Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też rożek będę prała.

Odnośnie zajścia, to my też badań mieliśmy dużo, stymulacje z clo luteiną itp. wszystko było w porządku, owulacja, co miesiąc pękały jajeczka, tylko ciut endometrium za cienkie miałam, a nie wychodziło, ale u Nas to raczej był problem z głową, za bardzo się bałam że znowu nie wyjdzie, dopiero jak wzięłam się za siebie (zaczęłam ćwiczyć żeby schudnąć) i przestałam myśleć, szczęśliwy cykl nawet chciałam odpuścić i się udało:) Niestety problemy z płodnością to już choroba cywilizacyjna i coraz więcej osób się z tym boryka, tylko często nie mówią.

Mi termin z OM wychodzi na 15-12 i z USG 15-12 :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie, GLOWA...! A Ty Rewelka ile masz lat?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Wlasnie, GLOWA...! A Ty Rewelka ile masz lat?

Ja już 28 mąż 29.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    To mogą być też skurcze przepowiadające. Jutro dopytam położnej czym te niepokojące skurcze od przepowiadających się różnią tzn. jak je odróżnić.
    Super jakbys dopytala ja wizyte mam 12 i troche sie martwie tymi twardnieniami naszczescie moj w domu to leze jak najwiecej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma w pracy takich znajomych, co kupę lat starali się o dziecko. Nic z tego nie wychodziło. Teraz mają coś około 43 lat.
    Trzy lata temu ta kobieta poleciała do Jerozolimy, bo mają tam jakąś rodzinę. Włożyła w "ścianę płaczu" karteczkę z prośbą o dziecko, o córeczkę. Po miesiącu zaszła w ciążę i mają dziewczynkę.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę wszystko :)
    Rewelka popieram, problem z zajsciem w ciaze jest powszechny i dotyka coraz wiecej par.

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja C. też się starała i leczyła, nie mogła zajść w ciąże. Ostatecznie urodziła majac 40 lat córkę, miała w ciąży problemy, musiała leżeć itd. Po 4 latach, okazało się, że znowu jest w ciąży- wpadka bez konkretnych starań, monitorowania cyklu itd. Więc się da;)

My natomiast trafiliśmy za pierwszym razem. Mój troche kręcił nosem bo starania mu się podobały i iczył, że potrwają z miesiąc dwa dłużej;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas udalo sie po dwoch latach dopiero jak odpuscilam to sie udalo :)

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, meldujemy sie po wizycie. troche nas Pan doktor wystraszyl, bo maja inne usg i poprzedni lekarz mierzyl ciaze wczesna a moj nie wykasowal jakichs danych i mierzac nasza dzidzie wyszedl mu 26 tydz :O ale wszystko sie wyjasnilo w koncu jest 30 tak jak ma byc mala wazy 1300gram i caly czas jest glowka w dol :-)

a ja musze zaczac polowanie za sukienka do slubu cywilnego ... :( przeraza mnie to, bo po 1 moje kg a po dwa nigdzie nie widze ladnych sukienek :(

aha no i powiedzccie mi wy tez macie problem z kozakami?? przymierzalam dzisiaj duzo par i wszystkie sa ciasne w lydce :((( chyba bede musiala chodzic w botkach...

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Nadulka lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh te facety, co oni się z nami mają ;)
    Ja w zadne swoje buty sie nie mieszcze:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 17:47

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    hej, meldujemy sie po wizycie. troche nas Pan doktor wystraszyl, bo maja inne usg i poprzedni lekarz mierzyl ciaze wczesna a moj nie wykasowal jakichs danych i mierzac nasza dzidzie wyszedl mu 26 tydz :O ale wszystko sie wyjasnilo w koncu jest 30 tak jak ma byc mala wazy 1300gram i caly czas jest glowka w dol :-)

a ja musze zaczac polowanie za sukienka do slubu cywilnego ... :( przeraza mnie to, bo po 1 moje kg a po dwa nigdzie nie widze ladnych sukienek :(

aha no i powiedzccie mi wy tez macie problem z kozakami?? przymierzalam dzisiaj duzo par i wszystkie sa ciasne w lydce :((( chyba bede musiala chodzic w botkach...

a1bdb0b44959536bmed.jpg

Taki styl sukni weź sobie, polecam. Co prwda w ciąży nie byłam jeszcze, ale skutecznie zakryła co miała :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, gosia mmr, nick nieaktualny, Madzisek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Nadulka, KASIAG24 lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.supermamy.pl/porod-i-polog/6077/10-rzeczy-ktore-moze-zrobic-dla-Ciebie-Twoj-partner-tuz-po-narodzinach-Waszego-dziecka.html to cos dla tatusiow:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola27 to Ty na tej fotce??? :):)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam z terminami wpasowana jestem w środek grudnia :-) wg miesiaczki 13 a wg usg prenatalnego 11. Z córką miałam termin na ssylwestra wg usg ale urodziłam 25 w pierwszy dzień świąt i to był akurat termin wg miesiączki. Teraz mam nadzieję że mały będzie chciał się wykluć na koniec listopada bo wydatków w grudniu i tak już teraz jest sporo ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 18:09

1usap07w9hybl9h9.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Pola27 to Ty na tej fotce??? :):)

No ja, ja. Taki potworek ze mnie pulchny :D

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola miałam podobną sukienkę :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana pieknie wyglądalas!! :):) uwielbiam takie sukienki. Twoja po prostu bajeczna !! :):)

Pola_27 lubi tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Pola miałam podobną sukienkę :-)

Według mnie fajny krój.:)

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Kochana pieknie wyglądalas!! :):) uwielbiam takie sukienki. Twoja po prostu bajeczna !! :):)

Mnie też się spodobała od pierwszego wejrzenia :) Poza tym mam zamiar ubrać ją na sesję brzuszkową, nawet wczoraj ją mierzyłam, czy się zmieszczę i nie ma problemu póki co :) Cena też nie zabiła, 400zł chyba za nia zapłaciłam. Jak na ślubną, nie źle

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny krój i wygodny :-) ja za swoją zapłaciłam całe 50 zł bo była lekko od pudru Urodzona z tyłu jak ją jakaś laska przymierzala :-) oddałam do pralni i było git a normalnie kosztowała na necie też w okolicach 400 zł.

Pola_27 lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 1096 1097 1098 1099 1100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ