X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też rożek będę prała.

Odnośnie zajścia, to my też badań mieliśmy dużo, stymulacje z clo luteiną itp. wszystko było w porządku, owulacja, co miesiąc pękały jajeczka, tylko ciut endometrium za cienkie miałam, a nie wychodziło, ale u Nas to raczej był problem z głową, za bardzo się bałam że znowu nie wyjdzie, dopiero jak wzięłam się za siebie (zaczęłam ćwiczyć żeby schudnąć) i przestałam myśleć, szczęśliwy cykl nawet chciałam odpuścić i się udało:) Niestety problemy z płodnością to już choroba cywilizacyjna i coraz więcej osób się z tym boryka, tylko często nie mówią.

Mi termin z OM wychodzi na 15-12 i z USG 15-12 :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie, GLOWA...! A Ty Rewelka ile masz lat?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Wlasnie, GLOWA...! A Ty Rewelka ile masz lat?

Ja już 28 mąż 29.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    To mogą być też skurcze przepowiadające. Jutro dopytam położnej czym te niepokojące skurcze od przepowiadających się różnią tzn. jak je odróżnić.
    Super jakbys dopytala ja wizyte mam 12 i troche sie martwie tymi twardnieniami naszczescie moj w domu to leze jak najwiecej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma w pracy takich znajomych, co kupę lat starali się o dziecko. Nic z tego nie wychodziło. Teraz mają coś około 43 lat.
    Trzy lata temu ta kobieta poleciała do Jerozolimy, bo mają tam jakąś rodzinę. Włożyła w "ścianę płaczu" karteczkę z prośbą o dziecko, o córeczkę. Po miesiącu zaszła w ciążę i mają dziewczynkę.

MeGi2986, Mama-julka, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę wszystko :)
    Rewelka popieram, problem z zajsciem w ciaze jest powszechny i dotyka coraz wiecej par.

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja C. też się starała i leczyła, nie mogła zajść w ciąże. Ostatecznie urodziła majac 40 lat córkę, miała w ciąży problemy, musiała leżeć itd. Po 4 latach, okazało się, że znowu jest w ciąży- wpadka bez konkretnych starań, monitorowania cyklu itd. Więc się da;)

My natomiast trafiliśmy za pierwszym razem. Mój troche kręcił nosem bo starania mu się podobały i iczył, że potrwają z miesiąc dwa dłużej;)

genoweffa lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas udalo sie po dwoch latach dopiero jak odpuscilam to sie udalo :)

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, meldujemy sie po wizycie. troche nas Pan doktor wystraszyl, bo maja inne usg i poprzedni lekarz mierzyl ciaze wczesna a moj nie wykasowal jakichs danych i mierzac nasza dzidzie wyszedl mu 26 tydz :O ale wszystko sie wyjasnilo w koncu jest 30 tak jak ma byc mala wazy 1300gram i caly czas jest glowka w dol :-)

a ja musze zaczac polowanie za sukienka do slubu cywilnego ... :( przeraza mnie to, bo po 1 moje kg a po dwa nigdzie nie widze ladnych sukienek :(

aha no i powiedzccie mi wy tez macie problem z kozakami?? przymierzalam dzisiaj duzo par i wszystkie sa ciasne w lydce :((( chyba bede musiala chodzic w botkach...

MeGi2986, pati_zuzia, Mama-julka, kwiatakacji, Nadulka lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh te facety, co oni się z nami mają ;)
    Ja w zadne swoje buty sie nie mieszcze:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 17:47

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    hej, meldujemy sie po wizycie. troche nas Pan doktor wystraszyl, bo maja inne usg i poprzedni lekarz mierzyl ciaze wczesna a moj nie wykasowal jakichs danych i mierzac nasza dzidzie wyszedl mu 26 tydz :O ale wszystko sie wyjasnilo w koncu jest 30 tak jak ma byc mala wazy 1300gram i caly czas jest glowka w dol :-)

a ja musze zaczac polowanie za sukienka do slubu cywilnego ... :( przeraza mnie to, bo po 1 moje kg a po dwa nigdzie nie widze ladnych sukienek :(

aha no i powiedzccie mi wy tez macie problem z kozakami?? przymierzalam dzisiaj duzo par i wszystkie sa ciasne w lydce :((( chyba bede musiala chodzic w botkach...

a1bdb0b44959536bmed.jpg

Taki styl sukni weź sobie, polecam. Co prwda w ciąży nie byłam jeszcze, ale skutecznie zakryła co miała :)

Marta0912, MeGi2986, gosia mmr, pati_zuzia, Madzisek, Mama-julka, kwiatakacji, Nadulka, KASIAG24 lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.supermamy.pl/porod-i-polog/6077/10-rzeczy-ktore-moze-zrobic-dla-Ciebie-Twoj-partner-tuz-po-narodzinach-Waszego-dziecka.html to cos dla tatusiow:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola27 to Ty na tej fotce??? :):)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam z terminami wpasowana jestem w środek grudnia :-) wg miesiaczki 13 a wg usg prenatalnego 11. Z córką miałam termin na ssylwestra wg usg ale urodziłam 25 w pierwszy dzień świąt i to był akurat termin wg miesiączki. Teraz mam nadzieję że mały będzie chciał się wykluć na koniec listopada bo wydatków w grudniu i tak już teraz jest sporo ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 18:09

1usap07w9hybl9h9.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Pola27 to Ty na tej fotce??? :):)

No ja, ja. Taki potworek ze mnie pulchny :D

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola miałam podobną sukienkę :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana pieknie wyglądalas!! :):) uwielbiam takie sukienki. Twoja po prostu bajeczna !! :):)

Pola_27 lubi tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Pola miałam podobną sukienkę :-)

Według mnie fajny krój.:)

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Kochana pieknie wyglądalas!! :):) uwielbiam takie sukienki. Twoja po prostu bajeczna !! :):)

Mnie też się spodobała od pierwszego wejrzenia :) Poza tym mam zamiar ubrać ją na sesję brzuszkową, nawet wczoraj ją mierzyłam, czy się zmieszczę i nie ma problemu póki co :) Cena też nie zabiła, 400zł chyba za nia zapłaciłam. Jak na ślubną, nie źle

MeGi2986 lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny krój i wygodny :-) ja za swoją zapłaciłam całe 50 zł bo była lekko od pudru Urodzona z tyłu jak ją jakaś laska przymierzala :-) oddałam do pralni i było git a normalnie kosztowała na necie też w okolicach 400 zł.

Pola_27 lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 1096 1097 1098 1099 1100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ