziala jak sie zachowac itd. Do tego oczywiscie pretensje ze powinnam w piatekpojechac do swojego ginekologa a nie dzisiaj. Patrzac w karte ciazy stwierdzila ze juz rodzilam to przeciez mam doswiadczenie. Zamknela gebe jak jej powiedzialam ze poronilam. Doprowadzila mnie do takiego wkurwu ze polecialy mi łzy, zbladłam więc zbastowała i otworzyła mi okno. Pomacała brzuch, sprawdziła tętno, zrobiła ktg. Mimo jej ciagania brzucha maly dalej sie nie ruszyl. O dziwo stwierdzila ze to niedobrze i ze wezwie lekarza. Po paru minutach przyszedl kolejny obrazony chuj ktory luknal na ktg z predkoscia swiatla, postawil pieczatke i wychodzac stwierdzil ze wszystko dobrze. Polozna sie schowala do pokoju a ja nawet nie zdazylam go zawrocic i poprosic o jakiekolwiek wyjasnienia. Po dzisiejszej wizycie jak sprawdzilam na necie to wiem ze maly mial tetno ok 130/min i niemialam skurczy. Ale kurwa ciezko bylo zrobic usg i sprawdzic czy on sie rusza a ja nie czuje bo costam?? Boje sie bo moze to oznaka ze cos zaczyna sie dziac niedobrego a te kurwy jedyne co potrafia to wkurwic i miec tylko pretensje do calego swiata ze sie im dupe zawraca. Wlasnie dlatego unikam szpitali.
    Wlasnie sie polozylam. Maly mnie kopnal co pozwolilo mi na chwile odetchnac i zrelaksowac sie po tej nieprzyjemnej wizycie.

• naox Ekspertka

Wysłany: 20 września 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Byłam na dniach otwartych w profamilii i powiem tak, na pewno chcę tam rodzić. Szpital otwiera się na początku października. Warunki lepsze niż mogłabym sobie wymarzyć, wspaniale wyposażony oddział dla wcześniaczków, sale poporodowe 2osobowe, sale porodowe pojedyncze, przepiękne. Położne super. Umówiłam się z położną, że jak otworzą szpital mam się zgłosić w celu dogadania opieki indywidualnej. Więcej opowiem jutro, bo padam na twarz po całym dniu. :)

p19uyx8dnezstxe3.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:30

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi2986 też nie mam nic dobrego do powiedzenia o IP. Byłam trzy razy, a szwagierka po poronieniu to mdlała z wykwawienia zanim się nią zajęli.
    Cieszę się, że dzidziuś się rusza. Odpoczywaj i myśl pozytywnie :-)

Naox, extra że możesz mieć takie wypasione warunki. U nas w szpitalu nie jest źle. Najbardziej martwi mnie brak inkubatorów.

Eve84 też musiałabym dać nogi pod laser bo mam jak chłop owłosione ;-)

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stars ja byłam na ogrodowej bo tam mieli ostry dyżur. W usk lezałam w grudniu więc też miałam styczność z ich "uprzejmością". Mam nadzieję że więcej nie bede musiała nagle jechać w weekend do ginekologa. Wiadomo w tyg pojechalabym do swego jakby jeszcze przyjmowal. Teraz w razie potrzeby pojade do prywatnej kliniki na badania.

stars2345 lubi tę wiadomość

‹‹ 1000 1001 1002 1003 1004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ