X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Właśnie nie mogę skojarzyć co to. Ale wiem, że może to być coś czego nawet nie podejrzewam o uczulenie. Tak czy siak sieszę się, że wygląda to na uczulenie ;)
    najczęściej to owoce, ale mnie np ostatnio uczulił jogurt pitny orzechowy :)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Kurcze dziewczyny obyście miały rację;) zastanawiam się tylko od czego mogła mi ona w razie czego wyskoczyć hmm.

Ja byłam już uczulona na brzoskwinie, herbate z mango i brokuły lub czosnek... Z niecierplowością czekam na kolejne rewelacje.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 09:41

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale moja dzidzia uwielbia muzyke! Szczegolnie wieczorami, wlasnie sluchamy sobie Imagine Dragons- Demons. Ciekawe czy po porodzie tez bedzie lubila;-) myslicie ze teraz juz mozna dziecko przyzwyczaic? Bo od ponad msc codziennie wieczorami slucham muzyki, kawalki raczej te same przez ok godzinke.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    O kurcze to nie ciekawie, astma:-o a ile lat temu mialas ostatnie cc? I w ktorym tc? Czekaja do 37 czy wczesniej?

Ostatnie cc miałam 5 lat temu. W 36 tc bo nagle pojawiły się skurcze.
    Do skończonego 37 tc na pewno będą czekać. To takie minimum, ale ja chciałaabym znać datę już.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa napewno po urodzeniu pozna znajomą muzykę :-) Tak samo jak głosy rodziców ;-) Tylko dzieci w brzuchu wolą spokojną. A ja np. nie zawsze mam ochotę słuchać takiej wolnej to włączam tylko co parę dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Ostatnie cc miałam 5 lat temu. W 36 tc bo nagle pojawiły się skurcze.
    Do skończonego 37 tc na pewno będą czekać. To takie minimum, ale ja chciałaabym znać datę już.

Ojeju, no to jeszcze troche zostalo czasu. A jak chlopcy zaopatruja sie na mlodsza siostre?:-)

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:32

l22ntv73ogvn473k.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a ja dziś zgrzeszylam :P byłam u teścia na urodzinach i wypilam ze 3 lyki czerwonego wina rozcienczone wodą mineralna i tak sobie saczylam... Boże co za rozkosz !!!

Madzisek, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczynki a ja dziś zgrzeszylam :P byłam u teścia na urodzinach i wypilam ze 3 lyki czerwonego wina rozcienczone wodą mineralna i tak sobie saczylam... Boże co za rozkosz !!!

Ale żeś zaszalała :-D Żeby z tego kaca nie było ;-)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ale żeś zaszalała :-D Żeby z tego kaca nie było ;-)

Haha noo bani nie było... :P to chyba i kac mi nie grozi :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Haha noo bani nie było... :P to chyba i kac mi nie grozi :D

Myślałam że tak, bo po takim okresie abstynencji ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o uczulenia to ja zawsze miałam wrażliwą skórę ale teraz wszystko już robię w rękawiczkach bo odrazu całe dłonie mam podraznione, kapie się w białym jeleniu i zadnej oliwki nie mogę używać bo pojawiala mi się wysypka na nogach.. Liczę, że po ciąży chociaż trochę się to unormuje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej diewczynki, dzis urodzila moja kolezanka, meczyla sie od wczoraj,ale nie miala rozwarcia i tylko bole,bo Ktg nie wykazywalo skurczy i zrobili jej cesarke. Urodzila coreczke HElenke wazyla 4220 i 62cm dluga, ale jej lekarz powiedzial,ze moze miec ciezki porod i duza dzidzie,ale nikt sie nie spodziewal,ze az tak duza :D

nick nieaktualny, Ola_45, nick nieaktualny, gosia mmr lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Hej diewczynki, dzis urodzila moja kolezanka, meczyla sie od wczoraj,ale nie miala rozwarcia i tylko bole,bo Ktg nie wykazywalo skurczy i zrobili jej cesarke. Urodzila coreczke HElenke wazyla 4220 i 62cm dluga, ale jej lekarz powiedzial,ze moze miec ciezki porod i duza dzidzie,ale nikt sie nie spodziewal,ze az tak duza :D

Ale klopsik :-D A najczęściej chlopcy są tacy duzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:

O kurcze:-o rzeczywiscie duuuza.

Przestraszylam sie i teraz nie bede mogla spac. Boje sie ze moja tez bedzie taka duza. Dobrze ze wlasnie Mąż przyjechal z pracy to pocieszy i uspikoi mnie :-) zmykam spac, dobrej, spokojnej nocki dziewczynki;-)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 09:42

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Kurcze dziewczyny obyście miały rację;) zastanawiam się tylko od czego mogła mi ona w razie czego wyskoczyć hmm.

Ja miałam wysypkę od tych witamin prenatalnych... niektóre mają gorszy skład i powodują uczulenie. Zmieniałam je ze trzy razy aż w końcu kupiłam te nadroższe (MAMA DHA premium) i mi ta wysypka i wymioty minęły.

No i od oliwki baby dream miałam też wysypkę ;)

• akira Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Jak minęła noc?
    Ja coraz gorzej się czuję. Skurcze brzucha, skurcze łydek, ból kręgosłupa i mdłości. troche wczoraj sie przeforsowałam, bo pojechałam z córką na zajęcia. Nie było nas w domu 7h i niestety to odchorowałam w nocy. Moja lekarka mówi, ze muszę od teraz bardzo na siebie uwazać, bo przy nadcisnieniu grozi mi odklejenie lożyska. Dziecko jest mniejsze niżby to wynikało z daty porodu, w 30 tc. ważyło 1160 g. martwię się, ze hipotrofia :( nastepne usg za 2 tygodnie u specjalisty. Obawiam się ze nie dotrwam do terminu... mam tez powtorzyc glukoze, by sprawdzic czy leki dzialaja

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:

miałam ostatnio taką wysypkę, okazało się że od kremu da kobiet w ciąży :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
‹‹ 1115 1116 1117 1118 1119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ