Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:ale między główką a kością udową są 4 tygodnie. Naczytałam się że jeśli nie ma żadnych innych odchyleń od normy i byłaby to tylko kość udowa to jest ok, ale tu jest do przody 2, a tu do tyłu 2... Wiem że nie powinnnam czytać, ale już to zrobiłam i wyczytałam że może to świadczyć o karłowatości...
Zle liczysz. Nie możesz porównywać tych najwyższych do najmniejszych, tylko musisz porównywać najwyższe do normy i najniższe do normy.
Jeżeli Cie to pocieszy to ja również mam większą główkę, a za mały brzuszek, lecz porównując te wymiary do norm wszystko mieści się w +/- 2 tyg - tak samo jak u Ciebie. -
Zieloneoliwki nie nakrecaj się
przecież te pomiary są orientacyjne tylko, skoro lekarz powiedział że ok tzn że Ok przecież dzieci też są rozne
i każde jest inne i na taka sama długość będą mieć różne wagi, różne budowy - tak samo jak my
-
nick nieaktualnyevvik wrote:przy pierwszym 7 lat temu kupilam majtki poporodowe... teraz tez to zrobie. Zaraz po porodzie troche sie ze mnie wylewalo i poniewaz nie mialam sily wstac z lozka to troche mnie zalalo;) Majtki poszly w kosz i nastepne razem z nowa podpaska i zmiana poscieli lol. Mi nie przeszkadzaly, najwazniejsze, ze podpaska sie nei przesuwa i wszystko oddycha i szybciej sie goi. Ubralam normalne po dwoch dniach. Odnosze wrazenie, ze to od kobiety zalezy. Dla mnie to byla wygoda plus szybsze gojenie. Inna odbiera te majtki jak zlo konieczne.
mam głupie pytanie do dziewczyn co rodziły, piszecie ze po porodzie bardzo się krwawi, mnie najbardziej to przeraza ze zakrwawie łóżko, lub ze dostane jakiegos krwotoku na korytarzu. to jest normalne? -
nick nieaktualnyMi$ia26 wrote:Jutro poprosze mojego zeby zrobil zdjecie to wrzuce
Kiedy zaczynacie pakowac torbe do szpitala ja myslalam zeby za miesiac juz zaczac pakowac ale czy to nie za wczesnie?
za wczesnie?? coś Ty, wczoraj położna powiedziała mi że lepiej za wczesnie niz za późno i w bólach się pakować lub żeby maż pakował, z tych rzeczy przeciez i tak nie korzystasz teraz (staniki, majtki, koszula porodowa czy do karmienia i rzeczy dla malucha) a kosmetyki później dopakujesz tylko. Ja chce sięspakować za ok tydzień dwa, wczoraj dstałam już liste co mam zabrać do szpitala. -
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:mam głupie pytanie do dziewczyn co rodziły, piszecie ze po porodzie bardzo się krwawi, mnie najbardziej to przeraza ze zakrwawie łóżko, lub ze dostane jakiegos krwotoku na korytarzu. to jest normalne?
Nie ma głupich pytań, tylko głupie odpowiedzi
Krwawi się, ale jeśli są gatki i podpaska to wystarcza, może się coś jedynie "wymsknąć". Krwotoki bardzo rzadko się zdarzają. -
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:mam głupie pytanie do dziewczyn co rodziły, piszecie ze po porodzie bardzo się krwawi, mnie najbardziej to przeraza ze zakrwawie łóżko, lub ze dostane jakiegos krwotoku na korytarzu. to jest normalne?
Tak, to jest normalne. Na łóżko kładzie się też pod pupę takie duże podkłady higieniczne wielkości np 60x90cm. Podkładasz właśnie po to by nie pobrudzić prześcieradła. U nas tego wymagali, ale musiałam mieć swoje więc mąż mi kupić w szpitalnej aptece i podkładałam sobie. A jak chodzisz to masz te duże podpaski poporodowe więc nie masz sie o co martwić. -
nick nieaktualnydzięki dziewczynki, jestescie super:)
i bardzo pomocne:)
Flakonik odpoczywaj, nadrobisz jak wrócisz;)
Zieloneoliwki nie wkrecaj soie, Alicja ma racje, nie porownuj najmniejszej normy z najwieksza. Kiedy masz wizyte najbliższą?
Ania ja na liście do szpitala mam ubranka dla Małej, 3 body, 3 śpiochy, 3 pajace, u mnie w szpitalu rzeczy wracają do matki, nikt ich nie zabiera.
Lilianna ja o pampersach jeszcze nie myślałam, ale chyba newborn1, a później się zobaczy
Wyszłam z domu przed 10 rano a zwlekłam się po 20no ale zakupy udane, fryzjer, kosmetyczka wizyta u rodziców zaliczone:) kupiłam kilka bodziaków, śpiochy, pajace, pieluszki tetrowe kolorowe sztuk 4, skarpetki, rajstopki, kocyk, półśpiochy:) aa no i sobie spodnie ciążowe wreszcie;) byłam w pepco widziałam te kombinezony dla Małej, fajne są, w sumie nie wiem czemu nie wziełam. Za te 49,99zł to nawet na dwa razy jak założe to spoko. Chyba jutro tam wrócę
Jutro dzień chłopaka a ja nie mam nic dla mojegoWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 22:27
Pola_27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pchelkaa wrote:za wczesnie?? coś Ty, wczoraj położna powiedziała mi że lepiej za wczesnie niz za późno i w bólach się pakować lub żeby maż pakował, z tych rzeczy przeciez i tak nie korzystasz teraz (staniki, majtki, koszula porodowa czy do karmienia i rzeczy dla malucha) a kosmetyki później dopakujesz tylko. Ja chce sięspakować za ok tydzień dwa, wczoraj dstałam już liste co mam zabrać do szpitala.
wstawisz tu tą liste? bo ja zwątpiłam
jak zwykle ja nic nie wiem a tu większość pisze że zabiera tylko ubranka dla dziecka na wyjścieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 22:42
-
nick nieaktualnymandarynkaa wrote:Dziewczyny a kupujecie body na krótki rękaw? Np. do założenia pod pajacyk? Czy pod pajacyk body na długi rękaw będziecie zakładały?
Mam body z krótkim rękawem bo kupowałam z lumpa za grosze, to wstyd nie wziąćBędę je ubierać na te bluzy i spodenki, tak do domu. Pod pajace pewnie też bo takie małe ciałka lubią ciepło
mandarynkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyania14 wrote:wstawisz tu tą liste? bo ja zwątpiłam
jak zwykle ja nic nie wiem a tu większość pisze że zabiera tylko ubranka dla dziecka na wyjście
wstawię ale jutro bo już w łóżku leżęwrzucę tez plan porodu:)
co do ubranek to Kochana zależy to od szpitala, zapytaj położną u swojego gina czy trzeba brać czy nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 22:52
-
o i pod Pchełki suwaczkiem jest napisane że po porodzie może trzeba będzie dziecku obciąć paznokcie, to zestaw do manicure też zabrac ze sobą do szpitala?
torbe chciałam pakować na początku listopada ale teraz zwątpiłam... może lepiej szybciej? tak myślę że smoczki też zabrać? pewnie trzeba je wyparzyć wcześniej? butelke w razie co? mm kupi mąż jak będzie potrzebne, mam nadzieje że jednak uda mi się karmić, herbatke na laktacje? laktator?
Pchełka ja jeszcze sama nie wiem gdzie chce rodzić ;/ mysle o 3 szpitalach, w jednym gin pracował, w drugim pracuje ale ma tylko 1 dyżur w tyg 24h a w trzecim pracuje Pani ginekolog znajomego żona ale też ma 1 dyżur w tyg, jade do niej pogadać 7 października a 8 mam wizyte u swojego ginaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 23:00
-
Dziewczyny chyba Was Antek pozdrawia
bo chciałam napisać do nas i zaczął tak kopac że mi tablet podskakuje jak leże i mam oparty o brzuch hahah
i już zapomniałam co chciałam
Marta0912, Madzisek, alicja_, Pchelkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny