Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam sie po wizycie Kacperek zostaje Kacperkiem dzis ladnie pokazal siusiaczka mamy sie dobrze przeplywy ok lozysko sciana przednia i boczna prawa II stopnia moj okruszek wazy 1700 gram wiec chyba duzy nie bedzie Afi 17 i ogolnie wszystko ok
iNso87, rewelka, moniek90, MeGi2986, Mama-julka, justyna14, kwiatakacji, alicja_, genoweffa, Marta0912, gosia mmr, Nadulka, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Asiowa wrote:Dziewczynki chodzące na szkołę rodzenia- czy warto? powaznie zastanwaiam się czy zapisać się na zajęcia, albo jakiś jednodniowy kurs przyspieszony. Tylko, że u mnie nie ma szkoły rodzenia w ramach nfz i wszystko kosztuje około 300zł i więcej.
My chodzimy i uważamy, że warto. Zwłaszcza jak planujesz poród rodzinny
Mój jest bardzo zadowolony, bo jednak sama nie dałabym rady mu wszystkiego tłumaczyć jak to na porodówce wygląda. Z resztą sama nie wiem jak to wygląda. Poza tym wiesz jak to jest z facetami, jednym uchem wpadnie, drugim wyleci. A w szkole rodzenia jednak specjalista wszystko opowiada i facet podchodzi do tego na poważnie. Dzięki temu czuję się bezpieczna, że mąż będzie wiedział jak mi pomóc i że nie idzie w nieznane
Jeśli chodzi o moje odczucia to są również są pozytywne. Zawsze się zastanawiałam jakie są położne i jak wygląda ich pomoc i praca przy porodzie. Dzięki szkole rodzenia wiele się dowiedziałam w tej kwestii. No i wiele rzeczy, które słyszałam z innych źródeł na temat porodów okazały się nieprawdą.alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle co sie dziwic ja urodzilam sie z waga 1800 gram i bylam zdrowa wiec maly duzym chlopczykiem nie bedzie za to mam nadzieje ze porod bedzie szybki
I zapomnialam dodac ze jest ulozony glowkowo czyli nie przekrecil sie od 20 tyg
Matleena, alicja_ lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki patrzcie jak wczesnie sie dzis obudzilam
Przyszla wyplata mozna kontynuowac zakupy dla synecka
Misia gratuluje udanej wizyty kurde to moj tez malutki bo w 30+0 mial 1500 ok
Dziewczyny snilo mi sie ze pilam malibu... Mmmmm.... Chyba jestem alkoholikiem:( -
Asiowa wrote:Chyba zdecydowałam w którym szpitalu chcę rodzić. Jednak jeśli nie prowadzi mnie lekarz z tamtego szpitala mam prawo tak po porstu przyjechać rodząc i mnie przyjmą?
No pewnie
U mnie szkoła rodzenia bez szału jak na razie, gdybym zapłaciła to bym żałowała.https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
Acikk wrote:Hej dziewczynki patrzcie jak wczesnie sie dzis obudzilam
Przyszla wyplata mozna kontynuowac zakupy dla synecka
Misia gratuluje udanej wizyty kurde to moj tez malutki bo w 30+0 mial 1500 ok
Dziewczyny snilo mi sie ze pilam malibu... Mmmmm.... Chyba jestem alkoholikiem:( -
nick nieaktualnyAle bym wypila taki likier! Mniam!
Zaraz wrzuce zdj listy z wyprawka. Córcia wczoraj i dzis barfzo grzeczna, wie chyba ze Mama musi liczyc ruchy i zaznaczac w karcie i o 9 juz naliczylam 10 ruchow:-D ja jutro ide do szkoly rodzenia:-)
Najlepszego Małym urwisom:-) -
nick nieaktualny