Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa. Mąż przyjechał z pracy, uciekam jedzonko podgrzać

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    No trochę tak :-D Od początku miałam termin na 26 listopada, ale na listopadówkach mi się wydawało, że wszystkie już są takie "zaawansowane" a ja taka świeżynka :-D więc udzielam się na grudniówkach :-D

To nie powinno tu mnie być, ale na styczniówkach! Ale się mnie nie pozbędziecie Za bardzo się przyzwyczaiłam :-P I polubiłam. Wolę być do tyłu (np. czeka mnie glukoza), a poza tym i tak ciąży nie przenoszę. Druga niby kończy się przed czasem, ale ile w tym prawdy...

• evvik Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka,

druga przed czasem? bylo by dobrze, rodzenie w sylwestra mnie przeraza :/

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa u nas w mieście dla każdego lekarza termin z OM to świętość. Możesz mówić, że spiknęłaś się przed lub po owulce albo że masz długie cykle, a oni i tak swoje. Jak grochem o ścianę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Mama-julka,

druga przed czasem? bylo by dobrze, rodzenie w sylwestra mnie przeraza :/

Zapodaj w końcu suwaczek to będzie wiadomo o co cho.
    Pierwszego miałam rodzić w Wigilię, ale urodziłam o 8 rano 26-ego. Miałam szczęście :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbo wrote:
    Czy Was też bolą pachwiny? Takie jakby zakwasy, albo jakbym uprawiała dziki sex przez 3 dni cały czas...
    Moze to dziwnie zabrzmi ale ku#!@ ile ja bym teraz dala za taki sex z mezem !! :P
    Tak wogole to mam dzis jakis kryzys i dopiero dupsko z łóżka zwlekłam.
    U mnie brzuchal taki wielki ze nawet od dupy strony go widac ;)
    Co do mycia okien to liczac pojedynczo mam ich w mieszkaniu 14. Takze teraz bedzie je myl maz.
    Co do kosmetykow to ja chce kupic oilatum emulsje do kapieli i czytalam ze nic wiecej nie potrzeba bo sama w sobie fajnie nawilza.

Pola_27 lubi tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Za karę urodzisz dopiero w grudniu :D

Powinien tu być przycisk "nie lubię" :-D
    Ojejku jejku o 4 dni się czepiacie :-D wielkie halo :-P

nick nieaktualny, Kika428 lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • balbo Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Balbo ja też mam taki ból ponoć to więzadła się rozchodzą tak żeby dzidziuś mógł wyjść sam :D ha ha :P

Byle On tam jeszcze siedział jeszcze min 6-7 tyg!!!

• Acikk Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Powinien tu być przycisk "nie lubię" :-D
    Ojejku jejku o 4 dni się czepiacie :-D wielkie halo :-P

Hahah ojejku jejku taki zarcik :D

Mama Julka a to wiesz jaki ją bym miała termin z OM? 15 listopad :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbo wrote:
    Byle On tam jeszcze siedział jeszcze min 6-7 tyg!!!

Spoko spoko podobno wszystko ok :) to się stopniowo wszystko przygotowuje dlatego już :) masakra co ta ciąża z nami robi!

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Hahah ojejku jejku taki zarcik :D

Mama Julka a to wiesz jaki ją bym miała termin z OM? 15 listopad :D

Czyli trzecia oszukująca :-P Ale co zrobić, pewnie jesteśmy super dziewczynki :-D lepsze od listopadówek he he.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to rasowa grudniówka ;) termin z OM 22.12 z ostatniego usg 15.12.
    Maz sie smieje ze grudzien to dla niego bedzie wydatek wielki, mikołajki, urodziny syna, swowta Bozego Narodzenia i zaraz moje urodziny :P co wspolne to wspolne ale co sam musi kupic to juz jego zmartwienie ;)

Pola_27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Spoko spoko podobno wszystko ok :) to się stopniowo wszystko przygotowuje dlatego już :) masakra co ta ciąża z nami robi!

W pierwszej c. było mi to oszczędzone (rozciąganie więzadeł), a dziecko jakoś plum zrobiło. A szerokobiodrzasta nie jestem. Ciekawe od czego to zależy.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Czyli trzecia oszukująca :-P Ale co zrobić, pewnie jesteśmy super dziewczynki :-D lepsze od listopadówek he he.

Nie nie ją nie jestem oszukujaca ją akurat mam PCO i cykle miałam ok 60 dni :P i wogole miałam nie zajsc w ciążę bez wspomagaczy...
    Na szczęście mój lekarz to rozumie inaczej by mi wywoływali poród jeszcze przed moim terminem bo wg OM już dawno po by było...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Maz sie smieje ze grudzien to dla niego bedzie wydatek wielki, mikołajki, urodziny syna, swowta Bozego Narodzenia i zaraz moje urodziny :P co wspolne to wspolne ale co sam musi kupic to juz jego zmartwienie ;)

Ja mam mniejszą rozbieżność w terminach. Wydaje mi się, że nawet z tego co piszecie to nawet najmniejszą :-D

Pisząc o swoich urodzinach, to że Ty masz, nie że urodzisz? Bo jeśli jesteś z grudnia, to będziecie mieć jeden wydatek więcej niż my :-D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komu się nie chce gotować zapraszam na lasagne :)

nick nieaktualny, Evka, Pola_27, balbo lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Za karę urodzisz dopiero w grudniu :D

hahaha :D no własnie! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:

Mój to samo mówi. Dzidzia, mikołaj, święta, sylwester a potem moje urodziny :D
    Trzeba szykować portfele!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Pisząc o swoich urodzinach, to że Ty masz, nie że urodzisz? Bo jeśli jesteś z grudnia, to będziecie mieć jeden wydatek więcej niż my :-D
    Chodzi mi o to ze babel sie pojawi to nam wdpolny wydatek dojdzie jak najbardzie, ale ze ja mam 1 stycznia urodziny to maz musi i tak na koniec grudnia jeszcze sie troszke wytezyc, tym bardziej ze teraz bede miala 30 i sie uparł ze taki ladny wiek to musi sie bardziej postarac ;)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ale patrzcie biedne te nasze dzieciaki będą mieć 3 prezenty w miesiącu a potem cały rok lipa a my na wymyślać te 3 prezenty pod rząd :P

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1093 1094 1095 1096 1097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wspólny cel zamiast presji, czyli jak dbać o relację podczas starań o dziecko

Starania o dziecko to wyjątkowy czas w życiu pary, który potrafi mocno zbliżyć, ale też wystawić związek na poważną próbę. Początkowa ekscytacja i spontaniczność seksu szybko ustępują miejsca kalendarzykowi dni płodnych oraz presji czasu. Wtedy bliskość przestaje przynosić przyjemność, a zamienia się w zadanie do odhaczenia. Kluczem do przetrwania tego okresu w harmonii jest zmiana podejścia. Zamiast skupiać się wyłącznie na celu, warto postawić na relację, bliskość i wzajemne wsparcie.

CZYTAJ WIĘCEJ