WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a macie może kołyski, bo wczoraj postanowiłam kupić jeszcze kołyskę i od wczoraj szukam ładnych ochraniaczy i pościeli do kołyski i jeszcze nie trafiłam na nic interesującego. Może możecie coś polecić?

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) Cieszę się, że u Was wszystko w porządku :-) no i że cały czas nas przybywa :-) Jak tam Wasze wyniki krwi? Hemoglobina ciągle Wam spada czy rośnie? Ja odebrałam dzisiaj wyniki i się zdziwiłam, bo nie robiąc nic sama wzrosła z 12,6 na 13,2.

Ala, co do termometru to dzisiaj zamówiłam bezdotykowy z microlife NC 100 :-) moja siostra go ma i sobie chwali, działa bez zarzutu.
    Macie już kupione materace? My zdecydowaliśmy się na polski materac lateksowo kokosowy z janpola, mamy z tej firmy materac w naszym łóżku i jest rewelacyjny. Może nie najtańszy, ale pewny.

Flakonik sesja noworodkowa bliźniąt to dopiero musi być przesłodkie :-) My też będziemy robili Poluni sesję, dostanie w prezencie od mojej siostry :-)

Jeśli chodzi o samopoczucie to ogólnie w porządku, ale na fitnesie już sapię jak lokomotywa. Jak wróciłam z ćwiczeń do domu to myślałam, że padnę, tak mi się spać chciało. No i po raz pierwszy dzisiaj dostałam prawdziwego kopniaka w nerkę, myślałam, że się zwinę z bólu. Na szczęście tylko raz dostałam :-)

Fajne to forum o dobrych porodach :-) myślę, że niejednej z nas zrobi się lżej :-)
    PS. Kto wizytuje ze mną w środę? :-)

alicja_ lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Tak, mozesz zalozyc konto na pue i tam masz kwoty i daty przelewu-bardzo pomocne. Co do czekania to zgadza sie, pierwsze l4 mialam od 8.07 do 23.07 a przelew dostalam dopiero 8.09:-S ale teraz to juz regularnie ma byc, teraz l4 mam od 7.09-28.09 a przelew 23.09.

Pchełkaa a gdzie to mogę sprawdzić?? mam tam założone konto ale szukałam już wiele razy i nie mogłam wybadać gdzie są te kwoty i daty przelewów :(

będę ogromnie wdzięczna za pomoc bo specialnie jechałam i zakładałam konto chyba z 3 tygonie temu. Na l4 jestem od 10 lipca a do tej pory nie dostałam nic :(

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam dziś gości bo mezus ma urodziny i piekłam to ciasto z jabłkami i budyniem co przepis był niedawno :) pyyyyyyyyszne :D a teraz goście poszli mezus do pracy poszedł ją sprzątam i spać IDE bo jutro na badania krwi przed wizyta czwartkowa.

Mam głupie pytanie :D bo pewnie wszystkie przed każda wizyta robicie też badanie moczu no i zawsze trzeba dać pierwszy poranny. Ale który jest pierwszy poranny jak ja w nocy czasem co godzinę sikam i tak aż do rana haha to który zbierać :D??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha jeszcze widziałam, że niektóre dziewczyny narzekały dzisiaj na brak dobrej pozycji podczas snu i muszę Wam powiedzieć, że mnie już też brzuch przeszkadza w zajęciu dogodnej pozycji, ale zauważyłam że nie tylko ważne jest coś między nogami. Jeżeli nie macie specjalnej poduszki ciążowej, to możecie wypróbować mój patent. Ja wzięłam sobie zwyczajną poduszkę do spania, taką ze sztucznym wkładem, strzepuję ją tak, żeby jedna połowa była gruba a druga chudziutka. Grubszą połowę wkładam między uda a tą chudziutką podkładam sobie pod brzuszek. Możecie użyć też jakiegoś miękkiego kocyka cieniutko złożonego. Moja mama doradziła mi ten sposób i dzięki temu brzuch mi nie wisi i o wiele lepiej mi się śpi. A że poduszka jest mięciutka to maluszka nic nie uciska i może sobie bez ograniczeń wierzgać i kopać w brzuchu :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A ja miałam dziś gości bo mezus ma urodziny i piekłam to ciasto z jabłkami i budyniem co przepis był niedawno :) pyyyyyyyyszne :D a teraz goście poszli mezus do pracy poszedł ją sprzątam i spać IDE bo jutro na badania krwi przed wizyta czwartkowa.

Mam głupie pytanie :D bo pewnie wszystkie przed każda wizyta robicie też badanie moczu no i zawsze trzeba dać pierwszy poranny. Ale który jest pierwszy poranny jak ja w nocy czasem co godzinę sikam i tak aż do rana haha to który zbierać :D??

Ja w nocy wstaję na siku raz, ale zawsze przed badaniem moczu staram się nie pić tyle w nocy, bo czasem pragnienie mnie budzi, ale to piję maksymalnie dwa łyki i idę dalej spać. Zauważyłam też, że czasem parcie na pęcherz jest spowodowane uciskiem malucha i jak się chwilkę poczeka to cudownie odechciewa się sikać :-D Może spróbuj poczekać chwilę zanim pójdziesz do toalety to samo przejdzie :-) Mnie się często tak zdarza

relgh371b3i8nmn1.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pchelkaa napisała:
    Tak, mozesz zalozyc konto na pue i tam masz kwoty i daty przelewu-bardzo pomocne. Co do czekania to zgadza sie, pierwsze l4 mialam od 8.07 do 23.07 a przelew dostalam dopiero 8.09:-S ale teraz to juz regularnie ma byc, teraz l4 mam od 7.09-28.09 a przelew 23.09.

Pchełkaa a gdzie to mogę sprawdzić?? mam tam założone konto ale szukałam już wiele razy i nie mogłam wybadać gdzie są te kwoty i daty przelewów :(

będę ogromnie wdzięczna za pomoc bo specialnie jechałam i zakładałam konto chyba z 3 tygonie temu. Na l4 jestem od 10 lipca a do tej pory nie dostałam nic :(

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek - ja mam wizytę w środę o 8 :) Jutro odbieram wyniki i zobaczymy jak tam moje żelazo.

Co do moczu to mi w laboratorium mówili,że mocz powinien być z minimum 4 godzin i nie powinien być długo trzymany pojemniku przed oddaniem do laboratorium.

Mi się jeszcze w miarę śpi, chociaż ja mam wrażenie, że budzę się w połowie na brzuchu. Skarpetki i buty też ubieram bez problemu. Ostatnio zaczęły boleć mnie żebra no i straszna senność, która dokucza mi przez całą ciążę.
    Zaczynam się powoli stresować środową wizytą.

Zielone Oliwki daj znać co u Ciebie.

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Moniek - ja mam wizytę w środę o 8 :) Jutro odbieram wyniki i zobaczymy jak tam moje żelazo.

Co do moczu to mi w laboratorium mówili,że mocz powinien być z minimum 4 godzin i nie powinien być długo trzymany pojemniku przed oddaniem do laboratorium.

Mi się jeszcze w miarę śpi, chociaż ja mam wrażenie, że budzę się w połowie na brzuchu. Skarpetki i buty też ubieram bez problemu. Ostatnio zaczęły boleć mnie żebra no i straszna senność, która dokucza mi przez całą ciążę.
    Zaczynam się powoli stresować środową wizytą.

Zielone Oliwki daj znać co u Ciebie.

Ja mam wizytę o 11:30 :-) usg prenatalne :-) zobaczę, może będę miała jakieś fajne zdjęcia to wrzucę :-) Już tyle razy chciałam wrzucić zdjęcie mojej piłki do kosza, ale jakoś odwagi brak :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro też idę robić badania: mocz i morfologie , ale chyba z ciekawości zrobie tez zelazo. Przez 2 miesiące musiałam brać żelazo 2x dziennie i do tego 3x dziennie B6. Zobaczymy czy wyniki się poprawia :-)

* Moniek90- mi tez hemoglobina spada, ostatnie badania robiłam 2 mies.temu to miałam 10.5. A jezcze ok.4 miesiąca miałam ponad 12.

A co do imienia Kacper- przynajmniej będzie wiadomo, kiedy będzie mieć imieniny. Skoro nasi Synkowie mają urodzić się w grudniu, to będą mieć swoje święto w styczniu na 3 Króli :-) he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 22:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyniki ide robic w czwartek, wierze ze pozbylam sie juz bakterii z moczu i nie pojawia sie spowrotem.

Acikk ja jak chodzilam czesto sikac w nocy to odpuszczalam badanie. Zawsze robie je pare dni przed wizyta zeby w razie czego miec czas. Niektorzy mowia ze mocz w pojemniku mozna schowac do lodowki ale nie wiem na jak dlugo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek ja tezmam wizyte w srode o 9.45ale u poloznej i jedynie mnie pomaca, posluchamy serduszka i zrobi drugie badanie rwi w tej ciazy drugie i ostatnie :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Ja mam wizytę o 11:30 :-) usg prenatalne :-) zobaczę, może będę miała jakieś fajne zdjęcia to wrzucę :-) Już tyle razy chciałam wrzucić zdjęcie mojej piłki do kosza, ale jakoś odwagi brak :-D
    Moniek a czego się boisz :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuje w czwartek :) też bym chciała jakieś ładne foto bo ostatnio się mały przytulal do łożyska a wcześniej zasłaniał pępowina :P no i chce wreszcie zobaczyć siusiaka!!! Bo raz nam powiedzieli że chłopak ale że nam nie pokazał bo tak ułożony że my nie zobaczymy, a od tego czasu na USG uparcie stopy w kroku hehe :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choinek89 spadek by mnie nie zdziwił :-) ale u mnie wzrosła samoistnie, bez żadnego przyjmowania żelaza i nie wiem dlaczego tak :-D

pati_zuzia tak mało miałaś badaną krew? Ja co wizytę obowiązkowo morfologię, do tego krzywa cukrowa i teraz na rękach mam malutkie blizny po igłach, bo co chwila pielęgniarka mi przejedzie po skórze przy wyciąganiu igły...

Acikk właściwie nie wiem czego się boję :-D Dziwne myślenie, wiem :-P baby w ciąży nie zrozumiesz :-P

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ja wizytuje w czwartek :) też bym chciała jakieś ładne foto bo ostatnio się mały przytulal do łożyska a wcześniej zasłaniał pępowina :P no i chce wreszcie zobaczyć siusiaka!!! Bo raz nam powiedzieli że chłopak ale że nam nie pokazał bo tak ułożony że my nie zobaczymy, a od tego czasu na USG uparcie stopy w kroku hehe :)

Hohoho to jest szansa, że się urodzi Antonina :-D masz wyprawkę typowo chłopięcą? :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Hohoho to jest szansa, że się urodzi Antonina :-D masz wyprawkę typowo chłopięcą? :-D
    Wiesz co juz o tym myslalam czy to nasze dziecko nam psikusa nie zrobi jeszcze :D wyprawka sie nie martwie no bo ciuszki mam raczej kolorowe a to i tak tylko na 3 mce pierwsze, wiec spoko dramat bylby w druga strobe gdybyn sie obkupila w rozowe i kokardki a urodzilvy sie chlopiec to nawet przez 3 mce bym go przeciez nie ubierala w kokardki :D a wozek i tak bym wybrala ten sam kolor szary z turkusem wiec...

Co ma byc to bedzie, loho zawsze i wszedzie... :D lalala:D przesladuje mnie ta piosenka ostatnio :P ciekawe czemu :D

moniek90 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ta piosenka pewnie idealnie wpasowuje się w Twój nastrój przed porodem :-D
    W sumie takie jest moje myślenie przed porodem :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w Uk tak jest,jesli ciaza jest bezproblemowa. Jedyne co sprawdzaja co wizyte to siuski :) dawaj zdjecie,pochwal sie brzuszkiem :)

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny, obiecuję, że jutro wstawię na pewno :-) A raczej dzisiaj bo już po północy. Te forum o dobrych porodach tak mnie wkręciło, że straciłam poczucie czasu :-) Czas spać :-) Dobrej nocy Mamusie :-)

relgh371b3i8nmn1.png
‹‹ 1010 1011 1012 1013 1014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: