X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W naszym szpitalu tak, jak u Tinusi. Paskudne te kaftaniki, ale trzy dni da się wytrzymać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    ale między główką a kością udową są 4 tygodnie. Naczytałam się że jeśli nie ma żadnych innych odchyleń od normy i byłaby to tylko kość udowa to jest ok, ale tu jest do przody 2, a tu do tyłu 2... Wiem że nie powinnnam czytać, ale już to zrobiłam i wyczytałam że może to świadczyć o karłowatości...

Zle liczysz. Nie możesz porównywać tych najwyższych do najmniejszych, tylko musisz porównywać najwyższe do normy i najniższe do normy.
    Jeżeli Cie to pocieszy to ja również mam większą główkę, a za mały brzuszek, lecz porównując te wymiary do norm wszystko mieści się w +/- 2 tyg - tak samo jak u Ciebie.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki nie nakrecaj się :) przecież te pomiary są orientacyjne tylko, skoro lekarz powiedział że ok tzn że Ok przecież dzieci też są rozne ;) i każde jest inne i na taka sama długość będą mieć różne wagi, różne budowy - tak samo jak my :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    przy pierwszym 7 lat temu kupilam majtki poporodowe... teraz tez to zrobie. Zaraz po porodzie troche sie ze mnie wylewalo i poniewaz nie mialam sily wstac z lozka to troche mnie zalalo;) Majtki poszly w kosz i nastepne razem z nowa podpaska i zmiana poscieli lol. Mi nie przeszkadzaly, najwazniejsze, ze podpaska sie nei przesuwa i wszystko oddycha i szybciej sie goi. Ubralam normalne po dwoch dniach. Odnosze wrazenie, ze to od kobiety zalezy. Dla mnie to byla wygoda plus szybsze gojenie. Inna odbiera te majtki jak zlo konieczne.

mam głupie pytanie do dziewczyn co rodziły, piszecie ze po porodzie bardzo się krwawi, mnie najbardziej to przeraza ze zakrwawie łóżko, lub ze dostane jakiegos krwotoku na korytarzu. to jest normalne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Jutro poprosze mojego zeby zrobil zdjecie to wrzuce :)

Kiedy zaczynacie pakowac torbe do szpitala ja myslalam zeby za miesiac juz zaczac pakowac ale czy to nie za wczesnie?

za wczesnie?? coś Ty, wczoraj położna powiedziała mi że lepiej za wczesnie niz za późno i w bólach się pakować lub żeby maż pakował, z tych rzeczy przeciez i tak nie korzystasz teraz (staniki, majtki, koszula porodowa czy do karmienia i rzeczy dla malucha) a kosmetyki później dopakujesz tylko. Ja chce sięspakować za ok tydzień dwa, wczoraj dstałam już liste co mam zabrać do szpitala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    mam głupie pytanie do dziewczyn co rodziły, piszecie ze po porodzie bardzo się krwawi, mnie najbardziej to przeraza ze zakrwawie łóżko, lub ze dostane jakiegos krwotoku na korytarzu. to jest normalne?

Nie ma głupich pytań, tylko głupie odpowiedzi ;-)
    Krwawi się, ale jeśli są gatki i podpaska to wystarcza, może się coś jedynie "wymsknąć". Krwotoki bardzo rzadko się zdarzają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

Tak, to jest normalne. Na łóżko kładzie się też pod pupę takie duże podkłady higieniczne wielkości np 60x90cm. Podkładasz właśnie po to by nie pobrudzić prześcieradła. U nas tego wymagali, ale musiałam mieć swoje więc mąż mi kupić w szpitalnej aptece i podkładałam sobie. A jak chodzisz to masz te duże podpaski poporodowe więc nie masz sie o co martwić.

• lilianna Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kobitki za odpowiedzi :-) raczej zrobię tak jak piszecie :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczynki, jestescie super:):) i bardzo pomocne:):)

Flakonik odpoczywaj, nadrobisz jak wrócisz;)

Zieloneoliwki nie wkrecaj soie, Alicja ma racje, nie porownuj najmniejszej normy z najwieksza. Kiedy masz wizyte najbliższą?

Ania ja na liście do szpitala mam ubranka dla Małej, 3 body, 3 śpiochy, 3 pajace, u mnie w szpitalu rzeczy wracają do matki, nikt ich nie zabiera.

Lilianna ja o pampersach jeszcze nie myślałam, ale chyba newborn1, a później się zobaczy

Wyszłam z domu przed 10 rano a zwlekłam się po 20 :D no ale zakupy udane, fryzjer, kosmetyczka wizyta u rodziców zaliczone:) kupiłam kilka bodziaków, śpiochy, pajace, pieluszki tetrowe kolorowe sztuk 4, skarpetki, rajstopki, kocyk, półśpiochy:) aa no i sobie spodnie ciążowe wreszcie;) byłam w pepco widziałam te kombinezony dla Małej, fajne są, w sumie nie wiem czemu nie wziełam. Za te 49,99zł to nawet na dwa razy jak założe to spoko. Chyba jutro tam wrócę:)

Jutro dzień chłopaka a ja nie mam nic dla mojego :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 22:27

Pola_27 lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:51

Madzisek, justyna14, kwiatakacji lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kupujecie body na krótki rękaw? Np. do założenia pod pajacyk? Czy pod pajacyk body na długi rękaw będziecie zakładały?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena ho ho co za ciężki Skarbek w Twoim brzuchu :-)
    A tak przy okazji, jak przeprowadzka?

• ania14 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    za wczesnie?? coś Ty, wczoraj położna powiedziała mi że lepiej za wczesnie niz za późno i w bólach się pakować lub żeby maż pakował, z tych rzeczy przeciez i tak nie korzystasz teraz (staniki, majtki, koszula porodowa czy do karmienia i rzeczy dla malucha) a kosmetyki później dopakujesz tylko. Ja chce sięspakować za ok tydzień dwa, wczoraj dstałam już liste co mam zabrać do szpitala.

wstawisz tu tą liste? bo ja zwątpiłam
    jak zwykle ja nic nie wiem a tu większość pisze że zabiera tylko ubranka dla dziecka na wyjście

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 22:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandarynkaa wrote:
    Dziewczyny a kupujecie body na krótki rękaw? Np. do założenia pod pajacyk? Czy pod pajacyk body na długi rękaw będziecie zakładały?

Mam body z krótkim rękawem bo kupowałam z lumpa za grosze, to wstyd nie wziąć :-) Będę je ubierać na te bluzy i spodenki, tak do domu. Pod pajace pewnie też bo takie małe ciałka lubią ciepło :-)

mandarynkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    wstawisz tu tą liste? bo ja zwątpiłam
    jak zwykle ja nic nie wiem a tu większość pisze że zabiera tylko ubranka dla dziecka na wyjście

wstawię ale jutro bo już w łóżku leżę:) wrzucę tez plan porodu:)

co do ubranek to Kochana zależy to od szpitala, zapytaj położną u swojego gina czy trzeba brać czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 22:52

• ania14 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o i pod Pchełki suwaczkiem jest napisane że po porodzie może trzeba będzie dziecku obciąć paznokcie, to zestaw do manicure też zabrac ze sobą do szpitala?
    torbe chciałam pakować na początku listopada ale teraz zwątpiłam... może lepiej szybciej? tak myślę że smoczki też zabrać? pewnie trzeba je wyparzyć wcześniej? butelke w razie co? mm kupi mąż jak będzie potrzebne, mam nadzieje że jednak uda mi się karmić, herbatke na laktacje? laktator?

Pchełka ja jeszcze sama nie wiem gdzie chce rodzić ;/ mysle o 3 szpitalach, w jednym gin pracował, w drugim pracuje ale ma tylko 1 dyżur w tyg 24h a w trzecim pracuje Pani ginekolog znajomego żona ale też ma 1 dyżur w tyg, jade do niej pogadać 7 października a 8 mam wizyte u swojego gina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 23:00

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba Was Antek pozdrawia :D bo chciałam napisać do nas i zaczął tak kopac że mi tablet podskakuje jak leże i mam oparty o brzuch hahah :) i już zapomniałam co chciałam :P

Marta0912, Madzisek, alicja_, Pchelkaa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak tez spakuje sie wczesniej za 2 tyg mam wizyte u gina to zapytam polozna co trzeba u nas do szpitala wziasc i spakuje nigdy nic nie wiadomo co sie wydarzy :/

Uciekam spac bo rano lecimy na usg dobranoc :*

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia misia :)

A ja zaś pewnie wstane nieprzytomna o 11 :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:52

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 1074 1075 1076 1077 1078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ