X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oja, mnie biodra też bolą od ciągłego spania na boku, tak samo plecy, czuję się jakbym była niedołężna. :/

Pola, też wczoraj z mężem obchodziliśmy pierwszą rocznicę ślubu. :D Stwierdziliśmy, że spędzimy ten dzień we dwoje, chociaż wieczorem wpadli jeszcze teściowie na kawę i z prezentem. I trochę się Wam pożalę, wiem, że to głupie, bo darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby. No ale wpadli teściowie i sprezentowali nam jakiś wyjebisty serwis do kawy. Lubią robić niespodzianki i wolą "strzelać" z prezentami. No ale maluch w drodze, my z wyprawką jeszcze daleko w polu, staramy się uzbierać na najważniejsze rzeczy, więc przydałaby się jakaś pomoc, chociażby w kupnie drobnych rzeczy dla dziecka. I do tego mieszkamy w kawalerce 27m2 i zachodzę w głowę, co mogę wywalić z szafy żeby miejsce zrobić na cokolwiek. I teraz na blacie w kuchni jeszcze stoi serwis, którego w ogóle nie będziemy używać, bo nawet gości nie mamy zbytnio, bo nie ma miejsca. I teraz myślę, gdzie mam go upchnąć. Ehh, trochę chciałabym żeby się zainteresowali wnukiem, bo ogranicza się to tylko do "ale brzuszek Ci urósł". Może przesadzam i pewnie hormony też buzują, no ale musiałam się gdzieś wygadać. ;)

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus rozumiem Twoje podejście. Z jednej strony miło, że zrobili Wam niespodziankę, z drugiej lepsza byłaby pomoc dla maluszka. Ale pamiętaj że zawsze w razie potrzeby finansowej taki serwis mozesz sprzedac skoro wiesz ze dla Was jest zbędny;) nie życze Ci oczywiście takiej sytuacji zmuszajacej do trudnego wyboru ale roznie w zyciu bywa.

Piegus lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) gratuluję udanych wizyt :)
    ja miałam ciężki poród, ale potem jak dali mi Olka na piersi byłam taka dumna z siebie z męża i synka, taka miłość człowieka ogarnia, że warto. Ból jest, czasem myślisz, że nie do zniesienia, a jednak dajesz rade a potem chcesz drugie :)

my już po wizycie, wszystko ok, mam się bardziej oszczędzać i mniej nosić Olka:/ jak to zrobić? eh
    zalecenie lekarza "zaangażuj rodzinę w opiekę" a ja całe dnie sama z Olkiem :) cóż, może dotrwam do 37 tyg. muszę

Mama-julka, Madzisek, iNso87, pati_zuzia, Karola1990, Nadulka, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza listopadowka juz urodzila w 34tc

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:17

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus, w tej sytuacji też bym się cieszyła z czegoś dla dziecka. Teściowie pewnie doszli do wniosku, że jeśli rocznica ślubu to ma być prezent dla Was. Pewnie coś wypasionego dla dziecka dostaniecie gdy urodzisz ;-)

Justyna14 jesteś między młotem, a kowadłem. Bo jak tu nie brać rocznego dziecka na ręce? Może jak uswiadomisz najbliższym w jakiej sytuacji jesteś, to ktoś się nad Tobą zlituje i weźmie małego na godzinny spacer albo przyjdzie do domu i pomoże?

Piegus lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Pierwsza listopadowka juz urodzila w 34tc

O rany, ale to poważnie brzmi...
    Będę zaciskać nogi jak najdłużej ;-) Jako grudniówka chcę rodzić w grudniu :-)

alicja_ lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiejszy szmateks :D wszystko po cale 1zl:P no oprócz czapeczek i body w bambi bo to pepco no i Szalik dla mojej Laury tez ze szmateksa ale 6zl:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 09:36

Flakonik, MeGi2986, Mama-julka, pati_zuzia, kwiatakacji, Karola1990, justyna14, Nadulka, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:46

Piegus lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Flakonik nie stresuje się kobiet w ciąży! :P
    Przepraszam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso super te ciuszki :)

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dla dziewczynek jest pełno pięknych ciuszków :) :)
    To moje wyszukane w lumpie ;)
    5y97b5.jpgmt6woy.jpg

iNso87, Suerte, Mama-julka, Flakonik, moniek90, pati_zuzia, justyna14, Kika428, Matleena, Nadulka, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso87 bardzo ładne ciuszki. Mi najbardziej się podobają sweterki. A jeśli można spytać, to ile dałaś za grubszą czapkę z misiem ;-)

Megi2986 widzę, że Tobie zakupki też się udały. Rezerwuję kamizelkę i ogrodniczki jeansowe :-)

MeGi2986, iNso87 lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi co Ty gadasz:D dla chłopca tez ladne sa a to się wydaje,ze dla dziewczynek sa ladniejsze bo my jako kobiety jak już zobaczymy rozowe,kokardki jakies takie duperele to szalejemy bo to takie słodkie :P dlatego wydaje nam się,ze dla chłopca sa mniej ladniejsze ubrania ;)

A ja dziś bylam po zw a,ze dalej mój gin na ur to musiałam isc do babsztyla gabinet obok..oczywiście uslyszalam,ze jak to "cudza" pacjentka i ona ma wypisac zw??? :/ no zgrozo..se mysle,to miej pretensje do kolegi po fachu :/ ale z wielka łaska i z tym,ze się nasluchalam gorzkiego zalu wypisala mi i o dziwo na miesiąc.. myslalam,ze może do 1.10 mi wypisze bo tego dnia przychodzi mój gin i ide na wizyte. Ale musze powiedzieć,ze jak bylam u Niej na wizycie to tez zwazyla mnie (i nie wiem czemu na Jej wadze wazylam 78,5kg:P a u swego 80kg:PPP ) ciśnienie sprawdzila,kazala mi się polozyc na kozetke i pierwszy raz sluchalam serducha przez detektor..i jeszcze na fotel usiadłam i grzebala mi się w srodku i odkryla drozdzaka..wypisala receptę i mam dowcipnie brac tabsy żeby to zlikwidować.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Inso87 bardzo ładne ciuszki. Mi najbardziej się podobają sweterki. A jeśli można spytać, to ile dałaś za grubszą czapkę z misiem ;-)

Megi2986 widzę, że Tobie zakupki też się udały. Rezerwuję kamizelkę i ogrodniczki jeansowe :-)
    Czapka z misiem w pepco za 9,99zl a ta druga w promocji za 1,49zl :P

Mama-julka lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:30

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z lumpow nic nie mam bo szkoda mi czasu na siedzenie i szukanie,wybieranie...jakos to do mnie nie przemawia
    My glownie kupujemy wszystko no moze po za zywnoscia w internecie (a i jedzenie sie zdaza z lenistwa :P) wiec u nas glownie zakupy online

genoweffa lubi tę wiadomość

‹‹ 1007 1008 1009 1010 1011 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ