Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyO tym nawet nie wiedzialam,ale tez nie szukalam informacji,bo wiedzialam ze nie wracam do pracy I jak narazie jeszcze troche ponad dwa lata nie bede pracowac. Mozna kombinowac cos z self-employment, ale tez nie jestem w temacie. Za to plusem tu jest,ze child benefit liczy Ci sie do emerutury wiec bierz na siebie
-
Hej dziewczyny. Ja się ostatnio nie odzywam bo mam jakieś ciężkie dni ale czytam was na bieżąco a jest codziennie co nadrabiać. Moja córka przyniosła mi ostatnio "niespodziankę" we włosach z przedszkola i trochę się nad tym ścierwem nasiedziałam ale już niczego nie widać więc mam nadzieję że mamy to za sobą ale i tak cały ten tydzień zostaje w domu. To miał być tydzień na przygotowania dla dzidziusia ale przy młodej nie będzie już tak kolorowo jakbym chciała
-
nick nieaktualny
-
Suerte wrote:a największą załamkę chyba miałam, jak się dowiedziałam, że nie zrobią mi krzywej, bo robią tu to badanie tylko jak rodzice matki mają cukrzycę... a sama znam osoby, które miały w ciąży cukrzycę, chociaż ich rodzice nie...
czuję taką niemoc, szczególnie jak widzę, że Wy wszystkie to badanie miałyście i wiem, jak jest ono ważne...
a teraz po prostu na kolejne "nie, tutaj tego nie robią" reaguję "no, spodziewałam się"... ech
ale już kończę narzekać
Nazekaj, nazekaj, jestesmy tu zeby pisac rowniez i to czego sie obawiamy. -
Madzisek wrote:Hej dziewczyny. Ja się ostatnio nie odzywam bo mam jakieś ciężkie dni ale czytam was na bieżąco a jest codziennie co nadrabiać. Moja córka przyniosła mi ostatnio "niespodziankę" we włosach z przedszkola i trochę się nad tym ścierwem nasiedziałam ale już niczego nie widać więc mam nadzieję że mamy to za sobą ale i tak cały ten tydzień zostaje w domu. To miał być tydzień na przygotowania dla dzidziusia ale przy młodej nie będzie już tak kolorowo jakbym chciała
Madzisek - ja tez wczoraj dostalam emaila z przedszkola, zeby sprawdac wlosy dzieciom. Cisnienie jeszcze bardziej mi poszlo w gore. Sprawdzilam glowke i jest OK, ale nie chcialabym, zeby cos do domu przywlokla. Niestety chyba nie da sie przed tym uchronic
Madzia890722 - trzymam kciuki za sparwe w sadzie! Na pewno wygrasz! tylko szkoda zszarganych nerwow i tylu miesiecy bez pieniedzyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 08:37
-
Suerte wrote:nie strasz, mnie tak jedna warga boli (prawa), że leżąc na lewym boku nie mogę podnieść nogi w górę, a położna twierdzi, że to normalne... oczywiście o wizycie u gina mogę tu zapomnieć7w3d 💔
-
Pchelkaa wrote:O kurcze, to nie dobrze. A powiem Ci ze ja od ostatniej wizyty jak mam wiecej ruchu to tam nic mnie juz nie boli. I nawet zapomnialam o tym:-)
A plec znasz??no ja własnie mam zupełnie inne zalecenia niz Ty, mam duzo lezec, odpoczywac, nie dzwigac, najlepiej z nogami w górze.
7w3d 💔 -
To ja sie zastanawiam co jesli masz na l4 napisane, że powinnas lezeć, a musisz isc do lekarza po kolejne zwolnienie? Masz sobie zamówić wizyte domową? Przecież nawet w tym przypadku możesz isc do lekarza i to jest usprawiedliwienie Twojej nieobecności w domu, jaka jest zatem róznica między zwykłym a chodzonym? Idiotyzm!
-
Hej,witam sie z ranca, wczoraj Malz z rana mnie deko wkurzyl, bo jak opowiedział mi swój sen to zwatpilam,snilo mu sie, ze mnie zdradzil;p jak to uslyszalam to wczoraj dwa razy Go wzielam w obroty i dzis rano:ppp Ale On twierdzi,ze to odwrotność we snie tego jest co jest naprawdę, to juz Go zgasiłam, zeby sie nie tlumaczyl juz tak
kurde chyba za bardzo Go zaniedbałam;p
u nas w szkole tez info zeby wlosy sprawdzić dziecka. -
Madzia890722 wrote:Jak czytam o tym Zusie to mi się nóż w kieszeni otwiera. Ta instytucja jest chora! Tylko nerwów się przez nich najadłam, że szkoda gadać. Mi odmówiono zasiłku. Od lipca jestem bez pieniędzy a sprawa trafiła do sądu... Traktowanie przez tą instytucję kobiet w ciąży jest karygodne!
Ja z nimi nie mam miłych doświadczeń, więc żadnej z Was nie powiem, że pracują tam tacy sami ludzie jak my i że nie ma się czym stresować, bo traktują ludzi jak złodziei i wyłudzaczy....
-
Martosza83 wrote:ale to co przepraszam ...mamy 24h siedziec w domu wg ZUS-u?
-
nick nieaktualny
-
Mnie zawsze boli,czy to leze na prawym czy lewym boku czy na plecach,z boku po lewej kolo krzyza,taki bol w biodrze z tylu? Nie wiem,ze nie moge stanac normalnie,pomalu musze rozchodzic sie;)
Wogole spac na plecach juz nie dam rady bo czuje,ze trace oddech,a tak ogolnie to poki co nie narzekam chyba,te dwie rzeczy tylko no i to,ze ciezko sie juz chodzi i duzo jesc nie moge bo zaraz mi niedobrze i mam wrazenie,ze jedzenie sie cofa..gdzies mi noga Mala po zoladku jezdzi;)