X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie też czytam o tej Loveli i opinie są pozytywne O Jelp też dobrze piszą ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianna witam :-) Jak to dobrze, że następna mamusia na koniec roku. Co niektóre chcą rodzić już w listopadzie. Ja nie wiem jak tak można ;-)

Kwiatakacji zaradna ta Twoja córa. Już w brzuchu poszuka sobie zabawki :-D

Marik jak jesteś eko i chcesz jak najmniej chemii to zajrzyj na stronę srokao.pl.
    Ja mam na razie płyn Lovela ze środka rankingu ;-)

kwiatakacji, alicja_ lubią tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się melduję po wizycie. Z malutką wszystko ok, waży już ponad 1600 gram, usg prenatalne wyszło bardzo dobrze, wszystkie narządy w porządku :-) Ułożona główkowo :-)

Tylko szyjka mi się skróciła o 0,5 cm :-( Lekarz powiedział, że mała na nią naciska, że leży nisko i może to przez to, ale sprawę trzeba monitorować. Mam się oszczędzać, dostałam zakaz ćwiczenia na miesiąc, zakaz uprawiania seksu, przepisał mi Luteinę...

Nadulka, kwiatakacji, lilianna, alicja_, MeGi2986, pati_zuzia, ania14, Madzisek, Marta0912 lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Jelp, a położne u nas polecały też płatki mydlane. I bez żadnych płynów do płukania.
    A swoje ubrania też będziecie prały w tych proszkach? Podobno niektóre dzieci dostają uczuleń, bo przecież przytulamy je do siebie w ciuchach, które były prane w zwykłych proszkach i płynach do płukania... Myślicie, że to już przesada?

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:
    Ja mam Jelp, a położne u nas polecały też płatki mydlane. I bez żadnych płynów do płukania.
    A swoje ubrania też będziecie prały w tych proszkach? Podobno niektóre dzieci dostają uczuleń, bo przecież przytulamy je do siebie w ciuchach, które były prane w zwykłych proszkach i płynach do płukania... Myślicie, że to już przesada?

Ja mam proszki Lovella do białego i do koloru. Płynu do płukania nie używam. Jedynie kocyki wypłukałam w płynie, żeby nie były sztywne.
    Jeśli chodzi o pranie własnych ubrań to ja bym nie przesadzała :-) No chyba, że dziecko dostanie jakiejś reakcji alergicznej, to wtedy wypiorę i sprawdzę, czy to z tego, ale póki co nie zamierzam ;-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek90 super że z dzidzią wszystko dobrze. O szyjkę nie martw się na zapas. Jak będziesz się stosować do zaleceń lekarza, to nie powinno być gorzej :-)

Cytrynówka nie należy wpadać w paranoję. Jeśli okaże się że dziecko ma uczulenie, to wtedy możesz wszystko prać w dziecięcych :-) Zresztą jak się bierze taką kruszynkę na ręce to podkłada się jej pod buźkę pieluchę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 13:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka świetna ta strona dzięki

• cytrynówka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie zamierzam, ale zrobiłam duże oczy jak usłyszałam ten argument.

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki mama-julka :-)

Co do srodkow do prana- Ja mam lovele do prania. Pralam już trochę ciuszkow, które dostałam od znajomej. Osobiście jestem zadowolona. zapach delikatny i ciuszki też ładnie odświeżył, nawet ewentualne plamki zeszły :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie wrocilam do domu i tzreba sie barc za obiad,dzis bedzie rybka z ziemniaczkami i surowka z kiszonej kapusty :) ma kolacje chyba zrobie pizze,jak bedzie mi sie chcialo :)
    mam nadzieje,ze dziewczyny sie nie odzywaja z powodu braku internetu.
    u nas z pepkiem bylo tak,ze niczym nie przemywalam i odpadl po kilku dniach,ale w zanadrzu mialam spirytus. ja musze uprac wszystkie ciuszki dla Maksia,niby sa uprane i odlozone i jeszcze pachna proszkiem a to niedlugo bedzie rok jak pralam co niektore,ale odswiezyc trzeba. NArazie upralam tylko te do szpitala,zebym mogla spakowac torbe. Ja lubie miec przygotowane wszystko wczesniej. Wyprasuje,zapakuje i pozniej dopakowac tylko tel ladowarke i kosmetyki typu podklad i tusz :)

genoweffa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek ja miałam badaną szyjkę ręcznie tylko, chyba żebym się nie dopytywała o długość:) Mam pozwolenie i na ćwiczenia i na seks aczkolwiek gin mi powiedziała, żeby się oszczędzać bo z jej doświadczenia między 30 a 34 tyg zaczyna się najwięcej przedwczesnych porodów .

Ja mam zamiar kupić płatki mydlane dzidziuś do pierwszego prania. Potem będę używać, któregoś z dziecięcych proszków czy płynów. A ze swoich rzeczy mam zamiar wyprać w płatkach mydlanych koszule do szpitala i tyle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ważę 60 kg i jak mi z tym dziwnie. Zawsze 50 - 52. W poprzedniej c. skończyło się na 66 kg - szok - właśnie trzymam w rękach kartę c. Coś mi tu niepasuje :-( Czyli przytyłam 16? Aż mi się wierzyć nie chce :-\ Ciekawe na jakiej liczbie się teraz skończy :'(

Ja nigdy nie ważyłam więcej niż 48 kg, więc też nie umiem się przyzwyczaić ;)

No i to nie mieszczenie się w ubrania, też nowość ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji z wypraniem koszul do karmienia to masz rację. Chociaż wtedy tak nie zrobiłam i się nic nie stało.

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała już wyprać chociaż to co do szpitala, nie wspomne o potrzebnych rzeczach, mam tylko kilka i jeszcze trzeba duzo kupić :-( Mój się zbytnio nie śpieszy, ciągle powtarza ''spokojnie zdążymy'', a ja widze jak czas szybko ucieka i panikuje bo nie lubie na ostatnią chwile :P Ciągle tylko pracuje a w czasie wolnym odwiedzaja nas znajomi, nawet czasu pomalować kołyski nie ma wrrr ! Z facetami tak zawsze , trzeba ich gonić do domowej roboty...

genoweffa lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:
    A to jeszcze podpytam jaki proszek do prania ubranek dla dziecka jest najlepszy i czy potrzebny jest płyn do płukania? Bo widzę że na rynku jest tego całkiem sporo...

Polecam poczytać tego bloga ;) tam są przebadane składy wszystkich kosmetyków, proszków dla maluszków.Po przeczytaniu będziesz wiedziałą, który wybrać ;)

http://www.srokao.pl/p/blog-page.html

Marik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Kwiatakacji z wypraniem koszul do karmienia to masz rację. Chociaż wtedy tak nie zrobiłam i się nic nie stało.

Myślę, że nic się nie stanie jak nie będą wyprane, ale ja kupuję nowe koszule 'niskobudżetowe':) i one pachną jakby z chin w plastikowym worku przypłynęły, więc wolę je wyprać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:

Myśle że przesada, musiałabym całej rodzinie kazać prać ubrania w takim proszku. A co ze znajomymi? jak ktoś przyjdzie i bedzie chciał wziasc na rece to powiem ze nie bo pierzesz w zwykłym proszku?:D :D

Pola_27, moniek90, rewelka, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Myśle że przesada, musiałabym całej rodzinie kazać prać ubrania w takim proszku. A co ze znajomymi? jak ktoś przyjdzie i bedzie chciał wziasc na rece to powiem ze nie bo pierzesz w zwykłym proszku?:D :D

Wtedy musisz zapytać czy mają czas, bo musisz najpierw wyprać ich rzeczy :D i to na programie dla dzieci- tym ponad dwugodzinnym :D a jak nie, to nie ma noszenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 13:54

kwiatakacji, Pola_27, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:

Ja piorę w tych proszkach koszule nocne i piżamy które będę zabierała do szpitala.
    Myślę, że bielizne też wypiorę tzn. staniki do karmienia.

Jeżeli chodzi o całą resztę ubrań - to nie. Nie dajmy się zwariowac ;-)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

Haha ale wiecie co? Przypuszczam że znajdą się takie nadgorliwe mamuski :P a potem dziecko uczulone na wszystko, no nie dajmy się zwariowac :) przecież nikt nie będzie naszym dzieckiem pocieral o swoje ciuchy haha :P

Madzia 48 kg :D kiedy ją tyle wazylam hmm może w zerowce :D?

Pola_27, alicja_ lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1024 1025 1026 1027 1028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ