X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Dziewczyny, mam łóżeczko 120x60. Jaki rozmiar pościeli do tego w sensie kołderki bo na allegro widzę rozmiary: 120x60, 120x90 i 140x70. Zgłupiałam.
    ja co prawda nie kupuję, bo dostałam, ale jedn mam 120x60 a drugą 120x90.

Evka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wrocilam z mieszkania, wreszcie posprzatane, okna pomyte, lazienka lsni, mozna graty powoli zwozic:-D
    Co do szyjki to moj tez palcem sprawdza i zawsze mowi, dluga, twarda, zamknieta. A lozysko sprawdza przez usg, pokazuje mi zarys na brzuchu gdzie jest ulozone, i z tego co czuje po ruchach to zgadza sie, bo tu gdzie lozysko slabiej odczuwam ruchy.

• Evka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, to zamówię tę 120x90 dziękuje ślicznie dziewczynki :)

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:55

d69c20mmk9myteud.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:25

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje się jak słoń! Ogromny słoń z nadwagą i bliźniaczą ciążą! Na dodatek jestem głodna i powinnam zjeść kolacje:(

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Czuje się jak słoń! Ogromny słoń z nadwagą i bliźniaczą ciążą! Na dodatek jestem głodna i powinnam zjeść kolacje:(
    Ja czuję się jak słoń, chodzę jak pingwin i sapię jak stara babcia :P

Pchełka, Ola_45, Matleena, Nazja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Mi też ręcznie maca szyjkę. Pewnie dlatego żeby sprawdzić jej konsystencje :P
    Ja to jestem dziwna. Wczoraj mąż pojechał na 3 dni na targi branżowe do łodzi.. tak się cieszyłam że nie muszę gotować, że mogę cały dzień leżeć itp itd a dzisiaj nie wiem co z sobą zrobić :(
    ja też mam momentami dosyć męża i cieszę się że np. idzie do pracy czy gdzieś tam indziej, ale po kilku godzinach jest mi smutno i czuję się samotna. Ehh, hormony... :P

Tinusia, Ola_45 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Ja czuję się jak słoń, chodzę jak pingwin i sapię jak stara babcia :P

Ja się czuję identycznie. Słonica, poruszająca się pingwinim krokiem, sapiąca jak astmatyk z nieleczoną astmą...Oj ciężko już... :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczególnie jak wstanę w nocy na siusiu, to sama siebie słyszę że tak sapię że zagłuszam ciszę nocną:D

Pchelkaa, Pchełka, Matleena lubią tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:25

Pchełka, Ola_45 lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    A jak wygląda wizualnie ta Twoja wysypka?
    Ja wczoraj wyszłam ze szpitala, leżałam 4 dni z okropnymi kolkami wątrobowymi. Okazało się że mój woreczek żółciowy ma pełno złogów i nie pracuje zbyt dobrze co powodowało tak silne skurcze żołądka, że te z kolei wywoływały skurcze macicy, masakra. Dostawałam zastrzyki w dupsko, tak bolesne, że do dzisiaj nie mogę usiąść na pośladek. Ale do czego zmierzam... w szpitalu wyskoczyła mi wysypka, lekarze zaczęli panikować że to na pewno cholestaza, tym bardziej że często przy niej boli żołądek. Ale te wszystkie wyniki prób wątrobowych wykluczyły cholestazę. Dopiero jeden "mądry" lekarz uświadomił mnie, że mam zwykłe uczulenia pewnie na szpitalową pościel i powiedział też że ta moja wysypka jest inna niż cholestaza. Ja miałam krostki pojedyncze, takie jakby wodne a cholestaza podobno wygląda jak poparzenie pokrzywą. Położne opowiadały, że może być tak silna i niebezpieczna że tydzień temu brali dziewczyną na cesarkę w 35 tygodniu bo nie dawała rady już z tą cholestazą :/ Tak se ostatnio myślałam co jeszcze może nam się przydarzyć w tej ciąży...
    Mi to w ogóle lekarz powiedział że gdyby nie ciąża to by mi operowali ten woreczek i po ciąży zapewne trzeba będzie to zrobić. Teraz muszę jakoś wytrzymać.

Wiesz co zmartwiłaś mnie bo ostatnio miałam problemy z żołądkiem. Tyle, że myślałam, że to odezwały się moje stresowe wrzody, które podleczyłam przed ciążą. U mnie ta wysypka jest inna na rękach i inna na nogach. Na rękach to pojedyncze krostki, które najlepiej czuć pod palcami (normalnie są słabo widoczne). Na nogach też były takie (i częściowo są) ale zaczęły się zmieniać w rozlane czerwone plamy... Wygląda to trochę jak mini poparzenie?
    No nic zrobić nie mogę. Czekam na poniedziałek zrobię badania i będę wiedziała na czym stoję. W razie czego byle do tego skonczonego 37 tygodnia wytrzymac :(

• lilianna Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ani razu nie miałam mierzonej szyjki "recznie" jeszcze i tym bardziej nie wiem nawet ile ma... Ale jak by było coś źle na usg to by gin coś mi mówił napewno...

Co do wagi to ją przed ciąża schudlam 11kg i jak do tej pory przybyło mi już 13... Czyli jakby tak skalkulowac to 2 kg więcej wazę niżeli przed odchudzanie, ale jeszcze nie wiadomo ile przybedzie. Pocieszajace jest to że podobno tyje się do 36tc :-P

z mobilnością już u mnie ciężko, podobnie jak wy czuje się jak słonica :-P

I muszę się wam pochwalić że zakupiłam dziś wozek- camarelo Sevilla :-) zdjęcie postaram się wstawic później, bo narazie korzystam z tabletu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 20:03

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Ja istatnio filmowałam buszujący brzuch. Jak odtworzyłam sobie potem to tylko sapanie starego chłopa słychać :D A po odkurzaniu 46m2 wygladam jakbym maraton przebiegła :D
    Oj, ja dzisiaj będę musiała zarzucić w uszy stopery, bo mój chrapie jak traktor jak wypije piwo chociażby.
    Odkurzać niestety mi nie można i bardzo nad tym ubolewam bo nie znoszę mieć sierści psa na podłodze, grr.

Doświadczone mamusie, czy któraś z Was w poprzednich ciążach dostawała sterydy na rozwój płucek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieło ukończone :-) Utrudniłam sobie robotę bo wszyłam folię żeby dodatkowo szeleściło :-)

33kc8xe.jpg

moniek90, kwiatakacji, lilianna, Ola_45, ZieloneOliwki, Klara87, ola25, Marta0912, Chichibi, Kate4, Nazja, Nadulka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Ja się czuję identycznie. Słonica, poruszająca się pingwinim krokiem, sapiąca jak astmatyk z nieleczoną astmą...Oj ciężko już... :-/

Czesc Pchełka! Co u Ciebie? Jak sie czujesz?:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b205bc02bcf.jpg

To zdjecie mojej nogi. Wygląda to Wam jak poparzenie pokrzywą?

• lilianna Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9601f0b7fdf6.jpg

To właśnie mój dzisiejszy zakup :-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/03904cc5e469.jpg

A tutaj posciel do wozeczka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 20:15

kwiatakacji, Mama-julka, Ola_45, moniek90, Kate4, Nadulka lubią tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam co naskrobałyście przez te kilka godzin i gdybym nie wiedziała gdzie jestem to bym pomyślała, że forum dla emerytek :-D :-D :-D
    Rano luknęłam na listopadówki to one mają takie problemy, a my już ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica mi wygląda bardziej na uczulenie jakieś. Moją siostrę przy cholestazie swędziały stopy i dłonie tylko, nie całe ręce i nogi.

annielica lubi tę wiadomość

‹‹ 1113 1114 1115 1116 1117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ