X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym nawet nie wiedzialam,ale tez nie szukalam informacji,bo wiedzialam ze nie wracam do pracy I jak narazie jeszcze troche ponad dwa lata nie bede pracowac. Mozna kombinowac cos z self-employment, ale tez nie jestem w temacie. Za to plusem tu jest,ze child benefit liczy Ci sie do emerutury wiec bierz na siebie :)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja się ostatnio nie odzywam bo mam jakieś ciężkie dni ale czytam was na bieżąco a jest codziennie co nadrabiać. Moja córka przyniosła mi ostatnio "niespodziankę" we włosach z przedszkola i trochę się nad tym ścierwem nasiedziałam ale już niczego nie widać więc mam nadzieję że mamy to za sobą ale i tak cały ten tydzień zostaje w domu. To miał być tydzień na przygotowania dla dzidziusia ale przy młodej nie będzie już tak kolorowo jakbym chciała :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek to norma jak nie z przedszkola to że szkoły by przyniosła :)

Alicja jak po wizycie? Nic się nie odzywasz...

A Ja się witam w 30\31 tc :) jutro mam USG III trymestru już nie mogę się doczekać :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj wizytę po miesiącu, gdzie wcześniej latałam do lekarza co 10 dni. Aż spać nie mogę z nerwów.
    No i dzisiaj zaczynam kolejny tydzień :)

Mama-julka lubi tę wiadomość

• evvik Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    a największą załamkę chyba miałam, jak się dowiedziałam, że nie zrobią mi krzywej, bo robią tu to badanie tylko jak rodzice matki mają cukrzycę... a sama znam osoby, które miały w ciąży cukrzycę, chociaż ich rodzice nie...
    czuję taką niemoc, szczególnie jak widzę, że Wy wszystkie to badanie miałyście i wiem, jak jest ono ważne...

a teraz po prostu na kolejne "nie, tutaj tego nie robią" reaguję "no, spodziewałam się"... ech ;)

ale już kończę narzekać :)

Nazekaj, nazekaj, jestesmy tu zeby pisac rowniez i to czego sie obawiamy.

• akira Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Hej dziewczyny. Ja się ostatnio nie odzywam bo mam jakieś ciężkie dni ale czytam was na bieżąco a jest codziennie co nadrabiać. Moja córka przyniosła mi ostatnio "niespodziankę" we włosach z przedszkola i trochę się nad tym ścierwem nasiedziałam ale już niczego nie widać więc mam nadzieję że mamy to za sobą ale i tak cały ten tydzień zostaje w domu. To miał być tydzień na przygotowania dla dzidziusia ale przy młodej nie będzie już tak kolorowo jakbym chciała :-)
    Dzien dobry wszystkim :-)
    Madzisek - ja tez wczoraj dostalam emaila z przedszkola, zeby sprawdac wlosy dzieciom. Cisnienie jeszcze bardziej mi poszlo w gore. Sprawdzilam glowke i jest OK, ale nie chcialabym, zeby cos do domu przywlokla. Niestety chyba nie da sie przed tym uchronic :/

Madzia890722 - trzymam kciuki za sparwe w sadzie! Na pewno wygrasz! tylko szkoda zszarganych nerwow i tylu miesiecy bez pieniedzy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 08:37

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    nie strasz, mnie tak jedna warga boli (prawa), że leżąc na lewym boku nie mogę podnieść nogi w górę, a położna twierdzi, że to normalne... oczywiście o wizycie u gina mogę tu zapomnieć :/
    no mam tak czasami, czasem wiekszego kroku zrobic nie moge bo boli ani nogi na noge załozyc :(

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    O kurcze, to nie dobrze. A powiem Ci ze ja od ostatniej wizyty jak mam wiecej ruchu to tam nic mnie juz nie boli. I nawet zapomnialam o tym:-)

A plec znasz??:-)
    usg dopiero 16.10 :) no ja własnie mam zupełnie inne zalecenia niz Ty, mam duzo lezec, odpoczywac, nie dzwigac, najlepiej z nogami w górze.

7w3d 💔
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to co przepraszam ...mamy 24h siedziec w domu wg ZUS-u?

f2wlanlibm0fi1og.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrobiłam Was :) dzien dobry :) mój Olek drugą noc miał kiepską, mąż ledwo żywy pojechał do pracy a ja o dziwo jakos w miare sie czuje. zeby tylko teraz grzecznie zasnal :)

7w3d 💔
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sie zastanawiam co jesli masz na l4 napisane, że powinnas lezeć, a musisz isc do lekarza po kolejne zwolnienie? Masz sobie zamówić wizyte domową? Przecież nawet w tym przypadku możesz isc do lekarza i to jest usprawiedliwienie Twojej nieobecności w domu, jaka jest zatem róznica między zwykłym a chodzonym? Idiotyzm!

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,witam sie z ranca, wczoraj Malz z rana mnie deko wkurzyl, bo jak opowiedział mi swój sen to zwatpilam,snilo mu sie, ze mnie zdradzil;p jak to uslyszalam to wczoraj dwa razy Go wzielam w obroty i dzis rano:ppp Ale On twierdzi,ze to odwrotność we snie tego jest co jest naprawdę, to juz Go zgasiłam, zeby sie nie tlumaczyl juz tak ;) kurde chyba za bardzo Go zaniedbałam;p

u nas w szkole tez info zeby wlosy sprawdzić dziecka.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Jak czytam o tym Zusie to mi się nóż w kieszeni otwiera. Ta instytucja jest chora! Tylko nerwów się przez nich najadłam, że szkoda gadać. Mi odmówiono zasiłku. Od lipca jestem bez pieniędzy a sprawa trafiła do sądu... Traktowanie przez tą instytucję kobiet w ciąży jest karygodne!

Ja z nimi nie mam miłych doświadczeń, więc żadnej z Was nie powiem, że pracują tam tacy sami ludzie jak my i że nie ma się czym stresować, bo traktują ludzi jak złodziei i wyłudzaczy....
    A można wiedzieć z jakiego powodu Ci odmówiono? Teraz zaczynam się stresować ta komisją :(

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    ale to co przepraszam ...mamy 24h siedziec w domu wg ZUS-u?
    Niestety, wg zus, tak. L4 chodzące: mozesz chodzic PO DOMU. Wyjatki: 1) wizyta lekarska, 2) apteka i realizacja recepty, 3) rehabilitacja. Musisz sie wytlumaczyc pisemnie, jeśli Cie nie zastana w domu. Zas po 2 kontrolach, gdy Cie nie zastana, wstrzymuja wyplate zasilku. Najgorzej maja dziewczyny na dg. Ze wzgledu na wysokie zasilki maja nasilone kontrole.

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy Wy też wstajecie z rana takie obolałe jak ja? Mnie strasznie bolą biodra po nocy... Wstaję jeszcze bardziej zmęczona niż jak się kładłam. Oby jak najszybciej zleciało do porodu bo mam już dosyć tych dolegliwości :(

• akira Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandarynkaa - ja tez mam dosyc. Ale jak lapia mnie skurcze i spina sie brzuch, to modle sie o kazdy nastepny dzien... Takie bledne kolo

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zawsze boli,czy to leze na prawym czy lewym boku czy na plecach,z boku po lewej kolo krzyza,taki bol w biodrze z tylu? Nie wiem,ze nie moge stanac normalnie,pomalu musze rozchodzic sie;)
    Wogole spac na plecach juz nie dam rady bo czuje,ze trace oddech,a tak ogolnie to poki co nie narzekam chyba,te dwie rzeczy tylko no i to,ze ciezko sie juz chodzi i duzo jesc nie moge bo zaraz mi niedobrze i mam wrazenie,ze jedzenie sie cofa..gdzies mi noga Mala po zoladku jezdzi;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz chwila relaksu:D wlasnie wskakuje do kabiny posiedziec,wlaczylam radyjko i kurde oszalalam na punkcie plynu do kapieli..wczoraj w auchanie wystawili luksje o zapachu wafelkow karmelowych o matkooooooo mhmmm

Nadulka lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 mam identyczne dolegliwości. Z tym oddechem u mnie najgorzej

ex2bqtkfnrconmdf.png
‹‹ 1129 1130 1131 1132 1133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ