WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podajcie link do forum o tych dobrych porodach:)

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Moniek ja tezmam wizyte w srode o 9.45ale u poloznej i jedynie mnie pomaca, posluchamy serduszka i zrobi drugie badanie rwi w tej ciazy drugie i ostatnie :)

Ja dzisiaj bylam u mojej poloznej, I pobrala mi krew juz na szczescie ostatni raz Chyba ze znowu cos zle podpisze jak za 1 razem I bede musiala powtarzac... :/ umowilam sie na szczepionke na krztusiec na 30 wrzesnia a w pon mam moj scan :) wiec czekam moj maksio lezy sobie pod skosem I kopie mnie po prawym zebrze :) ogolnie wszystko OK

pati_zuzia lubi tę wiadomość

Maksymilian
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:39

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Dziewczyny podajcie link do forum o tych dobrych porodach:)
    https://bellybestfriend.pl/forum/porod/dobre-porody,1244,1.html

ZieloneOliwki daj znać co u Was. Mam nadzieję że wszystko dobrze..

A ja witam się w 3 trymestrze :) :) ależ to zleciało. Teraz czekać tylko do 38 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 07:31

moniek90, kwiatakacji, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj rano weszłam na wagę ;(na wizycie we wtorek będę miała już chyba + 15 na na koniec ciąży skończy się pewnie na 20 kilogramach..... masakra....

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek nie łam się jak ważę tyle samo. Poźniej założymy krąg wsparcia i razem bedziemy gubić te kg ;) zobaczysz jak szybko zrobią się z nas lasencje:)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi wszystko pięknie fajnie.... może nie przejmowała bym się tym tak bardzo gdyby nie to że startowałam z wagi 80.... i bardzo ale to bardzo nie chciała bym zobaczyć trzycyfrowej wartości na swojej wadze na koniec ciąży :(

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem...kochana niektorych taka uroda, mam nadzieje ze zepsuje Ci sie waga w domu i nie bedziesz musiala patrzec na wynik :*

Madzisek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Pchełkaa a gdzie to mogę sprawdzić?? mam tam założone konto ale szukałam już wiele razy i nie mogłam wybadać gdzie są te kwoty i daty przelewów :(

będę ogromnie wdzięczna za pomoc bo specialnie jechałam i zakładałam konto chyba z 3 tygonie temu. Na l4 jestem od 10 lipca a do tej pory nie dostałam nic :(

Logujesz sie na pue, po prawej stronie na gorze masz zakladki: ogólny, ubezpieczony, swiadczeniobiorca, płatnik, wchodzisz w swiadczeniobiorca i po leqej stronie masz znowu zakladki, wchdzisz w ZASIŁKI. Tam masz uprawnienia czyli zasilki jakie zostaly przyznane, jesli nic nie ma tzn ze nie ma dycyzji jeszcze, ale spokojnie swoje trzeba wyczekac. A jesli masz w rodzaju swiadczenia- zasilek choronowy to pbok masz taki maly plusik rozwin go i tam bedzie za jaki okres, kwota i data wyplaty. Pamietaj ze najpierw pojawi sie decyzja czyli info o zasilku chorobowym a kilka dni pozniej kwoty o data wyplaty:-)

• lips Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie orientujecie się czy od przyszłego roku NAPEWNO wchodzą te zasiłki macierzyńskie 1000 zł dla bezrobotnych, studentek itd ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorciamw wrote:
    Dziewczyny, a macie może kołyski, bo wczoraj postanowiłam kupić jeszcze kołyskę i od wczoraj szukam ładnych ochraniaczy i pościeli do kołyski i jeszcze nie trafiłam na nic interesującego. Może możecie coś polecić?

Mi się bardzo podoba taka pościel :
    http://allegro.pl/komplet-minky-kolderka-75x100-podusia-30x40-nowosc-i5387110490.html

Nie wiem tylko jak by sie spisywało minky jako pościel. Czy dziecku nie będzie za cipło ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Hej ho!

Trochę nadrobiłam Waszych literek weekendowych. I tak sie zastanawiam od czego zależą terminy wypłat ZUSowskich, u mnie od początku wygląda to tak, że dzień po zakończonym danym l4 mam pieniążki na koncie. No i niby mam kod B, ale nie mam 100% pensji jaką dostawałam w pracy a jakieś 200 zł mniej. Czy są z tej kwoty 100% potrącane jakieś świadczenia?

Myśmy z moim Bartkiem mieliśmy ciężki weekend, dużo pozałatwialiśmy spraw urzędowych i organizacyjnych naszego życia:) Po tych maratonach byłam tak zmęczona, że odrazu do łóżka, i nie miałam czasu poczytać co u Was. Dopiero teraz nadrobiłam.

Byliśmy tez w szpitalu, dostałam listę rzeczy, potrzebnych do porodu. Pozwiedzałam trochę. Ale i tak moja lekarka weźmie mnie na obchód, badania i umówi mnie z anestezjologiem w 36 tygodniu. Więc może się jeszcze coś więcej dowiem i zobaczę, bo na sale porodowe nie udało mi się wejść ze względu na odbywające się porody.

Wczoraj miałam ost. III USG prenatalne, mała niestety nie pokazała buźki na 4d, jedynie dało się uchwycić przez sekundę usteczka. Waży 1600 gram. Wg badania wszystko jest na swoim miejscu i ładnie się rozwija. Ciekawa jestem jaka będzie jej waga końcowa. Ułożenie ma główkowe.

Tak sobie myślę, że jeszcze nie jestem przygotowana psychicznie do porodu. Nie mam jakiś większych obaw itp. ale no po prostu nie jestem gotowa, mam nadzieję, że to uczucie przyjdzie jeszcze do mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 09:30

Madzisek, Ola_45, moniek90, kwiatakacji lubią tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Hello Hej ho!

Trochę nadrobiłam Waszych literek weekendowych. I tak sie zastanawiam od czego zależą terminy wypłat ZUSowskich, u mnie od początku wygląda to tak, że dzień po zakończonym danym l4 mam pieniążki na koncie. No i niby mam kod B, ale nie mam 100% pensji jaką dostawałam w pracy a jakieś 200 zł mniej. Czy są z tej kwoty 100% potrącane jakieś świadczenia?

Nie wiem jak to jest na l4 przy umowie o prace ale przy dg od tej kwoty trzeba samemu oplacic skladke zdrowotna, wiec moze za to Ci odcinaja- 270zl. A wyplaty to co oddzial to chyba inne zasady, bo na wątku- ciąża a dg różnym dziewczynom roznie wyplacaja. Np ja zawsze dostaje wyplate przed zakonczeniem danego l4, a za drugie l4 nawet dwa tyg przed zakonczeniem.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka, ja mysle ze do konca nie bede gotowa na porod:P co do kasy z L4 nie powinnas dosrawac mniej no chyba ze za niepelny miesiac?

Mam nadzieje dziewczynki ze dorzucimy tez jakas cegielke do forum o dobrych porodach:)

Ja wlasnie czekam w przychodni na pobranie krwi i jak stare babki mnie zobaczyly to od razu doskoczyly do drzwi zebym czasem nie miala gdzie stanac przed nimi haha :)
    Ciekawe czy moje tabletkowe buraki cos pomogly na moje wyniki :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dorciamw ładna pościel do kołyski jest na poscieldladzieci.pl

MeGi2986 wrote:
    Acikk ja jak chodzilam czesto sikac w nocy to odpuszczalam badanie. Zawsze robie je pare dni przed wizyta zeby w razie czego miec czas. Niektorzy mowia ze mocz w pojemniku mozna schowac do lodowki ale nie wiem na jak dlugo.

Raz tak zrobiłam i zimna temperatura zabiła mi bakterie. Także odradzam. Lepiej zrobić siku na krótko przed oddaniem.

Evka chorobowe to średnia z ostatniego roku.
    Super, że z córką dobrze i ta waga ;-)
    Też tak miałam przed porodem. Odpychałam myśl, że muszę urodzić. A okazało się, że nie było tak źle. Uważam, że trzeba myśleć tak: skoro inne dały radę to dam i ja! :-D :-D :-D

Acikk to daj znać czy buraki w tabletkach mają moc ;-) Jestem ciekawa :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 10:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:04

• Evka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wiem, że z ostatnich 12 miesięcy i coś mi się nie zgadza, może napisze maila do księgowej z prośbą o wyliczenie tego. Bo z tego co ja liczę inaczej mi wychodzi w porównaniu do ZUS-u.

Tak patrzę, że 31 tydzień nam się rozpoczął. Heh czyli wielkie odliczanie od 10-ciu :)

Poród mam zamiar przetrwać i jak Mama-Julka piszesz, nie ja pierwsza, nie ostatnia będę rodzić. Tyle tylko, że tego nastawienia brak, że to już blisko, coraz bliżej. Np. teraz jakbym zaczęła rodzić, byłby to dla mnie mega stres i nieprzyjemne zaskoczenie. Ale to po prostu za wcześnie na poród i może właśnie dlatego tego nastawienia brak.
    Chyba na wszelki wypadek spakuję sobie torbę do szpitala, by być choćby odrobinę spokojniejszą. ;)

Ola_45 lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w 30 tygodniu :)
    http://iv.pl/images/82652366546576297088_thumb.jpg

Niestety nie jestem w stanie Was nadrobić. Śledzę czasem Wasze posty i cieszę się, że u Was wszsystko ok. :) Niestety z wyprawka jestem jeszcze w lesie, powoli kończymy remont i niedługo i mnie porwie szał zakupów :)
    Mnie również jest już ciężko z brzuszkiem. Mały daje czadu, wypina się i wygina na wszystkie strony gdybym się uparła to złapała bym go za nożke ;p mam takie dni, że z bólu się zwijam przez jego kopniaki :/ fajnie było by odczepic brzuszek już w listopadzie.:)

Mama-julka, moniek90, pati_zuzia, Nadulka, MeGi2986, Madzisek, Flakonik lubią tę wiadomość

• Piegus Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja witam się w 30 tygodniu :D Ale zleciało.

Co do porodu to mam podobne nastawienie: inne dały radę to czemu ja nie mam dać. I nie boję się samego porodu czy tego bólu, ale hm, niekompetencji czy braku zrozumienia u personelu. Boję się, że coś się złego zadzieje, a oni to oleją. :/ Albo np. będzie potrzebne cięcie, a oni sobie stwierdzą, że e tam, próbujemy dalej naturalnie. Takie myśli mnie nachodzą już od dawna. :P

Evka, kwiatakacji, genoweffa lubią tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:04

Evka lubi tę wiadomość

‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ