X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Troche opuściłam, ale widze, że każda z nas ma swoje rozterki... Każda z nas się czegoś boi, ma jakieś nie miłe wspomnienia... Najważniejsze jest skupić się na tym co jest teraz ( tak mi sie wydaje ). Ja swojego synka mam z człowiekiem, który nasze życie zamienił w piekło... Kawał życia zmarnowałam na bycie ofiarą w swoim własnym środowisku. Z pozoru normalny facet, za drzwiami naszego mieszkania zamieniał się w bestię. Gehenna trwała długo, dopóty dopóki nie zrozumiałam, że wcale nie muszę tak żyć, że mój syn zasługuje na normalny dom, a ja na normalną miłość, nie taką psychopatyczną. Też mam lęki... Lęki, że moje teraźniejsze, szczęśliwe, spokojne i dostatnie życie, zamieni się znowu w piekło, choć nie ma ku temu żadnych podstaw. Tamten okres przypomina mi wiele rzeczy... piosenki, zapachy, nawet słowa. Ale staram się nie poddawać swoim myślom, bo bym chyba oszalała. Bardzo pomógł mi wyjazd z kraju, a można nawet powiedzieć, że była to ucieczka. Uciekłam od psychopaty, uciekłam od ludzi którzy mnie otaczali i wiedzieli co jest grane, ale nikt tak naprawde nie miał odwagi, żeby pomóc. Ludzie odwracają głowy od innych tragedii, dopóki nie dzieje sie zło na ich własnym podwórku. Nowe życie wiele nas kosztowało. Mnie, mojego synka... Uciekliśmy do innego kraju, z czterema walizkami i dokumentami w ręku. Batalia o paszport, trwała w nieskonczoność, w końcu ojciec mojego dziecka sprzedał Go za... 200zł. Tyle według niego Pawełek był warty, tyle zażądał za podpisanie zgody na wydanie dokumentu... Powiem tylko jedno. To było najlepiej wydane 200 zł mojego życia. Teraz mamy cudowne życie u boku człowieka, który obdarzył nas bezwarunkową miłością, choć nie zawsze było kolorowo, a początki były wręcz trudne. Syn bał się zaufać, ja bałam się, że bajka się skończy równie szybko, jak sie zaczęła. Postawiłam wszystko na jedną kartę i nie żałuję ani chwili, ani sekundy. Mam szacunek do obecnego życia, bo pamiętam doskonale jak ciężko nam było. Byłam sama z malutkim dzieckiem, okradziona z resztek oszczędności, z długami w bankach i pokaleczoną psychiką, bez duszy. Brak pieniędzy był ogromnym problemem, ale większym zmartwieniem dla mnie było brak samej siebie. Teraz jestem szczęśliwa. I każdemu tego życzę, nawet swojemu oprawcy.

Kochana! To prawda, każdy przeżywa różne trudności, Ty tez bardzo wiele przeszłaś- podziwiam Cię, że miałaś odwagę i podjęłaś tak trudną decyzję, licząc sama na siebie i zaczęcie nowego życia w obcym kraju!

Ja też duzo w życiu przeszłam, nie miałam też łatwego dzieciństwa, później utrata dziecka i problemy związane z nowym życiem, ale prawda jest taka, że nie zamieniłabym się z nikim, gdybym miała wybór ustalić sobie przed urodzeniem jak będzie wyglądac moje życie to nic bym z niego nie zmieniła, zdecydowałabym się na to wszystko raz jeszcze, bo wiem, że gdyby nie to, nie byłabym taka jak jestem teraz. Wiele mnie to wszystko nauczyło i wiele dobra z tego co złe wypłynęło. A wynagrodzeniem tego wszystkiego, co trudne jest mój mąż, lepszego nie mogłam trafić i dziękuję za niego Bogu

Pola_27 lubi tę wiadomość

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:57

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nas ma własny krzyż :) najważniejsze, że mamy wspaniałe, kochajace rodziny. Jstem dumna z siebie i z każdej kobiety, która miała odwagę zmienić swoje życie :)

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Hej,czym czyścicie meble w kuchni (fronty), mam na swoich zacieki i już jestem wściekła, bo nie mogę tego doczyścić, próbowałam pronto, wodą z płynem do naczyń, środkiem do kuchni mr muscle na tłuszcz i nic, zaraz wyjde z siebie bo chciałam kuchnie na błysk posprzątać a tu takie coś.

Ja czyszczę zacieki i tłuste plamy taką pianką do czyszczenia piekarników. Nic lepszego chyba nie ma :D Schodzi jak po maśle :)

stars2345 lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ludwik w sprayu do zatluszczonychh powierzchni :D zajebisty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 17:53

stars2345 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:37

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?

Został 1 ❄️
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie kończę robić karpatke bo gości mam mieć w czwartek i jutro jeszcze sprzątanie więc nie było by czasu tylko się zastanawiam czynna wogole przy moim mężu dotrwa do jutra :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja upiorę na dniach, i zapakuje do torby albo owinę streczem. :)

wnidzbmhunwbroqa.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Hej,czym czyścicie meble w kuchni (fronty), mam na swoich zacieki i już jestem wściekła, bo nie mogę tego doczyścić, próbowałam pronto, wodą z płynem do naczyń, środkiem do kuchni mr muscle na tłuszcz i nic, zaraz wyjde z siebie bo chciałam kuchnie na błysk posprzątać a tu takie coś.

trochę sidoluxu do podłóg z drewna do Ciepłej wody

Oluniaaa, stars2345 lubią tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Dziewczyny, kiedy zamierzacie prac rozki, spiworki i inne tego typu rzeczy? Wiadomo ze ubranka mozna pozniej bo szybciej wyschna, a taki rozek grubszy jest i pozniej juz takich ladnych dni nie bedzie zeby wywiesic na dorze ;)

ja wypiore jak dostane :P paczka 3 tydzien idzie :P a łóżeczko nie zapłacone stoi
    dostałam meila że dojdzie reszta we wtorek, dzisiaj dzwonili że w czwartek a ja cierpliwie czekam :P
    a tak serio jak dostane to bede prała
    po pierwsze to faktycznie jest grubsze a po drugie chciałabym dodac chociaż troszeczke płynu do płukania i żeby wywietrzało do narodzin

jejku jak ja się nie moge doczekać, jeszcze 2 mc...
    bede w końcu rodzić w szpitalu w Wolsztynie, nigdy tam nie byłam
    oj sory !! byłam, urodziłam się tam :) najwiecej kobiet z okolic rodzi tam, znajoma tam urodziła 3 tyg temu i poród odbierała jej znajomego żona, Pani ginekolog, zapomniałam że ona tam dyżuruje, znajoma ją chwaliła, na dyżur mojego gina nie trafie i bede miała z 20km bliżej

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zacznę wszystko prać na początku listopada. Myślę, że to odpowiedni czas. Mam dużą pralnię i suszarnię wiec miejsca dość.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Dziewczyny, kiedy zamierzacie prac rozki, spiworki i inne tego typu rzeczy? Wiadomo ze ubranka mozna pozniej bo szybciej wyschna, a taki rozek grubszy jest i pozniej juz takich ladnych dni nie bedzie zeby wywiesic na dworze ;)

Ja rożki już uprałam :-) wyprasowałam, schowałam do szafy i przykryłam ręczniczkiem :-) Dzisiaj prałam kocyki a jak przyjdzie mi kolejna paczka na dniach to będę prała prześcieradła do wózka, łóżeczka i przewijaka :-) Zamierzam też przeprać wstępnie ubranka na powyżej 3 m-cy ale nie wiem czy nie przesadzam :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się Wam pochwalić :-) W końcu przyszła naklejka na ścianę nad łóżeczko. Nie powiem, bo trochę roboty z tym było, ale efekt taki :-)

Cholera cały czas mi zdjęcia wchodzą odwrócone :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:25

ania14, Madzisek, Marta0912, rewelka, Pola_27, Ola_45, Mama-julka, Chichibi, kwiatakacji, pati_zuzia, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pranie zaczęłam odtwórca i całej pościeli włącznie z władzami póki pogoda fajna, teraz chce jeszcze wrzucić kocyki i kombinezony a potem dopiero cała reszta. Do końca października chce mieć wszystko gotowe żeby mnie nic nie zaskoczyło :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rożek i pościel będę prała w październiku jak kupimy łóżeczko,na razie nie mam gdzie tego trzymać :) chociaż mam już kupione :) nie mogę się doczekać aż stanie w sypialni :)

Witam nowe dziewczyny, z tego co czytałam to jeszcze się nie chwaliłyście wózkami jakie wybrałyście :)

Ania a gdzie kupiłaś łóżeczko? Tak żeby jego unikać, bo to się robi parodia: \

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 19:34

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Ja rożek i pościel będę prała w październiku jak kupimy łóżeczko,na razie nie mam gdzie tego trzymać :) chociaż mam już kupione :) nie mogę się doczekać aż stanie w sypialni :)

Witam nowe dziewczyny, z tego co czytałam to jeszcze się nie chwaliłyście wózkami jakie wybrałyście :)

Ania a gdzie kupiłaś łóżeczko? Tak żeby jego unikać, bo to się robi parodia: \
    Jeżeli do mnie pytanie to na allegro :) jak kogoś interesuje takie inne niż standardowe mogę fotke wrzucić ;)

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:37

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?

Został 1 ❄️
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle marzę o kozakach za kolano :( ale wiem że nie ma sensu :( bo nie wiadomo czy nogi nie będą puchły i na obcasach też ciężko dłużej chodzić :(

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

A mogła byś wstawić jak taka naklejka wyglada z bliska ? Bo nigdy nie miałam z takimi do czynienia a chciałabym zobaczyć jaką to ma fakturę. To sie nakleja w całości czy każdy element pojedyńczo ? nO i jak mozesz top wstaw link do tej naklejki bo wygląda super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:55

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziecie mieć wspólny pokój z dzieckiem czy maluszek od razu idzie do swojego pokoju? Ja bym chciała do około 6 miesiąca (okres karmienia i pierwszych stresów) żeby synek spał z nami w sypialni a po tym czasie przenieść go do osobnego pokoju na noce. Myślicie że to dobry pomysł bo jak komuś to mówie to mnie troche wyśmiewaja ze to za wcześnie, że to niebezpieczne itd. To ja się ich pytam kiedy ? I odpowiadają że około 2-3 roku życia co dla mnie jest duuużą przesadą.

Co wy o tym myślicie ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
‹‹ 1017 1018 1019 1020 1021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ