X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    hej :)
    czytałam, że piszecie o imionach, ja mam już wybrane dla następnych dzieci :D
    dla chłopców: Maciuś, Wojtuś i Szymuś
    dla dziewczynek: Jagódka, Milenka, Kalinka
    :P

co do szumisia, kupiłabym, ale ten wygląd tego misia trochę mnie przeraża, nie mogli mu dorobić brzucha? :P

Polubiłam Twoją wiadomość bo:
    1) wybrałaś imię mojego małża ;-)
    2) podsumowałaś ładnie misia. A ta ośmiorniczka to przecież cudo, akurat do tarmoszenia :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Do mnie pewnie też za niedługo się przyczepią, nawet za moją marną najniższą krajową :/

A myślałam że jestem jedyna tutaj z mega zarobkami ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Dobra wiadomosc dziewczyny ;) enzymy watrobowe w normie, to nie cholestaza :D uff jeden kamien z serca :D teraz tylko musze znalezc co mnie uczula:P

Jak się cieszę, że wszystko dobrze :-D
    Trochę potrwa nim znajdziesz co Cię uczula, ale w końcu się pozbędziesz tej wysypki.

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:30

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Cześć Kobitki. Widzę, że się nie obijacie, tylko jedziecie na akord z pisaniem :) Ja według belly zaczęłam dzisiaj 32 tydzień, ale belly wybiega o jeden do przodu. Jutro wizyta, a tym czasem odnowiłam sobie szafę w sypialni. Była stara i brzydka, a niestety nie możemy jej wyrzucić, bo kable idą za nią i z boku szafy jest włącznik światła.. Taka pogmatwana sytuacja. No ale wpadłam na pomysł żeby ją okleić okleiną i kupiłam taka biała w czarne ornamenty z weluru. Wygląda super, jeszcze tylko muszę jeden bok dokończyć i się będę chwalić :) A i jeszcze dokupię do niej kryształowe okrągłe uchwyty, żeby jakoś się to prezentowało :) Poza tym fotelik malutkiej dotarł do rodziców, łóżeczko będziemy skręcać w tym tyg, wypiorę te wszystkie pościele i chyba już zawieszę baldachim i niech czeka na Marysię.

Pewnie, pokaż szafę. Będzie napewno super i jak nowa. I że wymysliłaś ciekawe uchwyty.

Widzę, że u wszystkich przygotowania pełną parą :-D

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja po dodatkowej wizycie u gina i niestety moje podejrzenia potwierdził - żylaki sromu wewnetrzne i zewnetrzne. dostałam cyclo 3 forte i nakaz oszczedzania sie. kuzwa mac :(

7w3d 💔
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Pewnie, pokaż szafę. Będzie napewno super i jak nowa. I że wymysliłaś ciekawe uchwyty.

Widzę, że u wszystkich przygotowania pełną parą :-D

Może nie jak nowa, ale już inaczej się prezentuje. Fronty szafy są lustrzane, więc z tymi ornamentami i kryształowymi uchwytami wydaje mi się, że będzie ok :)

evvik lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany! Odrabiam sobie te parę godzin co mnie nie było, dochodzę do ostatniej strony i co widzę, że tylko Tinusia i ja na forum :-D

Byłam w Lidlu z mamą. Nie było rajstop chłopięcych. Kupiłam tego lwa z Fisher i kurtkę dla starszego syna. Były tylko 134 (ma tylko jedną rzecz w tym rozmiarze) i mówię do mamy, że jak na przyszłą wiosnę będzie to cud. A w domu się zdziwiłam gdy ją przymierzył. No chłop mi rośnie. Jutro chce iść w niej do szkoły.

Zjadłam kolację i mi niedobrze. Cały dzień czuję dziwny posmak w ustach po jedzeniu, a mycie zębów nie pomaga. Albo wrócą dolegliwości ciążowe I trym. albo będę miała w koncu zgagę :'(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Mogłabym siedzieć w domu ale bym zwariowała :) na L4 czuję się bardziej zmęczona niż wracając z pracy :D
    Właśnie robię u mamy kubusia z thermomixa... pychota. Opiję Maksia po same uszy :D a za jakiś czas sama będę mu robiła takie pyszności :)

Uważam, że moja praca nie jest warta tyle zachodu. U mnie w pracy chodzenie, stanie i schylanie. Ale nie mogłabym też mieć stricte siedzącej pracy bo wychodziłyby mi hemoroidy ;-) :-D

• ania14 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    No właśnie na tego newsa trafiłam wczoraj, cofnęłam się kilka stron na styczniówkach, a tam cisza. Myślałam, że na innym forum się komuś pomyliło.

Czytałam recenzje na blogu i ta kobieta znalazła po jakimś czasie regulację w misiu.
    JEST REGULACJA GŁOŚNOŚCI ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hej, ja po dodatkowej wizycie u gina i niestety moje podejrzenia potwierdził - żylaki sromu wewnetrzne i zewnetrzne. dostałam cyclo 3 forte i nakaz oszczedzania sie. kuzwa mac :(

Ojej, co to za paskudztwo? Bo strasznie brzmi. To tak jak hemoroidy, że nie idzie siedzieć?

• ania14 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    hej :)
    czytałam, że piszecie o imionach, ja mam już wybrane dla następnych dzieci :D
    dla chłopców: Maciuś, Wojtuś i Szymuś
    dla dziewczynek: Jagódka, Milenka, Kalinka
    :P

co do szumisia, kupiłabym, ale ten wygląd tego misia trochę mnie przeraża, nie mogli mu dorobić brzucha? :P
    masz racje, mógłby ten miś troche inaczej wyglądac ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:

TO DOBRZE, ŻE TO WIESZ, NIANI SIĘ PRZYDA TA WIADOMOŚĆ :-D :-D

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ojej, co to za paskudztwo? Bo strasznie brzmi. To tak jak hemoroidy, że nie idzie siedzieć?
    bolesne ale nie aż tak. normalne żylaki tylko w tym miejscu :/ ponoć w większości przypadków po porodzie znikają i nie ma z nimi problemu ale teraz muszę się przemęczyć :/ eh jestem załamana, żylaki mogą też być podstawą do cc, bo podczas porodu sn mogną pęknąć :/ w 1 ciąży nic takiego nie miałam, a teraz? wszystko przez to noszenie Olka, ale co mam zrobic? kurcze doła złapałam :/ jeszcze Olek dziś miał jakieś problemy brzuszkowe i cały dzien mi marudził biedak :/ eh oby jutro był lepszy dzień. to już raczej moja ostatnia planowana ciąża, bo nie chce znów się z tym cholerstwem bujać. Oby to była córcia.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna14 to niewesoło. Rozumiem Cię, ja też nie chcę cesarki.

Mój siostrzeniec ledwo zaczął chodzić do przedszkola to już ma szkarlatynę. Dobrze że dawno ich nie widziałam bo bym się bała, że się zaraziłam.

Któraś z Was pisała wczoraj o bólach pod żebrami. Do mnie to wróciło, pod prawym :-(

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:

Któraś z Was pisała wczoraj o bólach pod żebrami. Do mnie to wróciło, pod prawym :-(

To ja. Młoda mnie chyba skopała, dzisiaj już lepiej ale czuję cały czas. A jak się rozciąga, to normalnie mam wrażenie, że mi połamie te żebra.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    A czy dźwięk, znaczy ten szum, jest taki do zniesienia dla dorosłego ucha? Nie jest jakiś drażniący? Bo niektóre odkurzacze na youtubie takie wyjce, że ból zębów....
    Mama-Julka ja się doczytałam, że urodziła coliberek bliźniaki w 25 tyg., z tym że styczniówki mają też grupę na fb i ta pani tak bardziej na fb się odzywa. I że dzieciaczki w porządku: dzielne i silne.

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    Mama-Julka ja się doczytałam, że urodziła coliberek bliźniaki w 25 tyg., z tym że styczniówki mają też grupę na fb i ta pani tak bardziej na fb się odzywa. I że dzieciaczki w porządku: dzielne i silne.

A mi się wydawało, że Koktajlowa. Ale nie wiedziałam, że z bliźniakami. Dobrze, że wszystko dobrze :-D Dzięki :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    nie strasz, mnie tak jedna warga boli (prawa), że leżąc na lewym boku nie mogę podnieść nogi w górę, a położna twierdzi, że to normalne... oczywiście o wizycie u gina mogę tu zapomnieć :/

Bez urazy, ale czytam Twoje wpisy i gdybym nie wiedziała gdzie jesteś, to bym myślała, że piszesz z Afryki.

Pola_27, Pchelkaa lubią tę wiadomość

‹‹ 1127 1128 1129 1130 1131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ