X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Zajrzałam na wrześniówki, i dopiero 23 a tam prawie wszystkie już rozpakowane :) U nas też tak szybko pójdzie?

na październikowych maja już 13 dzieci
    a w listopadzie Kubusia 2200g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 16:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Dziewczyny a wy tez macie jakas grupe na fejsie? tam tez piszecie?
    bo jesli tak to potem bedzie problem w grudniu jak polowa bedzie tam pisala o porodach a polowa tu to bedzie bez sensu bo tej listy nikt juz wtedy nie ogarnie :(

Ja się udzielam tylko tutaj, ale słyszałam, że jest jakaś grupa na facebooku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    na październikowych maja już 13 dzieci
    a w listopadzie Kubusia 220g

220g?!

• ania14 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    220g?!

nieee!!

2200g :)

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Ach jeszcze chcialam o cos zapytac... Jak jest w waszych przypadkach z Waszymi panami... Czy sprawdza sie teoria, za maz tez jest w ciazy? U mnie to komedia... maz nabiera kilogramy w tym samym tempie;)

Wczoraj tak sie wkurzyl jak wszedl na wage, ze zadeklarowal sie, ze koniec z ciaza u niego i sie zabiera za chudniecie... szczerze to ciezko mi w to uwierzyc, ale nic nie powiedzialam, naturalnie zapewnilam, zeby sie nie martwil, ze jak przyjdzie na swiat Sophie to sie razem odchudzimy;) a wlasciwie Sophie nas odchudzi;)

Kochana, mój mąż przybiera na wadze dokładnie tyle co ja :D Najlepsze jest to, że w październiku jedziemy na wesele i mężulek nie mieści się w spodnie od garnituru, pewnie trzeba będzie nowy kupić, a ten co ma jest z zeszłego roku :D

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też udzielam się tylko tutaj... Podpatrywałam swego czasu na fejstłuku Ciążą - pytania i odpowiedzi, ale tam jakaś masakra jest. Baby plują jadem tak, że oczy puchną od patrzenia... No, ale co kto lubi. Mnie tu dobrze. ;)

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Alicja_ dziekuje

Oto dzisiejszy zakup, mam nadzieje, ze bedzie widac ;P
    http://naforum.zapodaj.net/2dae3d50825e.jpg.html
    Bardzo ładny;) też takiego szukam;) podpowiesz gdzie kupiłas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Krakowa podpowiedzcie gdzie znaleźć ciekawe sklepy bo męża chce wysłać na zakupy do krk;)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tylko tutaj się udzielam.
    Mój mąż nie umie tyć, cały czas jest chudy, bez różnicy ile je, chociaż nawet przez chwile zaczął tyć jak chodziliśmy na siłkę, ale Ja przestałam, i jemu samemu się nie chciało, więc wrócił do swojej wagi, a je dużo :)
    Ja bym nie miała nic przeciwko jakby mały się urodził w ostatnich dniach listopada albo na samym początku grudnia :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Bardzo ładny;) też takiego szukam;) podpowiesz gdzie kupiłas?

Zakup zrobiony w Polskim HM, maja dwa kolory bialy i granatowy.

Kate4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja bym chciala,zeby moj maz przybieral tyle co ja i on zreszta tez. :) niby cos przybral,ale tylko z jakies 2 kg :) mam nadzieje,ze nie schudnie jak maly sie urodzi,bo tak sie stalo pzry pierwszym dziecku :) i do teraz ciezko mu nadrobic,a jadl bardzo duzo,ale to wina tez pracy, no ale odkad zaczelam gotowac dania dwudaniowe powoli nadrabia :)
    Megi2986 wiem co przezywalas z babcia,bo ja mialam podbna sytuacje,tylko z mama. U nas niestety nie skonczylo sie szczesliwe i niecale 4 miesiace po wykryciu raka mama zmarla,tydzien przed roczkiem Gabrysia, rowne 4 lata po tacie. Pozno wykryli, chodzila do lekarza, ale u ginekologa nie pamieta kiedy byla, a rodzinny dawal jej witaminki na wzmocnienie do momentu az wyblagala skierowanie na badania, ale to dluga historia. Ciesze sie jedynie,ze mama zdazyla poznac Gabrysia i troche sie nim nacieszyc. Wecie co moze to glupie,ale czuje cos w rodzaju zazdrosci jak jezdzimy do tesciow, raz w roku,ale sa,a moich rodzicow juz nie ma. Ciesze sie,ze dzieciaki maja choc jednych dziadkowi choc maly ich nie widuje na zywo to na skypie co najmniej raz w tygodniu i wie kim sa :) ale i tak najbradziej cieszy sie na widok prababci :) a prababc ma az 3 i jednego pradziadka :) ale bardzo bardzo lubi babcie mojego meza od strony tesciowej, zreszta my tez :)moja babcie tez kocham,ale ona juz mam 84 lata i roznie bywa z jej stanem zdrowia,jesli rozumiecie o co mi chodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 17:17

• evvik Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziadkowie to cos czego mi rowniez bardzo brakuje.
    U mnie sytuacja troche inna. Moja mama odeszla od taty (kiedy mialam okolo 20 lat, wiec juz mi to nie przeszkadzalo) od tego czasu nie mam kontaktu z ojcem. Mam do mamy jakies 700 km, staram sie odwiedzac co drugi miesiac, ale to nie to samo gdy sie ma rodzicow pod bokiem i mozna skoczyc na kawe, czy ploteczki.

Moj maz jak sie ze mna ozenil (jest pochodzenia niemieckiego) i uslyszal komentaz od swojej mamy cyt: ci polacy (mowiac o moim bracie i jego zonie) przerwal rozmowe telefoniczna i od tej pory on nie dzwoni, i jego rodzice rowniez. Chyba musze dac ogloszenie, ze szukam dziadkow zasteczych hehe.

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 17:00

Nadulka, rewelka, lilianna, Madzisek, MeGi2986, Mama-julka, pati_zuzia, emilka24, moniek90, Marta0912, genoweffa, kwiatakacji lubią tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Mój też tyje razem ze mną :D dlatego śmiejemy się, że razem w ciąży jesteśmy :) bo wiadomo, jak ja jem to on nie będzie patrzył hhaha :)

Zamówiliśmy wczoraj łóżeczko :) http://allegro.pl/14-el-dzieciece-lozeczko-mat-pkg-posciel-haft-i5372678188.html , jak wam się podoba?

Pochwalę się przy okazji zdjęciem brzuszka :) wybaczcie ubiór ale po "domowemu" najwygodniej :) waga startowa: 58kg, waga z dzisiaj:68kg , więc w zasadzie 10kg na plusie

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/025fc8f01d0e.jpg

Fajny ten brzusio, ja mam termin na 30 grudnia ale wydaje mi sie, ze w porownaniu z Toba to jak cysterna wygladam :/
    grrrrrrrr...

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Fajny ten brzusio, ja mam termin na 30 grudnia ale wydaje mi sie, ze w porownaniu z Toba to jak cysterna wygladam :/
    grrrrrrrr...

na pewno masz śliczny brzusio! :)

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko super, u mnie tez by takie pasowało, ale zdecydowalismy na początek mieć kołyske, ale zamawiałam materacyk z gryką i kokosem do kołyski na tej samej aukcji co Twoje łóżeczko :-)

Mój brzuszek wydaje się być większy od Twojego a kg mam mniej :P Moze dlatego ze ja niska jestem.

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    na pewno masz śliczny brzusio! :)

You are sweet!
    po polskiemu brzmi smiesznie wiec nie powaze sie przetlumaczyc;)

Madzisek lubi tę wiadomość

• lilianna Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co dziewczyny myślicie o takim wózku? Spotkała się może któraś z Was z opiniami na jego temat albo chociażby z tą firmą?

http://krainadziecieca.pl/glowna/14-wozek-3w1-carera-camarelo.html#/kolor-jasno_szary

A propos "brzuszków" ja też mam wrażenie że mój M* rośnie razem z Nami :)
    A to my w 25 tc. (sorki, że zdjęcia takie w bieliźnie, ale wszystkie tu kobitki jesteśmy więc myślę, że żadna nie poczuje się zniesmaczona) :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a5217eb1c24.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d9953459f17.jpg

Madzisek, evvik, MeGi2986, Nadulka, Mama-julka, pati_zuzia, emilka24, Marta0912, kwiatakacji lubią tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:40

Kate4 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi sliczne lozeczko chyba też takie kuipie bo ciągle nie wybralam :P a brzuszek super :)
    Evvik jak już weszlas między wrony... Pokaz brzuch :D

Chichibi lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1027 1028 1029 1030 1031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ