Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBartuś, Piotruś - tez fajne, często też pojawia się Kubuś. Tylko u nas w rodzinie juz są te imiona i o.. szczerze, to ciężko wybrać to jedne jedyne imie. Niby podoba mi się kilka, ale nie ma się pewności czy będzie odpowiednie. Czy będzie można utworzyć zdrobnienie itp..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 20:04
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa będę miała Nikodema, mojemu Mężowi zawsze podobały się proste imiona, ale Nikodem do niego przemówił, i odkąd wiemy, że będzie chłopiec to mówimy do niego po imieniu. Z pierwszym Synkiem też odrazu wiedzieliśmy że będzie Michał. Jeżeli zdarzy nam się mieć dziewczynkę kiedyś to będziemy mieć problem, bo dla dziewczynki nigdy nie mieliśmy pomysłuchoinek89 wrote:Nom, teraz rzadko kto nadaje imiona typu Marcin, Piotr, Paweł, czy tez Kasia..
ja chciałam żeby się nazywał Ksawery lub Nikodem, ale z mojej listy imion,która zrobiłam i pokazałam mężowi,to jemu podobał się tylko Kacper 
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyktoś mi powinien zablokować allegro, cały czas coś kupuję, albo dla dzidziusia, albo do domu. Teraz będziemy malować mieszkanko, coś tam modyfikować (chociaż dopiero mieszkamy od 1,5 roku i robiliśmy generalny remont, ale niektóre rzeczy mi się znudziły) to może nie będę miała czasu.
nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyByłam wczoraj u swojej siostrzenicy, ma 5 dni, jest tak malutka, że ubranka w rozmiarze 50 są na nią za duże, cały czas jest przy piersi, narazie nie chce leżeć w łóżeczku i ma ochotę być tylko na rączkach, ochh jakoś przez pięć lat zapomniałam, że to tak jest
Ale już nie mogę się doczekać
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydorciamw wrote:ktoś mi powinien zablokować allegro, cały czas coś kupuję, albo dla dzidziusia, albo do domu. Teraz będziemy malować mieszkanko, coś tam modyfikować (chociaż dopiero mieszkamy od 1,5 roku i robiliśmy generalny remont, ale niektóre rzeczy mi się znudziły) to może nie będę miała czasu.
ja robie to samo!
Powinni mnei odciąć od allegro i w ogóle od sklepów online dla dzieci!
-
nick nieaktualnyMnie w prawdzie temat nie dotyczy,ale moja kolezanka, ktora rodzi na dniach,a moze troche dluzejdorciamw wrote:Ktoś ma też płacone chorobowe przez zus, a nie pracodawcę? też dostajecie tak nieregularnie pieniążki? Już mnie to zaczyna denerwować
narzeka,ze bardzo nieregularnie wysylaja,plus ociagali sie z wyplaceniem za pierwszym razem, dzwonila tam i pielgrzymki tez robila
Dzis nawet z nia rozmawialam na ten temat
tez sie bardzo wkurza.
-
nick nieaktualnyDorcia ja mam placone przez zus i tez mam nieregularnie placone

Witamy nowa grudniowke i malego Kacperka
Inso gratuluje coreczki i widze ze zakupy poszly w ruch
Megi super ciuszki dla chlopcow tez sa swietne ubranka ale wiadomo my zwracamy uwage na roz na allegro widzialam piekne komplety dla chlopcow
nick nieaktualny, nick nieaktualny, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Z zusem tak juz jest i trochę mnie to przeraża bo za tydzień już będę na zwolnieniu. Wiem że można się zarejestrować na tej platformie bodajże "pue" i tam wiem że można gdzieś podejrzeć termin planowanego przelewu. Najgorsze ze oni się ociągają a człowiek ma do popłacenia rachunki i kredyt który musi być przelane na czas.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 21:02
-
nick nieaktualnyZieloneoliwki czekamy na informacje! Kciuki zaciśnięte :*
My cały czas debatujemy miedzy Filipkiem a Alankiem i dojść do porozumienia nie możemy !wrrr...
Dziś przyszło lozeczko i juz skręcone czeka na księcia!
P.S witam nowa mamusie
nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
jakoś muszę dać radę sama, mama wraca po 18 to przejmuje ale od rana do 18 jesteśmy tylko we dwoje z Olkiem. Na razie nic poważnego się nie dzieje, ale kazał się bardzo oszczędzać z dźwiganiem już na tym etapie.Suerte wrote:ja właśnie dlatego nie będę mogła mieć dziecka rok po roku, bo jesteśmy tu sami, jakbym źle znosiła ciążę, to nie wiem kto Bartusiem by się zajął...
a wiecie już kto siedzi Ci w brzuchu?
A kto siedzi w brzuszku dalej nie wiemy
dzieci rok po roku mają swoje zalety i wady, nie raz "żałowałam:, że za szybko a później cieszyłam się, że Olek bedzie miał się z kim bawić i na kogo liczyć w przyszłości. dla mnie też zdrowiej na psychice będzie, bo teraz widzę sama, że Olka rozpieszczam, ale 2 lata na niego czekałam i nie umiem inaczej.7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzisek wrote:Z zusem tak juz jest i trochę mnie to przeraża bo za tydzień już będę na zwolnieniu. Wiem że można się zarejestrować na tej platformie bodajże "pue" i tam wiem że można gdzieś podejrzeć termin planowanego przelewu. Najgorsze ze oni się ociągają a człowiek ma do popłacenia rachunki i kredyt który musi być przelane na czas.
Tak, mozesz zalozyc konto na pue i tam masz kwoty i daty przelewu-bardzo pomocne. Co do czekania to zgadza sie, pierwsze l4 mialam od 8.07 do 23.07 a przelew dostalam dopiero 8.09:-S ale teraz to juz regularnie ma byc, teraz l4 mam od 7.09-28.09 a przelew 23.09. -
mi przy Olku płacili regularnie, tylko z pierwszą wpłatą się zeszło, ale to z winy pracodawcy bo za późno dokumenty dostarczył. Jak będzie teraz to zobaczymy. Zus ma chyba 30 dni na przelew od otrzymania zwolnienia.dorciamw wrote:Ktoś ma też płacone chorobowe przez zus, a nie pracodawcę? też dostajecie tak nieregularnie pieniążki? Już mnie to zaczyna denerwować7w3d 💔
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny