X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Evka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:18

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Nie nie ją nie jestem oszukujaca ją akurat mam PCO i cykle miałam ok 60 dni :P i wogole miałam nie zajsc w ciążę bez wspomagaczy...
    Na szczęście mój lekarz to rozumie inaczej by mi wywoływali poród jeszcze przed moim terminem bo wg OM już dawno po by było...

O matko! Co za cykle :-D Ale pewnie jako babuszka będziesz mogła zostać mamusią skoro tyle jajeczek zostanie Ci oszczędzone ;-) :-D
    To ja się czułam zawsze jak odmieniec bo mam cykle zwykle 35 dni. Raz z nerwów spóźnił się pięć dni.
    Tę ciążę miałam indukowaną. (Rok temu to była wpadka). Brałam clostilbegyt, chociaż byłam na obserwacji cyklu i pęcherzyki pękały. W sumie to był taki strzał lekarza, a ja do końca się wahałam bo naczytałam się o skutkach ubocznych. No i po prawie roku starań machnęłam ręką i mówiłam, że co ma być to będzie. A tu niespodzianka...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk a mi się wydaje ze bedziemy troszke rozpuszczac nasze dzieciaczki, i tak bedziemy im prezenty robic w ciagu roku, gdzie inni np moga odwlekac bo stwierdza ze za mac sa urodziny ;)

• evvik Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo bedzie jak w moim przypadku - imieniny w wigilie, mikolaj , czy prezent pod choinke - wszystko w jednym. Rodzice sie wykpili i kupowali mi jeden;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z anemią - które z wartości w morfologii miałyście zaniżone?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Noo ale patrzcie biedne te nasze dzieciaki będą mieć 3 prezenty w miesiącu a potem cały rok lipa a my na wymyślać te 3 prezenty pod rząd :P

Można urozmaicić - imieniny i Dzień Chłopaka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    albo bedzie jak w moim przypadku - imieniny w wigilie, mikolaj , czy prezent pod choinke - wszystko w jednym. Rodzice sie wykpili i kupowali mi jeden;p
    mnie na Twoim miejscu byłoby przykro :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mogę wrzucić dziecęce ciuszki razem z kołderką do pralki?

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, zrób ze szpinakiem, a normalnie w tej chwili na lotnisko pędzę :)

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Dziewczyny, mogę wrzucić dziecęce ciuszki razem z kołderką do pralki?

Ja dzisiaj wyprałam rożek z ciuszkami, nic sie nie stało. Ale prałam na 40 stopni.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie synek I maz z grudnia no I Maksio tez grudniowy :) ale tescie maja za to moj maz,jego brat,Gabrys czyli wnuk I teraz bedzie jeszcze Maksio I synek brata meza tez moze byc z grudnia,bo szwagierka ma termin na 30 grudnia :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:

Masakra. Byłabym nieszczęśliwa. U nas w rodzinie imieniny były bez prezentu. Tylko życzenia. Mikołaj - to drobny podarunek, a w Wigilię coś extra.
    Urodziłam syna 26.12 i to moja mama mnie wyszkoliła żeby dawać synowi dwa prezenty bo on nie jest winny, że się tak urodził. I ma rację.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    U mnie synek I maz z grudnia no I Maksio tez grudniowy :) ale tescie maja za to moj maz,jego brat,Gabrys czyli wnuk I teraz bedzie jeszcze Maksio I synek brata meza tez moze byc z grudnia,bo szwagierka ma termin na 30 grudnia :D

Przebiłaś mnie :-D :-D :-D
    A myślałam że mam największe wydatki he he

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój termin jest na 29.12, a mąż urodził się 28.12. Miałby świetny prezent :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    O matko! Co za cykle :-D Ale pewnie jako babuszka będziesz mogła zostać mamusią skoro tyle jajeczek zostanie Ci oszczędzone ;-) :-D
    To ja się czułam zawsze jak odmieniec bo mam cykle zwykle 35 dni. Raz z nerwów spóźnił się pięć dni.
    Tę ciążę miałam indukowaną. (Rok temu to była wpadka). Brałam clostilbegyt, chociaż byłam na obserwacji cyklu i pęcherzyki pękały. W sumie to był taki strzał lekarza, a ja do końca się wahałam bo naczytałam się o skutkach ubocznych. No i po prawie roku starań machnęłam ręką i mówiłam, że co ma być to będzie. A tu niespodzianka...

Zdarzały się i po 90 :D potem już bralam luteine na wywołanie.
    No także nasza dzidzia jest taka trochę wpadka :P
    Bo ogólnie patrzalam na moja szwagierkę jej lekarze powiedzieli że dopiero po 2 latach starań będą ją badać itp bo te 2 lata to taki okres normalny dla starań o ciążę. To ja SE mowie no kurde super to jak za 2 lata będę chciała dzidzi to każą mi przyjść za kolejne 2 i potem ch wie ile to będzie trwało. Więc stwierdziłam że lepiej za 2 lata mieć już za sobą to 2 lata bezowocnych starań :P w sumie to nie zakładałam przy moich dolegliwościach że jednak będą owocne :D :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Masakra. Byłabym nieszczęśliwa. U nas w rodzinie imieniny były bez prezentu. Tylko życzenia. Mikołaj - to drobny podarunek, a w Wigilię coś extra.
    Urodziłam syna 26.12 i to moja mama mnie wyszkoliła żeby dawać synowi dwa prezenty bo on nie jest winny, że się tak urodził. I ma rację.

Ha ha mój mąż cjest z końca września i całe życie rodzicom dokuczal jak można SE zrobić dziecko na taki termin, że wszyscy koledzy prawka robili a on nie mógł itp itd :D a sam SE zrobił na grudzień :D teraz mu Antek odda wszystko co rodzicom dokuczal :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:18

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój ciągle liczy że urodzi się 4 grudnia w Barborke u nas na śląsku to dość takie święto no i mąż tez na kopalni pracuje :) teraz się wszyscy smieja że z kalendarzem dziecko robił no faktycznie na 4 go mamy termin :) gdyby tylko wiedzieli.. Że nikt nie wiedział że dziecko się robi ha ha :D

Pola_27 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Zdarzały się i po 90 :D potem już bralam luteine na wywołanie.
    No także nasza dzidzia jest taka trochę wpadka :P
    Bo ogólnie patrzalam na moja szwagierkę jej lekarze powiedzieli że dopiero po 2 latach starań będą ją badać itp bo te 2 lata to taki okres normalny dla starań o ciążę. To ja SE mowie no kurde super to jak za 2 lata będę chciała dzidzi to każą mi przyjść za kolejne 2 i potem ch wie ile to będzie trwało. Więc stwierdziłam że lepiej za 2 lata mieć już za sobą to 2 lata bezowocnych starań :P w sumie to nie zakładałam przy moich dolegliwościach że jednak będą owocne :D :P

Dlaczego szwagierce tak powiedzieli036.gif U nas biorą się za leczenie po roku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Czyli trzecia oszukująca :-P Ale co zrobić, pewnie jesteśmy super dziewczynki :-D lepsze od listopadówek he he.

Spojrzała na forum grudniówek i stwierdziła, że takie lasencje, że musi do nich dołączyć ;p
    Miło być w tak zacnym gronie. Swoją drogą mama-julka i ja np mogłybyśmy być na forum styczniówek ;) ale widać magia grudnia działa ;)

‹‹ 1094 1095 1096 1097 1098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ