X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja super ze skonsultowalas się z innym lekarzem :) wg mnie dobre wieści i serduszko jest to super :) trzymam mocno kciuki za twoją fasolkę :)

alicja_ lubi tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1101 wrote:
    Alicja super ze skonsultowalas się z innym lekarzem :) wg mnie dobre wieści i serduszko jest to super :) trzymam mocno kciuki za twoją fasolkę :)

Dziękuję wszystkim!
    Czuć Wasze wsparcie!

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALICJA !! tak się ogromnie cieszę !!!!!!!!!!!!!! :* i trzymam ciągle kciuki ! I jak tu w cuda nie wierzyć? :)

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja cieszę się z dobrych wieści :-) I trzymam nadal kciuki za Twoją dzielną i silną Fasolkę!

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja musi być dobrze....trzeba wierzyć w cuda ;*
    Ja już się nie moge doczekać wizyty...co chwile czytam że już serduszka widziałyście, a ja jeszcze tydzien lub dwa do wizyty :*
    nie wiem kiedy iść w 6t4d czy 7t2d?

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:30

l22ntv73ogvn473k.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak spojrzałam na zdjęcia stare USG mojej Corci i wiecie kiedy poszlam na pierwsze USG? w 11w1d szok.. hehe ja wtedy to i do lekarza poszlam chyba w ok.9tyg i pamiętam osluchala mnie słuchawkami czy cus? reka zbadala i tyle,i co msc wizyta :) I wtedy kurde jakos nie przezywalam i nie miałam pojęcia co to pęcherzyk,potem,ze jest ciałko zolte,zarodek... a teraz..wszystko jak najszybciej,teraz,zaraz USG po 1000 razy :P
    Alicja będzie dobrze na pewno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 08:38

kwiatakacji, halwaya lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olunia mysle ze w obu terminach mozesz zobaczyć srrduszko :-) wiec pewnie i tak na wczesniejszy sie wybierzesz :-)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jak mnie ssie w zoladku.. az slychac na cala chate ;D
    Zauwazylam,ze jeszcze jak zjem mala kanapeczke z ciemny pieczywem z ziarnem jakims to jest ok,a już bulka biala i chleb bialy mi nie smakuje i jest mi zle.. ot zmiana. Zawsze miałam na odwrot ;)
    Dziewczyny powiedzcie mi czy Ktoras ma tez taki smak w ustach kwasny?? ja już nie wiem jak z tym walczyc.. wody się napije,niedobrze mi,tymbarka się napilam-kwaśno.. ble żuje gume ale już mi szczeka boli.. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 09:04

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ssie, ale apetyt mam słaby. Zastanawiam się co zrobić żeby jeść więcej, w końcu to dla dzidzi.

Dziewczyny dajcie znać jak wasze wizyty.

Moja za tydzień, oby szybko zleciało :)

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak gorzko w buzi :P a chleb albo bulke muszę jesc z pomidorem, bo bez tego mi nie smakuje :D No i ciagle czuje pragnienie , mam ochote na cos orzezwiajacego, tylko nie wiem co :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj męczą mega nudności Ale bez wymiotówjak narazie, dobrze że mam dzisiaj wolne tylko popołudniu muszę z młodą do lekarza jechać, nie wiem jak tam przetrwać i jeszcze zakupy :-(

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madleine Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja super ze jest serduszko i groszek walczy !!!! Trzynam za Was mocno kciuki.

Ja dzis mam dzien sprzatania. Odprawie mlodego do klubu malucha na 13 i do roboty sie zabiore. Apetyt dopisuje ale ostatnio sprawdzalam i w ciazy z mlodym mdlosci sie zaczely dopiero po 7 tyg. Tzn nie mdlosci a niepowsciagliwe wymioty. Ale ciaglr mam nadzieje ze tym razem bedzie ok :)

Jest i druga fasolka :)
    oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zakupy mojego wysylam ciagle , bo chyba bym padla tam :-D Na piatek zalatwilam sobie pozniejsza godzine do pracy i ide wreszcie na te badania, tak sie stresuje tą głodówka o rana :-( Myslicie ze maly gryz suchej bulki może wplynac na wyniki ? :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka jeżeli masz glukozę to nic nie wolno, ewentualnie troszkę wody.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:31

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też się zastanawiam nad farbowaniem, mam wizytę w maju, przed komunią córek. no będę musiała iść bo jak w takich odrostach na pół głowy :/
    taki artykuł znalazłam http://www.ciazowy.pl/artykul,farbowanie-wlosow-w-ciazy,2138,1.html

• rewelka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze badania :)
    Powiedzcie mi czy Wy też tak macie że jak <3 z mężem to na drugi dzień się Wam wydaje, że zaraz poronicie?

Z farbowaniem to mi się wydaje że to taki zabobon po prostu, tak jak truskawki i inne głupie rzeczy :)

halwaya lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nic się nie stanie jeśli chodzi o farbowanie i scinanie wlosow :) ja w pierwszej ciąży od początku do tydzień przed porodem sama sobie co miesiąc na czarna malowałam wlosy tak samo było ze scinaniem,raz na 3 msc szlam sobie podciąć kudly. To zabobon :)
    Rewelka ja odkad jestem w ciąży może ze 2-3 razy z mezem <3 Tak się zle czuje,ze to nawet nie jest możliwe,samo Jego zwykle przytulenie mnie stanowi dla mnie już zle samopoczucie bo sciska mnie tu i tam i mnie już to drazni,tak samo jest z pocałunkiem,nie dam rady po prostu. 2 dni temu wieczorem miałam taka ochote na <3 ze az mi te objawy ustaly do rana. Fasolka chyba dala Nam wolny wieczor wtedy się smialam. ale jeśli chodzi o to co piszesz to,nie ja tak nie mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 11:17

halwaya lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha jeśli chodzi o moje wyniki morfologii i moczu czy glukozy to jest ok. Tylko w morfologii mam podwyższone o 0,1 leukocyty (ale czytałam,ze tak się dzieje,jak się jest w ciąży) i obniżone Eozynofile o 0,2 także tu to nie wiem.
    Swoja droga NAOX się odzywala? bo to ja jakas chyba slepa i nie zauwazylam? :>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 11:21

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ