X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Evka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah, i jak tez o mało nie wybuchłam płaczem...
    Zawsze byłam wrażliwą osobą i płakałabym nad każda krzywdą dzieci, dorosłych czy zwierząt...a teraz, to już w ogóle co te hormony robią z nami. Rozczulam się... ;)

Właśnie wróciłam z pedicure:-) Niby przyjemnie, niby wsjo ok, ale myślałam, że będę miała stópki jak u niemowlaka - a tymczasem są takie jak po normalnym zabiegu, który robię sama, myślałam, że lakiery, jaki stosują do malowania są profesjonalne - a tu najzwyklejszy w świecie AVON, no i zajechała mi babka na skórki na paluchach i szczypie lekko...ehhh

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:37

Madzisek lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?

Został 1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek sliczne rzeczy ja ostatnio jak bylam w lumpie u siebie to szkoda gadac za darmo bym tego nie chciala ale wiadomo ze trzeba trafic na perelki a w lumpie sa czasem cudne rzeczy ale wiekszosc u mnie to dla dziewczynek :(

Madzisek lubi tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam duzo spodni dla mojego Dawidka ale kurcze nigdzie nie mogę upolować w ciucholandach żadnych bluz albo sweterków. I narazie nie mam ani jednego... A pewnie by się przydały jakies grubsze bluzy na zimę.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Mogliby nadmienić na temat "zielonego światła" na mojej szkole rodzenia. Też dzisiaj idziemy. Może mąż by się w końcu przekonał :-D

Położna, że szkoły rodzenia, wręcz Panów namawiała żeby jakąś kolację zorganizowali itp. Śmiała się, że oka dziecku się nie wybije więc bez obaw ;)

Madzisek, kwiatakacji, moniek90, alicja_ lubią tę wiadomość

• Evka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, Marta, niezła położna :) śmiechowa. Mój B czasem mówi, że jak się mała urodzi i podrośnie puknie go w głowę mocno i zapyta czy to takie przyjemne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 13:47

Marta0912, kwiatakacji lubią tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nic nie mogłam kupić a tu dzisiaj proszę :-) całe 29 zł a ciuszki wszystkie z h&m i kappahla :-) u nas spodenki też były aleja spodni mam akurat sporo :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ostatnio pytam mojego czy się nie boi że antkowi dziurę w głowie zrobi a on taki wystraszony "ale jak to, mowilas że się nie da?!?" ja mowie haha no żartuje przecież mowie że co najmniej połowa dzieci musiałaby mieć dziury w głowach a jakos nie spotkała żadnego :P

Marta0912 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka no fajna z niej kobieta. Fajnie by było rodzić akurat jakby miała dyżur :) Widać, że potrafi rozładować atmosferę. Opowiadała anegdotki z porodówki. Da się zauważyć, że lubi swoją pracę :)

Evka lubi tę wiadomość

• evvik Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i moje drogie rozpoczęłyście temat ktory u mnie w głowie przewija sie lotem jednostajnym przyspieszonym... mam na mysli ubranka i zielonego swiatla w sypialni...

Ubranka... o dziwo w tej kwestii tatus przeszedl samego siebie, pomimo stopowania go w zakupach dostal bzika. Zakupy robilismy razem, moje kochanie co chwile donosilo kolejne ubranka, bo pasuja, bo slodkie, bo to nasze malenstwo musi to miec... itp. zawsze jakis argument... i tym sposobem Sophie bedzie chyba ubierac kazdego dnia nowe ubranko lol. Jesli bede miala troche czasu zrobie zdjecie i pochwale Wam sie co tam u malutkiej w szafie juz czeka.

Odnosnie zielonego swiatla w sypialni...
    Niestety u mnie kicha, kompletny brak pociagu... cos mi sie popsuło w głowie i nie moge sie przestawic. Nie mam żadnych psychicznych zahamowan odnośnie zrobienia krzywdy maleństwu, wystarczająco się naczytałam na ten temat… jednak totalnie brak weny do „tych spraw”… Już mnie to nawet wkurza… bo z jednej strony mam momenty… tzn „chęć”, jednak zaraz potem jak myślę o tym brzuszku i jaką pozycję znaleźć, by dla mnie to było przyjemne … to mi sie od razu odechciewa...
    Ehh… szkoda mi tego mojego małża

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy zakaz praktycznie od poczatku bylo zielone swiatlo na 2 miesiace ale wtedy podczas stosunku bol i nieprzyjemnie bylo do tego brzuszek juz przeszkadzal i weny jakos brak i ochota mala :/ Tez mam czasem ogromna ochote ale ciezko juz jest i oduszczam :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    po za tym dzisiaj dostałam pismo z Zusu że trwa postepowanie co do mojego chorobowego za 15.08-02.09 ... co dziwne bo ja od 10 lipca jestem na l4
    Jeżeli ZUS rozpoczął postępowanie w Twojej sprawie to szczerze Ci współczuje oczekiwania na wypłatę. Chyba że Tobie się poszczęści i szybko Ci wypłacą. Ja jestem na L4 od czerwca i postępowanie cały czas w toku. Gdyby nie oszczędności i męża wypłata to chyba uschłabym w tej ciąży. Ale ich to nie interesuje. Porąbany jest ten system bo przecież niektóre kobiety czekając tyle czasu na wypłatę na prawdę nie mają pieniędzy na życie a przecież jesteśmy w ciąży i wydatki są co chwile jakieś... Ja do nich wydzwaniałam ale już się poddałam i cierpliwie czekam. Oczywiście w Twoim przypadku nie musi tak być i życzę Ci tego z całego serducha, żeby ruszyli te swoje tyłki i szybko zakończyli postępowanie :)

Chichibi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna przed porodem wręcz zaleciła sex i to obowiązkowo z orgazmem u kobiety ;) Nie wiem czy będzie mi w głowie wtedy baraszkowanie ;)

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 17:00

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Pchelkaa nie mam czegoś takiego, w sensie takich zakładek :/ Wysyłam Ci screena głównej strony tego konta

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0400b5bcef06.jpg

po za tym dzisiaj dostałam pismo z Zusu że trwa postepowanie co do mojego chorobowego za 15.08-02.09 ... co dziwne bo ja od 10 lipca jestem na l4

A jestes na umowie o prace czy prowadzisz dg? To masz l4 od 10.07 lipca i nie dostalas jeszcze ani jednego przelewu?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA u mnie to z checiami też różnie ale staram się mężowi nie odmawiac :) zwłaszcza że i tak po porodzie będzie musiał mieć pauze :P a brzuch mam mały więc w sumie każda pozycja jest jeszcze OK :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi a nie napisali tam czego to postępowanie dotyczy??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:39

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 17:00

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29fw1aa.jpg
    Przedstawia wam mój brzuchol. :)
    Zaczynam się martwić o zieloneoliwki :/
    I jak idzie wam dziewczyny przygotowanie kącika/ pokoju dla maluszka :) dawać zdjęcia :)

Ola_45, Nadulka, Flakonik, pati_zuzia, MeGi2986, Madzisek, moniek90, kwiatakacji, Mama-julka, genoweffa, alicja_, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

‹‹ 1015 1016 1017 1018 1019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ