Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa golymi cyckami czy tylkiem w czasie porodu nie przejmuje sie, mysle ze bede miala to gdzies w takich bolach:-D tez myslalam o koszulce meza ale ma same zwykle koszulki bez rozpiecia wiec ciezko bedzie z kontaktem skora-skora.
Dodatkowo pzred ciaza w czasie okresu mialam takie bole, skurcze ze rozbieralam sie do majtek bo poty gorace i zimne mnie zalewaly, a nawet zwykla koszulka przeszkadzala wrecz wkur***** wiec jesli skurcze przy porodzie sa porownywalne do miesiaczkowych to ja chetnie na golasa polatam:-D
Moniek w poniedzialek mialam wizyte i byla ulozona posladkowo, mam nadzieje ze do 19.10 sie przekreci.
Ciekawe co personel medyczny na to jakby ktoras wyskoczyla w czyms takim
http://allegro.pl/sexy-koszulka-nocna-erotyczna-promocja-tani-kurier-i4977476476.html
Hahaha:-D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 11:48
Ola_45, alicja_ lubią tę wiadomość
-
Acikk wrote:Moniek ale przecież to chyba na sam poród SE przebierzesz a wtedy to i tak nic Ci nie zakryje
?
To w tą koszulinkę mam się ubrać na ostatni etap porodu? Pierwszą fazę, kiedy się chodzi nie? Wychodzi na to, że mimo szkoły rodzenia jestem zielona -
nick nieaktualnymoniek90 wrote:To w tą koszulinkę mam się ubrać na ostatni etap porodu? Pierwszą fazę, kiedy się chodzi nie? Wychodzi na to, że mimo szkoły rodzenia jestem zielona
Ja to widze tak: jedziemy na IP, przyjmuja Nas- wypelniamy dokumenty itp itd, kaza sie przebrac, wtedy sie przebiore w zwykla koszule pozniej badanie usg i ginekologiczne (tak bylo jak mnie przyjmowali) jesli okaze sie ze porod tuz tyz zaprosza mnie na sale porodowa i tam zaloze koszule do porodu, a jak przy badaniu stwierdza ze jeszcze nie to poloza mnie na oddziale i bede lezala w tej co od razu zalozylam.
U mnie w szpitalu jest tak ze jak kobieta przyjezdza to najpierw przyjmuja na oddzial a pozniej badaja, nie ma czegos takiego ze na badaniu stwierdza ze wszystko ok i odsylaja do domu. A slyszalam ze tak sie zdarza, wczoraj na listopadowkach dziewczyna pojechala z odchodzacym czopem okazalo sie ze ma 1 cm rozwarcia i odeslali ja do domu. Ja bym chyba wolala w szpitalu zostac i byc pod kontrola. Chociaz w domu to w domu, swobodniej czlowiek sie czuje ale znajc mnie to panikowalabym bardo:-DOla_45 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Szczerze? Też nie mam pojęcia
tak mi się jakos wydawało
Pchelkaa odnośnie obrócenia dzidzi to gdzieś słyszałam żeby świecić latarka w dole brzucha, dzieci reagują na ostre światło i dużo dzieci się obraca w ten sposób -
nick nieaktualnyAcikk wrote:Pchelkaa a tak mi się przypominało, co tam u Twojej fantastycznej szwagierki
?
Hehe:-) oczywiscie nadal uwaza ze jest pokrzywdzona przez los, pomimo ze wrocila do tego faceta- ojca swojego dziecka uwaza sie za samotna matke, ma pretensje do calego swiata i do wszystkich urzedow ze zadna zapomoga czy zasilek jej nie przysluguje. Moze wybrac albo stypendium na dziekance zdrowotnej albo zasilek z mopsu, nie rozumie ze nie ona jedyna jest w takiej sytuacji na swiecie. Ma TP na luty do pazdziernika 2016 ma dziekanke a pozniej chce wrocic na studia dzienne do miasta 100 km od miejsca gdzie teraz mieszkamy no i dziecko zostawic z ojcem. No bo przeciez ona nie da rady sie uczyc przy "wyjacym bachorze". Powiem szczerze ze ostatnio to z nia za bardzo nie gadam, zal mi jej, niedlugo 26 lat a rozwinieta jak na 17. Jej sposob wyrazania sie o dziecku mnie przeraza- " jak ja TO wezme na rece jak ja nigdy nie trzymalam dziecka", albo " ja TEGO karmila piersia nie bede". No i oczywiscie rzada porodu przez cc:-D to najbardziej mnie smieszy. Bo ona chce i tyle. A jak nie cc to wcale nie urodzi:-DWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 12:32
-
nick nieaktualnyTeż mam nadzieję nadzieję, że to uczulenie. Wystarczy mi cukrzyca, za cholestazę podziękuję. Mam zrobić GOT, GBT i bilirubinę.
Jeśli chcecie kupić niedrogo koszulę do karmienia i nie przeszkadza Wam, że jest używana (z lumpka też są używane) to poszukajcie na olx. Ja kupiłam 2 koszule w bardzo dobrym stanie za 13.90 już z przesyłką. No i nie szkoda jak się zniszczy. Ja koniecznie muszę poszukać piżamy do karmienia bo lubię spać w piżamsch zwłaszcza zimą. -
Aaaa rzuci Focha i nie urodzi
super!
Kurde no to tak jak mowisz, jakby miała 16 lat to jeszcze by szło zrozumieć podejście no ale 26 toz to dorosla kobieta...
Miejmy nadzieję ze jej się odmieni jak urodzi i zobaczy dzidziechociaż przy takim podejściu...
Pchelkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysłońce82 wrote:Dziewczyny ja tylko na chwile wpadlam do Was po porade, spójrzcie proszę na to zdjęcie i zapiszcie, czy cos widzicie?content://media/external/file/368
Nie mogę otworzyć. Może spróbuj sama wrzucić. Nie wiem czy to przez to, że na tablecie? -
annielica
Znajoma miała choleostazę ciążową, musiała być w szpitalu, ale dzięki temu jej synek urodził się zupełnie zdrowy. Popytaj się jeśli możesz mamy lub babć, podobno często się zdarza, że jest to dziedziczna sprawa. Tej znajomej mama urodziła 3 dzieci z żółtaczką, wtedy tego tak nie badali, ale wszystko u niej dobrze. Także nie martw się na zapas. A jak była w szpitalu to i tak miała taki spokojny pobyt, bo udawało jej się do knajpy z partnerem wyskoczyć. -
Dziewczyny
Proszę o przypomnienie, jaki termometr bezdotykowy polecacie?
Zrobiłam sobie listę do zakupów z apteki, co jeszcze byście dodały lub odrzuciły?
aspirator do nosa
sól fizjologiczna w ampułkach lub Marimer Baby
termometr bezdotykowy
Octenisept
jałowe gaziki ( 5cm x 5 cm)
termofor z pestek wiśni
podkłady poporodowe (ginekologiczne) np.. Absorgyn, Bella Mamma
majtki poporodowe z oddychającej siateczki
wkładki laktacyjne
maść na popękane brodawki ( Maltan, PureLan Medela – tych nie trzeba zmywać)
tantum Rosa- saszetki
pieluchy jednorazowe w kształcie podpasek
podkłady do przewijania ( 60 x 60)
nożyczki do paznokci lub cążki
kwadratowe duże płatki kosmetyczne firmy bella
szczoteczka z naturalnym włosiem
Coś do kąpieli np.. Ziajka – płyn do kąpieli dla niemowląt natłuszczający.
krem przeciw odparzeniom np.. alantan krem, bepanhten, linomag
Jeśli chodzi o przybory toaletowe dla maluszka to jeszcze porównam ceny w aptekach, a gdzie indziej, ale tą szpitalną wyprawkę chcę zamknąć jak najszybciej.
Ile pieluszek jednorazowych zabieracie do szpitala? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:Ciekawe co personel medyczny na to jakby ktoras wyskoczyla w czyms takim
http://allegro.pl/sexy-koszulka-nocna-erotyczna-promocja-tani-kurier-i4977476476.html
Hahaha:-D
Ale zapodałaśMam coś podobnego
A w czasie porodu opieka nadzwyczajna - murowana. Wszyscy na każdej zmianie zainteresowany porodem