Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Melduję się na posterunku. Wczoraj miałam ciężki dzień, kolejna paskudna noc za mną...mam nadz, że dzień będzie trochę lepszy.
Mam pytanie, jakie zabawki dla dzieciątka można kupić na pierwsze 3 miesiące życia? Bo nie mam nic, i sama nie wiem czym taki mały szkrab może być zainteresowany. -
nick nieaktualnyannielica wrote:Dziewczyny mam pytanie. Czy któraś miała luub ma cholestazę ciążową? Wyskoczyła mi wysypka na nogach i rękach i bardzo swędzi i boję się, że to może być to. Jeśli tak to jak to leczyłyście? Koniecznie w szpitalu czy jest szansa na leczenie w domu?
Kurcze nie chce Cie straszyć, ale moja mama to miała w ciąży i własnie dlatego urodziłam się w 32tygodniu.
Skonsultuj to pilnie z lekarzem, nie ma co ryzykować. -
annielica wrote:Dziewczyny mam pytanie. Czy któraś miała luub ma cholestazę ciążową? Wyskoczyła mi wysypka na nogach i rękach i bardzo swędzi i boję się, że to może być to. Jeśli tak to jak to leczyłyście? Koniecznie w szpitalu czy jest szansa na leczenie w domu?
Mnie takie coś zaatakowało w sierpniu, drobne swędzące kostki na całym ciele? Wylądowała wtedy na izbie przyjęć, dostałam claritine na 7 dni , silne wapno i jakąś maść do smarowania (Mediderm bodajże) . Miałam zrobione tez próby watrobowe i bilirubinę. Nic z nich nie wyszło na szczęście.
Swędziało mnie to dziadostwo z różnym nasileniem prawie 2 tygodnie -
Evka wrote:Cześć dziewczyny. Melduję się na posterunku. Wczoraj miałam ciężki dzień, kolejna paskudna noc za mną...mam nadz, że dzień będzie trochę lepszy.
Mam pytanie, jakie zabawki dla dzieciątka można kupić na pierwsze 3 miesiące życia? Bo nie mam nic, i sama nie wiem czym taki mały szkrab może być zainteresowany.
Ja kupiłam dwie maskotki z zawieszką do łóżeczka, jedna jest z grzechotką, a druga wibruje. Przydają się, żeby je zawiesić na oparciu w samochodzie jak będę z małą jeździć, będzie się miała czym zająć przez chwilę jazdy do lekarza, mają też w sobie gryzaki, więc z czasem będą pełniły inną funkcjęDo jednego kocyka dostałam taką pluszową zebrę z piszczałką w środku, kupiłam jeszcze szeleszczący kocyk. Ogólnie zwracaj uwagę na to jakim dzieciom dedykowane są zabawki
Ja jeszcze kupiłam karuzelę do łóżeczka i na tym póki co się zakupy skończyły, bo pewnie mała jeszcze coś dostanie w prezencie od rodziny, znajomych itp.
Evka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa zabwek nie kupuje- rodzinka ma kupic. Annielica ja nie pomoge, nie slyszalam nawet o tym:-(
Ciesze sie z pozytywnych wizyt.
Wlasnie sie dowiedzialam ze ciocia ze strony mojego Meza zmarla dzis rano. Masakra. Trzeci pogrzeb w czasie calej ciazy i to w jednej rodzinie:-( -
Pchelkaa wrote:Ja zabwek nie kupuje- rodzinka ma kupic. Annielica ja nie pomoge, nie slyszalam nawet o tym:-(
Ciesze sie z pozytywnych wizyt.
Wlasnie sie dowiedzialam ze ciocia ze strony mojego Meza zmarla dzis rano. Masakra. Trzeci pogrzeb w czasie calej ciazy i to w jednej rodzinie:-(
Pchelkaa wyrazy współczucia dla Ciebie i przede wszystkim dla męża. Musi to być dla niego piekielnie trudneZ jednej strony wielkie szczęście, bo rodzina się powiększy a z drugiej ogromny smutek z powodu tylu strat
ciężko to sobie wyobrazić
-
Hej
Witam sie i ja jednym okiem z lozka
Obok mezyk chrapie bo spi po nocce i jakos nie mam motywacji so wstawania:D wypadaloby posprzatac chate ale zupelnie mi sie nie chce...
Pchelkaa wspolczuje naprawde kiepska sytuacja ale nic nie poradzis:(
Ja zabawek tez nie piore na razie mam tylko jednego misia z pozytywka:) -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny dzwoniłam do gina. W poniedziałek mam zrobić badania i iść z nimi do niego. Ale uspokoił i powiedział, że może to też być alergia bo w ciąży zmienia się immunologia i to co nie uczulało może zacząć uczulać. Oby to było uczulenie!
Ola_45 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:42
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
.
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny:-*
moniek90 wrote:Dziewczyny a w czym planujecie rodzić?
Wlasnie tak sie zastanawialam ostatnio, chcialabym cos rozpinanego i luznego zeby po porodzie mogli córeczke na piersi czy brzuchu polozyc.
Ostatnio mam jakies schizy ze bede miala cc, boje sie ze Mala sie nie obroci:-( -
.
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
Pchelkaa wrote:Dzieki dziewczyny:-*
Wlasnie tak sie zastanawialam ostatnio, chcialabym cos rozpinanego i luznego zeby po porodzie mogli córeczke na piersi czy brzuchu polozyc.
Ostatnio mam jakies schizy ze bede miala cc, boje sie ze Mala sie nie obroci:-(
Nie martw się! Ma jeszcze trochę czasu żeby się obrócićA może już się obróciła tylko o tym nie wiesz?
-
Ola_45 wrote:Pchelka - Nawet tak nie mow! Urodzisz normalnie i juz. Mysl pozytywnie
Malutka sie niedlugo obroci
Co do ubrania to nie mam pojecia. Ja poki co nie mam jeszcze nic dla siebie kupionego do szpitala.. Przeraza mnie to
Tez chce cos rozpinanego
No właśnie też bym chciała coś rozpinanego. Ale takiej koszuli do karmienia trochę szkoda na sam poród, te najtańsze z kolei kompletnie mi się nie podobająPołożna na szkole rodzenia wspominała, żeby sobie zabrać koszulkę męża, ale jakoś sobie tego nie wyobrażam, poza tym taka koszulka to mi ledwo tyłek zakryje
Może znajdę coś w lumpie
-
moniek90 wrote:No właśnie też bym chciała coś rozpinanego. Ale takiej koszuli do karmienia trochę szkoda na sam poród, te najtańsze z kolei kompletnie mi się nie podobają
Położna na szkole rodzenia wspominała, żeby sobie zabrać koszulkę męża, ale jakoś sobie tego nie wyobrażam, poza tym taka koszulka to mi ledwo tyłek zakryje
Może znajdę coś w lumpie
Moniek ale przecież to chyba na sam poród SE przebierzesz a wtedy to i tak nic Ci nie zakryje?