X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    ja juz nawet nie komentuje bo caly czas mam prawie bezsenne noce od 3 ;)

Przez całą c. źle spałam, też miałam pobudki o 1-3 w nocy czym wkurzałam małża bo telewizor w ruch. A spać popołudniu nie mogłam bo nie dawałam rady usnąć. Dopiero od miesiąca śpię normalnie, a dziś jak na złość się przebudziłam.

Linię mam od ponad miesiąca. I w górę i w dół :-D

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo a ja ani keski ani odstającego pepka;) brzuch tylko wielki,moze mnie oszukują z ta ciaza;P i po prostu przytylam :D

Ola_45 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    oo a tak mi sie przypomniało,ma ktoras juz kreske na brzuchu ciemna? ta linee nigre?
    ja mam ale nie dochodzi do pepka nawet i maz ja zauwazyl,bo ja bym zyla w nieswiadomosci :D w pierwszej ciazy pamietam ze dosc pozno misie pokazala i nie byla jakas ciemna i znikla zaraz po porodzie :)
    A mis szumiszakupiony tylko na dostawe poczekac bede musiala jakies 12 dni, no ale mi sie nie spieszy :D do grudnia mam czas ;) a do tygodnia gdzies powinnien dojsc mosses basket dla Maksia, juz nie moge sie doczekac :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p.s. jem pyzy ze smazona cebulka:D tłusto i zdrowo hehehe jakos mi sie zachcialo

alicja_, moniek90, Madzisek lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    Czy ktos, tak jak ja, nie ma jeszcze wybranego imienia i wózka dla dziecka???
    Które z ponizszych imion Wam sie podoba - mini ankieta ;-) ale może pomoże nam w wyborze. Jesli, jakies imie jest dla was wybitnie brzydkie, też napiszcie, prosze.

Klementyna, Aniela, Liliana, Izabela, Idalia, Nina, Adela, Klara, Apolonia, Helena
    starsza siostra to Alicja

dziekuję za pomoc :)

alisss871 - dzieki za fajny patent ze slomka. Wyprobuje!
    my też rozważamy Apolonię albo Seweryna :) płci jeszcze nie znamy. a z wyprawki to mam tylko to co po Olku :)

akira lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    ooo a ja ani keski ani odstającego pepka;) brzuch tylko wielki,moze mnie oszukują z ta ciaza;P i po prostu przytylam :D

Tak tak, to pewnie oszustwo. A ruchy czujesz bo żywą rybę połknęłaś ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    p.s. jem pyzy ze smazona cebulka:D tłusto i zdrowo hehehe jakos mi sie zachcialo

Ale jesteś :'( Też chcę!!!

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do misia szumisia fajna sprawa pewnie, jak powiedziałam o nim dla Malza to powiedział,ze on nie zasnie jak to bedzie szumieć cala noc hehe

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:56

d69c20mmk9myteud.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ale jesteś :'( Też chcę!!!
    zapraszam,dzis zakupione to caly zamrażalnik:) musze powiedzieć Babci zeby niedługo domowe zrobila mhmmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 13:04

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    oo a tak mi sie przypomniało,ma ktoras juz kreske na brzuchu ciemna? ta linee nigre?

Mi się pojawiła przedwczoraj! :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Tak tak, to pewnie oszustwo. A ruchy czujesz bo żywą rybę połknęłaś ;-)
    no wlasnie sama sie zastanawiam co za tasiemiec :D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze pepek nie wyszedl i modle sie zeby sie nie uwypuklil:D tylko jest troche mniej glebszy niz zawsze. I ostatnio zauwazylam taka lekka prawie niewidoczna linie od pepka w gore albo takie wrazenie po prostu juz mam tylko

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki:) wreszcie udało mi się Was nadrobic:) wczoraj aktywnie z mężem czas spędzliśmy, dłuugi spacerek , później kino, kolacja, jak wróciłam do domu to takie stopy miałam spuchnięte że ledwo buty zdjełam:D Noce też mam jakieś niespokojne, niby spię ale bardzo się kręce, nie mogę znaleść odpowiedniej pozycji, czuje się taka ciężka, że ruchy są mega spowolnione. Dziś od rana pakowanie do przeprowadzki. spakowałam dopiero ubrania moje z przed ciaży w których nie chodzę i męża kolorowe w których nie chodzi w czasie żałoby po tacie i już mnie plecy bolą, ledwo chodzę. A o 15 jeszcze pogrzeb, a wieczorem chciałam w mieszkaniu kuchnie posprzatac zeby jutro już tam rzeczy zawiesc, ale nie wiem czy dam rade.

Alicja trzymam kciuki za wizyte, zycze zeby Sarka wazyla juz ok 2 kg;-) Justyna moze wreszcie poznasz płec;-) trzymam kciuki. A jak Olek reaguje na mlodsze rodzenstwo?:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 13:16

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Wam ta kreska tak wyskoczyła nagle? Z dnia na dzień? Nie było i nagle jest? :-D Ja tą kreskę zauważyłam już jakoś w 4-5 miesiącu :-D I nie wyskoczyła z nienacka tylko była najpierw bardzo bladziutka a z czasem ciemniała :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    zapraszam,dzis zakupione to caly zamrażalnik:) musze powiedzieć Babci zeby niedługo domowe zrobila mhmmmm

Dzięki, telepatycznie zjadłam ;-) a na Twojej babci to już przyjadę :-D
    Gotuję ziemniaki i kalafior. Mam też sos. Ale zrobiłaś smaka na pyzy to będę je miała przed oczami jedząc swój obiad :-)

Mówisz że masz tasiemca? Nie ma co! I tasiemiec i dziecko w końcu powinno wyjść :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 13:32

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    To Wam ta kreska tak wyskoczyła nagle? Z dnia na dzień? Nie było i nagle jest? :-D Ja tą kreskę zauważyłam już jakoś w 4-5 miesiącu :-D I nie wyskoczyła z nienacka tylko była najpierw bardzo bladziutka a z czasem ciemniała :-D
    U mnie też pojawiła się dosyć dawno i z czasem ciemnieje.

Mam pytanie, co kupujecie do kąpieli Maleństwa? Te produkty z emolientami czy raczej nie?

• Matleena Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:20

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    ile placilas za rozki? Co maja w srodku?

Rożki są wypełnione włóknem poliestrowym i dodatkowo są z wkładem kokosowym. Cena ok 60zł

evvik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    co do misia szumisia fajna sprawa pewnie, jak powiedziałam o nim dla Malza to powiedział,ze on nie zasnie jak to bedzie szumieć cala noc hehe
    jeszcze on sie od niego uzalezni bedzie sie domagal przed snem ;)

iNso87 lubi tę wiadomość

‹‹ 1123 1124 1125 1126 1127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ