X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my w 27t.+4dni :-)
    Teraz wiadomo, że nie zmyślam - młodsza ciąża i większy brzuch he he.

b9jhao.jpg

Kate4, kwiatakacji, Madzisek, alicja_, Marta0912, Evka, MeGi2986, revvelka, pati_zuzia, ola25, emilka24, lilianna, genoweffa, moniek90, Nadulka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Alicja chudzinka jesteś :)

Marta jak byłaś na weselu miałaś może rajstopy ciążowe?

Nie, założyłam normalne tylko wiadome pod brzuch ;)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam rajstopy biodrowki z firmy Marilyn marylin czy jakos tak :D super się sprawdzają w ciąży maja szeroką i niecisnaca gymke innych nie uzywam równiez poza ciąża :D nazywają się chyba erotic vita basa maja taki silikonowe pasek jak pończochy nie zwijają się nie Cisna ogólnie super :)

A ja właśnie zjadlam zdrowego cheeseburgera z McDonalda :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Julka brzuch większy bo chuda jesteś :)
    Alicja - na taki negliz to Milo patrzeć :D

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski ;) my juz po wizycie, Franek wazy 1300g, ma sie dobrze, na usg nie był zainteresowany więc stroił miny i ziewał, słodki widok :) kolejna wizyta za mac i wtedy bedzie usg III trymestru. Ja dostałam żelazo i poza tym nie bylo innych zastrzezen.
    A to mój mały myśliciel ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8fc683e6e3fb.jpg

revvelka, Mama-julka, pati_zuzia, rewelka, Evka, Acikk, Marta0912, alicja_, Kate4, emilka24, Pola_27, lilianna, kwiatakacji, genoweffa, Madzisek, Pchelkaa, moniek90, Nadulka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Nie widziałaś mnie en face. Szeroka się zrobiłam. Pewnie długo nie wejdę w spodnie 36, eh :-(

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi jakie żelazo masz? Widzisz skonczylas jak ja:P a Franek slodkiiiiii :)

Mama Julka no naprawdę straszne :D chlip chlip :P

MeGi2986 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuje w piatek o 16:00 w szpitalu przy przyjeciu mala miala 1100 g ciekawe jak bedzie w piatek po dwoch tyg

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Nie, założyłam normalne tylko wiadome pod brzuch ;)

Nie przeszkadzały i nie rolowały się bardzo?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka sliczna piłka!:D

ola25 no pewnie z 1,5kg będzie miała :D

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

nie zawstydzaj! :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk mam Sorbifer Durules. No taki nasz urok widocznie :) mi tam niech brakuje, wazne zeby malemu bylo tyle ile trzeba :)
    A maz zrobil mi zdjecie z tak samo z zakrytym okiem i sie smial ze wypisz wypaluj mamusia z Franka, takie same usteczka i nosek :P

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Alicja mowie jak jest :D
    Megi to prawidłowo :D już ostatnio mowilysmy że chlopcy maja być podobni do taty od pasa w dół to Buzka do mamy :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Megi jakie żelazo masz? Widzisz skonczylas jak ja:P a Franek slodkiiiiii :)

Mama Julka no naprawdę straszne :D chlip chlip :P

No nie nabijaj się, dla mnie to tragedia, a tak ćwiczyć nie lubię... Będę się musiała sprężyć :-\

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    No nie nabijaj się, dla mnie to tragedia, a tak ćwiczyć nie lubię... Będę się musiała sprężyć :-\

Dobrze że ją nigdy w takie nie wchodziłam wiec nie mam takiego problemu :P no może w gimnazjum hmm

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które już rodziły :) pytanko
    Czy da radę się obejść bez tych ohydnych wstretnych poporodowych majtek na jakichś zwykłych bawełnianych figach albo sportach??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dobrze że ją nigdy w takie nie wchodziłam wiec nie mam takiego problemu :P no może w gimnazjum hmm

Aaa, bo dla mnie najważniejsze żeby się zmieścić w te co mam bo będzie kicha jak będę musiała kupować nowe. Przez pierwsze tyg. pewnie trzeba w tych co teraz, ciążowych, ale ile można ;-)

Acikku drogi, rodziłam ponad 9 lat temu, to nie miałam takich bajeranckich majtasków :-D Używałam własne osobiste bawełniane + podpaska.
    A teraz chciałam kupić i używać przez pierwsze dni, a mówisz, że okropne :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 18:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Czy da radę się obejść bez tych ohydnych wstretnych poporodowych majtek na jakichś zwykłych bawełnianych figach albo sportach??

U nas po porodzie nie można było założyć w ogóle żadnych majtek, nawet tych poporodowych. Tylko koszula i wielka wkładka pomiędzy nogi... masakra jakaś. Później już zakładałam swoje normalne majtki.
    To chyba zależy od szpitala. Zaopatrzyłam sie wtedy w te majtki siateczkowe ale nie pozwolili mi nawet ich założyć. Nie wspominając juz o zwykłych majtkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 18:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

<3
    nad tym samym się zastanawiam!

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandarynkaa wrote:
    U nas po porodzie nie można było założyć w ogóle żadnych majtek, nawet tych poporodowych. Tylko koszula i wielka wkładka pomiędzy nogi... masakra jakaś. Później już zakładałam swoje normalne majtki.
    To chyba zależy od szpitala. Zaopatrzyłam sie wtedy w te majtki siateczkowe ale nie pozwolili mi nawet ich założyć. Nie wspominając juz o zwykłych majtkach.

Raju! Co za wymogi! U nas to tylko się zdejmowało na obchód. Co za problem żeby w razie W przeciąć takie gacie. Fajnie te kobiety wtedy w szpitalu wyglądają: nie dość że obolałe zgarbione to jeszcze noga przy nodze żeby niespodzianka nie wyleciała :-D :-D

‹‹ 1070 1071 1072 1073 1074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ