Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:A u mnie belly dziś pisze że jestem w 8 miesiącu ????
AAA ale jak to przecież dopiero byłam w 8 tygodniu
Kurcze, wydawało mi się że 8 miesiąc zaczyna się dopiero w 32 tygodniu i też byłam zdziwiona jak kilka dni temu wyskoczył mi 8 miesiącNadulka lubi tę wiadomość
-
Acikk wrote:Madziasek ją mam nadzieję nie mieć cesarski heheh
-
co do butelek to ja polecam dr Brown's. Są to butelki antykolkowe i przy cóce sprawdziły się super, a miała naprawdę bardzo mocne kolki. Także teraz też się na pewno zaopatrzę.
A jeśli któraś zastanawiałaby się nad laktatorem to polecam medela mini electric
http://www.smyk.com/medela-mini-electric-laktator-elektryczny,p1044873977,swiat-niemowlaka-p?gclid=CKTj0s7mkcgCFWHbcgodj6sBqg
U nas się super sprawdził a karmiłam córę do 9 miesiąca. Jedyny minus to to, że jest dość głośny. Jak chciałam odciągać to musiałam się zamykać w łazience bo bałam się, że dziecko obudzi.
Pewnie teraz już są lepsze bo Lilka ma cztery lata ale jakby coś to wg mnie naprawdę daje radę.Nadulka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:38
Nadulka lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKurcze a ja chciał tetry prać w 40°.
Przyszedł kombinezon zimowy dla małego, z aukcji za całe 14,99z futrem w srodku wiec powinno byc mu cieplusio
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/821bc7aa5f67.jpgMama-julka, Nadulka, Ola_45, Madzisek, alicja_, kwiatakacji, Marta0912 lubią tę wiadomość
-
Witam się dziewczyny w ten pochmurny i ponury dzień
Ola trzymam kciuki za Ciebie i za maluszkaWytrzymacie!!
Tutaj niektóre dziewczyny pisały, że skurcze macicy to taka ich natura. Starajcie się jednak na siebie uważać i nie forsować się, bo moja też była taka natura od 12 tygodnia ciąży, a w środę się okazało, że szyjka skrócona o 0,5cm, także nigdy nic nie wiadomo i nie warto kusić losu
Co do pieluch tetrowych to też je prałam w 90 stopniach i nic im się nie stało. Pielucha to jednak rzecz z którą dziecko ma bliski kontakt, więc wolałam je wygotować
Mam pytanieCzy pierzecie cały materiał wózków? Budkę, daszek itp? Czy tylko wnętrze? Jeśli pierzecie to w ilu stopniach i w jakim środku? Boję się zrobić krzywdę nowemu wózkowi
Czy są wśród nas mamusie z zespołem wazowagalnym?Nadulka lubi tę wiadomość
-
ja nowe tetry i rzeczy dla Olka zawsze prałam w 40 st C, bo później i tak wszystko prasowałam, więc ew. bakterie nie miały szans. Nie ma co przesadzać z tymi temperaturami prania przy nowych ciuszkach, ważne żeby płyn do prania był odpowiedni.7w3d 💔
-
Nadulka, co do suszarki ja sobie chwalę... Susze ręczniki przeważnie i bieliznę, ale czasami wrzucę normalne ciuchy typu jeansy itd. Nie suszę swetrów wełnianych i dzianinowych, bo jednak sie boję. Ręczniki są puchate i milusie po suszeniu, a rzeczy jak wyjmę od razu, to są prawie wyprasowane, co mnie cieszy, bo nienawidzę prasować.
Nadulka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Siedzę i ryczeć mi się chce, a w sumie to juz popłakuję sobie... Jestem sama jak kołek, mąż w racy, synek w szkole. Po szkole syn jedzie na weekend do swojego najlepszego kumpla, mąż wróci po 22 jak znam życie, żadnej rodziny tu nie mam... a dziś są moje urodziny ;( smutno tak samej siedzieć, jeszcze ta pogoda... ;( ;( ;(
-
nick nieaktualny
-
Pola_27 wrote:Siedzę i ryczeć mi się chce, a w sumie to juz popłakuję sobie... Jestem sama jak kołek, mąż w racy, synek w szkole. Po szkole syn jedzie na weekend do swojego najlepszego kumpla, mąż wróci po 22 jak znam życie, żadnej rodziny tu nie mam... a dziś są moje urodziny ;( smutno tak samej siedzieć, jeszcze ta pogoda... ;( ;( ;(
no i wszystkiego naj naj , polej choć kieliszek mleka na to kontoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 12:01
Pola_27 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Mama-julka wrote:Nie znam tego powiedzonka
Ale się wczytałam i zrozumiałam o co kaman
Mój dom wariuje kiedy ja wariuje he he.
eh oby do maja, wtedy pewnie sobie ulżę i wypiję całą butelkę
a co! już brzmię jak skryty alkoholik
Mama-julka, Pola_27, alicja_, Ola_45, moniek90 lubią tę wiadomość
7w3d 💔