X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 09:43

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w poniedziałkowy poranek, od kilku dni beznadziejnie mi się śpi :\
    Mój mąż jest chudy i nie chrapie, ale mam brata też szczupłego i daje jak lokomotywa też jest po zabiegu i podobno chrapie ale mniej i ciszej więc myślę że i tak warto.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :/ ja dziś miałam koszmarną noc przez Olka, w ogóle nie chciał spać, a raczej chciał a nie mógł z jakiegoś powodu, pół nocy kotłował się z nami na łóżku, płakał przez sen... jestem wykończona, a on ma cienie pod oczami aż ze zmęczenia ale oczywiście teraz zasnąć też nie chce tylko marudzi. Nie wiem jak dotrwam do końca tej ciąży :/ jeszcze trochę to padnę z niewyspania :/

idę po kawkę i zacznę Was nadrabiać, a mały może jakoś zaśnie na kolanach - oby, chętnie bym odpoczęła.

ah i dziś mam wizyte o 16.50 dodatkową, ciekawe co mi powie, aż się boję....
    no i muszę się pochwalić, mój Olek zaczyna chodzić :) jedyny plus ostatnich dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 08:06

Matleena, Ola_45, Kate4, Mama-julka, moniek90 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • akira Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    hej dziewczyny jak wam mija niedziela bo mnie do bani jakiegos dola zlapalam ciagle chodze zmeczona choc nic nie robie jestem niewyspana nie moge sie schylic zalozyc skarpetki kapiel jest trudnoscia do tego ta cholerna cukrzyca mnie doluje bo nie moge zjesc to na co mam ochote ze wszystkim uwazaz zeby cukier nie skoczyl siedze i placze ah musialam sie komus wyzaic przepraszam za smety:(
    U mnie ostatnio podobny nastroj, ale juz jest lepiej, to tak na pocieszenie ;-)
    Z jednej strony już mam dość bycia w ciazy (od poczatku na podtrzymaniu), z drugiej chcę dotrwac do grudnia ze względu na dziecko. Mnie chyba martwi też przyszłość, bo powinnam szybko wrócić do pracy na kilka godzin dziennie i naprawde nie wiem, jak ogarne 2 dzieci i pracę.

justyna14 - podziwiam, z roczniakiem i brzuszkiem na pewno nie jest Ci latwo. Gratulacje dla Olka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 08:53

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    U mnie ostatnio podobny nastroj, ale juz jest lepiej, to tak na pocieszenie ;-)
    Z jednej strony już mam dość bycia w ciazy (od poczatku na podtrzymaniu), z drugiej chcę dotrwac do grudnia ze względu na dziecko. Mnie chyba martwi też przyszłość, bo powinnam szybko wrócić do pracy na kilka godzin dziennie i naprawde nie wiem, jak ogarne 2 dzieci i pracę.

justyna14 - podziwiam, z roczniakiem i brzuszkiem na pewno nie jest Ci latwo. Gratulacje dla Olka!
    łatwo nie jest, ale nie ma co podziwiać, każda z Was dałaby rade, bo nie ma wyjścia, w końcu to nasze dzieciaczki :)

końcówka ciąży nie jest łatwa, zmęczenie organizmu, psychiczne, nie moc, generalne burza hormonów. wszystko razem sprawia, ze człowiek nie raz ma dość i chciałby się poddać, ale już za niedługo maleństwa będą na świecie a ciąże będziemy wspominać z sentymentem :)

Nadulka, genoweffa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • akira Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie :-) Leże sobie z kompem w łózku, córka w przedszkolu. Za kilka miesięcy będę wspominać z sentymentem te błogie chwile hehe :-)

alicja_, Ola_45 lubią tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :*
    Mi też coraz ciężej, w nocy istny morświn a w dzień chodzę jak pingwin ;)

Mam do Was pytanie. Czy któraś zamawiała jakieś rzeczy wyprawkowe w aptece gemini lub cokolwiek innego? Położna poleca tą aptekę bo niby jest tanio, i rzeczywiście sprawdzałam i jest o wiele taniej. Tylko zastanawiam się czy czasami ich produkty nie mają np. krótkich dat ważności?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Hej dziewczyny :*
    Mi też coraz ciężej, w nocy istny morświn a w dzień chodzę jak pingwin ;)

Mam do Was pytanie. Czy któraś zamawiała jakieś rzeczy wyprawkowe w aptece gemini lub cokolwiek innego? Położna poleca tą aptekę bo niby jest tanio, i rzeczywiście sprawdzałam i jest o wiele taniej. Tylko zastanawiam się czy czasami ich produkty nie mają np. krótkich dat ważności?
    Hej, ja zamawiałam z tej apteki juz i jestem bardzo zadowolona a terminy ważności są długie a ceny potrafią zaskoczyć porównując apteki stacjonarne :)
    Sana tez juz mam naszykowane zamówienie na wszystko dla małego i dla mnie do szpitala i wyszło wszystko 420 zł w tym mam paczkę pampersow taka mniejsza do torby wiec całkiem fajnie mi wyszło :)

alisss871 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i chciałam dac cynka że dziś sa w lidlu ciuszki dla bobaskow i zabaweczki rajstopki skarpetki :)

alicja_ lubi tę wiadomość

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was dziewczyny na bieżąco i powiem Wam, że gdyby nie Wy to w wielu kwestiach bym była bardzo nieświadoma. Mało się odzywam, bo nie mam odwagi a Wy już jesteście takie zaprzyjaźnione a ja dosyć wstydliwa :)
    Miłego dnia Wam życzę :)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Mam dzis dzien pod znakiem... nie podchodz bez kija;p Jestem tak podnerwiona, ze nie mam nawet mozliwosci czytac, co zwykle bardzo mnie uspokaja (jestem z rodzaju moli ksiazkowych) Czytam i po paru stronach lapie sie na tym, ze nie mam pojecia co czytalam;p Zatem jest to miara na potwierdzenie ze mam dzien raczej z tych mniej spokojnych;p

Nie chce omawiac z czego to sie bierze, bo kazda ma swoje problemy, a to nie miejsce na nasze frustracje;p
    Jednak zastanawia mnie ile z tego mojego uczucia to hormony a ile racjonalnego nerwa ;)

Sophie tez ma stresa, skacze jak mala rybka, pewnie reaguje na moje samopoczucie, biedna mala.

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:42

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - mamy ❤️
    30.06 - kolejne USG
    Został 1 ❄️
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvik a co czytasz? Szukam inspiracji, ostatnio mało książek mnie wciąga :\
    I zwalaj wszystko na hormony, też tam mam czasem że się budze i od razu poddenerwowana albo zdołowana nie wiadomo czemu :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 09:44

alisss871 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • evvik Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie argumentacje z moim M dotycza tylko jego ex i jego corki. Dzialaja na mnie jak plachta na byka. Grrr Nigdy nie myslala bym, ze to moze byc dla mnie problem, ja raczej z tych malo upierdliwych i zawsze starajacych sie zrozumiec wszstko i patrzec z dystansem. Przed ciaza tez mnie wkurzal ten temat, wiec moze to nie hormony ;p

• Matleena Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 09:44

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Ja już mam całą masę rzeczy u mamy bo się nie zmieściły ;)
    Chwilowo plan jest taki, że następny będzie dom ;)

No tak, mogłam to przewidzieć. Też tak robiłam i koleżanki miały "swój posag" przed przeprowadzkami.

Dobrze, że macie takie plany, a nie jakąś tułaczkę :-D

Matleena lubi tę wiadomość

• evvik Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Evvik a co czytasz? Szukam inspiracji, ostatnio mało książek mnie wciąga :\
    I zwalaj wszystko na hormony, też tam mam czasem że się budze i od razu poddenerwowana albo zdołowana nie wiadomo czemu :)

Jak zainteresuje mnie ksiazka jednego autora, to czytam wszystko co znajde i co napisal. Zwykle na Apple IBookstore sciagam Sample (tj kawalek ksiazki za darmo), jesli sposob pisania lub tlumaczenie mi sie podoba, kupuje ksiazke.
    Teraz czytam Matthew Pearl - Klub Dantego i Instytut młodych naukowców. Wczesniej szedl Lem (bylo sporo polskich), Agnieszka Hałas ( na Ibookstore sa tylko jej 4 ksiazki)

• akira Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revelka - a ja Ci polece "Spotkamy się pod drzewem ombu"- gwarantuje, że Cie wciagnie ;-)

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena,

Dziekuje za rekomendacje, niestety nie ma takiej ksiazki w formacie ebook :(. Nie kupuje drukowanych ksiazek, bo nie miala bym jak sie w domu ruszyc. No i po paru przeprowadzkach przyzeklam sobie nigdy wiecej ksiazek papierowych nie kupowac, bo to koszmar jak sie pakujesz. I szok jak duzo ksiazki miejsca zajmuja jak trzeba je spakowac i przewiesc;) Za duzo czytam. Mieszkam w niemczech, wiec i w bibliotece nic nie znajde, pozostaja ebooki.

‹‹ 1119 1120 1121 1122 1123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ