X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    No nie chce straszyć właśnie, ale przy pierwszym jak i przy drugim dziecku tak właśnie miała, że kilka dni po odstawieniu luteiny odeszły jej wody przed terminem :P Ja mam wizyte za tydzień i nadal luteine biorę i nic mi lekarz nie mówił o odstawianiu :P A Ty kate4 przez bliźniaki nie masz rodzić szybciej ? Myślałam że ciąże bliźniacze kończą sie szybciej
    No szybciej ale przed 35 TC nie chciałabym urodzić;) niech dzieciaczki powiedzą w brzuszku jak najdłużej;) 36t to już jest ciąża donoszona;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia i jak tam sytuacja? Brzuch nadal boli?

gosia mmr lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamowilam małego misia;) dzięki za link do zniżki;) chyba sama będę się do niego tulic bo coś ostatnio mam problemy z zasnieciem;/

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 4 października 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 4
    Dzięki za troskę:)
    Tylko przy zmianie pozycji, jak np. wstaje do toalety, i to tak jakby pod brzuchem jest ten ból, ale za słaby na nospę czy apap. Ogólnie lepiej niż w nocy, ale dzisiaj w ogóle się nie schylam,choć już wczoraj przeleżałam prawie cały dzień. Dziwne bo najwygodniej mi na siedząco, jutro rano dzwonie do gin, we wtorek mam kontrolę. No i w ogóle dziwnie, bo najbardziej mnie podbrzusze boli, kiedy korzystam z toalety, potem mięśnie się rozluźniają.
    Ja wczoraj w nocy tuliłam się do swojego starego miśka, a szumisia zamówię jak już maluch będzie z nami.

tb73hdge49irrilb.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 4 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 4
    A jak tam u Ciebie, możesz już trochę po domu spacerować, czy do 32 tc czekasz?

tb73hdge49irrilb.png
  • amos Koleżanka

Wysłany: 4 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 oby miś był wart swojej ceny :), bo ja też go zamówiłam :). Kod podałam Wam, bo od was się o nim dowiedziałam :), a szkoda nie skorzystać z okazji jak choć trochę taniej.

Kate4 lubi tę wiadomość

179aa3b73d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny jak wam mija niedziela bo mnie do bani jakiegos dola zlapalam ciagle chodze zmeczona choc nic nie robie jestem niewyspana nie moge sie schylic zalozyc skarpetki kapiel jest trudnoscia do tego ta cholerna cukrzyca mnie doluje bo nie moge zjesc to na co mam ochote ze wszystkim uwazaz zeby cukier nie skoczyl siedze i placze ah musialam sie komus wyzaic przepraszam za smety:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 20:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Kate 4
    Dzięki za troskę:)
    Tylko przy zmianie pozycji, jak np. wstaje do toalety, i to tak jakby pod brzuchem jest ten ból, ale za słaby na nospę czy apap. Ogólnie lepiej niż w nocy, ale dzisiaj w ogóle się nie schylam,choć już wczoraj przeleżałam prawie cały dzień. Dziwne bo najwygodniej mi na siedząco, jutro rano dzwonie do gin, we wtorek mam kontrolę. No i w ogóle dziwnie, bo najbardziej mnie podbrzusze boli, kiedy korzystam z toalety, potem mięśnie się rozluźniają.
    Ja wczoraj w nocy tuliłam się do swojego starego miśka, a szumisia zamówię jak już maluch będzie z nami.
    To dobrze że już lepiej, niedługo wizyta to Cię uspokoi;) ale nie szalej że schylaniem itd w końcu leżała tak długo i organizm musi się przyzwyczaić;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Kate 4
    A jak tam u Ciebie, możesz już trochę po domu spacerować, czy do 32 tc czekasz?
    Spaceruje po tarasie;) jak mąż zrobi pranie to sobie porozwieszam ale nie szaleje bo ją nawet schylic się nie mog e więc wszystko na sztywno no stojąco robię;) pochodze 10 min i muszę polezec bo mnie wszystko boli;) ogólnie jest ok;)

gosia mmr lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    hej dziewczyny jak wam mija niedziela bo mnie do bani jakiegos dola zlapalam ciagle chodze zmeczona choc nic nie robie jestem niewyspana nie moge sie schylic zalozyc skarpetki kapiel jest trudnoscia do tego ta cholerna cukrzyca mnie doluje bo nie moge zjesc to na co mam ochote ze wszystkim uwazaz zeby cukier nie skoczyl siedze i placze ah musialam sie komus wyzaic przepraszam za smety:(

Oki, nie jesteś jedyna ;-) Łatwiej ubrać skarpety czy buty na siedząco. Od miesiąca tak robię, kwestia przyzwyczajenia. Na dniach się dowiem czy mam cukrzycę to może dołączę do klubu i będziemy razem narzekać. Pewne jest to, że za jakiś czas też zrobi mi się tak ciężko, że będę dyszeć jak staruszka itd. Źle wspominam dziewiąty miesiąc c., nie mogłam się wtedy doczekać porodu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:

Dobrze wiem co czujesz :* nie jestes sama! Ale damy radę. Ale jeszcze troche i zapomnimy o wszystkim. A jak zobaczymy małe cuda będziemy wiedziały, że warto było się poświęcić;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny o co chodzi z tym szumiącym misiem ? :D jaki jest jego fenomen? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    dziewczyny o co chodzi z tym szumiącym misiem ? :D jaki jest jego fenomen? :D

Dzieci lubią zasypiać przy szumie suszarki czy odkurzacza to wymyślono misia żeby oszczędzić domowy sprzęt, to rozumiesz ;-) Kuzynka syna zasypiała przy odkurzaczu. Ja z moim nie miałam problemu, on przy pozytywce.

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wrócił mogę pochwalić się zdjęciem. Trochę rozebrane, ale takie robimy od początku.
    32 tydzień:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:08

aannkkaa, Mama-julka, Matleena, lilianna, Madzisek, Nadulka, Ola_45, Kate4, balbo, moniek90, Pchelkaa, genoweffa, Flakonik, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:56

d69c20mmk9myteud.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    No szybciej ale przed 35 TC nie chciałabym urodzić;) niech dzieciaczki powiedzą w brzuszku jak najdłużej;) 36t to już jest ciąża donoszona;)

mi na szkole rodzenia i ginekolog mówili że ciąża donoszona jest z chwilą skończenia 36 tC

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 09:43

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Nie uwierzysz ile w akademiku się może zmieścić. Rozpakowywanie zajmie mi chyba z miesiąc. Jak znajomi wnieśli nam rzeczy, to mam wrażenie, że zajęły całą podłogę w mieszkaniu. Jedyna pociecha, że liczę, że jakiś czas tam zagrzejemy ;)

Potem okaże się, że coś potrzebne i mozna dokupić, i następne M będziesz musiała mieć większe ;-) Znam to z autopsji :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    A co do chrapania, to załamałyście mnie. Ja już czasem nie mam sił. Przed ciążą, jak spaliśmy razem to zdarzało się że 5 nocy w tygodniu nie spałam w ogóle, bo mimo stoperow chrapanie męża było tak głośne, że nie byłam w stanie zasnąć lub po prostu budził mnie. Na czas ciąży musieliśmy zacząć spać osobno, bo wykonczylabym się fizycznie. Chcę znowu z nim spać, ale też przede wszystkim chcę się wyspać. Czasem czuję się już taka bezsilna. Zdarzało mu się już nawet tak głośno chrapac, że byliśmy w dwóch osobnych pokojach, z zamkniętymi drzwiami i to go było tak słychać, że stopery były konieczne.
    A powiedzcie mi, czy Wasi mężowie są z tych szczupłych czy odwrotnie? Bo mój grubasek i tak myślę, że to też może potęgować to chrapanie.

Mój też chrapie, baaaardzo! i też przez pierwsze miesiące ciąży musiał spać sam, bo bym nie dała rady. Taką agresję we mnie wzbudzał, że nie wiem... ale kazałam mu wrócić do sypialni, żal mi się go zrobiło, bo to przecież nie jego wina. Ja znalazłam tylko jeden sposób na to chrapanie- staram się zasypiać pierwsza. Jak już zasnę to jest mi lepiej to znieść, bo jak on zaśnie pierwszy i ja później się męczę to jest koszmar! Mój nie jest gruby, normalnej postury jest;) ale chrapie najbardziej jak jest bardzo zmęczony, no i najbardziej na plecach więc go przekręcam na bok :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 00:08

• Matleena Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 09:43

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 1118 1119 1120 1121 1122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ