X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Ja mam na liście:
    Annielica
    Flakonik
    Madzisek
    alicja_
    Karola1990
    bella88
    iNso87
    Hashija
    fresa
    olcia88
    to wysłałam Ci mój nr na priv :) prośba o dodanie :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dobra - wysyłajcie do mnie dziewczyny numery na priv.
    Ja je prześle kilku dziewczynom jeszcze, żeby w dyspozycji miało je 3-4 osoby w razie czego.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Miałam niedawno takie bóle, strasznie się dziwiłam co tam może boleć ale bolało cholernie! Teraz już trochę przeszło i na szczęście obyło się bez leków. Pytałam o to ginekologa to tylko wspominał, że wszystko się rozrasta i ma prawo czasami poboleć. I tyle. Może weź ciepłą kąpiel? Mi to zazwyczaj pomaga na wszelkie bóle ciążowe ;)

Nie no spoko aż tak bardzo nie boli, też tak myślałam że się to może rozchodzi do porodu :) najbardziej czuje jak jakis większy rozkrok np przy wsiadaniu do auta albo wstawaniu z lozka, wchodzeniu na meza :P itp :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Kurcze, mój lekarz właśnie mówił, że to bardzo prawidłowo, bo najwięcej kobieta przybiera w ostatnich 10 tygodniach ciąży tj. od 30 do 40 tygodnia. Wtedy jest największy skok, bo dzidziuś zaczyna rosnąć bardzo szybko.

Ja już sama nie wiem. Tak było napisane tutaj u nas na Belly jak czytałam wiadomości z któregoś tyg. mojego kalendarza ciąży. Ale w tym co mówi Twój lekarz też coś musi być. Nie pamiętam od którego, ale w ostatnich tyg. c. dziecko przybiera nawet 400 g tygodniowo! To ile sama matka :-\
    Nie przejmuj się tym. Taka Wasza uroda i już. Ja jestem +8, ale to dlatego że jem więcej niż przed c. ;-)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:
    Dziewczyny a co do przemywania pępka? Octenisept czy Tribactic? Może dziewczyny ze szkoły rodzenia coś doradzą?

Jestem starej szkoły i roztwór spirytusu ;-)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tycie w ciąży to indywidualna sprawa, z reguły mówi się, że najwięcej tyje się na końcu ciąży, ale też słyszałam, że od 36 tyg kobieta już nie tyje zazwyczaj, a przed samym porodem waga nawet spada, mi osobiście tydzień przed porodem spadła prawie 2 kg. Najważniejsze jest, żeby dziecko było zdrowe i mamusia, bo wiadomo, że zbyt duża waga też niesie ze sobą pewne problemy np podwyższone ryzyko wystąpienia nadciśnienia w ciąży.

7w3d 💔
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Chyba wszystkie sie martwimy o zieloneoliwki miejmy nadzieję że po prostu ją zostawili na obserwacje a nie ma Neta w szpitalu ale nic złego się nie dzieje.

Ja chyba czkawki też nie czulam, czasem mi się tak trzesie brzuch ale tak bardzo szybko i tylko przez chwilę więc to raczej nie to.

Ale dziś dalismy czadu że spaniem z syneczkiem dopiero jakieś pół godz temu wstalismy cudownie się spalo nawet siku mnie obudziło dopiero ok 7 :)

Acikk ja też czasem czuje jak mi się trzesie w srodku- mam takie skojazenie z rybką która wyskoczyła z wody;)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi ta cholerna zgaga najbardziej dokucza...mam ją codziennie i bez względu na to, co zjem. Chciałam zostać tylko na naturalnych metodach walki z nią, ale się nie da... dziś kupuję Rennie.

No i te oddychanie... strasznie ciężko się oddycha i przez to robi się słabo...

Ja przytyłam 8 kg, ważę 56kg.

Co do przemywania pępuszka to mówili na szkole rodzenia o octenisepcie i spirytusie :)

Też martwię się o Olę i ZieloneOliwki...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    madzisek wysłałam Ci zaproszenie i jak zaakceptujesz to też Ci nr podam, ale wiem że już komuś dawałam, a na liście mnie nie ma. Kto miał się tą listą opiekować z nr tel? bo wiem, że były dwie osoby do tego albo 3 wyznaczone/zgłosiły się :)

Ja tez dawalam a na liscie mnie nie ma, z tego co widze w wiadomosciach to Inso wysylalam:-)

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    to wysłałam Ci mój nr na priv :) prośba o dodanie :)

Jestem tak starej szkoły, że nie wiem jak to się robi :-(
    Trzeba "wejść" na zdjęcie i "kliknąć dodaj do przyjaciółek" czy jak ;-)

• cytrynówka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:
    Dziewczyny a co do przemywania pępka? Octenisept czy Tribactic? Może dziewczyny ze szkoły rodzenia coś doradzą?

Nam położna na szkole rodzenia właśnie polecała spirytus zwykły najzwklejszy. Argumentowała to tak, że octenisept używany jest np. do ran i otarć i służy do odżywiania skóry, a my przecież nie chcemy jej wokół pępka odżywiać, tylko wysuszać- i tutaj właśnie sprawdza się zwykły spirytus. Uspokoiła nas, że nie zrobimy przez to z dziecka alkoholika ;) ;)

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • Evka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja_wysłałam Ci zaproszenie, podam Ci numer także tylko proszę o zaakceptowanie:)

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Acikk ja też czasem czuje jak mi się trzesie w srodku- mam takie skojazenie z rybką która wyskoczyła z wody;)

Jeszcze w zeszłym tyg. tak miałam, a teraz już nie. A tak fajnie było i się skończyło :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Ja przytyłam 8 kg, ważę 56kg.

Ważę 60 kg i jak mi z tym dziwnie. Zawsze 50 - 52. W poprzedniej c. skończyło się na 66 kg - szok - właśnie trzymam w rękach kartę c. Coś mi tu niepasuje :-( Czyli przytyłam 16? Aż mi się wierzyć nie chce :-\ Ciekawe na jakiej liczbie się teraz skończy :'(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 13:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:
    Nam położna na szkole rodzenia właśnie polecała spirytus zwykły najzwklejszy. Argumentowała to tak, że octenisept używany jest np. do ran i otarć i służy do odżywiania skóry, a my przecież nie chcemy jej wokół pępka odżywiać, tylko wysuszać- i tutaj właśnie sprawdza się zwykły spirytus. Uspokoiła nas, że nie zrobimy przez to z dziecka alkoholika ;) ;)

To wszyscy byśmy byli alkoholikami ;-)
    Ze spirytusem góra dwa tygodnie i kikutka nie ma.

• lilianna Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Bardzo, bardzo długo się nie oddzywalam, więc pewnie już nikt mnie nie kojarzy. Do tej pory pracowałam, nie miałam czasu żeby pisać ale wnikliwie śledziłam wasze wpisy na forum. Od dziś mogę już odpoczywać na 100% :-) jestem już na L4 i w końcu mogę zająć się sprawami przyjścia na świat maluszka :-) wczoraj na wizycie gin potwierdził dziewczynkę, waży już 820g tak więc prośba do Flakonik- można wpisać mi na pierwszej stronie Nikole ;-) Z tego co piszecie to wasze przygotowania są już daleko posunięte, u mnie tylko w półce parę ciuszkow, wózek wybrany ale jeszcze nie kupiony więc zaległości mam duże, ale teraz mam nadzieję że przygotowania rusza pełną para :-) pozdrawiam gorąco Was i wasze "brzuszki" ;-)

kwiatakacji, alicja_, Pola_27, Flakonik, Madzisek, Marta0912 lubią tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję czasem takie trzęsienia. Gdzieś czytałam, że jak się ma krótką pępowinę i dziecko za nią szarpię to można czuć takie trzęsienie, ale nie wiem czy to jest to.
    Dzisiaj na USG widziałam, że mała ma cały czas pępowinę obok buzi i się nią bawi.

Alicja - moja lekarka powiedziała, że 5 kilo na tym etapie jest jak najbardziej ok, ale chciałaby żebym przytyła więcej, bo mi nie zaszkodzi a dziecko będzie miało z czego nabierać tkanki tłuszczowej a i później przy karmieniu piersią się przyda. Myślę, że bardziej chodziło nie o to że jest to 5 kilo tylko, że nie mam żadnej większej rezerwy tłuszczowej, więc zasugerowała żebym jadła więcej.

Powiem wam, że ulżyło mi po wizycie, że mała ładnie przybiera, bo brzuch nie jest gigant a i waga powoli idzie w górę , więc jakoś sobie wkręciłam, że pewnie dzidzia nie rośnie.

A to nasza kluska ( a co tam pochwalę się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:29

alicja_, Mama-julka, pati_zuzia, Nadulka, Flakonik, Matleena, Chichibi, Madzisek, Marta0912, iNso87, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jeszcze podpytam jaki proszek do prania ubranek dla dziecka jest najlepszy i czy potrzebny jest płyn do płukania? Bo widzę że na rynku jest tego całkiem sporo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Ja też czuję czasem takie trzęsienia. Gdzieś czytałam, że jak się ma krótką pępowinę i dziecko za nią szarpię to można czuć takie trzęsienie, ale nie wiem czy to jest to.
    Dzisiaj na USG widziałam, że mała ma cały czas pępowinę obok buzi i się nią bawi.

Alicja - moja lekarka powiedziała, że 5 kilo na tym etapie jest jak najbardziej ok, ale chciałaby żebym przytyła więcej, bo mi nie zaszkodzi a dziecko będzie miało z czego nabierać tkanki tłuszczowej a i później przy karmieniu piersią się przyda. Myślę, że bardziej chodziło nie o to że jest to 5 kilo tylko, że nie mam żadnej większej rezerwy tłuszczowej, więc zasugerowała żebym jadła więcej.

Powiem wam, że ulżyło mi po wizycie, że mała ładnie przybiera, bo brzuch nie jest gigant a i waga powoli idzie w górę , więc jakoś sobie wkręciłam, że pewnie dzidzia nie rośnie.

A to nasza kluska ( a co tam pochwalę się ):

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f669c4065b3c.jpg

Dzięki za odpowiedź.
    Dzidziuś sliczny :)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:
    A to jeszcze podpytam jaki proszek do prania ubranek dla dziecka jest najlepszy i czy potrzebny jest płyn do płukania? Bo widzę że na rynku jest tego całkiem sporo...

Ja kupiłam JELP Fresh Soft Specjalistyczny Proszek i Środek Zmiękczający‎.
    Słyszałam, że lovela też jest ok ;-)

‹‹ 1023 1024 1025 1026 1027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ