X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Właśnie nie mogę skojarzyć co to. Ale wiem, że może to być coś czego nawet nie podejrzewam o uczulenie. Tak czy siak sieszę się, że wygląda to na uczulenie ;)
    najczęściej to owoce, ale mnie np ostatnio uczulił jogurt pitny orzechowy :)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Kurcze dziewczyny obyście miały rację;) zastanawiam się tylko od czego mogła mi ona w razie czego wyskoczyć hmm.

Ja byłam już uczulona na brzoskwinie, herbate z mango i brokuły lub czosnek... Z niecierplowością czekam na kolejne rewelacje.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 09:41

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale moja dzidzia uwielbia muzyke! Szczegolnie wieczorami, wlasnie sluchamy sobie Imagine Dragons- Demons. Ciekawe czy po porodzie tez bedzie lubila;-) myslicie ze teraz juz mozna dziecko przyzwyczaic? Bo od ponad msc codziennie wieczorami slucham muzyki, kawalki raczej te same przez ok godzinke.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    O kurcze to nie ciekawie, astma:-o a ile lat temu mialas ostatnie cc? I w ktorym tc? Czekaja do 37 czy wczesniej?

Ostatnie cc miałam 5 lat temu. W 36 tc bo nagle pojawiły się skurcze.
    Do skończonego 37 tc na pewno będą czekać. To takie minimum, ale ja chciałaabym znać datę już.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa napewno po urodzeniu pozna znajomą muzykę :-) Tak samo jak głosy rodziców ;-) Tylko dzieci w brzuchu wolą spokojną. A ja np. nie zawsze mam ochotę słuchać takiej wolnej to włączam tylko co parę dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Ostatnie cc miałam 5 lat temu. W 36 tc bo nagle pojawiły się skurcze.
    Do skończonego 37 tc na pewno będą czekać. To takie minimum, ale ja chciałaabym znać datę już.

Ojeju, no to jeszcze troche zostalo czasu. A jak chlopcy zaopatruja sie na mlodsza siostre?:-)

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:32

l22ntv73ogvn473k.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a ja dziś zgrzeszylam :P byłam u teścia na urodzinach i wypilam ze 3 lyki czerwonego wina rozcienczone wodą mineralna i tak sobie saczylam... Boże co za rozkosz !!!

Madzisek, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczynki a ja dziś zgrzeszylam :P byłam u teścia na urodzinach i wypilam ze 3 lyki czerwonego wina rozcienczone wodą mineralna i tak sobie saczylam... Boże co za rozkosz !!!

Ale żeś zaszalała :-D Żeby z tego kaca nie było ;-)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ale żeś zaszalała :-D Żeby z tego kaca nie było ;-)

Haha noo bani nie było... :P to chyba i kac mi nie grozi :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Haha noo bani nie było... :P to chyba i kac mi nie grozi :D

Myślałam że tak, bo po takim okresie abstynencji ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o uczulenia to ja zawsze miałam wrażliwą skórę ale teraz wszystko już robię w rękawiczkach bo odrazu całe dłonie mam podraznione, kapie się w białym jeleniu i zadnej oliwki nie mogę używać bo pojawiala mi się wysypka na nogach.. Liczę, że po ciąży chociaż trochę się to unormuje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej diewczynki, dzis urodzila moja kolezanka, meczyla sie od wczoraj,ale nie miala rozwarcia i tylko bole,bo Ktg nie wykazywalo skurczy i zrobili jej cesarke. Urodzila coreczke HElenke wazyla 4220 i 62cm dluga, ale jej lekarz powiedzial,ze moze miec ciezki porod i duza dzidzie,ale nikt sie nie spodziewal,ze az tak duza :D

kwiatakacji, Ola_45, genoweffa, gosia mmr lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Hej diewczynki, dzis urodzila moja kolezanka, meczyla sie od wczoraj,ale nie miala rozwarcia i tylko bole,bo Ktg nie wykazywalo skurczy i zrobili jej cesarke. Urodzila coreczke HElenke wazyla 4220 i 62cm dluga, ale jej lekarz powiedzial,ze moze miec ciezki porod i duza dzidzie,ale nikt sie nie spodziewal,ze az tak duza :D

Ale klopsik :-D A najczęściej chlopcy są tacy duzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:

O kurcze:-o rzeczywiscie duuuza.

Przestraszylam sie i teraz nie bede mogla spac. Boje sie ze moja tez bedzie taka duza. Dobrze ze wlasnie Mąż przyjechal z pracy to pocieszy i uspikoi mnie :-) zmykam spac, dobrej, spokojnej nocki dziewczynki;-)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 09:42

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Kurcze dziewczyny obyście miały rację;) zastanawiam się tylko od czego mogła mi ona w razie czego wyskoczyć hmm.

Ja miałam wysypkę od tych witamin prenatalnych... niektóre mają gorszy skład i powodują uczulenie. Zmieniałam je ze trzy razy aż w końcu kupiłam te nadroższe (MAMA DHA premium) i mi ta wysypka i wymioty minęły.

No i od oliwki baby dream miałam też wysypkę ;)

• akira Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Jak minęła noc?
    Ja coraz gorzej się czuję. Skurcze brzucha, skurcze łydek, ból kręgosłupa i mdłości. troche wczoraj sie przeforsowałam, bo pojechałam z córką na zajęcia. Nie było nas w domu 7h i niestety to odchorowałam w nocy. Moja lekarka mówi, ze muszę od teraz bardzo na siebie uwazać, bo przy nadcisnieniu grozi mi odklejenie lożyska. Dziecko jest mniejsze niżby to wynikało z daty porodu, w 30 tc. ważyło 1160 g. martwię się, ze hipotrofia :( nastepne usg za 2 tygodnie u specjalisty. Obawiam się ze nie dotrwam do terminu... mam tez powtorzyc glukoze, by sprawdzic czy leki dzialaja

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:

miałam ostatnio taką wysypkę, okazało się że od kremu da kobiet w ciąży :)

Mama-julka lubi tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
‹‹ 1115 1116 1117 1118 1119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ