Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola_45 wrote:Co do rozmiarówki to akurat racja, nie każde ubranko w rozmiarze 56 jest takie samo jak drugie
Jak jakieś wydawało mi się za duże jak na 56 to odkładałam do ubranek w rozmiarze 62
mam body i spodnie z liddla 56 to są dłuższe niż 62... ale na szerkosc mniejsze, chyba że jak się rozejda na szer to się skrócą -
moniek90 wrote:I ja się melduję po wizycie. Z malutką wszystko ok, waży już ponad 1600 gram, usg prenatalne wyszło bardzo dobrze, wszystkie narządy w porządku
Ułożona główkowo
Tylko szyjka mi się skróciła o 0,5 cmLekarz powiedział, że mała na nią naciska, że leży nisko i może to przez to, ale sprawę trzeba monitorować. Mam się oszczędzać, dostałam zakaz ćwiczenia na miesiąc, zakaz uprawiania seksu, przepisał mi Luteinę...
dobrze że z małą wszystko okja byłam na wizycie tydzień temu więc chyba mamy je aktualnie podobnej wagi
u mnie w zeszłym mc było tak że mała naciskała i kazał się oszczedzac, troszeczke wiecej odpoczynku i teraz sie go pytałam czy jeszcze naciska to powiedział że nie
troszke wiecej odpoczniesz i będzie dobrze
moniek90 lubi tę wiadomość
-
No właśnie...hehe Ania, własnie takie potyrpane te rozmiarówki.
Wgl jak patrze na te ciuszki to nie wiem jak duże te dziecko może być jeśli chodzi o rozmiar 56, niektóre są takie malutkie a niektóre całkiem pokaźne...Przydałoby się zmierzyć takiego nowonarodzonego wg średniej krajowej wagi i długości noworodka ;P -
ania14 wrote:dobrze że z małą wszystko ok
ja byłam na wizycie tydzień temu więc chyba mamy je aktualnie podobnej wagi
u mnie w zeszłym mc było tak że mała naciskała i kazał się oszczedzac, troszeczke wiecej odpoczynku i teraz sie go pytałam czy jeszcze naciska to powiedział że nie
troszke wiecej odpoczniesz i będzie dobrze
lekarze zawsze kaza odpoczywac... zawsze sie zastanawiam jak to sie ma z pozniejszym wysilkiem przy rodzeniu.. po takim paromiesiecznym odpoczywaniu to miesnie mi calkiem zanikna;)Ola_45 lubi tę wiadomość
-
evvik wrote:lekarze zawsze kaza odpoczywac... zawsze sie zastanawiam jak to sie ma z pozniejszym wysilkiem przy rodzeniu.. po takim paromiesiecznym odpoczywaniu to miesnie mi calkiem zanikna;)
no jakprzecież nie możesz nosić i tak
pracuje w sklepie budowanym i nosiłam na prawde ciężkie rzeczy, muły mam takie że poszukać kurtke dobrą w rękach tak żeby zgiąc to wyczyn
w domu itak się cwiczyja własnie poodkurzałam i zmyłam podłogi ale teraz siedze a zanim kazał mi odpoczywać to po 8-10h w sklepie, w miedzy czasie obiad pranie prasowanie, teraz do sklepu chodze jak musze, jeden dzien piore drugi prasuje
oszczedzam sobie prace ;p
wcześniej wstawałam o 8 a teraz jak się da śpie do 10 bo jak wstane to i tak zaczynam latac i wszytsko robićWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 15:29
-
Evka wrote:No właśnie...hehe Ania, własnie takie potyrpane te rozmiarówki.
Wgl jak patrze na te ciuszki to nie wiem jak duże te dziecko może być jeśli chodzi o rozmiar 56, niektóre są takie malutkie a niektóre całkiem pokaźne...Przydałoby się zmierzyć takiego nowonarodzonego wg średniej krajowej wagi i długości noworodka ;P
to moje pierwsze dziecko i na prawde nie miałam pojecia jak się do tego zabrać
wyrzuciłam wszystko na łóżko i chciało mi sie płakać, metki wszystkie powycinane w ubraniach od kuzynki ;/ pewnie jak wyciagne te wieksze ubrania to i tak sie znajdą już jakieś za małe ;p -
ania14 wrote:no jak
przecież nie możesz nosić i tak
pracuje w sklepie budowanym i nosiłam na prawde ciężkie rzeczy, muły mam takie że poszukać kurtke dobrą w rękach tak żeby zgiąc to wyczyn
w domu itak się cwiczyja własnie poodkurzałam i zmyłam podłogi ale teraz siedze a zanim kazał mi odpoczywać to po 8-10h w sklepie, w miedzy czasie obiad pranie prasowanie, teraz do sklepu chodze jak musze, jeden dzien piore drugi prasuje
oszczedzam sobie prace ;p
wcześniej wstawałam o 8 a teraz jak się da śpie do 10 bo jak wstane to i tak zaczynam latac i wszytsko robić
och Ania14, czytam o tych mulach i parskam smiechem... juz widze ten brzuszek i bary jak u kulturystySwoja droga widzialam raz film z babeczka w ciazy blizniaczej, jak chodzila na rekach i cwiczyla akrobatyke.. ten brzuch to jej sie na wszystkie strony wyginal, az cieko bylo patrzec
-
nick nieaktualny
-
Ach jeszcze chcialam o cos zapytac... Jak jest w waszych przypadkach z Waszymi panami... Czy sprawdza sie teoria, za maz tez jest w ciazy? U mnie to komedia... maz nabiera kilogramy w tym samym tempie;)
Wczoraj tak sie wkurzyl jak wszedl na wage, ze zadeklarowal sie, ze koniec z ciaza u niego i sie zabiera za chudniecie... szczerze to ciezko mi w to uwierzyc, ale nic nie powiedzialam, naturalnie zapewnilam, zeby sie nie martwil, ze jak przyjdzie na swiat Sophie to sie razem odchudzimy;) a wlasciwie Sophie nas odchudzi;) -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:38
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
alicja_ wrote:oo:) a to taki specjalny do fotelika?
kombinezonik jest bardzo spryty... ma dwa zamki w nogach. Jeden z przodu i osobny z tylu. Mozna zapiac na dwa sposoby, albo robiac nogi, ktore sa odzielnie tj. zapinasz razem zamek z przodu i z tylu i wtedy mozna zapiac malenstwo w nosidelku,
lub tak jak widac na zdjeciu laczac przedni zamek z przednim i tylny z tylnym i jest taki normalny spiworek do wozka. -
nick nieaktualnyGratuluję udanych wizyt
Ja dziś całe przedpołudnie spędziłam u babuni. Obżarłam się ciachem, az mały mnie skopał że mu chyba za ciasno się zrobiłou mojej babci w tamtym roku wykryto raka na narządach rodnych. Kobiecina ma 78 lat i bała się leczenia. Ale wycięli jej co trzeba, przeszła 6 dawek chemii, były chwile załamania bo nie dała rady jeść, schudła strasznie. A w tym tyg odebrała wyniki i udało się !! Nie ma śladu po tej mendzie
ciesze sie ze trafila na dobrych lekarzy ktorzy wykryli raka we wczesnym stadium. Dzieki nim za 3 mce Franiu pozna swoją prababcię
aż się wzruszyłam....
evvik, ania14, Ola_45, Evka, Pola_27, Madzisek, Matleena, Mama-julka, moniek90, Marta0912, genoweffa, Eve_84, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
MeGi2986 wrote:Gratuluję udanych wizyt
Ja dziś całe przedpołudnie spędziłam u babuni. Obżarłam się ciachem, az mały mnie skopał że mu chyba za ciasno się zrobiłou mojej babci w tamtym roku wykryto raka na narządach rodnych. Kobiecina ma 78 lat i bała się leczenia. Ale wycięli jej co trzeba, przeszła 6 dawek chemii, były chwile załamania bo nie dała rady jeść, schudła strasznie. A w tym tyg odebrała wyniki i udało się !! Nie ma śladu po tej mendzie
ciesze sie ze trafila na dobrych lekarzy ktorzy wykryli raka we wczesnym stadium. Dzieki nim za 3 mce Franiu pozna swoją prababcię
aż się wzruszyłam....
Wspaniala nowina ! Bardzo sie dla Ciebie ciesze:)MeGi2986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Flakonik wrote:Dziewczyny a wy tez macie jakas grupe na fejsie? tam tez piszecie?
bo jesli tak to potem bedzie problem w grudniu jak polowa bedzie tam pisala o porodach a polowa tu to bedzie bez sensu bo tej listy nikt juz wtedy nie ogarnie
Ja sie udzielam tylko tutaj i tak za duzo mnie w tym miejscu;) nie chce sie panoszyc wszedzie;) wystarczy, ze Wam wychodze bokiem hehe. -
nick nieaktualny
-
Grudniowe mamusie też tak szybko się rozpakują
co niektóre juz w listopadzie
Ja mam termin wdłg miesiaczki na 1 grudnia
A co do męskiej ciąży, to mój też nabiera Kghaha
a mój to ma szybką przemiane i jest szczupły i żadko udawało mu sie przytyć, tymbardziej ciągle pracując a tu proszę
waga leci w górę, więc coś w tym jest
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''