X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik dzieki, uspokoilas mnie, mam nadzieje ze bede lubila kp;-)

Co do mycia okien- Justyna ma racje, jak lezalam na oddziale i byla kobietka na sali ze mna w 41 tc i mieli jej wyeoluwac to lekarz powiedzial jej zeby przed podaniem oxy pocwiczyla machajac rekoma w gorze, chodzac po schodach i kucajac. I urodzila kilka godz pozniej bez oxy:-) ale swoje sie nacwiczyla:-D

Ja tez mam okna do umycia w mieszkanku ale to ekipe siostr moich zwolam do sprzatania po remoncie:-)

• evvik Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ale że jak? Do wanny w kokonie ale potem go rozwijałas już w wannie :D?

Tak, chwile poleżał w cieplej wodzie otulony pielucha, nastepnie odkrywalam ta część, ktora chcialam myc i ponownie zakrywalam

Acikk lubi tę wiadomość

• evvik Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomnialam dodac, ze pod malenstwo wkladalam flanele.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:07

Ola_45 lubi tę wiadomość

• Evka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm...ja narazie nie kupuję nic do kąpieli. W będę emolientem smarować na przewijaku a do wanienki tylko opłukać, więc - przy odrobinie wprawy - mam nadzieję kąpac maleństwo bardzo szybko.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:55

Madzisek, kwiatakacji lubią tę wiadomość

d69c20mmk9myteud.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hej :) produkcja pełną parą widzę, nie dam rady Was dziś nadrobić. Żadna w między czasie nie urodziła? bo to już chyba czas na takie pytania :) ja wczoraj znalazłam szpital, gdzie w razie co po 32 tyg mogę jechać i zajmą się mną i dzidziusiem - II st ref. Więc do 32 tyg muszę , po prostu muszę dotrwać. A potem będę się modlić o 36 tyd :) widzę, że część już po III usg, a wagi dzieciaczków mega różne od 1200 do 2000 g :) nieźle :) ciekawe ile mój maluszek waży?

któraś pisała, że całą chate wczoraj wysprzątała wraz z myciem okien - mycie okien w ciąży jest zabronione i nie jest to wymysł, po prostu machając rękami na głową lub wysoko powoduje się "ciągnięcie / nadciąganie" macicy co prowadzi do skurczy co dalej może skutkować przedwczesnym porodem. Więc plis uważajcie z tym!

To ja taka mądra, ale powiem Ci, że coś chyba w tym jest, bo bardzo źle się czułam później. Bolał mnie brzuch, piekło krocze... Umyłam trzy okna, ale na resztę zamawiam gościa od tego, bo nie dam rady ponad 20 okiem umyś w tym trzech panoramicznych...

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• balbo Ekspertka

Wysłany: 1 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Czy Was też bolą pachwiny? Takie jakby zakwasy, albo jakbym uprawiała dziki sex przez 3 dni cały czas.... najgorzej jest jak wstaje - ból nie jest silny, ale zauważalny i dokuczliwy.

Co do wkładu do wanienki, to zdecydowaliśmy się jednak na gąbkę - w szkole rodzenia jak kąpaliśmy lalki, to były do wypróbowania dwie opcje i gąbka zdecydowanie bardziej przypadła nam do gustu.

Pierwsze dni na diecie cukrzycowej nie są takie złe, w sumie nie musisłam za bardzo zmieniać jadłospisu, bo i tak jemy dość zdrowo, ale czekolady żal...

• Evka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, idę do ginekologa na 16-tą i zastanawiam się jak ja ogolę "bożenę" i nogi ;) A pomocnej ręki nie ma w pobliżu. Czy któraś goliła się TAM kremem do depilacji może? Jak to się sprawdza? :)

Pola - ile tych okien?! ;) Ja mam problem z umyciem 3 i mam zamiar w ten weekend wykorzystać do tego mojego B - bo sam mi zakazał wchodzić na parapety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 13:38

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa mać ( sorki za wyrażenie ) Moja babcia jest super babcią, ale czasami mnie tak wkurwi, że mam ochote rozłupać Jej czaszkę pierwszym lepszym przedmiotem, który mi w rekę wpadnie.... :/ Mam takie nerwy, że głowa zaczęła mnie boleć...

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Evka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głęboki oddech Pola...ja z moją się pożegnałam w listopadzie ubiegłego roku. Cholernie mi jej brakuje.
    Mieszkacie razem z babcią?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Eh, idę do ginekologa na 16-tą i zastanawiam się jak ja ogolę "bożenę" i nogi ;) A pomocnej ręki nie ma w pobliżu. Czy któraś goliła się TAM kremem do depilacji może? Jak to się sprawdza? :)

Pola - ile tych okien?! ;) Ja mam problem z umyciem 3 i mam zamiar w ten weekend wykorzystać do tego mojego B - bo sam mi zakazał wchodzić na parapety.

20 ponad.. Nawet mi nie przypominaj :) wcześniej mycie rozkładałam na dwa - trzy dni :) U mnie w mieszkaniu na górze jest 11 i na dole 10 :/ plus drzwi wejsciowe z szyba, zamiast ściany... Katastrofa.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Acikk Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola mieszkasz w palacu :D?
    Ja 2 tyg temu okna mylam ale ją mam tylko 6:P
    Balbo ja też mam taki ból ponoć to więzadła się rozchodzą tak żeby dzidziuś mógł wyjść sam :D ha ha :P

Pola_27, alicja_ lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się zastanowię czy chce ten dom budować w przyszłości ;) A na serio...uważaj na siebie i się nie forsuj tak jak dziewczyny mówią.

Pola_27 lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Głęboki oddech Pola...ja z moją się pożegnałam w listopadzie ubiegłego roku. Cholernie mi jej brakuje.
    Mieszkacie razem z babcią?

Boże broń ! Ta kobieta jest cudowna, ale pod jednym dachem razem, na pewno ktoś by zginął. Nie mieszka z nami, 30 km od nas, ale dzwoni często i jak ma zły dzień, albo cos nie po Jej myśli idzie, to wybiera mój numer i nie dopuszcza do tego, żeby mi czasem cisnienie spadło. Do synowej swojej nie dzwoni, bo ta zaraz słuchawką pieprznie, ja nie mam odwagi. Nie umiem tak zrobić.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:31

l22ntv73ogvn473k.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam to znam...też tak miałam. Ja byłam prawie codziennie jadąc z pracy u moich dziadków. W zależności od jej humoru różnie bywało...czasami trzaskałam drzwiami, zdarzyło mi się nawet wydrzeć na nią...i żałuję tego, ale jak to mówią - bogu starość się nie udała...My też będziemy miały swoje fochy, humory, choroby. Pozostaje wysłuchać i nabrać wody w usta i cieszyć się, że jest. :)

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dom wcale nie taki duży i nie mój na szczęście. Mamy cała górę, ale na dole mieszka taki dziadek 80 lat, właściciel chaty i nasz dobry znajomy. Pomagam Jemu prowadzić chatę, a w zamian płacimy tylko połowę czynszu bez dodatkowych opłat. Dzięki temu odkładamy na wkład własny pod kupno domu, bo tu w De bez wkładu własnego raczej kredytu nie dostaniesz. Poza tym mieszkanie mamy spoko, odnowiliśmy sobie tylko troche, bo wiało latami 70 tymi. Dobrze sie nam tu mieszka, jest klatka schodowa i każde z nas ma osobne wejścia do mieszkań. Nie mamy ze sobą żadnych starć. Ogród jest ogromny, a do tego na górze mam balkon sporych rozmiarów. Wiadomo, że lepiej na swoim, ale póki możemy mieszkac w ten sposób, to będziemy

Evka, Ola_45, genoweffa lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Evka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic...idę zadziałać na "włochatą bożene" kremem do depilacji, mam nadzieje, ze nie podrażni. Trzymajcie kciuki bo to dla mnie wyzwanie. ;)

Marta0912, alicja_, aannkkaa, kwiatakacji lubią tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Kurwa mać ( sorki za wyrażenie ) Moja babcia jest super babcią, ale czasami mnie tak wkurwi, że mam ochote rozłupać Jej czaszkę pierwszym lepszym przedmiotem, który mi w rekę wpadnie.... :/ Mam takie nerwy, że głowa zaczęła mnie boleć...

A co, masz babcię na podorędziu, że możesz tak zrobić :-D Babcia jak to babcia niewinna bo pewnie dobrze chciała ;-)

‹‹ 1091 1092 1093 1094 1095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ