WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oja, mnie biodra też bolą od ciągłego spania na boku, tak samo plecy, czuję się jakbym była niedołężna. :/

Pola, też wczoraj z mężem obchodziliśmy pierwszą rocznicę ślubu. :D Stwierdziliśmy, że spędzimy ten dzień we dwoje, chociaż wieczorem wpadli jeszcze teściowie na kawę i z prezentem. I trochę się Wam pożalę, wiem, że to głupie, bo darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby. No ale wpadli teściowie i sprezentowali nam jakiś wyjebisty serwis do kawy. Lubią robić niespodzianki i wolą "strzelać" z prezentami. No ale maluch w drodze, my z wyprawką jeszcze daleko w polu, staramy się uzbierać na najważniejsze rzeczy, więc przydałaby się jakaś pomoc, chociażby w kupnie drobnych rzeczy dla dziecka. I do tego mieszkamy w kawalerce 27m2 i zachodzę w głowę, co mogę wywalić z szafy żeby miejsce zrobić na cokolwiek. I teraz na blacie w kuchni jeszcze stoi serwis, którego w ogóle nie będziemy używać, bo nawet gości nie mamy zbytnio, bo nie ma miejsca. I teraz myślę, gdzie mam go upchnąć. Ehh, trochę chciałabym żeby się zainteresowali wnukiem, bo ogranicza się to tylko do "ale brzuszek Ci urósł". Może przesadzam i pewnie hormony też buzują, no ale musiałam się gdzieś wygadać. ;)

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus rozumiem Twoje podejście. Z jednej strony miło, że zrobili Wam niespodziankę, z drugiej lepsza byłaby pomoc dla maluszka. Ale pamiętaj że zawsze w razie potrzeby finansowej taki serwis mozesz sprzedac skoro wiesz ze dla Was jest zbędny;) nie życze Ci oczywiście takiej sytuacji zmuszajacej do trudnego wyboru ale roznie w zyciu bywa.

Piegus lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) gratuluję udanych wizyt :)
    ja miałam ciężki poród, ale potem jak dali mi Olka na piersi byłam taka dumna z siebie z męża i synka, taka miłość człowieka ogarnia, że warto. Ból jest, czasem myślisz, że nie do zniesienia, a jednak dajesz rade a potem chcesz drugie :)

my już po wizycie, wszystko ok, mam się bardziej oszczędzać i mniej nosić Olka:/ jak to zrobić? eh
    zalecenie lekarza "zaangażuj rodzinę w opiekę" a ja całe dnie sama z Olkiem :) cóż, może dotrwam do 37 tyg. muszę

Mama-julka, Madzisek, iNso87, pati_zuzia, Karola1990, Nadulka, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza listopadowka juz urodzila w 34tc

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:17

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus, w tej sytuacji też bym się cieszyła z czegoś dla dziecka. Teściowie pewnie doszli do wniosku, że jeśli rocznica ślubu to ma być prezent dla Was. Pewnie coś wypasionego dla dziecka dostaniecie gdy urodzisz ;-)

Justyna14 jesteś między młotem, a kowadłem. Bo jak tu nie brać rocznego dziecka na ręce? Może jak uswiadomisz najbliższym w jakiej sytuacji jesteś, to ktoś się nad Tobą zlituje i weźmie małego na godzinny spacer albo przyjdzie do domu i pomoże?

Piegus lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Pierwsza listopadowka juz urodzila w 34tc

O rany, ale to poważnie brzmi...
    Będę zaciskać nogi jak najdłużej ;-) Jako grudniówka chcę rodzić w grudniu :-)

alicja_ lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiejszy szmateks :D wszystko po cale 1zl:P no oprócz czapeczek i body w bambi bo to pepco no i Szalik dla mojej Laury tez ze szmateksa ale 6zl:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 09:36

Flakonik, MeGi2986, Mama-julka, pati_zuzia, kwiatakacji, Karola1990, justyna14, Nadulka, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:46

Piegus lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Flakonik nie stresuje się kobiet w ciąży! :P
    Przepraszam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso super te ciuszki :)

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dla dziewczynek jest pełno pięknych ciuszków :) :)
    To moje wyszukane w lumpie ;)
    5y97b5.jpgmt6woy.jpg

iNso87, Suerte, Mama-julka, Flakonik, moniek90, pati_zuzia, justyna14, Kika428, Matleena, Nadulka, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso87 bardzo ładne ciuszki. Mi najbardziej się podobają sweterki. A jeśli można spytać, to ile dałaś za grubszą czapkę z misiem ;-)

Megi2986 widzę, że Tobie zakupki też się udały. Rezerwuję kamizelkę i ogrodniczki jeansowe :-)

MeGi2986, iNso87 lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi co Ty gadasz:D dla chłopca tez ladne sa a to się wydaje,ze dla dziewczynek sa ladniejsze bo my jako kobiety jak już zobaczymy rozowe,kokardki jakies takie duperele to szalejemy bo to takie słodkie :P dlatego wydaje nam się,ze dla chłopca sa mniej ladniejsze ubrania ;)

A ja dziś bylam po zw a,ze dalej mój gin na ur to musiałam isc do babsztyla gabinet obok..oczywiście uslyszalam,ze jak to "cudza" pacjentka i ona ma wypisac zw??? :/ no zgrozo..se mysle,to miej pretensje do kolegi po fachu :/ ale z wielka łaska i z tym,ze się nasluchalam gorzkiego zalu wypisala mi i o dziwo na miesiąc.. myslalam,ze może do 1.10 mi wypisze bo tego dnia przychodzi mój gin i ide na wizyte. Ale musze powiedzieć,ze jak bylam u Niej na wizycie to tez zwazyla mnie (i nie wiem czemu na Jej wadze wazylam 78,5kg:P a u swego 80kg:PPP ) ciśnienie sprawdzila,kazala mi się polozyc na kozetke i pierwszy raz sluchalam serducha przez detektor..i jeszcze na fotel usiadłam i grzebala mi się w srodku i odkryla drozdzaka..wypisala receptę i mam dowcipnie brac tabsy żeby to zlikwidować.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Inso87 bardzo ładne ciuszki. Mi najbardziej się podobają sweterki. A jeśli można spytać, to ile dałaś za grubszą czapkę z misiem ;-)

Megi2986 widzę, że Tobie zakupki też się udały. Rezerwuję kamizelkę i ogrodniczki jeansowe :-)
    Czapka z misiem w pepco za 9,99zl a ta druga w promocji za 1,49zl :P

Mama-julka lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:30

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z lumpow nic nie mam bo szkoda mi czasu na siedzenie i szukanie,wybieranie...jakos to do mnie nie przemawia
    My glownie kupujemy wszystko no moze po za zywnoscia w internecie (a i jedzenie sie zdaza z lenistwa :P) wiec u nas glownie zakupy online

genoweffa lubi tę wiadomość

‹‹ 1007 1008 1009 1010 1011 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ