X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:26

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja golymi cyckami czy tylkiem w czasie porodu nie przejmuje sie, mysle ze bede miala to gdzies w takich bolach:-D tez myslalam o koszulce meza ale ma same zwykle koszulki bez rozpiecia wiec ciezko bedzie z kontaktem skora-skora.

Dodatkowo pzred ciaza w czasie okresu mialam takie bole, skurcze ze rozbieralam sie do majtek bo poty gorace i zimne mnie zalewaly, a nawet zwykla koszulka przeszkadzala wrecz wkur***** wiec jesli skurcze przy porodzie sa porownywalne do miesiaczkowych to ja chetnie na golasa polatam:-D

Moniek w poniedzialek mialam wizyte i byla ulozona posladkowo, mam nadzieje ze do 19.10 sie przekreci.

Ciekawe co personel medyczny na to jakby ktoras wyskoczyla w czyms takim
    http://allegro.pl/sexy-koszulka-nocna-erotyczna-promocja-tani-kurier-i4977476476.html

Hahaha:-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 11:48

Ola_45, alicja_ lubią tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

http://allegro.pl/sexy-koszulka-nocna-erotyczna-promocja-tani-kurier-i4977476476.html

Oooo :-D wreszcie znalazłam coś dla siebie :-P

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Moniek ale przecież to chyba na sam poród SE przebierzesz a wtedy to i tak nic Ci nie zakryje :P?

To w tą koszulinkę mam się ubrać na ostatni etap porodu? Pierwszą fazę, kiedy się chodzi nie? Wychodzi na to, że mimo szkoły rodzenia jestem zielona :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze? Też nie mam pojęcia :D tak mi się jakos wydawało :P

Pchelkaa odnośnie obrócenia dzidzi to gdzieś słyszałam żeby świecić latarka w dole brzucha, dzieci reagują na ostre światło i dużo dzieci się obraca w ten sposób :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    To w tą koszulinkę mam się ubrać na ostatni etap porodu? Pierwszą fazę, kiedy się chodzi nie? Wychodzi na to, że mimo szkoły rodzenia jestem zielona :-D

Ja to widze tak: jedziemy na IP, przyjmuja Nas- wypelniamy dokumenty itp itd, kaza sie przebrac, wtedy sie przebiore w zwykla koszule pozniej badanie usg i ginekologiczne (tak bylo jak mnie przyjmowali) jesli okaze sie ze porod tuz tyz zaprosza mnie na sale porodowa i tam zaloze koszule do porodu, a jak przy badaniu stwierdza ze jeszcze nie to poloza mnie na oddziale i bede lezala w tej co od razu zalozylam.

U mnie w szpitalu jest tak ze jak kobieta przyjezdza to najpierw przyjmuja na oddzial a pozniej badaja, nie ma czegos takiego ze na badaniu stwierdza ze wszystko ok i odsylaja do domu. A slyszalam ze tak sie zdarza, wczoraj na listopadowkach dziewczyna pojechala z odchodzacym czopem okazalo sie ze ma 1 cm rozwarcia i odeslali ja do domu. Ja bym chyba wolala w szpitalu zostac i byc pod kontrola. Chociaz w domu to w domu, swobodniej czlowiek sie czuje ale znajc mnie to panikowalabym bardo:-D

Ola_45 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Szczerze? Też nie mam pojęcia :D tak mi się jakos wydawało :P

Pchelkaa odnośnie obrócenia dzidzi to gdzieś słyszałam żeby świecić latarka w dole brzucha, dzieci reagują na ostre światło i dużo dzieci się obraca w ten sposób :D
    Musze sprobowac!:-)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dzidziusiowo.blogspot.com/2014/08/co-robic-gdy-dziecko-nie-chce-sie.html
    Tu też o tym pisze :D
    U nas na szkole rodzenia położna o tym mówiła :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa a tak mi się przypominało, co tam u Twojej fantastycznej szwagierki :D?

Pchelkaa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Pchelkaa a tak mi się przypominało, co tam u Twojej fantastycznej szwagierki :D?

Hehe:-) oczywiscie nadal uwaza ze jest pokrzywdzona przez los, pomimo ze wrocila do tego faceta- ojca swojego dziecka uwaza sie za samotna matke, ma pretensje do calego swiata i do wszystkich urzedow ze zadna zapomoga czy zasilek jej nie przysluguje. Moze wybrac albo stypendium na dziekance zdrowotnej albo zasilek z mopsu, nie rozumie ze nie ona jedyna jest w takiej sytuacji na swiecie. Ma TP na luty do pazdziernika 2016 ma dziekanke a pozniej chce wrocic na studia dzienne do miasta 100 km od miejsca gdzie teraz mieszkamy no i dziecko zostawic z ojcem. No bo przeciez ona nie da rady sie uczyc przy "wyjacym bachorze". Powiem szczerze ze ostatnio to z nia za bardzo nie gadam, zal mi jej, niedlugo 26 lat a rozwinieta jak na 17. Jej sposob wyrazania sie o dziecku mnie przeraza- " jak ja TO wezme na rece jak ja nigdy nie trzymalam dziecka", albo " ja TEGO karmila piersia nie bede". No i oczywiscie rzada porodu przez cc:-D to najbardziej mnie smieszy. Bo ona chce i tyle. A jak nie cc to wcale nie urodzi:-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 12:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam nadzieję nadzieję, że to uczulenie. Wystarczy mi cukrzyca, za cholestazę podziękuję. Mam zrobić GOT, GBT i bilirubinę.

Jeśli chcecie kupić niedrogo koszulę do karmienia i nie przeszkadza Wam, że jest używana (z lumpka też są używane) to poszukajcie na olx. Ja kupiłam 2 koszule w bardzo dobrym stanie za 13.90 już z przesyłką. No i nie szkoda jak się zniszczy. Ja koniecznie muszę poszukać piżamy do karmienia bo lubię spać w piżamsch zwłaszcza zimą.

• słońce82 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tylko na chwile wpadlam do Was po porade, spójrzcie proszę na to zdjęcie i zapiszcie, czy cos widzicie?content://media/external/file/368

Mama-julka lubi tę wiadomość

3jgxrjjgmue5631q.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa rzuci Focha i nie urodzi :D super!
    Kurde no to tak jak mowisz, jakby miała 16 lat to jeszcze by szło zrozumieć podejście no ale 26 toz to dorosla kobieta...
    Miejmy nadzieję ze jej się odmieni jak urodzi i zobaczy dzidzie :) chociaż przy takim podejściu... :/

Pchelkaa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej wam :) tak mnie ząb boli od wczoraj że tragedia ;/ nie wiem jak wytrzymam do poniedziałku. I glukoze mam do tego w poniedziałek :p
    Patrze czy żadna jeszcze się nie rozpakowała i widzę wszystki dobrze twardo się trzymacie, to bardzo dobrze :)

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słońce82 wrote:
    Dziewczyny ja tylko na chwile wpadlam do Was po porade, spójrzcie proszę na to zdjęcie i zapiszcie, czy cos widzicie?content://media/external/file/368

Nie mogę otworzyć. Może spróbuj sama wrzucić. Nie wiem czy to przez to, że na tablecie?

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 3 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica

Znajoma miała choleostazę ciążową, musiała być w szpitalu, ale dzięki temu jej synek urodził się zupełnie zdrowy. Popytaj się jeśli możesz mamy lub babć, podobno często się zdarza, że jest to dziedziczna sprawa. Tej znajomej mama urodziła 3 dzieci z żółtaczką, wtedy tego tak nie badali, ale wszystko u niej dobrze. Także nie martw się na zapas. A jak była w szpitalu to i tak miała taki spokojny pobyt, bo udawało jej się do knajpy z partnerem wyskoczyć.

tb73hdge49irrilb.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 3 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    Proszę o przypomnienie, jaki termometr bezdotykowy polecacie?

Zrobiłam sobie listę do zakupów z apteki, co jeszcze byście dodały lub odrzuciły?

aspirator do nosa
    sól fizjologiczna w ampułkach lub Marimer Baby
    termometr bezdotykowy
    Octenisept
    jałowe gaziki ( 5cm x 5 cm)
    termofor z pestek wiśni
    podkłady poporodowe (ginekologiczne) np.. Absorgyn, Bella Mamma
    majtki poporodowe z oddychającej siateczki
    wkładki laktacyjne
    maść na popękane brodawki ( Maltan, PureLan Medela – tych nie trzeba zmywać)
    tantum Rosa- saszetki
    pieluchy jednorazowe w kształcie podpasek
    podkłady do przewijania ( 60 x 60)
    nożyczki do paznokci lub cążki
    kwadratowe duże płatki kosmetyczne firmy bella
    szczoteczka z naturalnym włosiem
    Coś do kąpieli np.. Ziajka – płyn do kąpieli dla niemowląt natłuszczający.
    krem przeciw odparzeniom np.. alantan krem, bepanhten, linomag
    Jeśli chodzi o przybory toaletowe dla maluszka to jeszcze porównam ceny w aptekach, a gdzie indziej, ale tą szpitalną wyprawkę chcę zamknąć jak najszybciej.
    Ile pieluszek jednorazowych zabieracie do szpitala?

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Patrze czy żadna jeszcze się nie rozpakowała i widzę wszystki dobrze twardo się trzymacie, to bardzo dobrze :)

No wiesz... :-\

A słodkie na bolący ząb brrr :'(

Pola_27 lubi tę wiadomość

• mnk Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama wiesz jak to bywa wiec ciesze sie ze wszystkie dalej w dwupaku ;)
    Ja mialam lekkiego stresa bo teżet z 7 miesiąca ale już przestałam o tym myśleć bo bym zwariowała :p

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

Ale zapodałaś :-D Mam coś podobnego :-P
    A w czasie porodu opieka nadzwyczajna - murowana. Wszyscy na każdej zmianie zainteresowany porodem ;-)

‹‹ 1110 1111 1112 1113 1114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ