X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy mieli małą u siebie w sypialni nieco dłużej, ale to z braku miejsca, a nie z wygody. Nasze 74mk mieszczą tylko trzy pokoje... Jeśli do czasu gdy Marysia podrośnie nie zmienimy mieszkania, to będziemy musieli odstąpić Jej sypialnię, a sami będziemy spali w salonie.. Innego wyjścia nie ma. Pawełek jest zbyt duży, żeby mieszkać z małą siostrzyczką w jednym pokoju..

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę miała Synka w pokoju w kołysce do 4 mc, a potem przenosiny do własnego pokoju. Zalogowałam się na pue i nie miałam zakładki świadczeniobiorcy, dopiero po tel na infolinie dołożyli mi, ale jest tam tylko poprzednia kwota zasiłku, a o bieżących wypłatach żadnej decyzji, jak mnie denerwuje ten zus

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Będziecie mieć wspólny pokój z dzieckiem czy maluszek od razu idzie do swojego pokoju? Ja bym chciała do około 6 miesiąca (okres karmienia i pierwszych stresów) żeby synek spał z nami w sypialni a po tym czasie przenieść go do osobnego pokoju na noce. Myślicie że to dobry pomysł bo jak komuś to mówie to mnie troche wyśmiewaja ze to za wcześnie, że to niebezpieczne itd. To ja się ich pytam kiedy ? I odpowiadają że około 2-3 roku życia co dla mnie jest duuużą przesadą.

Co wy o tym myślicie ?

Ja już postanowiłam, że będę miała dwa łóżeczka. Jedno w sypialni i w nocy będzie mały spał z nami a drugie u niego w pokoju, i tam będzie spał w dzień, żeby już się przyzwyczajał do spania w swoim pokoju ;) nie wiem czy to dobry pomysł, okaże się w praniu, ale nie chcę ani żeby pokój dziecka stał pusty, tym bardziej, że będę miała tam wszystkie jego rzeczy i nie chce ciągle wszystkiego przenosić ani nie chcę, żeby spał sam w nocy w tamtym pokoju, bo bym chyba umarła ze strachu... więc znalazłam takie rozwiązanie

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dosyć delikatny problem...
    Jak wydepilować się w miejscu, którego się nie widzi ze względu na coraz większy brzuch? Mowa oczywiście o okolicach bikini. Macie jakieś sprawdzone patenty? Już od razu mówię, że mąż mi nie pomoże :-D On się nie nadaje na takie zabiegi :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:05

moniek90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Dziewczyny mam dosyć delikatny problem...
    Jak wydepilować się w miejscu, którego się nie widzi ze względu na coraz większy brzuch? Mowa oczywiście o okolicach bikini. Macie jakieś sprawdzone patenty? Już od razu mówię, że mąż mi nie pomoże :-D On się nie nadaje na takie zabiegi :-D

małe lusterko ;)

• ania14 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi z lusterkiem nie szło ;/ na szczescie mąż sprostał zadaniu

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie nie pocieszyłyście :-D no nic, idę do wanny, poodwalam jakieś akrobacje, może coś z tego wyjdzie :-D

Pola_27 lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mężulek to chodzi za mna z usmiechem od ucha do ucha i pyta kiedy będziemy golic bobra :D Ma radochę haha. Raz mnie depilował, później sama jeszcze próbowałam, ale już nie da rady... brzuchol za wielki ;)

moniek90, Marta0912 lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze lajtowo ogarniam te sprawy więc też nie pomoge :P nie mam jeszcze żadnego pomyslu na przyszłość :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=wME_AWTK3oY Mam fazę na tą piosenkę <3

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 też lubię tą piosenkę! :-D
    Muszę Wam powiedzieć, że trochę mi to czasu zajęło, ale dałam radę!!!! :-D Jestem z siebie na prawdę dumna :-D Pozycję miałam ciekawą i niektóre miejsca ogarnęłam na czuja ale grunt, że się udało :-D

Pola_27, Madzisek lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Pola_27 też lubię tą piosenkę! :-D
    Muszę Wam powiedzieć, że trochę mi to czasu zajęło, ale dałam radę!!!! :-D Jestem z siebie na prawdę dumna :-D Pozycję miałam ciekawą i niektóre miejsca ogarnęłam na czuja ale grunt, że się udało :-D

Ty byś mnie musiała widzieć :D czasami mam takie kępy, że bratki by można było sadzic :D

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio pomógł mąż, a że teraz w delegacji, a wizyta jutro sama się za to wzięłam. Efekt: 2 zacięcia,wygolone łatki, ale będzie widać,że coś próbowałam ogarnąć :)

A dzisiaj zmierzylam obwód brzucha i przez ostatni miesiąc urósł 6cm. Miesiąc wcześniej tylko 1cm. Tak więc ruszył z kopyta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 22:47

moniek90, Pola_27 lubią tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:17

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek, Pola tylko nie wstawiajcie zdjec! :-D hahaha

Tyle naskrobalyscie ze zanim przeczytalam to zapomnialam co mialam napisac:-(

Piekne i juz naprawde duze macie brzuszki:-)
    Z tym zusem to przesrane jest, a jak to jest na umowie o prace to nie wiem niestety, nawet sie nie orientuje czy takie zakladki jak ja mam powinny byc.

Kurcze to ja nie mam co narzekac, zadnych zlych, przykrych doswiadczen z zycia nie mam, nawet z dziecinstwa, a bylo Nas 7+ rodzice. Chyba powinnam to zaczac doceniac a nie tylko narzekam.

Szkola rodzenia, hmm mam zezwolenie od lekarza ale musze pojechac i sie zapisac.

Wczoraj chyba Mala sie przekrecila, jestem pewna na 89%, czulam mega bol po dwoch bokach, w dodatku ksztalt brzuszka byl inny, a na wieczor kopala juz w zebra, a na dole cisza i dala spokoj mojej szyjce! :-) lepiej/wygodniej sie siedzi, ale w zebra kopie- cos za cos;-)

Witamy nowe Mamusie:-)

moniek90, Pola_27 lubią tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Moniek, Pola tylko nie wstawiajcie zdjec! :-D hahaha

Ledwo zdjęcie brzucha wstawiłam :-D Aż tak szybko się nie otwieram także spokojnie :-P

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj wieczorem byliśmy na godzinnym spacerku to pewnie będzie się dobrze spalo :) wreszcie się skończyły te upały i nie jestem wiecznie spocona i zasapana :) chyba pierwszy raz w życiu cieszę się że lato się skończyło :D zmieniłam SE dziś kolderke na zimowa już wiec IDE do wyrkaa :D dobranoc dziewczynki :)

Pchelkaa super wiadomości :) to na pewno się przekrecila bo ja tez czuje pod żebrami najmocniejsze kopniaki a moj siedzi głową w dół ciągle :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Ledwo zdjęcie brzucha wstawiłam :-D Aż tak szybko się nie otwieram także spokojnie :-P
    Taaa a na koniec fotorelacja z porodu :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

usmialam sie z tego Waszego golenia... taaak, czasem proste rzeczy staja sie uciazliwe;)

Dzis bedzie mi ciezko zasnac, znow martwie sie pracą, ze mnie po drugim dziecku nikt nie zatrudni :/ Nie ulatwia sprawy fakt, ze mieszkam w niemczech. Juz bylam na tylu rozmowach kwalifikacyjnych, ze mi sie odechciewa jak tylko o tym pomysle. Zalamka. Po tych spotkaniach, za kazdym razem odnosze wrazenie, ze mysle o sobie coraz gorzej - ze jestem glupsza niz myslalam... Ostatnio zdesperowana szukalam praktyki (robie teraz studia, zatem jest sens). Nawet na praktyke mnie nie chcieli lol... Rozmowa kwalifikacyjna na praktyke byla bardziej skomplikowana niz o prace... Pytania w stylu... Dostajesz od nas budzet na reklame online, co zrobisz z pieniedzmi (po tym jak przez pol godziny nawijalam teorie marketingu online i swoje doswiadczenie z poprzedniej pracy) wreszcie mnie nie wybrali - pewnie im sie pomysl nie spodobal;
    :( Ja to jakas lewa musze byc...

a czas... tik tak tik tak...

‹‹ 1019 1020 1021 1022 1023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ