Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie przeraża mnie ta glukoza. Teraz boli a co dopiero wtedy...
A w czwartek ide do lekarza wyprosic chociaz pol etatu bo juz nie daje rady w pracy. Stopy mi puchna, kregoslup boli, maly uciska ze czasem ciezko chodzic juz. I musze jeszcze pracowac za reszte. Nie jest ciekawie. A polozna mi powiedziala ze to zdecydowanie za wczesnie na jakiekolwiek zwolnienie ;/ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymnk wrote:Sama wiesz jak to bywa wiec ciesze sie ze wszystkie dalej w dwupaku
Ja mialam lekkiego stresa bo teżet z 7 miesiąca ale już przestałam o tym myśleć bo bym zwariowała :p
No wiem, że natura potrafi płatać figle. Staram się o tym nawet nie myśleć bo mam daleko do szpitala z inkubatorem
Oglądam 600 gramów szczęścia i mówię nieee. Grudzień i koniec, kropka. -
nick nieaktualnymnk wrote:No właśnie przeraża mnie ta glukoza. Teraz boli a co dopiero wtedy...
A w czwartek ide do lekarza wyprosic chociaz pol etatu bo juz nie daje rady w pracy. Stopy mi puchna, kregoslup boli, maly uciska ze czasem ciezko chodzic juz. I musze jeszcze pracowac za reszte. Nie jest ciekawie. A polozna mi powiedziala ze to zdecydowanie za wczesnie na jakiekolwiek zwolnienie ;/
Hę?! Przypomnij mi Ty z Ang.? -
nick nieaktualnyGosia ją zamowilam jeszcze witaminy które biorę w ciąży bo są dużo tańsze. I witaminy dla dzieci KiD. Termometr zamowilam microlife ten z etui, jest strasznie malutki ale działa więc chyba ok;) poza tym widzę że wszystko masz nawet ponad stan;)
gosia mmr lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAleż jestem wściekła! Może bardziej mi przykro niż jestem wściekła, no ale... Planowałam z mężem spędzić fajnie weekend. Nie sprecyzowałam dokładnie co i kiedy, ale zazwyczaj w niedzielę to leżymy i odpoczywamy więc normalne dla mnie było że będzie to sobota. Rano, kiedy spał wyszłam na zakupy a jak wróciłam to mi oznajmił że jedzie teraz na chwilę do Rodziców a później umówił się z kolegą... i dupa! siedzę w domu, piękna pogoda, chciałam wyjść na obiad i na spacer nad staw kaczki karmić...
Pozostaje mi iść spać chyba, wrrr!
Zamierzam rodzić w jakimś t-shircie- czy to męża, czy w lumpeksie kupię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 13:50
-
nick nieaktualnyZieloneoliwki nie jesteś sama. Mąż poszedł na fuchę, a syn lata po podwórku. Oglądam telewizję i zerkam tutaj. Przed południem byliśmy na zakupach bo w House zniżka to trzeba było skorzystać i małżowi kupić kurtkę na zimę. Potem tylko Netto i do domu. I teraz jestem ja plus telewizor
-
nick nieaktualnyA my zaliczylismy pierwsza wizyte w szpitalu .W srode mialam badania i okazalo sie ,ze moja szyjka skrocila sie z 3,4 do 2,3.Od razu dostalam skierowanie na patologie ciazy ,dzisiaj rano wyszlam.Moja gin przy okazji powiedziala , ze Amelka jest mala jak na ten tc wazy 1540 gr.W szpitalu przez te dni przebadali mnie na wszystkie sposoby i wszystko dobrze .Przeplywy dobre ,krew ,mocz,hemoglobina 14,3 idealne wyniki ,dziecko male ale rozwija sie harmonijnie wiec moze dlatego, ze oboje nie jestesmy w ielkoludami.Tylko ta szyjka macicy,ktora sie skraca bez zadnych objawow ,ktg idealne ,skurcze Braxtona sa ale bezbolesne ,czulam sie wspaniale a tu to ...
.Dzisiaj rano szyjka 2.7 i nakaz lezenia i odpoczywania ,co tydzien kontrola i za 2 tygodnie znowu do szpitala na dokladne badania i robimy plan porodu przy okazji. Juz wiem ,ze bede tam rodzic .Opieka super sale 2 pokojowe ,wszyscy mili co chwile pytali sie czy cos potrzebuje,jedzenie pyszne naprawde przestalam sie stresowac porodem .
genoweffa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyannielica wrote:Też mam nadzieję nadzieję, że to uczulenie. Wystarczy mi cukrzyca, za cholestazę podziękuję. Mam zrobić GOT, GBT i bilirubinę.
A jak wygląda wizualnie ta Twoja wysypka?
Ja wczoraj wyszłam ze szpitala, leżałam 4 dni z okropnymi kolkami wątrobowymi. Okazało się że mój woreczek żółciowy ma pełno złogów i nie pracuje zbyt dobrze co powodowało tak silne skurcze żołądka, że te z kolei wywoływały skurcze macicy, masakra. Dostawałam zastrzyki w dupsko, tak bolesne, że do dzisiaj nie mogę usiąść na pośladek. Ale do czego zmierzam... w szpitalu wyskoczyła mi wysypka, lekarze zaczęli panikować że to na pewno cholestaza, tym bardziej że często przy niej boli żołądek. Ale te wszystkie wyniki prób wątrobowych wykluczyły cholestazę. Dopiero jeden "mądry" lekarz uświadomił mnie, że mam zwykłe uczulenia pewnie na szpitalową pościel i powiedział też że ta moja wysypka jest inna niż cholestaza. Ja miałam krostki pojedyncze, takie jakby wodne a cholestaza podobno wygląda jak poparzenie pokrzywą. Położne opowiadały, że może być tak silna i niebezpieczna że tydzień temu brali dziewczyną na cesarkę w 35 tygodniu bo nie dawała rady już z tą cholestaząTak se ostatnio myślałam co jeszcze może nam się przydarzyć w tej ciąży...
Mi to w ogóle lekarz powiedział że gdyby nie ciąża to by mi operowali ten woreczek i po ciąży zapewne trzeba będzie to zrobić. Teraz muszę jakoś wytrzymać.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMama-julka wrote:Zieloneoliwki nie jesteś sama. Mąż poszedł na fuchę, a syn lata po podwórku. Oglądam telewizję i zerkam tutaj. Przed południem byliśmy na zakupach bo w House zniżka to trzeba było skorzystać i małżowi kupić kurtkę na zimę. Potem tylko Netto i do domu. I teraz jestem ja plus telewizor
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 14:18
-
nick nieaktualnyNie wiem sama na internecie tez pisze ,ze to nie jest zla waga a lekarz w szpitalu mowi ,ze nie jest tragicznie.Moze w Niemczech maja inne wymiary ,oni sa zazwyczaj wyrosnieci
.Pisza tez ,ze dopiero od 30 tc zaczyna sie nabieranie masy wiec moze zaraz nadgoni.Jestem dobrej mysli ,moze bedzie za rodzicami chudy kurdupelek
.Bardziej mnie martrwi ta szyjka macicy skad moge wiedziec ,ze jest zle skoro nie boli a mala nawet moja polozna czuje przy badaniu tak jakby byla gotowa do wyjscia.Wy sie martwicie czy wasze sie uloza glowka do dolu a moja juz zwarta i gotowa tam czeka .
Ola_45 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaya34 nie rozumiem dlaczego powiedzieli że waży mało. Weź sobie wygogluj, to w 31 tyg. waży 1500-1600g. Na jednej stronie jest nawet 1300g. I gdzie tu mało. Jest akurat.
Ładnie sobie leż i "wydłużaj" szyjkę.
Zieloneoliwki dostajesz rozpiskę od lekarza? Mój mówi i zawsze daje napisaną kartkę na komp. i tam mam wszystko. A mierzy szyjkę za każdym razem i mówi ile mm. Może Twój też mierzy, ale nic nie mówi bo jest ok -
Ja tez nie wiem jaka mam szyjke, mialam mierzona pewnie przy usg dopochwowym ale nikt mi nawet nic nie wspomnial. Teraz maly mnie uciska w dole i nie wiem czy to normalne a polozna mi powiedziala ze spoko bo za poltorej miesiaca moge prawie w ogole nie chodzic jak mnie bedzie uciskal i tyle wiem o...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny