X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzieś czytałam że lepsze są zwykłe bawełniane tylko trochę większe żeby nie uciskały, Ja nie kupuje tych poporodowych przerażają mnie one :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Raju! Co za wymogi! U nas to tylko się zdejmowało na obchód. Co za problem żeby w razie W przeciąć takie gacie. Fajnie te kobiety wtedy w szpitalu wyglądają: nie dość że obolałe zgarbione to jeszcze noga przy nodze żeby niespodzianka nie wyleciała :-D :-D

No tak było :) Uda ściśnięte i tak się chodziło. Tez byłam w szoku jak mi powiedzieli że absolutnie bez majtek z wielką podpaską w kroku. Teraz rodzę w innym szpitalu, kupiłam na razie paczkę tych siateczkowych wrazie potrzeby i kupie pewnie bawełniane bo jak nic nie będą położne mówiły to od razu się w nie ubiore.

genoweffa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    no to sie zdziwisz;p bo ja jestem 76 rocznik;p
    siwa babunia lol

A ja '78r. i siwki też już powychodziły :) Ale co zrobić, skoro długo z mężem się szukaliśmy :)

Marta0912 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandarynkaa wrote:
    No tak było :) Uda ściśnięte i tak się chodziło. Tez byłam w szoku jak mi powiedzieli że absolutnie bez majtek z wielką podpaską w kroku. Teraz rodzę w innym szpitalu, kupiłam na razie paczkę tych siateczkowych wrazie potrzeby i kupie pewnie bawełniane bo jak nic nie będą położne mówiły to od razu się w nie ubiore.

Jak gejsza :-D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OH jak ja Was lubię :D myślałam że tylko ja mam takie dylematy :D mnie też one przerazaja prawie tak jak poród hahah :D
    To w takim razie pierd.. Nie kupuje :D

MeGi2986 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczynki a powiedzcie czy ruchy Waszych maluchow Was czasem bola??
    Bo ja mojego bardzo intensywnie czuje nie raz cały brzuch się rusza w każda stronę ale zupełnie nie jest to dla mnie bolesne.

Bolesne, może i nie są, ale czasami mam takie uczucie jakby prąd mnie poraził.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    A ja '78r. i siwki też już powychodziły :) Ale co zrobić, skoro długo z mężem się szukaliśmy :)

Jestem '81 i siwe mam tak od trzech lat i mam szczęście bo moja młodsza siostra już w wieku 25 miała ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    OH jak ja Was lubię :D myślałam że tylko ja mam takie dylematy :D mnie też one przerazaja prawie tak jak poród hahah :D

Mnie chyba najbardziej przeraża ból podczas karmienia piersią. I nawał mleka w pierwszych dniach po porodzie. To najgorzej wspominam z całego porodu...
    Kupujecie laktatory?

• evvik Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy pierwszym 7 lat temu kupilam majtki poporodowe... teraz tez to zrobie. Zaraz po porodzie troche sie ze mnie wylewalo i poniewaz nie mialam sily wstac z lozka to troche mnie zalalo;) Majtki poszly w kosz i nastepne razem z nowa podpaska i zmiana poscieli lol. Mi nie przeszkadzaly, najwazniejsze, ze podpaska sie nei przesuwa i wszystko oddycha i szybciej sie goi. Ubralam normalne po dwoch dniach. Odnosze wrazenie, ze to od kobiety zalezy. Dla mnie to byla wygoda plus szybsze gojenie. Inna odbiera te majtki jak zlo konieczne.

genoweffa, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandarynkaa nawału też nie najlepiej nie wspominam. Ale najgorsze były pękające brodawki, brr. Ale do przeżycia.
    Laktator ręczny dostałam od siostry. Będę karmić cycem to pewnie sporadycznie pójdzie w ruch.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Nie przeszkadzały i nie rolowały się bardzo?

Ja nie czułam, że mam rajstopy. Nic się nie rolowało, ściągało itp. Kupiłam gatta enna 8 den (rozm 3-m)

rewelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:

Ważne, że się znaleźliście i owoce wydacie ;)

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja też sie chwalę ;) 30 +1d

a3ae437a6fdc56e2med.jpg

Marta0912, Mama-julka, lilianna, MeGi2986, Acikk, pati_zuzia, genoweffa, Madzisek, kwiatakacji, moniek90, Nadulka lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam drugi raz na szkole rodzenia, ale tym razem z moim. Położna pokazywała ćwiczenia, trochę ćwiczyłyśmy na karimatach ( o ile można to nazwać w moim wykonaniu ćwiczeniami ;)Mój jak patrzył na moje wypociny to myślał, że padnie ze śmiechu i mówi, że w domu się weźmie za moje ćwiczenia ;) Ogólnie ciężkie życie z entuzjastą sportów ;)
    Zresztą sama z siebie się śmiałam. Dobrze, że położna nie skupiała się na mojej osobie bo wstyd jak nic ;)

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy tez macie taki senny dzien nic nie moge zrobic bo non stop bym spala:/
    Jutro usg 3 trymestru mam nadzieje ze wszystko dobrze u babelka :)

Mnie ogolnie przeraza bol i porodowy i ten w trakcie karmienia zaczelam sie bac porodu i myslec o tym ze zaraz malenstwo bedzie z nami i czy ja dam sobie rade czy bede miala tyle cierpliwosci sily oj pogoda pochmurna to i samopoczucie do kitu :(

Nie no dziewczyny macie takie male brzuszki ze az wstyd tu pokazac swoje zdjecie zeby nie wyjsc na slonice:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 19:27

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczyny które już rodziły :) pytanko
    Czy da radę się obejść bez tych ohydnych wstretnych poporodowych majtek na jakichś zwykłych bawełnianych figach albo sportach??
    tak :) ja tych poporodowych nie kupuje, wczesniek tez nie uzywałam bo dla mnie to porazka, tylko musza byc bawełniane

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tych wielornych podpasek tez mało uzywałam, zaraz przeszłam na mniejsze z firmy bella, grunt zeby były "waciaki" a nie :plastiki: jak always zeby ciało oddychało, te wielkie nniczego sie nie trzymały, komfortu w poruszaniu zero, a te mniejsze waciaki juz chociaz skrzydełka maja

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Nie no dziewczyny macie takie male brzuszki ze az wstyd tu pokazac swoje zdjecie zeby nie wyjsc na slonice:)

Dawaj foto, a my ocenimy ;-)

Nie załamuj się każda z nas po kolei ma takie wątpliwości co do porodu itd., ale każda da radę :-D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ją kupiłam tylko 20 szt tych z canpolu i też myślę że potem przede na zwykle podlaski co też mnie przeraża bo odkąd skończyłam jakieś 15 lat nie miałam podpaski na sobie nawet w nocy tampony zawsze :)
    Ale skoro da się bez tych majtek to zaopatrze się w więcej bawełnianych figow i tyle :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro poprosze mojego zeby zrobil zdjecie to wrzuce :)

Kiedy zaczynacie pakowac torbe do szpitala ja myslalam zeby za miesiac juz zaczac pakowac ale czy to nie za wczesnie?

‹‹ 1071 1072 1073 1074 1075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ