Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja super ze skonsultowalas się z innym lekarzem :) wg mnie dobre wieści i serduszko jest to super :) trzymam mocno kciuki za twoją fasolkę :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1101 wrote:
    Alicja super ze skonsultowalas się z innym lekarzem :) wg mnie dobre wieści i serduszko jest to super :) trzymam mocno kciuki za twoją fasolkę :)

Dziękuję wszystkim!
    Czuć Wasze wsparcie!

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALICJA !! tak się ogromnie cieszę !!!!!!!!!!!!!! :* i trzymam ciągle kciuki ! I jak tu w cuda nie wierzyć? :)

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja cieszę się z dobrych wieści :-) I trzymam nadal kciuki za Twoją dzielną i silną Fasolkę!

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja musi być dobrze....trzeba wierzyć w cuda ;*
    Ja już się nie moge doczekać wizyty...co chwile czytam że już serduszka widziałyście, a ja jeszcze tydzien lub dwa do wizyty :*
    nie wiem kiedy iść w 6t4d czy 7t2d?

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:30

l22ntv73ogvn473k.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak spojrzałam na zdjęcia stare USG mojej Corci i wiecie kiedy poszlam na pierwsze USG? w 11w1d szok.. hehe ja wtedy to i do lekarza poszlam chyba w ok.9tyg i pamiętam osluchala mnie słuchawkami czy cus? reka zbadala i tyle,i co msc wizyta :) I wtedy kurde jakos nie przezywalam i nie miałam pojęcia co to pęcherzyk,potem,ze jest ciałko zolte,zarodek... a teraz..wszystko jak najszybciej,teraz,zaraz USG po 1000 razy :P
    Alicja będzie dobrze na pewno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 08:38

nick nieaktualny, halwaya lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olunia mysle ze w obu terminach mozesz zobaczyć srrduszko :-) wiec pewnie i tak na wczesniejszy sie wybierzesz :-)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jak mnie ssie w zoladku.. az slychac na cala chate ;D
    Zauwazylam,ze jeszcze jak zjem mala kanapeczke z ciemny pieczywem z ziarnem jakims to jest ok,a już bulka biala i chleb bialy mi nie smakuje i jest mi zle.. ot zmiana. Zawsze miałam na odwrot ;)
    Dziewczyny powiedzcie mi czy Ktoras ma tez taki smak w ustach kwasny?? ja już nie wiem jak z tym walczyc.. wody się napije,niedobrze mi,tymbarka się napilam-kwaśno.. ble żuje gume ale już mi szczeka boli.. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 09:04

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ssie, ale apetyt mam słaby. Zastanawiam się co zrobić żeby jeść więcej, w końcu to dla dzidzi.

Dziewczyny dajcie znać jak wasze wizyty.

Moja za tydzień, oby szybko zleciało :)

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak gorzko w buzi :P a chleb albo bulke muszę jesc z pomidorem, bo bez tego mi nie smakuje :D No i ciagle czuje pragnienie , mam ochote na cos orzezwiajacego, tylko nie wiem co :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj męczą mega nudności Ale bez wymiotówjak narazie, dobrze że mam dzisiaj wolne tylko popołudniu muszę z młodą do lekarza jechać, nie wiem jak tam przetrwać i jeszcze zakupy :-(

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madleine Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja super ze jest serduszko i groszek walczy !!!! Trzynam za Was mocno kciuki.

Ja dzis mam dzien sprzatania. Odprawie mlodego do klubu malucha na 13 i do roboty sie zabiore. Apetyt dopisuje ale ostatnio sprawdzalam i w ciazy z mlodym mdlosci sie zaczely dopiero po 7 tyg. Tzn nie mdlosci a niepowsciagliwe wymioty. Ale ciaglr mam nadzieje ze tym razem bedzie ok :)

Jest i druga fasolka :)
    oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zakupy mojego wysylam ciagle , bo chyba bym padla tam :-D Na piatek zalatwilam sobie pozniejsza godzine do pracy i ide wreszcie na te badania, tak sie stresuje tą głodówka o rana :-( Myslicie ze maly gryz suchej bulki może wplynac na wyniki ? :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka jeżeli masz glukozę to nic nie wolno, ewentualnie troszkę wody.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:31

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też się zastanawiam nad farbowaniem, mam wizytę w maju, przed komunią córek. no będę musiała iść bo jak w takich odrostach na pół głowy :/
    taki artykuł znalazłam http://www.ciazowy.pl/artykul,farbowanie-wlosow-w-ciazy,2138,1.html

• rewelka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze badania :)
    Powiedzcie mi czy Wy też tak macie że jak <3 z mężem to na drugi dzień się Wam wydaje, że zaraz poronicie?

Z farbowaniem to mi się wydaje że to taki zabobon po prostu, tak jak truskawki i inne głupie rzeczy :)

halwaya lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nic się nie stanie jeśli chodzi o farbowanie i scinanie wlosow :) ja w pierwszej ciąży od początku do tydzień przed porodem sama sobie co miesiąc na czarna malowałam wlosy tak samo było ze scinaniem,raz na 3 msc szlam sobie podciąć kudly. To zabobon :)
    Rewelka ja odkad jestem w ciąży może ze 2-3 razy z mezem <3 Tak się zle czuje,ze to nawet nie jest możliwe,samo Jego zwykle przytulenie mnie stanowi dla mnie już zle samopoczucie bo sciska mnie tu i tam i mnie już to drazni,tak samo jest z pocałunkiem,nie dam rady po prostu. 2 dni temu wieczorem miałam taka ochote na <3 ze az mi te objawy ustaly do rana. Fasolka chyba dala Nam wolny wieczor wtedy się smialam. ale jeśli chodzi o to co piszesz to,nie ja tak nie mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 11:17

halwaya lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha jeśli chodzi o moje wyniki morfologii i moczu czy glukozy to jest ok. Tylko w morfologii mam podwyższone o 0,1 leukocyty (ale czytałam,ze tak się dzieje,jak się jest w ciąży) i obniżone Eozynofile o 0,2 także tu to nie wiem.
    Swoja droga NAOX się odzywala? bo to ja jakas chyba slepa i nie zauwazylam? :>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 11:21

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ