X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:
    pchełko to podeślij link, ja też chętnie poczytam :) wolę takie pozytywne historie pamiętać, niż te wszystkie dramaty porodowe,którymi karmi nas internet ;)

Mój o porodzie nic nie mówi :) zamilkł zupełnie w tym temacie hahaha :D Pewnie psychicznie się przygotowuje na rzeź :D

https://bellybestfriend.pl/forum/porod/dobre-porody,1244.html proszę:) czytając niektóre wpisy rycze jak głupia:):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    No muszę się pożalić... Wam też ostatnio jest jakoś ciężej? Już tylko myślę ciągle o porodzie, bo już mi się czekać nie chce i coraz ciężej mi się tą ciążę znosi. I do tego teraz zaczęło się już tak dłużyć...

A narzekam na:

- praktycznie ciągłą zgagę
    - bezsenność
    - ból kręgosłupa i nóg
    - mdłości
    - zmęczenie
    - niemożność ubrania skarpetek
    - omdlenia

i wiele innych...

Dlaczego muszę kucać, żeby coś podnieść? no męczy mnie to :D Jak jakaś ograniczona...:D zahaczam brzuchem o wszystko, zapominam, że już minęły czasy, kiedy mogłam się wszędzie przecisnąć :D do męża jak się przytulam to jakoś tak daleko od niego jestem... no nie mogę się przyzwyczaić... :D

Doskonale Cię rozumiem Madziu, też czekam na porod jak na wielkie zbawienie. Najpierw tak czekałam na brzuszek, paradowałam z nim chociaz nie wele było widac, a teraz jest już na tyle duży ze w wielu czynnosciach przeszkadza.

Jakiej wielkości pościel kupujecie??? 100x135 bedzie ok? czy ten mniejszy rozm 60x120?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 16:32

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    A co to za szpital?
    Pro familia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Mi też coraz ciężej zawsze byłam szczupła i zwinna a teraz jak mały słonik :D wzrok mi też się pogorszył, ciężko mi się oddycha. Ostatnio kręciłam filmik falujacego brzuszka i słychać tylko moje sapanie mimo że leżałam :D ból lewego biodra mnie czasem budzi a na prawym nie śpię już tak głęboko bo wydaje mi się że synuś nie dostaje tyle krwi ile powinien.
    Najbardziej przeszjadza mi golenie :D zawsze siadałam sobie u rodziców w brodziku a ostatnio jak siadłam tak myślałam że będę pomoc wzywać bo nie mogłam wyjść. W końcu udało mi się na czworaka wyjść. Jakby mnie ktoś nagrał to umarłby ze śmiechu :D teraz po przeprowadzce mamy brodzik podpłytkowy i jak ostatnio szykowałam się do lekarza to wpadłam na pomysł by miskę obrócić do góry nogami i sobie na niej przycupnąć... no cóż przynajmniej była z dobrego plastiku to jak wstałam to wyglądała jak głęboki krater... :D odwróciłam ją i stanęłam to odskoczyła :D komedia haha
    Porodu się obawiam... najbardziej tego że nie dam rady pomóc dziecku w przyjściu na świat...
    nie wiem czy budowa ma jakieś znaczenie bo siostra mojej koleżanki jest wysoka ok. 185cm a biodra szerokie a bardzo się męczyła. Z kolei moja mama ma koleżankę co wygląda jak mała chinka a przy porodach leciała i wołała że rodzi i 3 dzieci sama wyskakiwała...

Uśmiałam się do łez!:D:D:D:D:D:D:D hahahah

Czekam do godziny 17 jak na zbawienie! od lipca jestem na L4 (prowadzę DG) i wyobraźcie sobie że w zeszły czwartek miałam kontrole z ZUSu! a mnie nie było w domu :O musiałam się tłumaczyć na piśmie że byłam na spacerze bo mam takie zalecenia od lekarza itp (byłam na zakupach, w sumie połazić tak oo po miescie ale dla nich takie uzasadnienie to nie uzasadnienie). No i z racji tego że mnie nie było w domu będzie kolejna kontrola ale kiedy nie wiem, wiec od 8-17 musze w domu siedzieć, chyba ze pojść do apteki czy do lekarza lub jakieś badania zrobić. To jest chore bo mam L4 chodzące. A że boję się że zabiorą mi zasiłek chorobowy to siedzę grzecznie w domciu a mąż sprząta w mieszkanku. Ehhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 16:26

Tinusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:45

• Matleena Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:38

Mama-julka, MeGi2986, rewelka, kwiatakacji, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jedziemy na IP bo znowu dopadły mnie bóle brzucha :( Trzymajcie kciuki!

Suerte, Ola_45, Madzia890722 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki oczywiście, że trzymam kciuki ;-) Będzie dobrze.

A miałam właśnie do Ciebie pisać bo teraz mi się przypomniało, że na początku c. byłam chora i na mój suchy kaszel przepisała mi pani doktor syrop Drosetux. Jest homeopatyczny, bez alkoholu, bez recepty. Ale w tej sytuacji po ptokach, na IP Ci pomogą.

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki kciuki zacisniete, 3majcie sie cieplo!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:46

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki trzymaj się mocno i daj znać co z wami.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełkaa ja kupiłam pościel 120×60. A wątek o porodach również przeczytałam i jak dla mnie jest to duża dawka optymizmu inadzieji że też dam radę ;)

Matleena 3,8%, ależ pierd#!* w łeb :P

Matleena, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po usg. Dawno sie tyle nie osiedzialam w szpitalu. Wypuscili nas po 2.5 godzinie I nastepne usg mam w 34 tyg. 2 listopada. Maksiu ma teraz prawie 1300.ale tez nie mowili jaki dlugi. Wszystkie pomiary w normie,a I juz jest glowka w dol ale to od jakiegos czasu bo czulam po kopniakach :) w srode jeszcze wizyta u poloznej,badanie krwi I szczepienie.
    Zielone oliwki trzymam kciuki I odezwij sie odrazu jak bedziesz miec mozliwosc.

Mama-julka, Suerte, MeGi2986, Madzisek, Nadulka, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte ja kupiłam robiac wieksze zakupy. Nie wiem wypróbuje na początku i posciel i spiworek i wtedy zobacze w czym bedzie mu sie lepiej spało.

Suerte lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nie mam czasu ostatnio wogole :/ My juz mamy prawie cala wyprawke zostalo pare rzeczy do kupienia i mozna czekac na porod:)
    Ja tez juz bym chciala urodzic ciezko mi sie schylac przeciskac sie obracac w nocy bo budzi mnie lekki bol brzucha wogole czuje sie juz nie komfortowo :/
    Tez zaczynam coraz bardziej myslec o porodzie ze za 2 miesiace synus moze byc juz z nami i jakos mnie przeraza nowa sytuacja ze nie dam rady sobie z dzieckiem i ze wszystkim :/ Moj M juz kupil bilet i wiemy kiedy wyjezdza :)

dzis bylam na wizycie i za tydzien mamy Usg 3 trymestru kiedy to wszystko zlecialo najpierw czekalam na brzuszek pozniej na ruchy a teraz juz koncowka :)

ZieloneOliwki trzymam kciuki oby wszystko bylo dobrze:)

Postaram sie juz czesciej bywac na forum bo az sie stesknilam za pisaniem tu :)

Pchelkaa, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

‹‹ 1006 1007 1008 1009 1010 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ