Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMama-julka wrote:Raju! Co za wymogi! U nas to tylko się zdejmowało na obchód. Co za problem żeby w razie W przeciąć takie gacie. Fajnie te kobiety wtedy w szpitalu wyglądają: nie dość że obolałe zgarbione to jeszcze noga przy nodze żeby niespodzianka nie wyleciała
No tak byłoUda ściśnięte i tak się chodziło. Tez byłam w szoku jak mi powiedzieli że absolutnie bez majtek z wielką podpaską w kroku. Teraz rodzę w innym szpitalu, kupiłam na razie paczkę tych siateczkowych wrazie potrzeby i kupie pewnie bawełniane bo jak nic nie będą położne mówiły to od razu się w nie ubiore.
genoweffa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymandarynkaa wrote:No tak było
Uda ściśnięte i tak się chodziło. Tez byłam w szoku jak mi powiedzieli że absolutnie bez majtek z wielką podpaską w kroku. Teraz rodzę w innym szpitalu, kupiłam na razie paczkę tych siateczkowych wrazie potrzeby i kupie pewnie bawełniane bo jak nic nie będą położne mówiły to od razu się w nie ubiore.
Jak gejsza -
nick nieaktualnyAcikk wrote:Dziewczynki a powiedzcie czy ruchy Waszych maluchow Was czasem bola??
Bo ja mojego bardzo intensywnie czuje nie raz cały brzuch się rusza w każda stronę ale zupełnie nie jest to dla mnie bolesne.
Bolesne, może i nie są, ale czasami mam takie uczucie jakby prąd mnie poraził. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:OH jak ja Was lubię
myślałam że tylko ja mam takie dylematy
mnie też one przerazaja prawie tak jak poród hahah
Mnie chyba najbardziej przeraża ból podczas karmienia piersią. I nawał mleka w pierwszych dniach po porodzie. To najgorzej wspominam z całego porodu...
Kupujecie laktatory? -
przy pierwszym 7 lat temu kupilam majtki poporodowe... teraz tez to zrobie. Zaraz po porodzie troche sie ze mnie wylewalo i poniewaz nie mialam sily wstac z lozka to troche mnie zalalo;) Majtki poszly w kosz i nastepne razem z nowa podpaska i zmiana poscieli lol. Mi nie przeszkadzaly, najwazniejsze, ze podpaska sie nei przesuwa i wszystko oddycha i szybciej sie goi. Ubralam normalne po dwoch dniach. Odnosze wrazenie, ze to od kobiety zalezy. Dla mnie to byla wygoda plus szybsze gojenie. Inna odbiera te majtki jak zlo konieczne.
genoweffa, Matleena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWczoraj byłam drugi raz na szkole rodzenia, ale tym razem z moim. Położna pokazywała ćwiczenia, trochę ćwiczyłyśmy na karimatach ( o ile można to nazwać w moim wykonaniu ćwiczeniami ;)Mój jak patrzył na moje wypociny to myślał, że padnie ze śmiechu i mówi, że w domu się weźmie za moje ćwiczenia
Ogólnie ciężkie życie z entuzjastą sportów
Zresztą sama z siebie się śmiałam. Dobrze, że położna nie skupiała się na mojej osobie bo wstyd jak nicMama-julka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzy wy tez macie taki senny dzien nic nie moge zrobic bo non stop bym spala:/
Jutro usg 3 trymestru mam nadzieje ze wszystko dobrze u babelka
Mnie ogolnie przeraza bol i porodowy i ten w trakcie karmienia zaczelam sie bac porodu i myslec o tym ze zaraz malenstwo bedzie z nami i czy ja dam sobie rade czy bede miala tyle cierpliwosci sily oj pogoda pochmurna to i samopoczucie do kitu
Nie no dziewczyny macie takie male brzuszki ze az wstyd tu pokazac swoje zdjecie zeby nie wyjsc na slonice:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 19:27
kwiatakacji lubi tę wiadomość
-
Acikk wrote:Dziewczyny które już rodziły
pytanko
Czy da radę się obejść bez tych ohydnych wstretnych poporodowych majtek na jakichś zwykłych bawełnianych figach albo sportach??ja tych poporodowych nie kupuje, wczesniek tez nie uzywałam bo dla mnie to porazka, tylko musza byc bawełniane
7w3d 💔 -
tych wielornych podpasek tez mało uzywałam, zaraz przeszłam na mniejsze z firmy bella, grunt zeby były "waciaki" a nie :plastiki: jak always zeby ciało oddychało, te wielkie nniczego sie nie trzymały, komfortu w poruszaniu zero, a te mniejsze waciaki juz chociaz skrzydełka maja7w3d 💔
-
nick nieaktualny
-
No ją kupiłam tylko 20 szt tych z canpolu i też myślę że potem przede na zwykle podlaski co też mnie przeraża bo odkąd skończyłam jakieś 15 lat nie miałam podpaski na sobie nawet w nocy tampony zawsze
Ale skoro da się bez tych majtek to zaopatrze się w więcej bawełnianych figow i tyle -
nick nieaktualny