Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Chyba wszystkie sie martwimy o zieloneoliwki miejmy nadzieję że po prostu ją zostawili na obserwacje a nie ma Neta w szpitalu ale nic złego się nie dzieje.
Ja chyba czkawki też nie czulam, czasem mi się tak trzesie brzuch ale tak bardzo szybko i tylko przez chwilę więc to raczej nie to.
Ale dziś dalismy czadu że spaniem z syneczkiem dopiero jakieś pół godz temu wstalismy cudownie się spalo nawet siku mnie obudziło dopiero ok 7
Pola_27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlicja, ja też nie czuję wcale czkawki. Przy pierwszym synie tak samo. A ma tak od urodzenia, że jak go chwyci czkawka to ma ją po parę razy dziennie
Balbo, pamiętam jak ja zaczęłam po półtora miesiącu wychodzić z domu. Szłam wolno jak babuszka i się szybko męczyłam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKochane mam pytanie odnośnie glukozy. Chyba robiłam ją jako ostatnia na tym forum
Otóż niepokoje się wynikami i podejściem mojego lekarza. Wyniki miałam takie : 89-151-114. Normy obok napisane były takie: <120, <140, <140. Więc czarno na białym napisane mam że drugi wynik jest za wysoki ale moja lekarka powiedziała że mam się tym nie martwić bo "wszystko jest w normie". Ja zamiast się cieszyć, że wg lekarza nie mam cukrzycy, to ja sobie wkręcam że jednak ją mam i że powinnam ja leczyć... Normalnie głupieje w tej ciąży...
Czy któraś z Was miała podobne wartości? -
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
Ja po wizycie. Malutka waży 1700 gram, wszystkie wymiary ma na 31t1d (pierwszy raz wszystko równo) co teoretycznie przesuwa termin porodu na 24.11 czyli zostały 2 miesiące. Narządy ok, przepływy ok, łożysko II stopnia umiejscowione prawidłowo, czyli się podniosło. Torbielek żadnych nie ma. Mała ułożona główkowo. Dzisiaj nie chciała niestety pozować, więc zdjęcia kiepskie.
Mi morfologia się troszkę poprawiła, na tą chwilę anemii nie ma, ale mam więcej jeść bo mam tylko (hmm) 5 kilo na plusie.
Za 3 tygodnie mam pierwsze KTG, za 5 wizytę z USG no i potem KTG mam rozpisane co tydzień do porodu. Po tym rozpisaniu wizyt uświadomiłam sobie, że to już całkiem niedługo a my z wyprawką w lesie.balbo, aannkkaa, evvik, Mama-julka, Ola_45, rewelka, justyna14, MeGi2986, pati_zuzia, Nadulka, Flakonik, Madzisek, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Czesc Bąbelki
jak przypuszczalam noc byla ciezka, za duzo przemyslen i obaw... zmory dopadly mnie i nie daly spac. Na szczescie odespalysmy z malenstwem rano. Popisalyscie podczas mojej nieobecnosci
Od rana slucham do podtrzymania sie na duchu... moze ktoras z Was tez potrzebuje pocieszenia i dobrej energii? dziele sie linkiem:)
https://www.youtube.com/watch?v=JRMOMjCoR58
U nas Sophie bedzie spala na poczatku z nami, dla mojej wygody bym nie musiala chodzic do karmienia, mysle, ze okolo 6 miesiaca bedzie w swoim pokoju. Postanowimy z czasem po rozpoznaniu jak spi mala. Jesli nie bedzie spokojna, to moze stanie sie to pozniej. -
nick nieaktualny
-
alisss871 wrote:Kochane mam pytanie odnośnie glukozy. Chyba robiłam ją jako ostatnia na tym forum
Ja jeszcze nie robiłam... idę dopiero w poniedziałek. To będzie 27tc, mam nadzieję, że nie za późno i wyniki bedą miarodajne.
Może lekarz stwierdziłby powód do niepokoju jakby każda z trzech wartości pomiarowych była przekroczona?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 11:33
alisss871 lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki zamówiłam dziś łóżeczko....co o nim myślicie? Łóżeczko białe a dodatki wybrałam ten kolor fioletowo szary Magic Stars.
http://allegro.pl/klups-lozeczko-z-szuflada-wyprawka-30el-minky-new-i5516881852.htmlkwiatakacji, rewelka, moniek90 lubią tę wiadomość
-
Aliss nie nakrecaj się, najważniejszy jest wynik po 2h. Jak Ci lekarz powiedział że ok tzn że Ok !
Kwiatakacji gratulacje wizyty aleee duża już Twoja dzidzia! Ja mam wizytę jutro i już nie mogę się doczekackwiatakacji, alisss871 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Oluniaaa wrote:Dziewczynki zamówiłam dziś łóżeczko....co o nim myślicie? Łóżeczko białe a dodatki wybrałam ten kolor fioletowo szary Magic Stars.
http://allegro.pl/klups-lozeczko-z-szuflada-wyprawka-30el-minky-new-i5516881852.html
Te dodatki sa naprawde ladne. W moim przypadku sie nie sprawdzi, mala bedzie u nas w sypialni, wiec juz nie ma gdzie wcisnac wszystkie te dodatki, a szkoda bo bardzo mi sie podobaja, zwlaszcza kombinacja z szarym. -
alisss871 wrote:Kochane mam pytanie odnośnie glukozy. Chyba robiłam ją jako ostatnia na tym forum
Otóż niepokoje się wynikami i podejściem mojego lekarza. Wyniki miałam takie : 89-151-114. Normy obok napisane były takie: <120, <140, <140. Więc czarno na białym napisane mam że drugi wynik jest za wysoki ale moja lekarka powiedziała że mam się tym nie martwić bo "wszystko jest w normie". Ja zamiast się cieszyć, że wg lekarza nie mam cukrzycy, to ja sobie wkręcam że jednak ją mam i że powinnam ja leczyć... Normalnie głupieje w tej ciąży...
Czy któraś z Was miała podobne wartości?
Ja miałam drugie też coś koło 150, ale tam gdzie robiłam norma była do 170 więc nie masz co się martwić, gin też mi powiedział że spoko są.alisss871 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:37
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Został 1 ❄️ -
Czy któraś z Was miała podobne wartości?
To jeszcze ja dopowiem, że u mnie w laboratorium w ogóle nie robi się pobrania po godzinie i nie wiem jaka u mnie była ta środkowa wartość. To może oznaczać, że nie jest ona istotna w porównaniu do tej ostatniej. Ważny jest poziom przed wypiciem i po 2h. Myślę, że nie masz się co martwić.alisss871, iNso87 lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:37
alisss871 lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔