Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOluniaaa wrote:Dziewczynki zamówiłam dziś łóżeczko....co o nim myślicie? Łóżeczko białe a dodatki wybrałam ten kolor fioletowo szary Magic Stars.
http://allegro.pl/klups-lozeczko-z-szuflada-wyprawka-30el-minky-new-i5516881852.html
Podoba mi sięJa wybrałabym zielono - szare.
Alisss przede mną też glukozaWydaje mi się że do końca 28 tyg. jest na to czas.
-
nick nieaktualnyAliss masz bardzo dobre wyniki teraz normy sa zawyzone i fakt wazniejszy jest pomiar po 2 godzinach nie masz sie co stresowac u nas stwierdzono cukrzyce i po 2 godzinach mialam 162 takze glowa do gory gdyby bylo cos nie tak lekarz by odrazu skierowal
Kwiatakacji super wiesci my mamy wizyte za tydzien z usg tez bym chciala rodzic w polowie listopada
Dziewczyny od wczoraj boli mnie zoladek i niewiem od czego moze maly uciska i dlatego boli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 12:06
kwiatakacji, alisss871 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykwiatakacji wrote:Hej dziewczyny,
Ja po wizycie. Malutka waży 1700 gram, wszystkie wymiary ma na 31t1d (pierwszy raz wszystko równo) co teoretycznie przesuwa termin porodu na 24.11 czyli zostały 2 miesiące. Narządy ok, przepływy ok, łożysko II stopnia umiejscowione prawidłowo, czyli się podniosło. Torbielek żadnych nie ma. Mała ułożona główkowo. Dzisiaj nie chciała niestety pozować, więc zdjęcia kiepskie.
Mi morfologia się troszkę poprawiła, na tą chwilę anemii nie ma, ale mam więcej jeść bo mam tylko (hmm) 5 kilo na plusie.
Za 3 tygodnie mam pierwsze KTG, za 5 wizytę z USG no i potem KTG mam rozpisane co tydzień do porodu. Po tym rozpisaniu wizyt uświadomiłam sobie, że to już całkiem niedługo a my z wyprawką w lesie.
Gratuluję udanej wizyty.
Ja też mam 5kg do przodu -myślałam, że to ok jeżeli chodzi o ten etap. Wspominał coś więcej Twój lekarz o tej wadze?kwiatakacji, iNso87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykwiatakacji wrote:Hej dziewczyny,
Ja po wizycie. Malutka waży 1700 gram, wszystkie wymiary ma na 31t1d (pierwszy raz wszystko równo) co teoretycznie przesuwa termin porodu na 24.11 czyli zostały 2 miesiące. Narządy ok, przepływy ok, łożysko II stopnia umiejscowione prawidłowo, czyli się podniosło. Torbielek żadnych nie ma. Mała ułożona główkowo. Dzisiaj nie chciała niestety pozować, więc zdjęcia kiepskie.
Mi morfologia się troszkę poprawiła, na tą chwilę anemii nie ma, ale mam więcej jeść bo mam tylko (hmm) 5 kilo na plusie.
Za 3 tygodnie mam pierwsze KTG, za 5 wizytę z USG no i potem KTG mam rozpisane co tydzień do porodu. Po tym rozpisaniu wizyt uświadomiłam sobie, że to już całkiem niedługo a my z wyprawką w lesie.
SuperA tak się martwiłaś że córa malutka. A to całkiem spora lalunia
kwiatakacji lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
madzisek wysłałam Ci zaproszenie i jak zaakceptujesz to też Ci nr podam, ale wiem że już komuś dawałam, a na liście mnie nie ma. Kto miał się tą listą opiekować z nr tel? bo wiem, że były dwie osoby do tego albo 3 wyznaczone/zgłosiły się
iNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:hej, a co się dzieje z zieloneoliwki bo chyba coś przegapiłam??
Napisała że jedzie na IP z bólami i nie odzywala się więcej.
Misia całkiem możliwe że Cię mały gdzieś uciska i Cię boli teraz to już wszystko jest możliwe
Dziewczyny bola Was kości bo mnie bola cały czas te kości na srodku miednicy tak pod wzgorkiem lonowym macie też tak? -
nick nieaktualnyOla_45 wrote:Rozumiem że miałaś na początku sprawdzane glukometrem ? Pamiętasz ile wtedy miałaś?
Wydaje mi się że skoro lekarz mówi że w porządku to tak musi byćMożesz iść do swojego lekarza rodzinnego też to skonsultować czy gdzieś indziej jeśli cię to tak niepokoi
Ja miałam dużo mniejsze
na czczo : 77
po 1h: 96,7
po 2h: 89,7
Pierwszy wynik miałam na czczo ale nie glukometrem tylko z krwi, potem po godzinie i po dwóch. Rzeczywiście Twoje wyniki są dużo niższe. Ja też już się nie nakręcam-uspokoiłyście mnie :* Z tą cukrzycą to mi lekarz wyjaśniał, że badania zaostrzyły się w ostatnich czasach w związku z plagą cukrzyc ciążowych. Ale też słyszałam że niejedna znajoma nie miała w ogóle wykonywanego oznaczenia po godzinie, tylko od razu po dwóch, bo ten wynik jest najważniejszy. Także co lekarz to inne wymogiKiedyś tak nie było. Moja mama śmieje się, że teraz co chwilę nas ganiają na jakieś dziwne badania.
Do tych dziewczyn co jeszcze nie były - spokojnie, do 28 tygodnia jest czas. A badanie wcale nie jest takie strasznepolecam cytrynę - u mnie ją tolerowali
-
nick nieaktualnyOluniaaa wrote:Dziewczynki zamówiłam dziś łóżeczko....co o nim myślicie? Łóżeczko białe a dodatki wybrałam ten kolor fioletowo szary Magic Stars.
http://allegro.pl/klups-lozeczko-z-szuflada-wyprawka-30el-minky-new-i5516881852.html
bardzo ładne:) -
nick nieaktualnyalicja_ wrote:Gratuluję udanej wizyty.
Ja też mam 5kg do przodu -myślałam, że to ok jeżeli chodzi o ten etap. Wspominał coś więcej Twój lekarz o tej wadze?
5 kilo to trochę za mało, jeśli patrząc, że w połowie c. osiąga się połowę swojej końcowej wagi, a średnia wynosi 12,5.
Ale że Wasze dzieciątka są zdrowe i ważą tyle ile mają, to bym się nie martwiła. Widocznie taka Wasza uroda -
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:madzisek wysłałam Ci zaproszenie i jak zaakceptujesz to też Ci nr podam, ale wiem że już komuś dawałam, a na liście mnie nie ma. Kto miał się tą listą opiekować z nr tel? bo wiem, że były dwie osoby do tego albo 3 wyznaczone/zgłosiły się
Liste mam Ja, Flakonik, Annielica. -
nick nieaktualnyMama-julka wrote:5 kilo to trochę za mało, jeśli patrząc, że w połowie c. osiąga się połowę swojej końcowej wagi, a średnia wynosi 12,5.
Ale że Wasze dzieciątka są zdrowe i ważą tyle ile mają, to bym się nie martwiła. Widocznie taka Wasza uroda
Kurcze, mój lekarz właśnie mówił, że to bardzo prawidłowo, bo najwięcej kobieta przybiera w ostatnich 10 tygodniach ciąży tj. od 30 do 40 tygodnia. Wtedy jest największy skok, bo dzidziuś zaczyna rosnąć bardzo szybko. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Marik wrote:Dziewczyny a co do przemywania pępka? Octenisept czy Tribactic? Może dziewczyny ze szkoły rodzenia coś doradzą?
genoweffa lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyAcikk wrote:Dziewczyny bola Was kości bo mnie bola cały czas te kości na srodku miednicy tak pod wzgorkiem lonowym macie też tak?
Miałam niedawno takie bóle, strasznie się dziwiłam co tam może boleć ale bolało cholernie! Teraz już trochę przeszło i na szczęście obyło się bez leków. Pytałam o to ginekologa to tylko wspominał, że wszystko się rozrasta i ma prawo czasami poboleć. I tyle. Może weź ciepłą kąpiel? Mi to zazwyczaj pomaga na wszelkie bóle ciążowe
-
nick nieaktualny