X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Dlaczego szwagierce tak powiedzieli036.gif U nas biorą się za leczenie po roku.
    Bo ja wiem?? Nie wiem w każdym razie teraz już chodzą od lekarza do lekarza płacą kupe kasy ona ma już prawie 33 lata jej mąż prawie 37 no i echo...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ha ha mój mąż cjest z końca września i całe życie rodzicom dokuczal jak można SE zrobić dziecko na taki termin, że wszyscy koledzy prawka robili a on nie mógł itp itd :D a sam SE zrobił na grudzień :D teraz mu Antek odda wszystko co rodzicom dokuczal :D

Mój syn póki co: ten kolega ma 10 lat, tamten 10 lat. A dziś na odmianę usłyszałam, że jeden w klasie osiem (nowy). Tym sposobem nie jest najmłodszy w klasie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Ja mam urodziny 26.12, a imieniny z dzień matki. No cóż ;)

Moja mama urodziła się w Dzień Babci.

Evka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Spojrzała na forum grudniówek i stwierdziła, że takie lasencje, że musi do nich dołączyć ;p
    Miło być w tak zacnym gronie. Swoją drogą mama-julka i ja np mogłybyśmy być na forum styczniówek ;) ale widać magia grudnia działa ;)

Już to dziś pisałam - napewno nie przenoszę. Drugi syn z grudnia ;-)

Marta0912 lubi tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie dla mam które kupowały osłonki na sutki z aventa. Jaki rozmiar kupowałyście?

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk - chyba Antki lubią sobie pospać, bo ja jeszcze do niedawna też tak spałam, ale odkąd mam problemy z tym kręgosłupem to nie umiem spać w nocy i muszę nadrabiać po 3 godziny w ciągu dnia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Bo ja wiem?? Nie wiem w każdym razie teraz już chodzą od lekarza do lekarza płacą kupe kasy ona ma już prawie 33 lata jej mąż prawie 37 no i echo...

Moja koleżanka (teraz w sierpniu 34) po roku starań poszła do lekarza. Cały czas była przekonana, że wina jest po jej stronie. W końcu wysłał ich lekarz do kliniki. Ale zanim zrobiła sobie wszystkie badania minęło kolejne pół roku. Dopiero potem "wzięli się" za jej trochę starszego męża i on ma tak mało plemników, że bez interwencji się nie obejdzie. W zeszłym roku miała zabieg i zaciążyła, ale niestety straciła. Niedługo będzie podchodzić po raz drugi. Pewnie jej się uda. A przez ten czas parę tysięcy poszło.

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 1 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    No nic...idę zadziałać na "włochatą bożene" kremem do depilacji, mam nadzieje, ze nie podrażni. Trzymajcie kciuki bo to dla mnie wyzwanie. ;)
    Ja się golę z lusterkiem tylko zamiast jednorazowej ostatnio zaczęłam korzystać z nakładki do golenia w depilatorze. Bardzo się sprawdza, jest trochę bezpieczniej i podrażnień nie ma.

Evka lubi tę wiadomość

tb73hdge49irrilb.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Acikk - chyba Antki lubią sobie pospać, bo ja jeszcze do niedawna też tak spałam, ale odkąd mam problemy z tym kręgosłupem to nie umiem spać w nocy i muszę nadrabiać po 3 godziny w ciągu dnia ;)

Oby po urodzeniu też lubili spać :D

Madzia890722 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Julka wiesz z tego co wiem to on tez jakieś badania miał, wiesz nie dupytuje bo nie wypada a też nie jest to coś o czym by opowiadała przy okazji rodzinnych spotkań...
    W każdym razie cieszę się że u nas wyszło jak wyszło :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Pytanie dla mam które kupowały osłonki na sutki z aventa. Jaki rozmiar kupowałyście?

Wiesz, każda kupuje pod siebie ;-) Trudno mi doradzić...

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 1 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Ja za to rasowa grudniówka ;) termin z OM 22.12 z ostatniego usg 15.12.
    Maz sie smieje ze grudzien to dla niego bedzie wydatek wielki, mikołajki, urodziny syna, swowta Bozego Narodzenia i zaraz moje urodziny :P co wspolne to wspolne ale co sam musi kupic to juz jego zmartwienie ;)

Ja też mam termin z OM 22.12:) a z usg ostatnio 16.12. Takze również w 100% grudzień

MeGi2986 lubi tę wiadomość

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Mama Julka wiesz z tego co wiem to on tez jakieś badania miał, wiesz nie dupytuje bo nie wypada a też nie jest to coś o czym by opowiadała przy okazji rodzinnych spotkań...
    W każdym razie cieszę się że u nas wyszło jak wyszło :D

Jej też nikt nie wypytuje, sama mówi co chce i kiedy chce. Ale kiedy zabieg to wiadomo bo musi mieć urlop w pracy.
    Też się cieszę że nam się udało bo coraz to młodsi mają problemy, a my oboje po 30-tce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 16:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie kochane ale sie rozpisalyscie my dzis mielismy wizyte u pani Diabetolog i cukry ok dieta pomaga o usg malego powiedziala ze idealne do wieku ciazy i cukrzyca na niego nie wplywa ah same pozytywne wiadomosci a jutro chyba pojedziemy kompletowac wyprawke do konca i do moich rodzicow na weekend :) Pospalismy troche i tak pozno piszemy wczoraj Kacperek na dzien chlopaka tak sie wypinal ze az uwierzyc nie moglam ze juz taki duzy jest troszke bolalo ale to nic. Zaczely mnie niestety niepokoic twardnienia brzucha bo mam ich coraz wiecej w ciagu dnia za tydzien wizyta to sie zapytam bo mnie to niepokoi :/

A mnie goli moj bo niestety nie dam sobie rady sama tym bardziej teraz przy tych twardnieniach ale nawet sprawnie mu to idzie :)

Mama-julka, MeGi2986, gosia mmr lubią tę wiadomość

• lilianna Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi jeszcze kobitki czy będziecie prac rożek dla dzidzi? :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede prala razem z ochraniaczem :)

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 1 października 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę prała rożek, zamierzam wyprać wszystko dla małego. Nie wiem tylko jak z pokrowcem wózka bo jeśli kupimy używany to na 100% pójdzie do czyszczenia.

alicja_ lubi tę wiadomość

tb73hdge49irrilb.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 1 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Witam sie kochane ale sie rozpisalyscie my dzis mielismy wizyte u pani Diabetolog i cukry ok dieta pomaga o usg malego powiedziala ze idealne do wieku ciazy i cukrzyca na niego nie wplywa ah same pozytywne wiadomosci a jutro chyba pojedziemy kompletowac wyprawke do konca i do moich rodzicow na weekend :) Pospalismy troche i tak pozno piszemy wczoraj Kacperek na dzien chlopaka tak sie wypinal ze az uwierzyc nie moglam ze juz taki duzy jest troszke bolalo ale to nic. Zaczely mnie niestety niepokoic twardnienia brzucha bo mam ich coraz wiecej w ciagu dnia za tydzien wizyta to sie zapytam bo mnie to niepokoi :/

A mnie goli moj bo niestety nie dam sobie rady sama tym bardziej teraz przy tych twardnieniach ale nawet sprawnie mu to idzie :)

To mogą być też skurcze przepowiadające. Jutro dopytam położnej czym te niepokojące skurcze od przepowiadających się różnią tzn. jak je odróżnić.

tb73hdge49irrilb.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i już po wizycie...
    Mała waży równe 2 kg. Wg USG i pomiarów termin wychodzi 23 listopada...no ciekawe, ciekawe ;) Nast. wizyta za 4 tygodnie - wtedy zrobi mi posiew na paciorkowce i umówi na konsultacje do anestezjologa i wykonają pomiary miednicy mniejszej. Oby mała się zmieściła. Ginekolog ocenia, że waga małej po porodzie będzie w granicach 3500-3800. Myślałam, że trochę mniej ;)

rewelka, pati_zuzia, MeGi2986, Madzisek, Ola_45, Mama-julka, alicja_, kwiatakacji, Nadulka lubią tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ej ej jeszcze ja! Jeszcze ja jestem z końca grudna termin 29grudzien chociaż z ostatniej OM 20 ale lekarz mówi ze 29 i koniec kropka :D

Marta0912, MeGi2986, genoweffa lubią tę wiadomość

‹‹ 1095 1096 1097 1098 1099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ