Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySuerte wrote:hej
czytałam, że piszecie o imionach, ja mam już wybrane dla następnych dzieci
dla chłopców: Maciuś, Wojtuś i Szymuś
dla dziewczynek: Jagódka, Milenka, Kalinka
co do szumisia, kupiłabym, ale ten wygląd tego misia trochę mnie przeraża, nie mogli mu dorobić brzucha?
Polubiłam Twoją wiadomość bo:
1) wybrałaś imię mojego małża
2) podsumowałaś ładnie misia. A ta ośmiorniczka to przecież cudo, akurat do tarmoszenia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyannielica wrote:Dobra wiadomosc dziewczyny
enzymy watrobowe w normie, to nie cholestaza
uff jeden kamien z serca
teraz tylko musze znalezc co mnie uczula:P
Jak się cieszę, że wszystko dobrze
Trochę potrwa nim znajdziesz co Cię uczula, ale w końcu się pozbędziesz tej wysypki. -
nick nieaktualnyPola_27 wrote:Cześć Kobitki. Widzę, że się nie obijacie, tylko jedziecie na akord z pisaniem
Ja według belly zaczęłam dzisiaj 32 tydzień, ale belly wybiega o jeden do przodu. Jutro wizyta, a tym czasem odnowiłam sobie szafę w sypialni. Była stara i brzydka, a niestety nie możemy jej wyrzucić, bo kable idą za nią i z boku szafy jest włącznik światła.. Taka pogmatwana sytuacja. No ale wpadłam na pomysł żeby ją okleić okleiną i kupiłam taka biała w czarne ornamenty z weluru. Wygląda super, jeszcze tylko muszę jeden bok dokończyć i się będę chwalić
A i jeszcze dokupię do niej kryształowe okrągłe uchwyty, żeby jakoś się to prezentowało
Poza tym fotelik malutkiej dotarł do rodziców, łóżeczko będziemy skręcać w tym tyg, wypiorę te wszystkie pościele i chyba już zawieszę baldachim i niech czeka na Marysię.
Pewnie, pokaż szafę. Będzie napewno super i jak nowa. I że wymysliłaś ciekawe uchwyty.
Widzę, że u wszystkich przygotowania pełną parą -
Mama-julka wrote:Pewnie, pokaż szafę. Będzie napewno super i jak nowa. I że wymysliłaś ciekawe uchwyty.
Widzę, że u wszystkich przygotowania pełną parą
Może nie jak nowa, ale już inaczej się prezentuje. Fronty szafy są lustrzane, więc z tymi ornamentami i kryształowymi uchwytami wydaje mi się, że będzie ok
evvik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyO rany! Odrabiam sobie te parę godzin co mnie nie było, dochodzę do ostatniej strony i co widzę, że tylko Tinusia i ja na forum
Byłam w Lidlu z mamą. Nie było rajstop chłopięcych. Kupiłam tego lwa z Fisher i kurtkę dla starszego syna. Były tylko 134 (ma tylko jedną rzecz w tym rozmiarze) i mówię do mamy, że jak na przyszłą wiosnę będzie to cud. A w domu się zdziwiłam gdy ją przymierzył. No chłop mi rośnie. Jutro chce iść w niej do szkoły.
Zjadłam kolację i mi niedobrze. Cały dzień czuję dziwny posmak w ustach po jedzeniu, a mycie zębów nie pomaga. Albo wrócą dolegliwości ciążowe I trym. albo będę miała w koncu zgagę :'( -
nick nieaktualnyTinusia wrote:Mogłabym siedzieć w domu ale bym zwariowała
na L4 czuję się bardziej zmęczona niż wracając z pracy
Właśnie robię u mamy kubusia z thermomixa... pychota. Opiję Maksia po same uszya za jakiś czas sama będę mu robiła takie pyszności
Uważam, że moja praca nie jest warta tyle zachodu. U mnie w pracy chodzenie, stanie i schylanie. Ale nie mogłabym też mieć stricte siedzącej pracy bo wychodziłyby mi hemoroidy -
Mama-julka wrote:No właśnie na tego newsa trafiłam wczoraj, cofnęłam się kilka stron na styczniówkach, a tam cisza. Myślałam, że na innym forum się komuś pomyliło.
Czytałam recenzje na blogu i ta kobieta znalazła po jakimś czasie regulację w misiu. -
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:hej, ja po dodatkowej wizycie u gina i niestety moje podejrzenia potwierdził - żylaki sromu wewnetrzne i zewnetrzne. dostałam cyclo 3 forte i nakaz oszczedzania sie. kuzwa mac
Ojej, co to za paskudztwo? Bo strasznie brzmi. To tak jak hemoroidy, że nie idzie siedzieć? -
Suerte wrote:hej
czytałam, że piszecie o imionach, ja mam już wybrane dla następnych dzieci
dla chłopców: Maciuś, Wojtuś i Szymuś
dla dziewczynek: Jagódka, Milenka, Kalinka
co do szumisia, kupiłabym, ale ten wygląd tego misia trochę mnie przeraża, nie mogli mu dorobić brzucha? -
nick nieaktualny
-
Mama-julka wrote:Ojej, co to za paskudztwo? Bo strasznie brzmi. To tak jak hemoroidy, że nie idzie siedzieć?
ponoć w większości przypadków po porodzie znikają i nie ma z nimi problemu ale teraz muszę się przemęczyć
eh jestem załamana, żylaki mogą też być podstawą do cc, bo podczas porodu sn mogną pęknąć
w 1 ciąży nic takiego nie miałam, a teraz? wszystko przez to noszenie Olka, ale co mam zrobic? kurcze doła złapałam
jeszcze Olek dziś miał jakieś problemy brzuszkowe i cały dzien mi marudził biedak
eh oby jutro był lepszy dzień. to już raczej moja ostatnia planowana ciąża, bo nie chce znów się z tym cholerstwem bujać. Oby to była córcia.
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyJustyna14 to niewesoło. Rozumiem Cię, ja też nie chcę cesarki.
Mój siostrzeniec ledwo zaczął chodzić do przedszkola to już ma szkarlatynę. Dobrze że dawno ich nie widziałam bo bym się bała, że się zaraziłam.
Któraś z Was pisała wczoraj o bólach pod żebrami. Do mnie to wróciło, pod prawym -
Mama-julka wrote:
Któraś z Was pisała wczoraj o bólach pod żebrami. Do mnie to wróciło, pod prawym
To ja. Młoda mnie chyba skopała, dzisiaj już lepiej ale czuję cały czas. A jak się rozciąga, to normalnie mam wrażenie, że mi połamie te żebra.
-
ania14 wrote:JEST REGULACJA GŁOŚNOŚCI
Mama-Julka ja się doczytałam, że urodziła coliberek bliźniaki w 25 tyg., z tym że styczniówki mają też grupę na fb i ta pani tak bardziej na fb się odzywa. I że dzieciaczki w porządku: dzielne i silne.https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
nick nieaktualnyniania.ogg wrote:Mama-Julka ja się doczytałam, że urodziła coliberek bliźniaki w 25 tyg., z tym że styczniówki mają też grupę na fb i ta pani tak bardziej na fb się odzywa. I że dzieciaczki w porządku: dzielne i silne.
A mi się wydawało, że Koktajlowa. Ale nie wiedziałam, że z bliźniakami. Dobrze, że wszystko dobrzeDzięki
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySuerte wrote:nie strasz, mnie tak jedna warga boli (prawa), że leżąc na lewym boku nie mogę podnieść nogi w górę, a położna twierdzi, że to normalne... oczywiście o wizycie u gina mogę tu zapomnieć
Bez urazy, ale czytam Twoje wpisy i gdybym nie wiedziała gdzie jesteś, to bym myślała, że piszesz z Afryki.Pola_27, Pchelkaa lubią tę wiadomość