Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyalicja_ wrote:Mówią, że bóle jak na okres są bardzo groźne.
Ja miewam je prawie codziennie, ale ze mną to w ogóle jest inna historia, bo skurcze też mam cały czas i jeszcze nie urodziłam - więc się mną nie sugeruj
No właśnie jest też mam twardnienie brzucha ciągle, macica się stawia codziennie po kilkanaście razy i też nic złego się nie dzieje, lekarka powiedziała, że taki mój urok... i coś w tym chyba musi być, bo już byłam z tym na IP 4 razy i zawsze jest wszystko okej, więc teraz nie panikuje
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeGi2986 wrote:Ola 3maj się cieplo kochana, myśl pozytywnie bo jak widac Twoja dzidzia jeszcze poczeka.
Madziu a gdzie ten ból masz, on jest rozlegly czy raczej skupiony w jednym miejscu??
hmm... chyba nie umiem odpowiedzieć... na samym dole i zlewa się z bólem kręgosłupa. No i nie jest przerywany, tzn nie mija i wraca tylko jest, ale po paracetamolu przeszedł -
nick nieaktualnyDzięki Madzia. Dobrze ze przeszlo.
Mnie w nocy chwycil skurcz i to dosc silny. Az sie obudzilam. Trwal chwile i odpuscilo i wiecej juz sie nie powtorzyl. Normalnie jakby mnie tam scisnelo w srodku i zassało.
Dziewczyny a śpicie na plecach czy na boku?? Ja zawsze zasypialam na boku, a teraz tylko na plecach mi sie spi dobrze. Na boku czy to lewym czy prawym czuje ciągnięcie w pachwinach i tak ciut wyzej i od razu musze sie przewrocic. Aniby na plecach nie wskazane jest spanie. -
Megi Ja w życiu nie spałam na plecach, ale za to na brzuchu, czego teraz nie mogę
nawet jak próbuję tak ciut na brzuchu to mały kopie w to miejsce i się nie da
śpię na bokach staram się więcej na lewym, ale różnie to wychodzi.
Dzień dobry dziewczynki w ten piątkowy poranek
-
nick nieaktualnyPiątkowy i przynajmniej u mnie deszczowy jak narazie

No to widać małemu od razu ciaśniej i nie da mamie chwili przyjemności
Rano jezdzilam na badanie krwi i moczu. Popoludniu maz odbierze wyniki, licze ze bakterii w moczu nie bedzie i zelazo nie spadnie jeszcze bardziej. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNadulka wrote:dziewczyny czy macie może pralko-suszarki?
bo jakby mało teraz prania było do zrobienia to przedwczoraj pralka nam się popsuła
i wczoraj kupiliśmy pralko-suszarkę, zastanawiam się jednak czy np nie kurczą się w niej ubrania?
Musisz patrzeć na metki bo nie wszystkie ubrania się nadają do suszenia w suszarkach.
Nadulka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mama-julka wrote:Witam się dziewczynki w III trymestrze

Zaczynam Was gonić, czujecie mój oddech na karku
Chcesz nas przegonić?
Madzisek to już poważnie u Ciebie się robi
Ja czekam na szkołę rodzenia, mam nadzieję że o mnie nie zapomnieli 
Nadulka Ja mam wybrane ale jeszcze nie kupione
allegro.pl/tommee-tippee-butelka-antykolkowa-150-260-czujnik-i5398763057.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 09:38
-
nick nieaktualnyNadulka wrote:Ddziewczyny macie już kupione buteleczki? możecie coś polecić?

Dostałam od siostry z Aventu, muszę tylko smoczki kupić nowe. Jakbym miała sama kupować go też na nie bym się zdecydowała
Rewelka wiem, że nie możliwe dogonić Was terminowo, ale cieszę się że chociaż to już trzeci trym.
-
wolę być przygotowana, a pozatym w pracy jestem tylko do środy, potem zwolnienie, i korzystam z drukarki do w domu nie mam

Dziewczyny, które maja ubezpieczenie na życie, takie które jest rozszerzone o pobyty w szpitalu, urodzenie dziecka itp. czy słyszałyście o tym, że w większości takich ubezpieczeń jest zawarta operacja, za która odstaje się dodatkowo kasę? i np. w wielu ubezpieczalniach zalicza się do tego cesarkę? mi wczoraj powiedziała o ty koleżanka, że jej znajoma z pracy dostała 1200-za urodzenie dziecka, 3000-za cesarkę bo to operacja, i 60-za każdy dzień pobytu w szpitalu. Wiem, że pobytu w szpitalu nie wypłacają jeżeli jest poród fizjologiczny (siłami natury) ale cesarka to prawdopodobnie całkiem inna sprawa. Aż z ciekawości na dniach zadzwonię do mojej agentki ubezpieczeniowej bo się zdziwiłam mocno. Jeżeli to prawda to z tego co sprawdzałam u mnie coś takiego liczyło by się pod opcję "zdrowe życie" i tam są wliczone operacje i ubezpieczenie na 5000.... niezła kasa więc warto posprawdzać. -
Nadulka wrote:no właśnie tak przeglądam po metkach ale chyba póki co suszarkę będę używać tylko do pościeli, ręczników itp a ubrania sobie odpuszczę
nie chciałabym zaraz na początku poniszczyć rzeczy malutkiej
)
Nadulka musisz sobie przetestować i obserwować ciuchy, ja np stwierdziłam, że nigdy suszarki nie będę kupować bo miałam taką jak pracowałam w holandii i białe rzeczy oraz bielizna strasznie szarzały, praktycznie po dwóch miesiącach suszenia w suszarce były do wyrzucenia.
-
nick nieaktualnyNadulka wrote:no właśnie tak przeglądam po metkach ale chyba póki co suszarkę będę używać tylko do pościeli, ręczników itp a ubrania sobie odpuszczę
nie chciałabym zaraz na początku poniszczyć rzeczy malutkiej
dziewczyny macie już kupione buteleczki? możecie coś polecić?
Ja zdecydowałam się na Avent