X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Cytrynówka to dokładnie tak jak mój :) wcześniej mówił że on nie będzie przy porodzie, bo jakoś tak....ale im bliżej tego to ja mu ciągle zrzędze że chce żeby był, że ma to przeżyć ze mną, niech też poczuje jaki to wysiłek ;) to tylko widać jak mu źrenice się powiększają ze strachu :P
    mój wie że nie ma wyjścia i że musi być :) Nie wyobrażam sobie inaczej. Choć jak na usg jak płeć zobaczył to prawie na zawał zszedł to nie wiem jak to będzie przy porodzie, będą go pewnie musieli z podłogi zbierać:D

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj byłam na usg u gina. Miałam iśc we wtorek ale rano dostala mtelefon że miejsce sie zwolnilo i jezeli moge to zeby przyjsc dzisiaj :)
    Jedna waży 1380g a druga 1450 :) i mają po 38 i 39cm :)
    Widać ze juz coraz mniej miejsca mają. Są ulozone glowkami w dol i gin powiedzial ze juz na 99% tak zostaną :)
    Wszystko jest w porządku :)

ZieloneOliwki, Ola_45, aannkkaa, MeGi2986, Madzia890722, cytrynówka, cytrynówka, kwiatakacji, Madzisek, alicja_, Pchełka, Pola_27, rewelka, Kate4, ania14, Pchelkaa, Suerte, moniek90, iNso87, Karola1990, Nadulka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odliczam dni do porodu bo mi też już ciężko, choć teraz bliżej niż dalej;) Cieszę się z takiej pogody jaka jest dzisiaj. Też już w sobotę musiał mi mąż skarpetki zakładać i pomaga mi wyjść z wanny bo mi ciężko, nawet jak coś zrobię to sapię jak stara babcia. Ubolewam że się w nic nie mieszczę, budzę się średnio co godzinę na siusiu i niewygodnie mi się śpi więc się przekręcam z boku na bok. Musieliśmy nową sofę zamówić bo się nie mieścimy przez mój brzuch:D

Mdłości i omdlenia miałam wcześniej, ledwo funkcjonowałam więc już nie chcę więcej, dziękuję, postoję:D Ze zgagą jakoś sobie daję radę. Dobijają mnie jeszcze spuchnięte, bolące łydki i rozstępy na pośladkach. No ale cóż, życie.. :) Przemęczymy się;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 13:56

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35,8 to chyba nie jest temperatura w porządku w ciąży? ;>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 14:00

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:36

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?

Został 1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa czytałam ostatnie dwa wpisy. Opis Czarnej aż nie do uwierzenia. Ja swojego źle nie wspominam. Jakbym miała taki sam to będę zadowolona.
    Acikk ma rację, dlaczego w necie tyle przerażających historii.

Matleena wiedziałam, że zdasz, bravo :-D Gratuluję :-)

Pola27, a ja myślałam że mam zakręcony życiorys i że robię wszystko od d... strony ;-) Bo najpierw zamieszkaliśmy razem, potem był syn, potem jego chrzciny, a następnego lata, jak już chodził ślub cywilny. A przed komunią syna, czyli w tym roku ślub kościelny. Chcieliśmy wziąć go wcześniej, ale zawsze coś, a teraz nie było zmiłuj.

Ola45 byłam cięta, choć nie pytali się, a powinni, ale to nic strasznego i jestem za. Gorzej pęknąć. A jeszcze gorzej być źle zszytą.
    Mojego małża też nastawiam na poród rodzinny, ale już go wyprowadziłam z błędu, że nie będzie stał za lekarzem i patrzał jak dziecko wychodzi :-D

Zieloneoliwki ktoś mądry kiedyś powiedział, że "trzeba mieć zdrowie żeby chorować".
    Figura nie ma znaczenia przy porodzie, bardziej budowa miednicy ;-) Jestem szczupła i uważam że było dobrze bo poród trwał ok 5,5 h.

Madzia890722 mam mniej dolegliwości, mi też ciężko, ale dam radę do końca choćby nie wiem co. Byle nie chwyciło mnie wcześniej bo nie ma u nas inkubatora :-(

Flakonik jakie już duże te Twoje córcie! Extra :-) :-) :-) Ja nie mogę się już doczekać, kiedy mój przekroczy magiczną granicę kilograma. Może już na następnej wizycie szóstego ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 14:42

Ola_45, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki, wczoraj mojemu powiedziałam, że następnym razem będzie mi obcinał pazury na prawej nodze, bo się tak nakręciłam aż syn się śmiał.

Ola45 z tym jedzeniem też tak mam ;-) Śpię dla dzidzi na lewym boku, ale nad ranem muszę przekręcić się na prawy bo też czuję jak brzuch mi "ściąga" w dół. A kladziesz sobie do snu poduszkę między kolana? Ja lepiej śpię odkąd mam poduszkę cebuszkę.

Powoli staję się niedołężna, ale kobitki damy radę :-D :-D :-D
    Byle do grudnia ;-)

MeGi2986, Ola_45 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślałam że tylko mnie boli biodro od spania na lewym boku.
    Też śpię z poduszką między nogami bo wtedy tak mocno nie odczuwam kopania w pęcherz:)

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Pola27, a ja myślałam że mam zakręcony życiorys i że robię wszystko od d... strony ;-) Bo najpierw zamieszkaliśmy razem, potem był syn, potem jego chrzciny, a następnego lata, jak już chodził ślub cywilny. A przed komunią syna, czyli w tym roku ślub kościelny. Chcieliśmy wziąć go wcześniej, ale zawsze coś, a teraz nie było zmiłuj.

Mama-julka, z mężem poznaliśmy się na portalu randkowym, po 10 miesiącach zamieszkaliśmy razem oboje z bagażem doświadczeń i dziećmi z poprzednich związków...po 16 miesiącach zaręczyliśmy się, po kolejnych pięciu wzięliśmy ślub cywilny, a w trzecia rocznicę poznania zaczęliśmy się starać o dzidzię :D Zakręcony nasz życiorys na maxa, ale jesteśmy szczęśliwi. Mąż jest jedyną osobą na świecie, za którą dałabym sobie ręce poucinać, bez obawy że zostanę bez rąk ;) Mimo krótkiego stażu wiem, że On jest tym JEDYNYM na całe życie...

MeGi2986, Pchelkaa lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stars, jak niżej napisane, jak sami nie chcą, nie trzeba.
    Acikk wrote:
    Jeśli chodzi o to zasw to ono jest raczej do informacji pracodawcy a nie stanowi podstawy do 100 % L4 bo od tego jest kod B na L4 :) ale gdyby nie było zasw i nie było kodu B na L4 to wtedy by nie mogli płacić 100% :)

Mama Julka jak pracodawca nie chce to olej :) ja akurat pracuje w dużej firmie gdzie ją wyplacalam zasiłki więc skoro ZUS Ci płaci to spox :)

stars2345 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    No muszę się pożalić... Wam też ostatnio jest jakoś ciężej? Już tylko myślę ciągle o porodzie, bo już mi się czekać nie chce i coraz ciężej mi się tą ciążę znosi. I do tego teraz zaczęło się już tak dłużyć...

A narzekam na:

- praktycznie ciągłą zgagę
    - bezsenność
    - ból kręgosłupa i nóg
    - mdłości
    - zmęczenie
    - niemożność ubrania skarpetek
    - omdlenia

i wiele innych...

Dlaczego muszę kucać, żeby coś podnieść? no męczy mnie to :D Jak jakaś ograniczona...:D zahaczam brzuchem o wszystko, zapominam, że już minęły czasy, kiedy mogłam się wszędzie przecisnąć :D do męża jak się przytulam to jakoś tak daleko od niego jestem... no nie mogę się przyzwyczaić... :D
    Madzius nie ma co sie juz przyzwyczajac ;) tak szybko zlecialy nam te miesiace ze jeszcze szybciej zleci do konca.
    Mi na zgage pomoglo mleko, 1 szklanka dziennie i jak narazie praktycznie calkowicie sie wyciszyla. Co do bezsennosci to bywa roznie. Raz wstaje kilka razy w nocy i nie spie od 3 a innim razem wstaje dopiero nad ranem :) ciezej mi sie spaceruje czy sprzata, ale ubieram sie jeszcze sama. Maz tylko czasem mnie z lozka wypycha zebym sie szybciej wytoczyla ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    35,8 to chyba nie jest temperatura w porządku w ciąży? ;>
    A czujesz sie jakas oslabiona? Moim zdaniem taka troszke zanizona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi czuję się śpiąca i nie mam na nic siły. No i dusi mnie kaszel w nocy i męczy katar, nie wiem już co mam robić ale mądrzejsza od lekarza nie jestem więc chyba pozostaje mi to wszystko wyleżeć..

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:30

l22ntv73ogvn473k.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:17

Ola_45, MeGi2986, Pchelkaa, Mama-julka, Suerte, Madzia890722, Pola_27 lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:36

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?

Został 1 ❄️
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Acikk a jesli chodzi o to zaswiadczenie to dotyczy to umowy o prace czy w innym przypadku? bo mi nic ksiegowa nie mowila o takim zaswiadczeniu, zanioslam tylko zwolnienie.

Jaki inny przypadek masz na myśli :)?
    Tak jak napisalam, zasw jest raczej potrzebne po to że jak jesteśmy w ciąży to niexwolno nam pracować w nad godzinach, powyżej 4 godz przyxkompie itp. Do L4 tylko jak nie ma wpisanego kodu B

stars2345 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wyczytałam że w nowym szpitalu otwieranym w mojej miejscowości (tym o którym pisała naox) nie będzie kontraktu z nfz na porody gdyż jest ich za dużo w Łodzi. Natomiast napisane jest też że kobiety przyjeżdżające do porodu nie będą miały wystawianych rachunków, ponieważ poród i opieka nad dzieckiem będzie bezpłatna i bez znaczenia jak poród się zakończy czy sn czy cc, tylko nie będą wykonywać cc na zapisy w terminach. (będą wystawiane faktury nfz) orientujecie się na czym to będzie mogło polegać? Szpital ma być otwarty na dniach, będzie miał III stopień referencyjności i oddział neonatologiczny, do tego bardzo dobrych lekarzy. Byłabym wniebowzięta gdyby udało się tam rodzić, ale nie rozumiem jak mogą być bezpłatne porody bez kontraktu z nfz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 16:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za szpital?

‹‹ 1005 1006 1007 1008 1009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ