X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartuś, Piotruś - tez fajne, często też pojawia się Kubuś. Tylko u nas w rodzinie juz są te imiona i o.. szczerze, to ciężko wybrać to jedne jedyne imie. Niby podoba mi się kilka, ale nie ma się pewności czy będzie odpowiednie. Czy będzie można utworzyć zdrobnienie itp.. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 20:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte, ale słodziaki, a te ich majtaski takie starodawne :-D

Pati-zuzia też mogłabym być non stop w ciąży, tylko co potem z tymi dziećmi :-\

Choinek89 witaj ;-) :-) Im więcej nas, tym weselej.

choinek89, pati_zuzia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choinek89 wrote:
    Nom, teraz rzadko kto nadaje imiona typu Marcin, Piotr, Paweł, czy tez Kasia.. :-) ja chciałam żeby się nazywał Ksawery lub Nikodem, ale z mojej listy imion,która zrobiłam i pokazałam mężowi,to jemu podobał się tylko Kacper :-)
    Ja będę miała Nikodema, mojemu Mężowi zawsze podobały się proste imiona, ale Nikodem do niego przemówił, i odkąd wiemy, że będzie chłopiec to mówimy do niego po imieniu. Z pierwszym Synkiem też odrazu wiedzieliśmy że będzie Michał. Jeżeli zdarzy nam się mieć dziewczynkę kiedyś to będziemy mieć problem, bo dla dziewczynki nigdy nie mieliśmy pomysłu

choinek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktoś mi powinien zablokować allegro, cały czas coś kupuję, albo dla dzidziusia, albo do domu. Teraz będziemy malować mieszkanko, coś tam modyfikować (chociaż dopiero mieszkamy od 1,5 roku i robiliśmy generalny remont, ale niektóre rzeczy mi się znudziły) to może nie będę miała czasu.

alicja_, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj u swojej siostrzenicy, ma 5 dni, jest tak malutka, że ubranka w rozmiarze 50 są na nią za duże, cały czas jest przy piersi, narazie nie chce leżeć w łóżeczku i ma ochotę być tylko na rączkach, ochh jakoś przez pięć lat zapomniałam, że to tak jest :) Ale już nie mogę się doczekać

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś ma też płacone chorobowe przez zus, a nie pracodawcę? też dostajecie tak nieregularnie pieniążki? Już mnie to zaczyna denerwować

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem, że ten temat był już poruszany, ale nie mogę tego odnaleźć.
    Mianowicie, chodzi o termomentr dla dzidziusia - jaki najlepszy? jaki polecacie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorciamw wrote:
    ktoś mi powinien zablokować allegro, cały czas coś kupuję, albo dla dzidziusia, albo do domu. Teraz będziemy malować mieszkanko, coś tam modyfikować (chociaż dopiero mieszkamy od 1,5 roku i robiliśmy generalny remont, ale niektóre rzeczy mi się znudziły) to może nie będę miała czasu.

ja robie to samo!
    Powinni mnei odciąć od allegro i w ogóle od sklepów online dla dzieci!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorciamw wrote:
    Ktoś ma też płacone chorobowe przez zus, a nie pracodawcę? też dostajecie tak nieregularnie pieniążki? Już mnie to zaczyna denerwować
    Mnie w prawdzie temat nie dotyczy,ale moja kolezanka, ktora rodzi na dniach,a moze troche dluzej :) narzeka,ze bardzo nieregularnie wysylaja,plus ociagali sie z wyplaceniem za pierwszym razem, dzwonila tam i pielgrzymki tez robila ;) Dzis nawet z nia rozmawialam na ten temat :) tez sie bardzo wkurza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia ja mam placone przez zus i tez mam nieregularnie placone :/

Witamy nowa grudniowke i malego Kacperka :)

Inso gratuluje coreczki i widze ze zakupy poszly w ruch :)

Megi super ciuszki dla chlopcow tez sa swietne ubranka ale wiadomo my zwracamy uwage na roz na allegro widzialam piekne komplety dla chlopcow :)

MeGi2986, choinek89, iNso87 lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zusem tak juz jest i trochę mnie to przeraża bo za tydzień już będę na zwolnieniu. Wiem że można się zarejestrować na tej platformie bodajże "pue" i tam wiem że można gdzieś podejrzeć termin planowanego przelewu. Najgorsze ze oni się ociągają a człowiek ma do popłacenia rachunki i kredyt który musi być przelane na czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 21:02

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki czekamy na informacje! Kciuki zaciśnięte :*
    My cały czas debatujemy miedzy Filipkiem a Alankiem i dojść do porozumienia nie możemy !wrrr...
    Dziś przyszło lozeczko i juz skręcone czeka na księcia!
    P.S witam nowa mamusie :)

choinek89, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, ja to chyba jakaś dziwna jestem, bo zdecydowanie bardziej podobają mi się ubranka dla chłopców. Teraz ma byc dziewczynka i trochę rzeczy muszę dokupić, ale jak patrzę na ten wszechobecny róż to mnie mdli :P

Ola_45, Piegus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcialam Alana Leosia Antosia ale zostal Kacper jakos nam najbardziej przypadlo do gustu to imie:)

choinek89, Madzisek lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ja właśnie dlatego nie będę mogła mieć dziecka rok po roku, bo jesteśmy tu sami, jakbym źle znosiła ciążę, to nie wiem kto Bartusiem by się zajął...
    a wiecie już kto siedzi Ci w brzuchu? :)
    jakoś muszę dać radę sama, mama wraca po 18 to przejmuje ale od rana do 18 jesteśmy tylko we dwoje z Olkiem. Na razie nic poważnego się nie dzieje, ale kazał się bardzo oszczędzać z dźwiganiem już na tym etapie.
    A kto siedzi w brzuszku dalej nie wiemy :)

dzieci rok po roku mają swoje zalety i wady, nie raz "żałowałam:, że za szybko a później cieszyłam się, że Olek bedzie miał się z kim bawić i na kogo liczyć w przyszłości. dla mnie też zdrowiej na psychice będzie, bo teraz widzę sama, że Olka rozpieszczam, ale 2 lata na niego czekałam i nie umiem inaczej.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tych co maja problemy z zakladaniem skarpetek- w netto od dzis sa w sprzedazy pomocniki do zakladania skarpetek za jedyne 9,99zl:-D

justyna14, Mama-julka, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Z zusem tak juz jest i trochę mnie to przeraża bo za tydzień już będę na zwolnieniu. Wiem że można się zarejestrować na tej platformie bodajże "pue" i tam wiem że można gdzieś podejrzeć termin planowanego przelewu. Najgorsze ze oni się ociągają a człowiek ma do popłacenia rachunki i kredyt który musi być przelane na czas.

Tak, mozesz zalozyc konto na pue i tam masz kwoty i daty przelewu-bardzo pomocne. Co do czekania to zgadza sie, pierwsze l4 mialam od 8.07 do 23.07 a przelew dostalam dopiero 8.09:-S ale teraz to juz regularnie ma byc, teraz l4 mam od 7.09-28.09 a przelew 23.09.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorciamw wrote:
    mi przy Olku płacili regularnie, tylko z pierwszą wpłatą się zeszło, ale to z winy pracodawcy bo za późno dokumenty dostarczył. Jak będzie teraz to zobaczymy. Zus ma chyba 30 dni na przelew od otrzymania zwolnienia.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi przypomniałyście, że jak byłam w tamtym tyg w zusie zanieść L4 to Pani założyła mi konto na pue. Zaraz się zaloguję i sprawdzę co i jak. Dziękuję

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:47

‹‹ 1009 1010 1011 1012 1013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ