X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Co do rozmiarówki to akurat racja, nie każde ubranko w rozmiarze 56 jest takie samo jak drugie :)
    Jak jakieś wydawało mi się za duże jak na 56 to odkładałam do ubranek w rozmiarze 62 ;)

mam body i spodnie z liddla 56 to są dłuższe niż 62... ale na szerkosc mniejsze, chyba że jak się rozejda na szer to się skrócą :P

• ania14 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    I ja się melduję po wizycie. Z malutką wszystko ok, waży już ponad 1600 gram, usg prenatalne wyszło bardzo dobrze, wszystkie narządy w porządku :-) Ułożona główkowo :-)

Tylko szyjka mi się skróciła o 0,5 cm :-( Lekarz powiedział, że mała na nią naciska, że leży nisko i może to przez to, ale sprawę trzeba monitorować. Mam się oszczędzać, dostałam zakaz ćwiczenia na miesiąc, zakaz uprawiania seksu, przepisał mi Luteinę...

dobrze że z małą wszystko ok :) ja byłam na wizycie tydzień temu więc chyba mamy je aktualnie podobnej wagi :) u mnie w zeszłym mc było tak że mała naciskała i kazał się oszczedzac, troszeczke wiecej odpoczynku i teraz sie go pytałam czy jeszcze naciska to powiedział że nie
    troszke wiecej odpoczniesz i będzie dobrze :)

moniek90 lubi tę wiadomość

• Evka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie...hehe Ania, własnie takie potyrpane te rozmiarówki.
    Wgl jak patrze na te ciuszki to nie wiem jak duże te dziecko może być jeśli chodzi o rozmiar 56, niektóre są takie malutkie a niektóre całkiem pokaźne...Przydałoby się zmierzyć takiego nowonarodzonego wg średniej krajowej wagi i długości noworodka ;P

wnidzbmhunwbroqa.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    dobrze że z małą wszystko ok :) ja byłam na wizycie tydzień temu więc chyba mamy je aktualnie podobnej wagi :) u mnie w zeszłym mc było tak że mała naciskała i kazał się oszczedzac, troszeczke wiecej odpoczynku i teraz sie go pytałam czy jeszcze naciska to powiedział że nie
    troszke wiecej odpoczniesz i będzie dobrze :)

lekarze zawsze kaza odpoczywac... zawsze sie zastanawiam jak to sie ma z pozniejszym wysilkiem przy rodzeniu.. po takim paromiesiecznym odpoczywaniu to miesnie mi calkiem zanikna;)

Ola_45 lubi tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    lekarze zawsze kaza odpoczywac... zawsze sie zastanawiam jak to sie ma z pozniejszym wysilkiem przy rodzeniu.. po takim paromiesiecznym odpoczywaniu to miesnie mi calkiem zanikna;)

no jak :) przecież nie możesz nosić i tak :)
    pracuje w sklepie budowanym i nosiłam na prawde ciężkie rzeczy, muły mam takie że poszukać kurtke dobrą w rękach tak żeby zgiąc to wyczyn
    w domu itak się cwiczy :P ja własnie poodkurzałam i zmyłam podłogi ale teraz siedze a zanim kazał mi odpoczywać to po 8-10h w sklepie, w miedzy czasie obiad pranie prasowanie, teraz do sklepu chodze jak musze, jeden dzien piore drugi prasuje
    oszczedzam sobie prace ;p
    wcześniej wstawałam o 8 a teraz jak się da śpie do 10 bo jak wstane to i tak zaczynam latac i wszytsko robić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 15:29

• ania14 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    No właśnie...hehe Ania, własnie takie potyrpane te rozmiarówki.
    Wgl jak patrze na te ciuszki to nie wiem jak duże te dziecko może być jeśli chodzi o rozmiar 56, niektóre są takie malutkie a niektóre całkiem pokaźne...Przydałoby się zmierzyć takiego nowonarodzonego wg średniej krajowej wagi i długości noworodka ;P

to moje pierwsze dziecko i na prawde nie miałam pojecia jak się do tego zabrać :(
    wyrzuciłam wszystko na łóżko i chciało mi sie płakać, metki wszystkie powycinane w ubraniach od kuzynki ;/ pewnie jak wyciagne te wieksze ubrania to i tak sie znajdą już jakieś za małe ;p

• evvik Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    no jak :) przecież nie możesz nosić i tak :)
    pracuje w sklepie budowanym i nosiłam na prawde ciężkie rzeczy, muły mam takie że poszukać kurtke dobrą w rękach tak żeby zgiąc to wyczyn
    w domu itak się cwiczy :P ja własnie poodkurzałam i zmyłam podłogi ale teraz siedze a zanim kazał mi odpoczywać to po 8-10h w sklepie, w miedzy czasie obiad pranie prasowanie, teraz do sklepu chodze jak musze, jeden dzien piore drugi prasuje
    oszczedzam sobie prace ;p
    wcześniej wstawałam o 8 a teraz jak się da śpie do 10 bo jak wstane to i tak zaczynam latac i wszytsko robić

och Ania14, czytam o tych mulach i parskam smiechem... juz widze ten brzuszek i bary jak u kulturysty ;) Swoja droga widzialam raz film z babeczka w ciazy blizniaczej, jak chodzila na rekach i cwiczyla akrobatyke.. ten brzuch to jej sie na wszystkie strony wyginal, az cieko bylo patrzec ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Alicja_ dziekuje

Oto dzisiejszy zakup, mam nadzieje, ze bedzie widac ;P
    http://naforum.zapodaj.net/2dae3d50825e.jpg.html

oo:) a to taki specjalny do fotelika?

• evvik Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach jeszcze chcialam o cos zapytac... Jak jest w waszych przypadkach z Waszymi panami... Czy sprawdza sie teoria, za maz tez jest w ciazy? U mnie to komedia... maz nabiera kilogramy w tym samym tempie;)

Wczoraj tak sie wkurzyl jak wszedl na wage, ze zadeklarowal sie, ze koniec z ciaza u niego i sie zabiera za chudniecie... szczerze to ciezko mi w to uwierzyc, ale nic nie powiedzialam, naturalnie zapewnilam, zeby sie nie martwil, ze jak przyjdzie na swiat Sophie to sie razem odchudzimy;) a wlasciwie Sophie nas odchudzi;)

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:38

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - mamy ❤️
    30.06 - kolejne USG
    Został 1 ❄️
  • evvik Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    oo:) a to taki specjalny do fotelika?

kombinezonik jest bardzo spryty... ma dwa zamki w nogach. Jeden z przodu i osobny z tylu. Mozna zapiac na dwa sposoby, albo robiac nogi, ktore sa odzielnie tj. zapinasz razem zamek z przodu i z tylu i wtedy mozna zapiac malenstwo w nosidelku,
    lub tak jak widac na zdjeciu laczac przedni zamek z przednim i tylny z tylnym i jest taki normalny spiworek do wozka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :)
    Ja dziś całe przedpołudnie spędziłam u babuni. Obżarłam się ciachem, az mały mnie skopał że mu chyba za ciasno się zrobiło ;) u mojej babci w tamtym roku wykryto raka na narządach rodnych. Kobiecina ma 78 lat i bała się leczenia. Ale wycięli jej co trzeba, przeszła 6 dawek chemii, były chwile załamania bo nie dała rady jeść, schudła strasznie. A w tym tyg odebrała wyniki i udało się !! Nie ma śladu po tej mendzie :):) ciesze sie ze trafila na dobrych lekarzy ktorzy wykryli raka we wczesnym stadium. Dzieki nim za 3 mce Franiu pozna swoją prababcię:) aż się wzruszyłam....:)

evvik, ania14, Ola_45, Evka, Pola_27, Madzisek, Matleena, Mama-julka, moniek90, Marta0912, genoweffa, Eve_84, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• evvik Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Gratuluję udanych wizyt :)
    Ja dziś całe przedpołudnie spędziłam u babuni. Obżarłam się ciachem, az mały mnie skopał że mu chyba za ciasno się zrobiło ;) u mojej babci w tamtym roku wykryto raka na narządach rodnych. Kobiecina ma 78 lat i bała się leczenia. Ale wycięli jej co trzeba, przeszła 6 dawek chemii, były chwile załamania bo nie dała rady jeść, schudła strasznie. A w tym tyg odebrała wyniki i udało się !! Nie ma śladu po tej mendzie :):) ciesze sie ze trafila na dobrych lekarzy ktorzy wykryli raka we wczesnym stadium. Dzieki nim za 3 mce Franiu pozna swoją prababcię:) aż się wzruszyłam....:)

Wspaniala nowina ! Bardzo sie dla Ciebie ciesze:)

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzałam na wrześniówki, i dopiero 23 a tam prawie wszystkie już rozpakowane :) U nas też tak szybko pójdzie?

Pola_27, Ola_45, Marta0912 lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka zajrzałam tam z ciekawości jak napisałaś i mało która donosiła do 39t

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wy tez macie jakas grupe na fejsie? tam tez piszecie?
    bo jesli tak to potem bedzie problem w grudniu jak polowa bedzie tam pisala o porodach a polowa tu to bedzie bez sensu bo tej listy nikt juz wtedy nie ogarnie :(

• evvik Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Dziewczyny a wy tez macie jakas grupe na fejsie? tam tez piszecie?
    bo jesli tak to potem bedzie problem w grudniu jak polowa bedzie tam pisala o porodach a polowa tu to bedzie bez sensu bo tej listy nikt juz wtedy nie ogarnie :(

Ja sie udzielam tylko tutaj i tak za duzo mnie w tym miejscu;) nie chce sie panoszyc wszedzie;) wystarczy, ze Wam wychodze bokiem hehe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik ja jestem niemodna i nie mam fejsa ;)

alicja_ lubi tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko tu

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grudniowe mamusie też tak szybko się rozpakują :P co niektóre juz w listopadzie :P Ja mam termin wdłg miesiaczki na 1 grudnia :P

A co do męskiej ciąży, to mój też nabiera Kg :D haha :D a mój to ma szybką przemiane i jest szczupły i żadko udawało mu sie przytyć, tymbardziej ciągle pracując a tu proszę :D waga leci w górę, więc coś w tym jest :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
‹‹ 1026 1027 1028 1029 1030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ