X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Co do rozmiarówki to akurat racja, nie każde ubranko w rozmiarze 56 jest takie samo jak drugie :)
    Jak jakieś wydawało mi się za duże jak na 56 to odkładałam do ubranek w rozmiarze 62 ;)

mam body i spodnie z liddla 56 to są dłuższe niż 62... ale na szerkosc mniejsze, chyba że jak się rozejda na szer to się skrócą :P

• ania14 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    I ja się melduję po wizycie. Z malutką wszystko ok, waży już ponad 1600 gram, usg prenatalne wyszło bardzo dobrze, wszystkie narządy w porządku :-) Ułożona główkowo :-)

Tylko szyjka mi się skróciła o 0,5 cm :-( Lekarz powiedział, że mała na nią naciska, że leży nisko i może to przez to, ale sprawę trzeba monitorować. Mam się oszczędzać, dostałam zakaz ćwiczenia na miesiąc, zakaz uprawiania seksu, przepisał mi Luteinę...

dobrze że z małą wszystko ok :) ja byłam na wizycie tydzień temu więc chyba mamy je aktualnie podobnej wagi :) u mnie w zeszłym mc było tak że mała naciskała i kazał się oszczedzac, troszeczke wiecej odpoczynku i teraz sie go pytałam czy jeszcze naciska to powiedział że nie
    troszke wiecej odpoczniesz i będzie dobrze :)

moniek90 lubi tę wiadomość

• Evka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie...hehe Ania, własnie takie potyrpane te rozmiarówki.
    Wgl jak patrze na te ciuszki to nie wiem jak duże te dziecko może być jeśli chodzi o rozmiar 56, niektóre są takie malutkie a niektóre całkiem pokaźne...Przydałoby się zmierzyć takiego nowonarodzonego wg średniej krajowej wagi i długości noworodka ;P

wnidzbmhunwbroqa.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    dobrze że z małą wszystko ok :) ja byłam na wizycie tydzień temu więc chyba mamy je aktualnie podobnej wagi :) u mnie w zeszłym mc było tak że mała naciskała i kazał się oszczedzac, troszeczke wiecej odpoczynku i teraz sie go pytałam czy jeszcze naciska to powiedział że nie
    troszke wiecej odpoczniesz i będzie dobrze :)

lekarze zawsze kaza odpoczywac... zawsze sie zastanawiam jak to sie ma z pozniejszym wysilkiem przy rodzeniu.. po takim paromiesiecznym odpoczywaniu to miesnie mi calkiem zanikna;)

Ola_45 lubi tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    lekarze zawsze kaza odpoczywac... zawsze sie zastanawiam jak to sie ma z pozniejszym wysilkiem przy rodzeniu.. po takim paromiesiecznym odpoczywaniu to miesnie mi calkiem zanikna;)

no jak :) przecież nie możesz nosić i tak :)
    pracuje w sklepie budowanym i nosiłam na prawde ciężkie rzeczy, muły mam takie że poszukać kurtke dobrą w rękach tak żeby zgiąc to wyczyn
    w domu itak się cwiczy :P ja własnie poodkurzałam i zmyłam podłogi ale teraz siedze a zanim kazał mi odpoczywać to po 8-10h w sklepie, w miedzy czasie obiad pranie prasowanie, teraz do sklepu chodze jak musze, jeden dzien piore drugi prasuje
    oszczedzam sobie prace ;p
    wcześniej wstawałam o 8 a teraz jak się da śpie do 10 bo jak wstane to i tak zaczynam latac i wszytsko robić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 15:29

• ania14 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    No właśnie...hehe Ania, własnie takie potyrpane te rozmiarówki.
    Wgl jak patrze na te ciuszki to nie wiem jak duże te dziecko może być jeśli chodzi o rozmiar 56, niektóre są takie malutkie a niektóre całkiem pokaźne...Przydałoby się zmierzyć takiego nowonarodzonego wg średniej krajowej wagi i długości noworodka ;P

to moje pierwsze dziecko i na prawde nie miałam pojecia jak się do tego zabrać :(
    wyrzuciłam wszystko na łóżko i chciało mi sie płakać, metki wszystkie powycinane w ubraniach od kuzynki ;/ pewnie jak wyciagne te wieksze ubrania to i tak sie znajdą już jakieś za małe ;p

• evvik Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    no jak :) przecież nie możesz nosić i tak :)
    pracuje w sklepie budowanym i nosiłam na prawde ciężkie rzeczy, muły mam takie że poszukać kurtke dobrą w rękach tak żeby zgiąc to wyczyn
    w domu itak się cwiczy :P ja własnie poodkurzałam i zmyłam podłogi ale teraz siedze a zanim kazał mi odpoczywać to po 8-10h w sklepie, w miedzy czasie obiad pranie prasowanie, teraz do sklepu chodze jak musze, jeden dzien piore drugi prasuje
    oszczedzam sobie prace ;p
    wcześniej wstawałam o 8 a teraz jak się da śpie do 10 bo jak wstane to i tak zaczynam latac i wszytsko robić

och Ania14, czytam o tych mulach i parskam smiechem... juz widze ten brzuszek i bary jak u kulturysty ;) Swoja droga widzialam raz film z babeczka w ciazy blizniaczej, jak chodzila na rekach i cwiczyla akrobatyke.. ten brzuch to jej sie na wszystkie strony wyginal, az cieko bylo patrzec ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Alicja_ dziekuje

Oto dzisiejszy zakup, mam nadzieje, ze bedzie widac ;P
    http://naforum.zapodaj.net/2dae3d50825e.jpg.html

oo:) a to taki specjalny do fotelika?

• evvik Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach jeszcze chcialam o cos zapytac... Jak jest w waszych przypadkach z Waszymi panami... Czy sprawdza sie teoria, za maz tez jest w ciazy? U mnie to komedia... maz nabiera kilogramy w tym samym tempie;)

Wczoraj tak sie wkurzyl jak wszedl na wage, ze zadeklarowal sie, ze koniec z ciaza u niego i sie zabiera za chudniecie... szczerze to ciezko mi w to uwierzyc, ale nic nie powiedzialam, naturalnie zapewnilam, zeby sie nie martwil, ze jak przyjdzie na swiat Sophie to sie razem odchudzimy;) a wlasciwie Sophie nas odchudzi;)

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:38

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻

Został 1 ❄️

preg.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    oo:) a to taki specjalny do fotelika?

kombinezonik jest bardzo spryty... ma dwa zamki w nogach. Jeden z przodu i osobny z tylu. Mozna zapiac na dwa sposoby, albo robiac nogi, ktore sa odzielnie tj. zapinasz razem zamek z przodu i z tylu i wtedy mozna zapiac malenstwo w nosidelku,
    lub tak jak widac na zdjeciu laczac przedni zamek z przednim i tylny z tylnym i jest taki normalny spiworek do wozka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :)
    Ja dziś całe przedpołudnie spędziłam u babuni. Obżarłam się ciachem, az mały mnie skopał że mu chyba za ciasno się zrobiło ;) u mojej babci w tamtym roku wykryto raka na narządach rodnych. Kobiecina ma 78 lat i bała się leczenia. Ale wycięli jej co trzeba, przeszła 6 dawek chemii, były chwile załamania bo nie dała rady jeść, schudła strasznie. A w tym tyg odebrała wyniki i udało się !! Nie ma śladu po tej mendzie :):) ciesze sie ze trafila na dobrych lekarzy ktorzy wykryli raka we wczesnym stadium. Dzieki nim za 3 mce Franiu pozna swoją prababcię:) aż się wzruszyłam....:)

evvik, ania14, Ola_45, Evka, Pola_27, Madzisek, Matleena, Mama-julka, moniek90, Marta0912, genoweffa, Eve_84, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• evvik Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Gratuluję udanych wizyt :)
    Ja dziś całe przedpołudnie spędziłam u babuni. Obżarłam się ciachem, az mały mnie skopał że mu chyba za ciasno się zrobiło ;) u mojej babci w tamtym roku wykryto raka na narządach rodnych. Kobiecina ma 78 lat i bała się leczenia. Ale wycięli jej co trzeba, przeszła 6 dawek chemii, były chwile załamania bo nie dała rady jeść, schudła strasznie. A w tym tyg odebrała wyniki i udało się !! Nie ma śladu po tej mendzie :):) ciesze sie ze trafila na dobrych lekarzy ktorzy wykryli raka we wczesnym stadium. Dzieki nim za 3 mce Franiu pozna swoją prababcię:) aż się wzruszyłam....:)

Wspaniala nowina ! Bardzo sie dla Ciebie ciesze:)

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzałam na wrześniówki, i dopiero 23 a tam prawie wszystkie już rozpakowane :) U nas też tak szybko pójdzie?

Pola_27, Ola_45, Marta0912 lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka zajrzałam tam z ciekawości jak napisałaś i mało która donosiła do 39t

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wy tez macie jakas grupe na fejsie? tam tez piszecie?
    bo jesli tak to potem bedzie problem w grudniu jak polowa bedzie tam pisala o porodach a polowa tu to bedzie bez sensu bo tej listy nikt juz wtedy nie ogarnie :(

• evvik Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Dziewczyny a wy tez macie jakas grupe na fejsie? tam tez piszecie?
    bo jesli tak to potem bedzie problem w grudniu jak polowa bedzie tam pisala o porodach a polowa tu to bedzie bez sensu bo tej listy nikt juz wtedy nie ogarnie :(

Ja sie udzielam tylko tutaj i tak za duzo mnie w tym miejscu;) nie chce sie panoszyc wszedzie;) wystarczy, ze Wam wychodze bokiem hehe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik ja jestem niemodna i nie mam fejsa ;)

alicja_ lubi tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko tu

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grudniowe mamusie też tak szybko się rozpakują :P co niektóre juz w listopadzie :P Ja mam termin wdłg miesiaczki na 1 grudnia :P

A co do męskiej ciąży, to mój też nabiera Kg :D haha :D a mój to ma szybką przemiane i jest szczupły i żadko udawało mu sie przytyć, tymbardziej ciągle pracując a tu proszę :D waga leci w górę, więc coś w tym jest :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
‹‹ 1026 1027 1028 1029 1030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ