Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja kreski nie mam co raz obserwuję, ale nic się nie dzieje
pępek też nie wystaje chociaż jest coraz bardziej płaski
Naskrobałyście tyle, że już nie pamiętam co miałam napisać.
Wczoraj i w sobotę byliśmy z M w szkole rodzenia i był omawiany poród... straszne rzeczyktóraś pytała czy warto, dla mnie bardzo bo dużo się dowiedzieliśmy, kosmetyków dla małego jeszcze nie wiem jakie wybrać ale też nad Hippem się zastanawiam.
Trzymam kciuki za wizytujące dziś -
nick nieaktualnyiNso87 wrote:Ja sobie tez nie wiem jak pomoc,od 2 msc dziaslo mnie nasuwa na gorze ale nad 4 lub 5,jest deko spuchnięte i czasem krwawi,jak cos zjem ta strona to jest masakra..i mam nawet wrazenie,ze cos miedzy dziaslem a zebem zostalo
iNso87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAneczka86 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was była może wzywana na komisję zus? Właśnie dostałam wezwanie i się zastanawiam jak to przebiega. Czy mogą mi coś podważyć ?
-
nick nieaktualnyWczoraj czy przedwczoraj miałam taki piękny sen. Sniło mi sie ze dziewczynki byly juz ze mną. Trzymalam je na rekach i to bylo najcudowniejsze uczucie - milosc. Pierwszy raz mialam takie mocne uczucie przez sen. Nawet nie wiedzialam ze tak mozna . Bardzo zadko mi sie cos sni.
alisss871, rewelka, aannkkaa, Matleena, kwiatakacji, Kate4, Madzisek, Nadulka, Pchelkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyrevvelka wrote:U mnie też pojawiła się dosyć dawno i z czasem ciemnieje.
Mam pytanie, co kupujecie do kąpieli Maleństwa? Te produkty z emolientami czy raczej nie? -
nick nieaktualnyMama-julka wrote:Chciałam dziś iść na glukozę. Usunęłam dopiero grubo po północy i obudziłam się o czwartej (nawet nie na kibelek!) i usunąć nie mogłam. Po szóstej wstałam zrobić sobie śniadanie. Jakoś mnie zmuliło po nim i mąż łaskawie dał pospać do dziewiątej. Bo ma denerwujący zwyczaj macania. Zawsze mnie to wku... bo się rozbudzam.
Tak zawsze jest, jak muszę rano wstać to się nie wysypiam.
Jutro wizyta na NFZ i lekarka będzie niepocieszona. Ja się nie przyjmuję bo 12-ego idę do mojego doktorka. A jutro co by się nie działo - idę to łyknąćMuszę mieć to z głowy
Też dzisiaj poszłam zrobić ten nieszczęsny test na glukozę, ale nie wiem czy się miałam wcześniej umówić bo babce coś tam nie pasowało go dziś robić (może dlatego, że ona pracuje od 7-9.30 a a ja byłam przed ósmą i do tego mam zapisane że po 120 minutach sprawdzenie). Więc tym oto sposobem testu nie zrobiłam. Tylko oddałam mocz i pobrała mi krew. No, a na test umówiłam się w środę na 6:45Masakra będzie jakaś bo przed 6-tą pobudka, a do tego jak tak wcześnie wstaję to mnie mdli. Tak więc "mieszanka" wybuchowa będzie.
-
nick nieaktualnyrewelka wrote:Ja kreski nie mam co raz obserwuję, ale nic się nie dzieje
pępek też nie wystaje chociaż jest coraz bardziej płaski
Naskrobałyście tyle, że już nie pamiętam co miałam napisać.
Wczoraj i w sobotę byliśmy z M w szkole rodzenia i był omawiany poród... straszne rzeczyktóraś pytała czy warto, dla mnie bardzo bo dużo się dowiedzieliśmy, kosmetyków dla małego jeszcze nie wiem jakie wybrać ale też nad Hippem się zastanawiam.
Trzymam kciuki za wizytujące dziś
Ja mam kreskę pod pępkiem i nad pępkiem. Do tego mega wystający pępek widoczny z kilometra -
Czy któraś z mam, które mają już szumisia mogłaby napisać czy to cudo posiada regulację głośności i jakieś dźwięki do wyboru? Byłam na początku zdecydowana na zakup, ale na styczniówkach przeczytałam o bezpłatnej aplikacji na androida baby sleep sound. Fajna sprawa, bo za darmo i różne dżwięki do wyboru, z tym że poczytałam komentarze i okazało się, że w tym programie włączają się czasem reklamy dźwiękowe i budzą/straszą dziecko. Ale to mnie natchnęło do dalszych poszukiwań i okazało się, że na youtubie jest pełno takich nagrań dla dzieciaczków. To co mnie zaskoczyło to fakt, że w każdym z nagrań odkurzacz czy suszarka brzmiały trochę inaczej - były takie, które miały przyjemne, kojące szumy, a były takie, które (pomimo że to też bez wątpienia szum np. odkurzacza) już działały na mnie drażniąco. Więc dziecko może odbierać to podobnie. Poza tym mam nadzieję wybrać coś co będzie miłe nie tylko dla Helenki, ale znośne też dla dorosłych uszu
Dla tego chciałabym się upewnić czy ten szumiś ma takie funkcje jak regulacja głośności i jakikolwiek wybór szumienia?
ps. no i pierwsza stycznióweczka się rozpakowała. W 25 tygodniuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 15:47
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
nick nieaktualnyalicja_ wrote:Pchelkaa 2kg to chyba nie możliwe.
Liczę żeby było chociaż z 1700.
moniek90 – mi ta kreska wyskoczyła z dnia na dzień. SzokAle nie jest mocna. Pewnie dopiero teraz z dnia na dzień będzie sobie ciemniała.
Dziewczyny oświadczam, że moja torba do porodu spakowanaTeraz niech sobie czeka co najmniej jeszcze miesiąc
Uff.
Revvelka – ja kupuje produkty Nivea w większości. Z mustelii też kupiłam ale tylko szampon i płyn do kąpieli bo z Nivea były od 1 miesiąca życia dopiero. -
nick nieaktualnyHej witam dziewczyny.
Czy są tu przyszle mamuśki, które dostały pismo z zusu.? Ja właśnie przed chwilą otworzyłam kopertę i się zalamalam.. W skrocie:
"ZUS (...) zawiadamia, że wniosek Pani w sprawie ustalenia uprawnień i wypłaty zasiłku chorobowego za okres 11-09-2015 nie zostanie zalatwiony w obowiązującym terminie. Przyczyną zwłoki jest przeprowadzenie postępowania wyjaśniającego w zakresie prawidłowości zgłoszenia Pani do ubezpieczeń społecznych przez płatnika składek (dane mojego szefa). Termin załatwienia sprawy zostaje przesunięty do dnia 14.11.2015.........."
Mam rozumieć,że do tego 14stego zostane bez grosza? Dopóki mojego pracodawcy nie przetrzepia?
Nic tylko strzelić sobie w leb acha i wcześniej jeszcze sobie dziurę wykopać... -
Aneczka86 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was była może wzywana na komisję zus? Właśnie dostałam wezwanie i się zastanawiam jak to przebiega. Czy mogą mi coś podważyć ?
Z kontrolami mialam do czynienia ze urzedem skarbowym, niektorzy mowia, ze to najgorsze kontrole. Byla babka i facet, oni zwykle sa bardzo mili, robia swoje i szukaja bledow - taka ich praca. Poniewaz maja bardzo czesto do czynienia z oszustami, badz retaczami, maja swoje uprzedzenia. Nie masz co sie stresowac, kazda kontrola prowadzona jest przez ludzi, a oni tez maja dzieci i rodziny. Jak zobacza Twoj brzusio beda wiedziec, ze nie jestes oszustka;) -
nick nieaktualnyFlakonik wrote:Kate jak sie trzymasz?
zazdroszcze Ci siły do podróżowania bo ją nawet z domu nie wychodze;) ale czego się nie robi dla tego wyczekiwanego szczęścia;) w 33t jadę do szpitala na sterydy i chyba już zostaje do końca;)
-
nick nieaktualny
-
myszata92 wrote:Hej witam dziewczyny.
Czy są tu przyszle mamuśki, które dostały pismo z zusu.? Ja właśnie przed chwilą otworzyłam kopertę i się zalamalam.. W skrocie:
"ZUS (...) zawiadamia, że wniosek Pani w sprawie ustalenia uprawnień i wypłaty zasiłku chorobowego za okres 11-09-2015 nie zostanie zalatwiony w obowiązującym terminie. Przyczyną zwłoki jest przeprowadzenie postępowania wyjaśniającego w zakresie prawidłowości zgłoszenia Pani do ubezpieczeń społecznych przez płatnika składek (dane mojego szefa). Termin załatwienia sprawy zostaje przesunięty do dnia 14.11.2015.........."
Mam rozumieć,że do tego 14stego zostane bez grosza? Dopóki mojego pracodawcy nie przetrzepia?
Nic tylko strzelić sobie w leb acha i wcześniej jeszcze sobie dziurę wykopać...
Co to za plaga z tym ZUSem, gnoje pieniadzy nie maja, wiec odraczaja wszystko co sie da!
Swinie
Ola_45 lubi tę wiadomość
-
Kate4 wrote:A dziękuje całkiem dobrze, ale trzeba leżeć i oszczędzać się
zazdroszcze Ci siły do podróżowania bo ją nawet z domu nie wychodze;) ale czego się nie robi dla tego wyczekiwanego szczęścia;) w 33t jadę do szpitala na sterydy i chyba już zostaje do końca;)
Trzymam kciuki :*Kate4 lubi tę wiadomość