WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartuś, Piotruś - tez fajne, często też pojawia się Kubuś. Tylko u nas w rodzinie juz są te imiona i o.. szczerze, to ciężko wybrać to jedne jedyne imie. Niby podoba mi się kilka, ale nie ma się pewności czy będzie odpowiednie. Czy będzie można utworzyć zdrobnienie itp.. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 20:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte, ale słodziaki, a te ich majtaski takie starodawne :-D

Pati-zuzia też mogłabym być non stop w ciąży, tylko co potem z tymi dziećmi :-\

Choinek89 witaj ;-) :-) Im więcej nas, tym weselej.

choinek89, pati_zuzia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choinek89 wrote:
    Nom, teraz rzadko kto nadaje imiona typu Marcin, Piotr, Paweł, czy tez Kasia.. :-) ja chciałam żeby się nazywał Ksawery lub Nikodem, ale z mojej listy imion,która zrobiłam i pokazałam mężowi,to jemu podobał się tylko Kacper :-)
    Ja będę miała Nikodema, mojemu Mężowi zawsze podobały się proste imiona, ale Nikodem do niego przemówił, i odkąd wiemy, że będzie chłopiec to mówimy do niego po imieniu. Z pierwszym Synkiem też odrazu wiedzieliśmy że będzie Michał. Jeżeli zdarzy nam się mieć dziewczynkę kiedyś to będziemy mieć problem, bo dla dziewczynki nigdy nie mieliśmy pomysłu

choinek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktoś mi powinien zablokować allegro, cały czas coś kupuję, albo dla dzidziusia, albo do domu. Teraz będziemy malować mieszkanko, coś tam modyfikować (chociaż dopiero mieszkamy od 1,5 roku i robiliśmy generalny remont, ale niektóre rzeczy mi się znudziły) to może nie będę miała czasu.

alicja_, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj u swojej siostrzenicy, ma 5 dni, jest tak malutka, że ubranka w rozmiarze 50 są na nią za duże, cały czas jest przy piersi, narazie nie chce leżeć w łóżeczku i ma ochotę być tylko na rączkach, ochh jakoś przez pięć lat zapomniałam, że to tak jest :) Ale już nie mogę się doczekać

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś ma też płacone chorobowe przez zus, a nie pracodawcę? też dostajecie tak nieregularnie pieniążki? Już mnie to zaczyna denerwować

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem, że ten temat był już poruszany, ale nie mogę tego odnaleźć.
    Mianowicie, chodzi o termomentr dla dzidziusia - jaki najlepszy? jaki polecacie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorciamw wrote:
    ktoś mi powinien zablokować allegro, cały czas coś kupuję, albo dla dzidziusia, albo do domu. Teraz będziemy malować mieszkanko, coś tam modyfikować (chociaż dopiero mieszkamy od 1,5 roku i robiliśmy generalny remont, ale niektóre rzeczy mi się znudziły) to może nie będę miała czasu.

ja robie to samo!
    Powinni mnei odciąć od allegro i w ogóle od sklepów online dla dzieci!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorciamw wrote:
    Ktoś ma też płacone chorobowe przez zus, a nie pracodawcę? też dostajecie tak nieregularnie pieniążki? Już mnie to zaczyna denerwować
    Mnie w prawdzie temat nie dotyczy,ale moja kolezanka, ktora rodzi na dniach,a moze troche dluzej :) narzeka,ze bardzo nieregularnie wysylaja,plus ociagali sie z wyplaceniem za pierwszym razem, dzwonila tam i pielgrzymki tez robila ;) Dzis nawet z nia rozmawialam na ten temat :) tez sie bardzo wkurza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia ja mam placone przez zus i tez mam nieregularnie placone :/

Witamy nowa grudniowke i malego Kacperka :)

Inso gratuluje coreczki i widze ze zakupy poszly w ruch :)

Megi super ciuszki dla chlopcow tez sa swietne ubranka ale wiadomo my zwracamy uwage na roz na allegro widzialam piekne komplety dla chlopcow :)

MeGi2986, choinek89, iNso87 lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zusem tak juz jest i trochę mnie to przeraża bo za tydzień już będę na zwolnieniu. Wiem że można się zarejestrować na tej platformie bodajże "pue" i tam wiem że można gdzieś podejrzeć termin planowanego przelewu. Najgorsze ze oni się ociągają a człowiek ma do popłacenia rachunki i kredyt który musi być przelane na czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 21:02

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki czekamy na informacje! Kciuki zaciśnięte :*
    My cały czas debatujemy miedzy Filipkiem a Alankiem i dojść do porozumienia nie możemy !wrrr...
    Dziś przyszło lozeczko i juz skręcone czeka na księcia!
    P.S witam nowa mamusie :)

choinek89, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, ja to chyba jakaś dziwna jestem, bo zdecydowanie bardziej podobają mi się ubranka dla chłopców. Teraz ma byc dziewczynka i trochę rzeczy muszę dokupić, ale jak patrzę na ten wszechobecny róż to mnie mdli :P

Ola_45, Piegus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcialam Alana Leosia Antosia ale zostal Kacper jakos nam najbardziej przypadlo do gustu to imie:)

choinek89, Madzisek lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ja właśnie dlatego nie będę mogła mieć dziecka rok po roku, bo jesteśmy tu sami, jakbym źle znosiła ciążę, to nie wiem kto Bartusiem by się zajął...
    a wiecie już kto siedzi Ci w brzuchu? :)
    jakoś muszę dać radę sama, mama wraca po 18 to przejmuje ale od rana do 18 jesteśmy tylko we dwoje z Olkiem. Na razie nic poważnego się nie dzieje, ale kazał się bardzo oszczędzać z dźwiganiem już na tym etapie.
    A kto siedzi w brzuszku dalej nie wiemy :)

dzieci rok po roku mają swoje zalety i wady, nie raz "żałowałam:, że za szybko a później cieszyłam się, że Olek bedzie miał się z kim bawić i na kogo liczyć w przyszłości. dla mnie też zdrowiej na psychice będzie, bo teraz widzę sama, że Olka rozpieszczam, ale 2 lata na niego czekałam i nie umiem inaczej.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tych co maja problemy z zakladaniem skarpetek- w netto od dzis sa w sprzedazy pomocniki do zakladania skarpetek za jedyne 9,99zl:-D

justyna14, Mama-julka, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Z zusem tak juz jest i trochę mnie to przeraża bo za tydzień już będę na zwolnieniu. Wiem że można się zarejestrować na tej platformie bodajże "pue" i tam wiem że można gdzieś podejrzeć termin planowanego przelewu. Najgorsze ze oni się ociągają a człowiek ma do popłacenia rachunki i kredyt który musi być przelane na czas.

Tak, mozesz zalozyc konto na pue i tam masz kwoty i daty przelewu-bardzo pomocne. Co do czekania to zgadza sie, pierwsze l4 mialam od 8.07 do 23.07 a przelew dostalam dopiero 8.09:-S ale teraz to juz regularnie ma byc, teraz l4 mam od 7.09-28.09 a przelew 23.09.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorciamw wrote:
    mi przy Olku płacili regularnie, tylko z pierwszą wpłatą się zeszło, ale to z winy pracodawcy bo za późno dokumenty dostarczył. Jak będzie teraz to zobaczymy. Zus ma chyba 30 dni na przelew od otrzymania zwolnienia.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi przypomniałyście, że jak byłam w tamtym tyg w zusie zanieść L4 to Pani założyła mi konto na pue. Zaraz się zaloguję i sprawdzę co i jak. Dziękuję

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:47

‹‹ 1009 1010 1011 1012 1013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ