X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my w 27t.+4dni :-)
    Teraz wiadomo, że nie zmyślam - młodsza ciąża i większy brzuch he he.

b9jhao.jpg

Kate4, kwiatakacji, Madzisek, alicja_, Marta0912, Evka, MeGi2986, revvelka, pati_zuzia, ola25, emilka24, lilianna, genoweffa, moniek90, Nadulka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Alicja chudzinka jesteś :)

Marta jak byłaś na weselu miałaś może rajstopy ciążowe?

Nie, założyłam normalne tylko wiadome pod brzuch ;)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam rajstopy biodrowki z firmy Marilyn marylin czy jakos tak :D super się sprawdzają w ciąży maja szeroką i niecisnaca gymke innych nie uzywam równiez poza ciąża :D nazywają się chyba erotic vita basa maja taki silikonowe pasek jak pończochy nie zwijają się nie Cisna ogólnie super :)

A ja właśnie zjadlam zdrowego cheeseburgera z McDonalda :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Julka brzuch większy bo chuda jesteś :)
    Alicja - na taki negliz to Milo patrzeć :D

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski ;) my juz po wizycie, Franek wazy 1300g, ma sie dobrze, na usg nie był zainteresowany więc stroił miny i ziewał, słodki widok :) kolejna wizyta za mac i wtedy bedzie usg III trymestru. Ja dostałam żelazo i poza tym nie bylo innych zastrzezen.
    A to mój mały myśliciel ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8fc683e6e3fb.jpg

revvelka, Mama-julka, pati_zuzia, rewelka, Evka, Acikk, Marta0912, alicja_, Kate4, emilka24, Pola_27, lilianna, kwiatakacji, genoweffa, Madzisek, Pchelkaa, moniek90, Nadulka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Nie widziałaś mnie en face. Szeroka się zrobiłam. Pewnie długo nie wejdę w spodnie 36, eh :-(

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi jakie żelazo masz? Widzisz skonczylas jak ja:P a Franek slodkiiiiii :)

Mama Julka no naprawdę straszne :D chlip chlip :P

MeGi2986 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuje w piatek o 16:00 w szpitalu przy przyjeciu mala miala 1100 g ciekawe jak bedzie w piatek po dwoch tyg

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Nie, założyłam normalne tylko wiadome pod brzuch ;)

Nie przeszkadzały i nie rolowały się bardzo?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka sliczna piłka!:D

ola25 no pewnie z 1,5kg będzie miała :D

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

nie zawstydzaj! :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk mam Sorbifer Durules. No taki nasz urok widocznie :) mi tam niech brakuje, wazne zeby malemu bylo tyle ile trzeba :)
    A maz zrobil mi zdjecie z tak samo z zakrytym okiem i sie smial ze wypisz wypaluj mamusia z Franka, takie same usteczka i nosek :P

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Alicja mowie jak jest :D
    Megi to prawidłowo :D już ostatnio mowilysmy że chlopcy maja być podobni do taty od pasa w dół to Buzka do mamy :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Megi jakie żelazo masz? Widzisz skonczylas jak ja:P a Franek slodkiiiiii :)

Mama Julka no naprawdę straszne :D chlip chlip :P

No nie nabijaj się, dla mnie to tragedia, a tak ćwiczyć nie lubię... Będę się musiała sprężyć :-\

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    No nie nabijaj się, dla mnie to tragedia, a tak ćwiczyć nie lubię... Będę się musiała sprężyć :-\

Dobrze że ją nigdy w takie nie wchodziłam wiec nie mam takiego problemu :P no może w gimnazjum hmm

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które już rodziły :) pytanko
    Czy da radę się obejść bez tych ohydnych wstretnych poporodowych majtek na jakichś zwykłych bawełnianych figach albo sportach??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dobrze że ją nigdy w takie nie wchodziłam wiec nie mam takiego problemu :P no może w gimnazjum hmm

Aaa, bo dla mnie najważniejsze żeby się zmieścić w te co mam bo będzie kicha jak będę musiała kupować nowe. Przez pierwsze tyg. pewnie trzeba w tych co teraz, ciążowych, ale ile można ;-)

Acikku drogi, rodziłam ponad 9 lat temu, to nie miałam takich bajeranckich majtasków :-D Używałam własne osobiste bawełniane + podpaska.
    A teraz chciałam kupić i używać przez pierwsze dni, a mówisz, że okropne :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 18:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Czy da radę się obejść bez tych ohydnych wstretnych poporodowych majtek na jakichś zwykłych bawełnianych figach albo sportach??

U nas po porodzie nie można było założyć w ogóle żadnych majtek, nawet tych poporodowych. Tylko koszula i wielka wkładka pomiędzy nogi... masakra jakaś. Później już zakładałam swoje normalne majtki.
    To chyba zależy od szpitala. Zaopatrzyłam sie wtedy w te majtki siateczkowe ale nie pozwolili mi nawet ich założyć. Nie wspominając juz o zwykłych majtkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 18:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

<3
    nad tym samym się zastanawiam!

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandarynkaa wrote:
    U nas po porodzie nie można było założyć w ogóle żadnych majtek, nawet tych poporodowych. Tylko koszula i wielka wkładka pomiędzy nogi... masakra jakaś. Później już zakładałam swoje normalne majtki.
    To chyba zależy od szpitala. Zaopatrzyłam sie wtedy w te majtki siateczkowe ale nie pozwolili mi nawet ich założyć. Nie wspominając juz o zwykłych majtkach.

Raju! Co za wymogi! U nas to tylko się zdejmowało na obchód. Co za problem żeby w razie W przeciąć takie gacie. Fajnie te kobiety wtedy w szpitalu wyglądają: nie dość że obolałe zgarbione to jeszcze noga przy nodze żeby niespodzianka nie wyleciała :-D :-D

‹‹ 1070 1071 1072 1073 1074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ