Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyannielica wrote:Właśnie nie mogę skojarzyć co to. Ale wiem, że może to być coś czego nawet nie podejrzewam o uczulenie. Tak czy siak sieszę się, że wygląda to na uczulenie
-
annielica wrote:Kurcze dziewczyny obyście miały rację
zastanawiam się tylko od czego mogła mi ona w razie czego wyskoczyć hmm.
Ja byłam już uczulona na brzoskwinie, herbate z mango i brokuły lub czosnek... Z niecierplowością czekam na kolejne rewelacje. -
nick nieaktualnyAle moja dzidzia uwielbia muzyke! Szczegolnie wieczorami, wlasnie sluchamy sobie Imagine Dragons- Demons. Ciekawe czy po porodzie tez bedzie lubila;-) myslicie ze teraz juz mozna dziecko przyzwyczaic? Bo od ponad msc codziennie wieczorami slucham muzyki, kawalki raczej te same przez ok godzinke.
-
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:O kurcze to nie ciekawie, astma:-o a ile lat temu mialas ostatnie cc? I w ktorym tc? Czekaja do 37 czy wczesniej?
Ostatnie cc miałam 5 lat temu. W 36 tc bo nagle pojawiły się skurcze.
Do skończonego 37 tc na pewno będą czekać. To takie minimum, ale ja chciałaabym znać datę już. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPchełka wrote:Ostatnie cc miałam 5 lat temu. W 36 tc bo nagle pojawiły się skurcze.
Do skończonego 37 tc na pewno będą czekać. To takie minimum, ale ja chciałaabym znać datę już.
Ojeju, no to jeszcze troche zostalo czasu. A jak chlopcy zaopatruja sie na mlodsza siostre? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJeżeli chodzi o uczulenia to ja zawsze miałam wrażliwą skórę ale teraz wszystko już robię w rękawiczkach bo odrazu całe dłonie mam podraznione, kapie się w białym jeleniu i zadnej oliwki nie mogę używać bo pojawiala mi się wysypka na nogach.. Liczę, że po ciąży chociaż trochę się to unormuje
-
nick nieaktualnyHej diewczynki, dzis urodzila moja kolezanka, meczyla sie od wczoraj,ale nie miala rozwarcia i tylko bole,bo Ktg nie wykazywalo skurczy i zrobili jej cesarke. Urodzila coreczke HElenke wazyla 4220 i 62cm dluga, ale jej lekarz powiedzial,ze moze miec ciezki porod i duza dzidzie,ale nikt sie nie spodziewal,ze az tak duza
kwiatakacji, Ola_45, genoweffa, gosia mmr lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypati_zuzia wrote:Hej diewczynki, dzis urodzila moja kolezanka, meczyla sie od wczoraj,ale nie miala rozwarcia i tylko bole,bo Ktg nie wykazywalo skurczy i zrobili jej cesarke. Urodzila coreczke HElenke wazyla 4220 i 62cm dluga, ale jej lekarz powiedzial,ze moze miec ciezki porod i duza dzidzie,ale nikt sie nie spodziewal,ze az tak duza
Ale klopsikA najczęściej chlopcy są tacy duzi.
-
nick nieaktualnypati_zuzia wrote:Hej diewczynki, dzis urodzila moja kolezanka, meczyla sie od wczoraj,ale nie miala rozwarcia i tylko bole,bo Ktg nie wykazywalo skurczy i zrobili jej cesarke. Urodzila coreczke HElenke wazyla 4220 i 62cm dluga, ale jej lekarz powiedzial,ze moze miec ciezki porod i duza dzidzie,ale nikt sie nie spodziewal,ze az tak duza
O kurcze:-o rzeczywiscie duuuza.
Przestraszylam sie i teraz nie bede mogla spac. Boje sie ze moja tez bedzie taka duza. Dobrze ze wlasnie Mąż przyjechal z pracy to pocieszy i uspikoi mniezmykam spac, dobrej, spokojnej nocki dziewczynki;-)
-
nick nieaktualnyannielica wrote:Kurcze dziewczyny obyście miały rację
zastanawiam się tylko od czego mogła mi ona w razie czego wyskoczyć hmm.
Ja miałam wysypkę od tych witamin prenatalnych... niektóre mają gorszy skład i powodują uczulenie. Zmieniałam je ze trzy razy aż w końcu kupiłam te nadroższe (MAMA DHA premium) i mi ta wysypka i wymioty minęły.
No i od oliwki baby dream miałam też wysypkę -
Dzień dobry,
Jak minęła noc?
Ja coraz gorzej się czuję. Skurcze brzucha, skurcze łydek, ból kręgosłupa i mdłości. troche wczoraj sie przeforsowałam, bo pojechałam z córką na zajęcia. Nie było nas w domu 7h i niestety to odchorowałam w nocy. Moja lekarka mówi, ze muszę od teraz bardzo na siebie uwazać, bo przy nadcisnieniu grozi mi odklejenie lożyska. Dziecko jest mniejsze niżby to wynikało z daty porodu, w 30 tc. ważyło 1160 g. martwię się, ze hipotrofianastepne usg za 2 tygodnie u specjalisty. Obawiam się ze nie dotrwam do terminu... mam tez powtorzyc glukoze, by sprawdzic czy leki dzialaja