Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Oja, mnie biodra też bolą od ciągłego spania na boku, tak samo plecy, czuję się jakbym była niedołężna.
Pola, też wczoraj z mężem obchodziliśmy pierwszą rocznicę ślubu.Stwierdziliśmy, że spędzimy ten dzień we dwoje, chociaż wieczorem wpadli jeszcze teściowie na kawę i z prezentem. I trochę się Wam pożalę, wiem, że to głupie, bo darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby. No ale wpadli teściowie i sprezentowali nam jakiś wyjebisty serwis do kawy. Lubią robić niespodzianki i wolą "strzelać" z prezentami. No ale maluch w drodze, my z wyprawką jeszcze daleko w polu, staramy się uzbierać na najważniejsze rzeczy, więc przydałaby się jakaś pomoc, chociażby w kupnie drobnych rzeczy dla dziecka. I do tego mieszkamy w kawalerce 27m2 i zachodzę w głowę, co mogę wywalić z szafy żeby miejsce zrobić na cokolwiek. I teraz na blacie w kuchni jeszcze stoi serwis, którego w ogóle nie będziemy używać, bo nawet gości nie mamy zbytnio, bo nie ma miejsca. I teraz myślę, gdzie mam go upchnąć. Ehh, trochę chciałabym żeby się zainteresowali wnukiem, bo ogranicza się to tylko do "ale brzuszek Ci urósł". Może przesadzam i pewnie hormony też buzują, no ale musiałam się gdzieś wygadać.
-
nick nieaktualnyPiegus rozumiem Twoje podejście. Z jednej strony miło, że zrobili Wam niespodziankę, z drugiej lepsza byłaby pomoc dla maluszka. Ale pamiętaj że zawsze w razie potrzeby finansowej taki serwis mozesz sprzedac skoro wiesz ze dla Was jest zbędny;) nie życze Ci oczywiście takiej sytuacji zmuszajacej do trudnego wyboru ale roznie w zyciu bywa.
Piegus lubi tę wiadomość
-
hej
gratuluję udanych wizyt
ja miałam ciężki poród, ale potem jak dali mi Olka na piersi byłam taka dumna z siebie z męża i synka, taka miłość człowieka ogarnia, że warto. Ból jest, czasem myślisz, że nie do zniesienia, a jednak dajesz rade a potem chcesz drugie
my już po wizycie, wszystko ok, mam się bardziej oszczędzać i mniej nosić Olka:/ jak to zrobić? eh
zalecenie lekarza "zaangażuj rodzinę w opiekę" a ja całe dnie sama z Olkiemcóż, może dotrwam do 37 tyg. muszę
Mama-julka, Madzisek, iNso87, pati_zuzia, Karola1990, Nadulka, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPiegus, w tej sytuacji też bym się cieszyła z czegoś dla dziecka. Teściowie pewnie doszli do wniosku, że jeśli rocznica ślubu to ma być prezent dla Was. Pewnie coś wypasionego dla dziecka dostaniecie gdy urodzisz
Justyna14 jesteś między młotem, a kowadłem. Bo jak tu nie brać rocznego dziecka na ręce? Może jak uswiadomisz najbliższym w jakiej sytuacji jesteś, to ktoś się nad Tobą zlituje i weźmie małego na godzinny spacer albo przyjdzie do domu i pomoże?Piegus lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny dzisiejszy szmateks
wszystko po cale 1zl:P no oprócz czapeczek i body w bambi bo to pepco no i Szalik dla mojej Laury tez ze szmateksa ale 6zl:P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 09:36
Flakonik, MeGi2986, Mama-julka, pati_zuzia, kwiatakacji, Karola1990, justyna14, Nadulka, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyInso87 bardzo ładne ciuszki. Mi najbardziej się podobają sweterki. A jeśli można spytać, to ile dałaś za grubszą czapkę z misiem
Megi2986 widzę, że Tobie zakupki też się udały. Rezerwuję kamizelkę i ogrodniczki jeansoweMeGi2986, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Megi co Ty gadasz:D dla chłopca tez ladne sa a to się wydaje,ze dla dziewczynek sa ladniejsze bo my jako kobiety jak już zobaczymy rozowe,kokardki jakies takie duperele to szalejemy bo to takie słodkie
dlatego wydaje nam się,ze dla chłopca sa mniej ladniejsze ubrania
A ja dziś bylam po zw a,ze dalej mój gin na ur to musiałam isc do babsztyla gabinet obok..oczywiście uslyszalam,ze jak to "cudza" pacjentka i ona ma wypisac zw???no zgrozo..se mysle,to miej pretensje do kolegi po fachu
ale z wielka łaska i z tym,ze się nasluchalam gorzkiego zalu wypisala mi i o dziwo na miesiąc.. myslalam,ze może do 1.10 mi wypisze bo tego dnia przychodzi mój gin i ide na wizyte. Ale musze powiedzieć,ze jak bylam u Niej na wizycie to tez zwazyla mnie (i nie wiem czemu na Jej wadze wazylam 78,5kg:P a u swego 80kg:PPP ) ciśnienie sprawdzila,kazala mi się polozyc na kozetke i pierwszy raz sluchalam serducha przez detektor..i jeszcze na fotel usiadłam i grzebala mi się w srodku i odkryla drozdzaka..wypisala receptę i mam dowcipnie brac tabsy żeby to zlikwidować.
-
Mama-julka wrote:Inso87 bardzo ładne ciuszki. Mi najbardziej się podobają sweterki. A jeśli można spytać, to ile dałaś za grubszą czapkę z misiem
Megi2986 widzę, że Tobie zakupki też się udały. Rezerwuję kamizelkę i ogrodniczki jeansoweMama-julka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa z lumpow nic nie mam bo szkoda mi czasu na siedzenie i szukanie,wybieranie...jakos to do mnie nie przemawia
My glownie kupujemy wszystko no moze po za zywnoscia w internecie (a i jedzenie sie zdaza z lenistwa) wiec u nas glownie zakupy online
genoweffa lubi tę wiadomość