Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMarta0912 wrote:Wczoraj byłam drugi raz na szkole rodzenia, ale tym razem z moim. Położna pokazywała ćwiczenia, trochę ćwiczyłyśmy na karimatach ( o ile można to nazwać w moim wykonaniu ćwiczeniami ;)Mój jak patrzył na moje wypociny to myślał, że padnie ze śmiechu i mówi, że w domu się weźmie za moje ćwiczenia
Ogólnie ciężkie życie z entuzjastą sportów
Zresztą sama z siebie się śmiałam. Dobrze, że położna nie skupiała się na mojej osobie bo wstyd jak nic
Mąż mógł tak z boczku stanąć i zrobić zdjęcia na pamiątkę (przy okazji tu byś wystawiła jakieś) albo nagrać filmik i na YouTubeIle byś miała lajków
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 20:20
Marta0912 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi$ia26 wrote:Jutro poprosze mojego zeby zrobil zdjecie to wrzuce
Kiedy zaczynacie pakowac torbe do szpitala ja myslalam zeby za miesiac juz zaczac pakowac ale czy to nie za wczesnie?
Trzymam za słowo
Na pakowanie torby to akurat czas. Także, nie za wcześnie.genoweffa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny potrzebuje porady - czy bardzo bolesne skurcze ale żołądka mogą zaszkodzić dziecku? od rana pobolewał mnie żołądek, teraz ból tak się nasilił że szok, co jakieś 7 minut przychodzi bardzo bolesny skurcz ale typowo żołądka bo od pępka w górę. Nospa nic na razie nie pomogła. Zastanawiam się czy jechać na IP, bo tam to na pewno mnie zatrzymają na dłużej, czy spróbować przeczekać. Z jednej strony nie chcę panikować (tętno płodu miałam dwa razy badane w ciągu dnia detektorem i było wszystko ok), z drugiej strony boję się że coś przegapię i zaszkodzę dziecku...
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:41
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
Mi$ia26 wrote:Jutro poprosze mojego zeby zrobil zdjecie to wrzuce
Kiedy zaczynacie pakowac torbe do szpitala ja myslalam zeby za miesiac juz zaczac pakowac ale czy to nie za wczesnie?7w3d 💔 -
alisss871 wrote:Dziewczyny potrzebuje porady - czy bardzo bolesne skurcze ale żołądka mogą zaszkodzić dziecku? od rana pobolewał mnie żołądek, teraz ból tak się nasilił że szok, co jakieś 7 minut przychodzi bardzo bolesny skurcz ale typowo żołądka bo od pępka w górę. Nospa nic na razie nie pomogła. Zastanawiam się czy jechać na IP, bo tam to na pewno mnie zatrzymają na dłużej, czy spróbować przeczekać. Z jednej strony nie chcę panikować (tętno płodu miałam dwa razy badane w ciągu dnia detektorem i było wszystko ok), z drugiej strony boję się że coś przegapię i zaszkodzę dziecku...
edit: jeśli od zołądka to raczej dziecku nie zaszkodziWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 19:59
alisss871 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
alisss871 wrote:Dziewczyny potrzebuje porady - czy bardzo bolesne skurcze ale żołądka mogą zaszkodzić dziecku? od rana pobolewał mnie żołądek, teraz ból tak się nasilił że szok, co jakieś 7 minut przychodzi bardzo bolesny skurcz ale typowo żołądka bo od pępka w górę. Nospa nic na razie nie pomogła. Zastanawiam się czy jechać na IP, bo tam to na pewno mnie zatrzymają na dłużej, czy spróbować przeczekać. Z jednej strony nie chcę panikować (tętno płodu miałam dwa razy badane w ciągu dnia detektorem i było wszystko ok), z drugiej strony boję się że coś przegapię i zaszkodzę dziecku...
Weź coś na niestrawność Reni lub lepszy Malox i najważniejszy buscopan forte. Raz tak miałam to wylądowała w szpitalu a przy kolejnych takich atakach mój gin kazał to brać i po 15 minutach jak ręką odjal.alisss871 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:41
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
Melduje się po wizycie. Mała nadal pozostaje dziewczynką, po raz kolejny dokładnie pokazała co ma między nózkami więc liczę, że niespodzianek już nie będzie. Dzisiaj ważyła około 1250g i powoli goni średnią. Ułożona główkowo, jak to powiedziała dr ma baardzo długie nogi, którymi z radością kopie mnie po żebrach. Wód płodowych mało, ale patologii brak...
Mama-julka, lilianna, rewelka, ania14, justyna14, MeGi2986, alicja_, Madzisek, kwiatakacji, moniek90, Nadulka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylilianna wrote:Witam, mam pytanie odnośnie wyprawki. W jakie pampersy się wyposazacie? Bo zastanawiam się do szpitala nad pampersami newborn 1, a w domu jjuż później dady z biedry... Jak tam z waszym doświadczeniem z pampersami, które najlepsze?
Przy pierwszym synie używałam tych i tych, i byłam z obu zadowolona. Nie widziałam różnicy.
W sumie zależy to od dziecka, np. moja siostra z dada nie była zadowolona bo coś działo się ze skórą jej syna. -
nick nieaktualnyAcikk wrote:Dziewczyny które już rodziły
pytanko
Czy da radę się obejść bez tych ohydnych wstretnych poporodowych majtek na jakichś zwykłych bawełnianych figach albo sportach??
Wszystko zależy od lekarzy. ALe wydaje mi się, że im więcej powietrza tym lepiej rana się goi. -
nick nieaktualnyNie mam siły, normalnie nieprzytomna chodzę po tym szpitalu...
Wiedziałam że będziecie się zastanawiać co się dzieje, ale nie sądziłam że aż tak, bardzo mi miło z tego powodu że pamiętałyście o nas...
Dziewczyny, w 26t1d miałam robione usg w szpitalu. Długość kości udowej odpowiadała 24tc, natomiast główka 28tc. Zaczynam się martwić tymi dysproporcjami, choć lekarz powiedział że wszystko jest w porządku... Co sądzicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 20:39
-
nick nieaktualnyWiecie co dzis pierwszy raz doswiadczylam twardnienia calego brzucha podczas kapieli chcialam ogolic nogi gimnastykowalam sie i nagle brzuch zrobil sie twardy jak cegla mam nadzieje ze to nic groznego bo az sie wystraszylam teraz maly szaleje naszczescie w brzuszku
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Mój był raz na szkole rodzenia że mna i skwitował te ćwiczenia słowami "o kur.. Ale paraolimpiada "
ale serio tak to wyglądało
no dokładnie to słowo "paraolimpiada" wczoraj usłyszałamWidocznie z boku tak to wygląda
Mnie raczej będzie ciekawić jak oni będą wyglądać na porodówce
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:Dziewczyny, w 26t1d miałam robione usg w szpitalu. Długość kości udowej odpowiadała 24tc, natomiast główka 28tc. Zaczynam się martwić tymi dysproporcjami, choć lekarz powiedział że wszystko jest w porządku... Co sądzicie?
Super, że się odezwałaś. Co tam jeszcze u Ciebie słychać?
Teraz jak miałam takie dysproporcje w wymiarach, zrobił jeszcze raz pomiary i jest ok., najwyżej jeden dzień różnicy. Co ujęcie, to inny pomiar, ale tak to jest jak dziecko się rusza.
Pzdr